Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2019 » Липень » 5 » Подружжя » "Перш, ніж я уклав тебе в утробі, Я знав тебе; і перш ніж ти вийшов з лона, освятив Я тебе..."
10:52
"Перш, ніж я уклав тебе в утробі, Я знав тебе; і перш ніж ти вийшов з лона, освятив Я тебе..."

"Перш, ніж я уклав тебе в утробі,
Я знав тебе; і перш ніж ти вийшов з лона, освятив Я тебе..."
Єр. 1, 5.

Останнім часом все більше звертаю увагу на те, що чоловіки, батьки просто не знают що таке батьківство, що означає бути батьком, що означає мати дитину. Тому це спонукало мене до черговох роздумів на дану тему. Отже від чоловіка, батька, для чоловіків і батьків, для майбутніх батьків. Але, якщо й жінки читатимуть це, то думаю їм це не зашкодить.

Батьківство розпочинається з моменту зачаття дитини. Саме з того моменту двоє, чоловік та жінка стають батьками. Не з першого, другого, третього триместру, не в момент народження, а саме в момент зачаття. Всі ультрасучасні і суперрозвинуті теорії на користь абортів є лише оманою і гарною вуаллю для безвідповідальних покидьків, які не здатні нести відповідальність за власне життя, а що вже говорити про дитину. Це не плід, не ембріон, не кілька клітин, а саме дитина. Батьківство було задумане Творцем, як найбільший дар для людини. Все батьківство походить від Бога Отця, про це говорить Апостол Павло у посланні до Ефесян, розділ 3, вірші 14-15, тобто Бог Отець є джерелом і вашого баттківства. Саме в цей момент ми можемо долучитись до містерії творіння. Ми стаємо співтворцями. Адже саме наша любов одне до одного дає плід і цей плід є новим життям.

Бути батьками це ціле мистецтво. Момент коли батьки дізнаються, що їхня любов принесла плоди є одним із найчарівніших моментів подружнього життя. На жаль у сучасному світі, все частіше шлюб укладають через появу дитини, а не навпаки, дитина з'являється як наслідок укладення шлюбу. У більшості сучасних сімей батько не бере жодної участі в житті дітей, часто його функції зводяться до того, щоб принести гроші до хати, а у вільний час займатись хто зна чим, рибалка, телевізор, друзі, все тільки не сім'я. Якщо для вас є важливим рівень вашого життя, якщо ви дійсно хочете жити в гармонії із Творцем, в гармонії зі собою і своєю половинкою, вам необхідно бути вагітними разом. Смішно? Та ні. Насправді, чоловік не може бути фізично вагітним, але в духовному плані він зобов'язаний співпереживати вагітність дружини. Саме цей час є часом коли тобі необхідно стати справжнім чоловіком. Першим кроком до батьківства мусить стати досвідчення Божого батьківства і власного синівства. Другим кроком стане усвідомлення власної відповідальності. Саме так. В момент коли ви стали чоловіком та дружиною чоловік стає відповідальним за подружжя, не лише за себе, а й за дружину. В час коли дружина стає ще й матір'ю, чоловік стає відповідальним ще й за дитину і майбутнє своєї сім'ї.
Важливим кроком до щасливого батьківства є створення живого діалогу між чоловіком та дружиною. Адже коли між вами панують любов, довіра, повага та взаєморозуміння, то дитина зростаючи у цій атмосфері розвиватиметься правильно. Та повернімося до моменту, коли ви дізнались про ваше батьківство. Чоловік зачасту губиться, для нього це шок, адже він ще не знає, що, як і куди. Звичне життя змінюється в одну мить. Та це не повід для паніки. Навпаки потрібно взяти себе в руки. Адже тепер ти батько. Для дружини є надзвичайно важливо, щоб чоловік був батьком не лише фізично, а й духовно. Адже її організм стільки часу готувався до цього моменту. Що місяця, з моменту статевого дозрівання її тіло готувалось стати матір'ю. І нарешті це сталось. Це велике свято, а зовсім не повід для паніки.

До моменту першого знайомства на УЗД дитинка є чимось загадковим, майже фантастичним, але коли ви бачите її на екрані, коли чуєте її серцебиття, тоді дитика стає реальністю. Плине час, дитя росте і розвивається у лоні матері. Ви піклуєтесь про нього, піклуєтесь про здоров'я коханої дружини, адже від її здоров'я залежить здоров'я вашого малюка. Перший триместр зазвичай або нерельно важкий, що зумовлено токсикозом, різкими змінами настрою, дивними забаганками вашої половинки, або ж легкий і часто батьки перший місяць - два навіть не здогадуються про те, що вони вже є батьками. Зміни в поведігці вашої коханої зумовлені тим, що її організм перебудовується і готується до материнства. В її організмі бушує урагантгормонів, що в безліч разів перевищує потужністю бурю гормонів, яка бушувала у підлітковому віці. На даному етапі ви повинні проявити якомога більше терпцю і розуміння. Це мине. У другому триместрі настає своєрідне затишшя, але не завжди і не у всіх, що в свою чергу зумовлено особливостями організму жінки. Але зачасту жінка в цей період розквітає. Материнські інстинкти прокидаються і помалентку беруть своє. В цей період у жінки з'являється природнє бажання затишку і спокою. Вона все більше втомлюється, адже її організм повинен постачати дитині все необхіднне для нормального розвитку. Якщо ви вже встигли звити затишне сімейне гніздечко, то тепер вона докладатиме безліч зусиль для того, щоб зробити його ще безпечнішим і ще затишнішим. Не ставайте їй на заваді, навпаки допоможіть їй всім чим тільки зможете. Чоловікові важко зрозуміти через що проходить його дружина, що часто призводить до непорозумінь і сварок. Тому таким важливим є спілкування між батьком і матір'ю, спілкування що базується на взаємоповазі та любові. Тільки так, ви зможете осягнути взаєморозуміння. У третьому триместрі дитинка швидко росте і розвивається. Це фінішна пряма перед зустрічю з дитиною тут у реальному світі. Жінці необхідна увага, допомога, розуміння. В цей період розмір живота часто заважає здійснювати звичні щоденні справи, тому допомога чоловіка є надзвичайно важливою. Навіть банальне зав'язування шнурків взуття може стати справжнім викликом. Запитайте її чи потрібна їй ваша допомога, можливо є щось, що вона хотіла б зробити, але не взмозі, а ви могли б їй допомогти. І нарешті у кінці третього триместру наступає час, коли вже зовсім близько до появи дитини тут у нашому світі. Пологи - це цілком закономірне і природне завершення вагітності. Це не стихійне лихо. Саме в цей час дружина потребує максимальної уваги чоловіка. Чоловік повинен максимально зосередитись, зібрати всю мужність в кулак і бути з дружиною до кінця. Часто в цей момент чоловік перебуває в шоці, у більшості випадків через непоінформованість. Пологи - це свято, а не катастрофа. Адже вже за кілька митей ви зустрінетесь з дитинкою і зможете її обійняти.

Дамян Вільчинський

 


Схожі матеріали:

Категорія: Подружжя | Переглядів: 903 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: батьки, шлюб, мама, Подружжя, батьки і діти, сім'я, тато | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика