Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2020 » Травень » 13 » Криза Церкви. Модернізм » Кардинал Роберт Сара: Обличчя Церкви забруднилося гріхами її синів
06:58
Кардинал Роберт Сара: Обличчя Церкви забруднилося гріхами її синів

У Католицькій Церкві ми переживаємо глибоку кризу. Найстрашнішим її проявом є огидні злочини священників. Ми також занурюємося в релятивізм. Страшно те, що відбувається в Німеччині, де правди віри та євангельські накази потрібно ставити на голосування, – сказав кардинал Роберт Сара, префект ватиканської Конгрегації богослужінь та дисципліни таїнств, у розмові з французьким журналом «Valeurs Actuelles».

Кардинал згадав німецьку Синодальну дорогу, де хочуть скасувати целібат , запровадити священство жінок і схвалити гомосексуальні стосунки.

– Те, що відбувається в Німеччині, є страшним. Складається враження, що правди віри та Євангелія будуть поставлені на голосування. Згідно з яким правом ми мали б вирішити, що відмовляємося від частини вчення Христа? Я знаю, що багато німецьких католиків страждають від цієї ситуації. Як часто говорив Бенедикт XVI, Церква в Німеччині занадто багата. Маючи гроші, є спокуса зробити все: змінити Одкровення, створити інший Магістеріум, Церкву, яка вже не буде однією, святою, вселенською та апостольською, а буде німецькою. Існує загроза, що ця Церква вважатиме себе однією з установ світу, – сказав він.

– Я хотів би переконати своїх німецьких братів відчути бідність, відмовитися від державних дотацій. Бідна Церква не боятиметься радикалізму Євангелія. Я думаю, що наші зв’язки з грошима чи світською владою часто роблять нас занадто вразливими або боягузливими, щоб проголосити Добру Новину – додав він.

Кардинал також розповів про кризу в Католицькій Церкві. Він звернув особливу увагу на великий скандал із сексуальних зловживань щодо неповнолітніх, які скоїло деяке духовенство.

– Ми переживаємо глибоку кризу. Перш за все, це криза віри і глибока криза священства. Найстрашнішим її проявом є огидні злочини священників. Коли Бог не є в центрі, коли віра більше не визначає дії, коли вона більше не надає напряму життю людей і не живить цього життя, тоді такі злочини стають можливими, – сказав він.

– Деякі священники поринули у диявольську логіку зловживання владою та сексуальні злочини. Якщо священник щодня не досвідчує, що він є лише знаряддям, то йому загрожує сп’яніння від почуття сили. Якщо життя священника не є богопосвяченим життям, тоді йому загрожує велика небезпека  ілюзії та збоченості, – зазначив він.

Як каже єрарх, завжди є надія.

– Обличчя Церкви стало забруднене гріхом його синів. Однак сьогодні знову з’являється її справжнє обличчя. Воно сяє в тих відважних священниках, які супроводжують вмираючих, ризикуючи власним життям, у тих священниках, які несуть свій народ мовчазною і таємною молитвою, – зазначив він.

Він також закликав вийти з релятивізму, який нас оточує, і дбати про чистоту католицького вчення.

– Час звільнити християн від навколишнього релятивізму, який знечулює серця і присипляє любов! Літеплість, яка запанувала серед нас, визначаться мірою нашої апатії щодо доктринальних викривлень. Нерідко в католицьких університетах чи в номінально християнських виданнях навчають серйозних помилок. Ніхто не реагує! Будьмо уважні, колись вірні вимагатимуть від нас пояснень. Вони звинуватять нас перед Богом у тому, що ми видали їх вовкам і дезертирували з нашої позиції пастиря, який захищає вівчарню, – сказав він.

http://catholicnews.org.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Криза Церкви. Модернізм | Переглядів: 641 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: криза церкви, модернізм сучасної Церкви, модернізм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика