Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2021 » Квітень » 1 » Молитви » СВЯТА ГОДИНА З ВИСТАВЛЕННЯМ НАЙСВЯТІШИХ ТАЙН
00:02
СВЯТА ГОДИНА З ВИСТАВЛЕННЯМ НАЙСВЯТІШИХ ТАЙН
Радуйся, Серце Ісусове, яке любов'ю до нас палаєш!
ЩО ТАКЕ СВЯТА ГОДИНА?
Набоженство, що називається "Свята година", доручив сам Ісус Христос, коли явився св. Марії Маргариті. Він так сказав: "Людська невдяка завдає мені далеко більше болю, як усі терпіння моїх гірких страстей. Коли б за мою любов люди відплачували мені любов'ю, я маловажив би собі все те, що я для них вчинив. Але за всі свої добродійства я відбираю тільки рівнодушність і погорду. Тож принаймні ти, наскільки це в твоїй силі, винагороджуй ту їхню невдяку. Пам'ятай:
I. Приймати мене в св. Причастю, скільки разів одержиш на це дозвіл.
II. Приймати мене в св. Причастю насамперед у кожну першу п'ятницю місяця.
ІІІ. Вночі з четверга на п'ятницю будеш ділити зі мною мій смертельний смуток, що його я витерпів в Оливнім городі. Злучена зі мною в покірній молитві, чуватимеш поміж одинадцятою і дванадцятою годинами вночі; клячучи в покірній поставі, будеш задовольняти Божу справедливість і благати Бога про милосердя над бідними грішниками". Св. Марія Маргарита ревно виконувала бажання Спасителя, а Його Пресв. Серце нагороджувало її щедро за це різними ласками.
Звідси якраз і постав побожний звичай - відправляти вночі з четверга на п'ятницю так звану "Святу годину" з метою пошанування тяжких терпінь Пресв. Серця Ісусового в Оливнім городі.
Святу годину можна відправляти приватно (поосібно), або прилюдно в церкві від заходу сонця в четвер до сходу сонця в п'ятницю. Звичайно, відправляється вона в четвер перед першою п'ятницею. Хто відбуває Святу годину, може одержати повний відпуст, коли ще відбуде св. сповідь, прийме св. Причастя в п'ятницю або в четвер і помолиться в намірі св. Вітця. Цей можна жертвувати й за душі в чистилищі.
Як відправляти Святу годину?
За бажанням Христа треба в тій годині розважати про терпіння Христа, особливо про ті, що їх він перетерпів в Оливнім городі, далі перепрошувати Найсв. Серце Христове за невдячних грішників і просити про милосердя для них. Дозволено також цю годину заповнити різними молитвами й побожними практиками, як наприклад читати й розважати про Христові страсті, відбувати хресну дорогу, відмовляти вервицю до Страждальної Матері Божої, або інші молитви після вподоби.
Коли б хтось терпів задля свого приятеля, а згодом довідався, що той приятель навіть не хоче подумати про його біль, любов і посвяту, як же ж гостро зачепила б його ця невдяка! І навпаки, як би він зрадів, коли б дізнався, що його приятель завжди згадує про його терпіння. Так і Христос тішиться та радіє, коли ми роздумуємо з любов'ю про Його невимовні страсті. Тож кожна людина, що відбуває Святу годину, може сміло сказати, що вона приносить потіху Христовому Серцю.
Свята година - це набоженство, що розбуджує любов у наших серцях. Бо неможливо є,
щоби душа, розважаючи годину про святу Христову страсть, не зігрілась Божою любов'ю. Неможливо, щоби вона не полюбила Того, хто першим її так сильно полюбив. Святі також майже безустанно роздумували про страсті Христа. Хочете зазнати солодкого спокою серед гамору світу? Ось в тиші й самоті Святої години розважайте про страшні терпіння Христового Серця. А на вид того Серця, так тяжко пораненого й терплячого, зникнуть із вашого серця всі бажання земного добра й тілесних утіх. А із Серця Спасителя впаде гаряча іскра, що запалить ваші серця палким бажанням терпіти з любові до того Бога, котрий так дуже терпів з любові до нас.
о. М.М., ЧСВВ
 
СВЯТА ГОДИНА ВИСТАВЛЕННЯМ НАЙСВЯТІШИХ ТАЙН
Втупна пісня: (всі клякають)
Святий, Святий, Святий,
Ісусе наш Єдиний,
У Найсвятішій Тайні
Непонятно утаєний.
Або:
Перед Престіл Серця Твого
Прибігаєм щиро днесь,
Твоєї ласки всі благаєм,
Руки зносим до небес.
Свящ.: О, спасительна Жертво!
Всі: Небесну браму відчиняєш нам. Ворог нападає на нас, подай нам силу й поміч.
Свящ.: Єдиному в Тройці Господеві.
Всі: Нехай буде вічна хвала Тобі, що життя вічне даруєш нам у Своїм царстві. Амінь. (Всі встають).
Свящ.: Благословенний Бог наш завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Всі: Амінь.
Свящ.: Слава Тобі, Боже наш, слава Тобі.
Всі: Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, Скарбе дібр і життя Подателю, прийди й вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни й спаси, Благий, душі наші.
Свящ.: Святий Боже, святий Кріпкий, святий Безсмертний, помилуй нас.
Всі: Святий Боже...
Свящ.:. Святий Боже...
Всі: Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові.
Свящ.: І нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.
Всі: Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, завітай і зціли немочі наші, імени Твого ради.
Свящ.: Господи, помилуй (Зр.)
Всі: Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові.
Свящ.: І нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.
Всі: Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім'я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на Небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні, і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.
Свящ.: Бо Твоє є царство, і сила, і слава, Отця і Сина, і Святого Духа, і нині, і повсякчас, і на віки вічні.
Всі: Амінь. (Клякають і співають):
Страдальна Мати під Хрестом стояла,
Стала ридати, в сльозах промовляла:
"Ой Сину, Сину, за яку провину
Переносиш нині тяженьку годину
На Хресті".
Свящ.: Господеві помолімся.
Всі: Господи, помилуй.
Вступна молитва:
Мій розп'ятий на Хресті Спасителю, оце упадаю перед Тобою зі зболілим серцем та зі сльозами в очах, бо відчуваю, що моя совість закидає мені велику невдяку, яку я заподіяв Тобі, моєму Спасителеві, своїми гріхами, котрі прибили Тебе до Хреста. Не знаю, де знайшлося в мені, нужденному сотворінні, стільки зухвалості, що я відважився піднести руки на мого Ісуса.
Мій Боже! Ти моє найбільше й найдосконаліше Добро. Ти один є гідний моєї любові, і то любові неподільної, що пливе з мого серця. Бо серце, що б'ється в моїх грудях, Тобі посвячую, і я встидаюся, що воно так мало билося для Тебе.
Чи обдарив мене хтось більшими дарами, як Ти, мій Господи? Чи любив і любить мене хтось так, як Ти, мій Спасителю? Бо немає на світі такої великої любові, як Твоя любов.
Тому я упадаю оце у стіп Твого розп'яття й, свідомий своєї злоби та великої невдяки, кличу з глибини душі до Тебе: "Боже мій, Боже, не пам'ятай мені цього. Глянь на моє серце, болем зранене; воно гидиться всім тим, що противиться Тобі, й щирим жалем хоче перепросити та переблагати Тебе. О Господи, допоможи мені в цій Святій годині відчути Твої болі й за Твоєю ласкою вчинити постанову ніколи вже більше не грішити".
Отче наш: Богородице Діво: Слава Отцю:

Всі встають і співають:
Покланяюся, мій Христе,
Хресній рані пресвятій,
Животворній і пречистій,
На нозі Твоїй лівій.
2. Боже, мій поклін прийми,
Від гріха м'я заверни!
Свящ.: Ще і ще в мирі Господеві помолімся.
Всі: Господи, помилуй (Зр.).
Всі клякають і відмовляють молитву до св. Рани лівої Ноги:
Покланяюся Тобі, найсвятіша Рано лівої Ноги.
Я співчуваю, мій Спасителю, з Твоїми болями, що Ти їх витерпів на цілому Своєму тілі, а наді все на лівій Нозі. Ці терпіння Ти переніс за мої бездоріжжя, якими я дотепер ходив. Так, я не поступав правою дорогою заповідей Господніх, але ходив манівцями. Хто знає, що зі мною сталося б без Твоєї безмежної любові, що випливає з Твого Божого Серця. Вона спонукала Тебе, зраненого терням та кільцями моїх гріхів, завернути мене з дороги погибелі. Мій Ісусе, чим я віддячуся Тобі за те велике добро, засвідчене мені й усьому людському родові. Хіба тим, що буду старатися щирим жалем обмивати рану Твоєї лівої Ноги, як це чинила грішниця Магдалина та багато інших каянників. Мій Спасителю! Ти любиш серця, переповнені щирим жалем. Ти мило глядиш на душі, що, після гріховного упадку, повертаються у Твої вітцівські обійми. "Отче! Я згрішив перед Небом і перед Тобою", - кличе моя зболіла душа. Боже, не пам'ятай моїх гріхів, але прийми мене знову за своє дитя. Небесний Отче! Я жертвую Тобі любов і терпіння лівої Ноги Твого Сина за мої злочини, яких я допускався, йдучи злою дорогою в моєму житті. Я тепер щиро каюся й благаю ласки правдивого навернення. О Мати Божа й Мати наша, витисни глибоку рану жалю в моєму серці, щоб я відчув її, подібно, як відчув Твій Син на своїй лівій Нозі.
Отче наш: Богородице Діво: Слава Отцю:

Всі встають і співають:
Покланяюся, мій Христе,
Хресній рані пресвятій,
Животворній і пречистій,
На нозі Твоїй правій.
2. Боже, мій поклін прийми,
Від гріха м'я заверни!
Свящ.: Ще і ще в мирі Господеві помолімся.
Всі: Господи, помилуй (Зр.).
Всі клякають і відмовляють молитву до св. Рани правої Ноги:
Віддаю Тобі глибокий поклін, найсвятіша Рано правої Ноги.
О мій Ісусе, я співчую з Тобою в Твоїх страшних болях, які Ти переніс на своїй правійНозі. Цю рану Ти відчув болюче, бо її завдало Тобі моє лінивство й дбайливість у захованні Божих заповідей. Я поступав дотепер в житті так, начеб ті заповіді для мене не існували. Нещасні ті душі, що потрапили в сіті цього лукавого світу, який провадить їх на певну загибель. Це чекало й мене нещасного, але Ти, Ісусе, змилосердився наді мною й своєю ласкою покликав мене за собою. Тепер я не маю слів подяки, мій Спасителю, за ту безмежну любов Твого Серця, що спонукала Тебе до перенесення мук за мої гріхи й гріхи цілого світу. Болить це мене дуже, й тому я з болем мого серця прошу Тебе: "Прости мені, подай ласку поправи. Я жертвую небесному Вітцю терпіння Твоєї правої Ноги, щоби я витримав у початій поправі й ніколи вже не зійшов з дороги Божих заповідей".
О Мати Божа й Мати наша, витисни глибоку рану на моєму серці, подібно, як Твій Син відчув на своїй правій Нозі.
Отче наш: Богородице Діво: Слава Отцю:

Всі встають і співають:
Покланяюся, мій Христе,
Хресній рані пресвятій,
Животворній і пречистій,
На руці Твоїй лівій.
2. Боже, мій поклін прийми,
Від гріха м'я заверни!
Свящ.: Ще і ще в мирі Господеві помолімся.
Всі: Господи, помилуй (З р.).
Всі клякають і відмовляють молитву до святої Рани лівої Руки:
Клонюся перед Тобою, найсвятіша Рано лівої Руки.
О мій Спасителю, великий біль огортає моє серце, коли насуваються мені перед очі терпіння й муки, які викликала рана на Твоїй лівій Руці. Боліла вона Тебе дуже, бо це зранили Тебе так страшно мої грішні схильності до того всього, що проминає. Мій Icyсе, Ти з любові до мене погордив усім і став убогий, так що сміло міг Ти про Себе сказати: "Лиси мають ями, птиці небесні - гнізда, а Син чоловічий не має де голови приклонити". В чужій стаєнці прийшов Ти на світ, в чужім гробі Тебе поховали. Ти з любові до мене став найубогіший з-поміж людей, щоби мене навчити погорди багатства і цінення небесних справ; також Своїм прикладом потягнути мене до Себе для того, щоби на Божому суді не стояти мені по лівиці. Дякую Тобі, мій Спасителю, що Ти полюбив мене такою великою любов'ю та що витерпів таку страшну муку лівої Руки, щоб віддалити від мене кари й вічне осудження.
Отче Небесний, я жертвую Тобі муки лівої Руки Ісуса для випрошення ласки, щоби я уживав життя на Твою славу й на спасіння моєї душі.
О Мати Божа й Мати наша, витисни глибоку рану в моєму серці, подібно, як Твій Син відчув на Своїй лівій Руці.
Отче наш: Богородице Діво: Слава Отцю:

Всі встають і співають пісню:
Покланяюся, мій Христе,
Хресній рані пресвятій,
Животворній і пречистій,
На руці Твоїй правій.
2. Боже, мій поклін прийми,
По правій мене візьми!
Свящ.: Ще і ще в мирі Господеві помолімся.
Всі: Господи, помилуй (Зр.).
Всі клякають і відмовляють молитву до святої Рани правої Руки:
Припадаю на коліна перед Тобою, Рано правої Руки, і віддаю Тобі глибокий поклін.
Мій Icyсе, коли б то я міг відчувати з Тобою ті болі, які Ти переніс на правій Руці! І що спричинило Тобі ту страшну рану? Те, що я не йшов тим, шляхом, який вказала мені Твоя премудрість і Твій приклад. Ти Сам сказав: "Я прийшов на цей світ, щоби дати приклад, як Я живу, щоб і ви жили. Коли б Я був не прийшов, то гріха ви не мали б. А тепер не маєте оправдання за свій гріх". Я глядів радше на приклад злих людей, і тим самим щораз більше віддалявся від Тебе та швидкою ходою спішив до місця погибелі. Мій Ісусе, Ти не залишив мене, Твоя правиця потягнула мене за собою. Я дякую Тобі за це, що Ти пам'ятаєш про мене і рятуєш, як колись вирятував потопаючого на морі Петра.
Отче Небесний, жертвую Тобі терпіння правої Руки мого Спасителя, щоби я пішов Його слідами та удостоївся на Страшнім Твоїм суді стати по правиці.
О Мати Божа й наша Мати, витисни глибоку рану в моєму серці, подібно, як Твій Син відчув на правій Руці.
Отче наш: Богородице Діво:Слава Отцю:

Всі встають і співають пісню:
Покланяюся, мій Христе,
Хресній рані пресвятій,
Животворній і пречистій,
В Серці Твоїм і ребрі.
2. Боже, мій поклін прийми,
І навіки м'я люби!
Свящ.: Ще і в мирі Господеві помолімся.
Всі: Господи, помилуй (З р.).
Всі клякають і відмовляють молитву до святої Рани Христового боку:
Покланяюся Тобі, найсвятіша Рано боку Ісуса.
Серце біль стискає глядіти на Твоє розп'яття й на Твій зранений копієм бік, з якого спливають кров і вода. Я співболію з Тобою, Ісусе, з причини тої зневаги, яку Ти переносив на Хресті. О Ісусе, коли б то я міг хоч трохи відчути той біль, який Ти відчував у зраненому Твоєму Серці. Це біль страшний, це біль, який люди не в силі зрозуміти. Бо це біль, спричинений так люблячому Серцю невдякою й холодністю наших сердець. Дякую, Тобі, що Ти зволив пробити Свій бік і зранити Своє Серце, щоби вилляти останню краплю крові для мого спасіння. Жертвую Небесному Отцю любов найсолодшого Твого Серця в тому наміренні, щоб моє серце любило Тебе понад усе.
О Мати Божа й наша Мати, витисни глибоку рану в моєму серці, подібно, як Твій Син відчув її у зраненому Своєму Серці.
Отче наш: Богородице Діво: Слава Отцю:

Всі встають і співають пісню:
О Мати Божа, до Серця Твого,
Мечами болю прободеного,
Кличемо бідні з стоном, сльозами,
Потіхо грішних, молись за нами.
Свящ.: Ще і ще в мирі Господеві помолімся.
Всі: Господи, помилуй (3р.)
Всі клякають і відмовляють молитву до Терплячої Божої Матері:
Пресвята Діво, Мати Божа й Мати наша, Мученице любові. Хто висловить Твої муки, які Ти переносила в Своєму материнському Серці, дивлячись на муки й зневаги Ісуса, Твого Сина. Ти переносила їх мужньо, хоч сім мечів прошило Твоє Серце. Ти співдіяла над моїм спасінням, а за те не отримуєш від мене нічого, крім чорної невдяки. Ти жертвуєш біль, смуток, тривогу та зневаги Свого Сина Небесному Отцеві як жертву цілопалення за поєднання моєї душі з Богом.
Матінко Божа, чим я віддячуся Твоєму доброму материнському Серцю за такі великі й неоціненні добродійства для мене й для цілого людського роду. Дякую Тобі за безмежну любов, з якою Ти віддала за мене, грішного, плід Свого лона, правдивого Бога і правдивого чоловіка, щоби мене рятувати від загибелі. Ти, певно, це осягнеш, бо Твоє заступництво таке могутнє в Сина та Отця, що легко можеш випросити для мене вічне спасіння. Благаю Тебе, випроси мені ласку, щоби я відтепер постійно поступав дорогою Господніх заповідей. Охорони мене від усього злого, щоби я вже більше не зранив Серця Твого Сина. Моїм кличем нехай буде: "Радше смерть, як гріх!" Мати Божа, не дозволь, щоб Твоє дитя пропадало в кайданах цього грішного світу. Я оце прибігаю до Тебе зі сльозами в очах і благаю Тебе: "Вставляйся за мною до Твого Сина, щоб я у наслідував царство, яке купив для мене Твій Син ціною Пресвятої Своєї Крові". Отче Небесний, я жертвую Тобі терпіння Ісуса, Марії та всіх Святих на випрошення правдивої покути для грішних, для праведних - ще більшої праведності, а для мене й всіх шанувальників Христового Серця - щирої любові, щоби ми всі жили й поступали в любові та злучилися з Тобою вічною любов'ю навіки.
Отче наш: Богородице Діво: Слава Отцю:

Всі встають і співають пісню:
Маріє, любове по Бозі єдина,
Ти - Мати у мене, я Твоя дитина.
Любов'ю дитини буду Тя любити,
Гріхом не засмучу, доки буду жити.
Свящ.: Господеві помолімся.
Всі: Господи, помилуй.
Всі клякають і відмовляють молитву:
Господи Ісусе Христе, Ти, що за спасіння світу о шостій годині повис на Хресті і пролляв там останні краплі крові за відпущення гріхів, прошу Тебе в покорі серця: наділи мене Своєю ласкою, щоби я заслужив собі вступити по смерті в країну вічного щастя. Спасителю, зволь ласкаво вислухати мене, щоби Преблагословенна Діва Марія, Твоя Мати, найсвятішу душу котрої під час Твоїх мук прошив меч болю, була нашою Матір'ю, Потішителькою й Заступницею завжди, а передовсім у годині нашої смерті.
Небесний Отче, жертвую Тобі цю Святу годину на Твою славу, на відпущення моїх гріхів, на дарування кар душам у Чистилищі, на навернення грішників, на поширення Апостольства Молитви в нашому народі та в цілому світі.
Отче наш: Богородице Діво: Слава Отцю:

Всі встають і співають пісню:
Боже, Ти кажеш всім веселитись,
Хоч і до ока тисне сльоза.
І ми, послушні наказу Твому,
Кажем: "Най діється воля Твоя".
І все: чи в щасті, чи в лихій долі
Будем співати пісню любові.
Свящ.: Господеві помолімся.
Всі: Господи, помилуй.
Всі клякають і відмовляють:
До Твого Серця приходимо нині, о Пресолодкий Ісусе, і молимо Тебе:
Ласкою Свого Серця - обсип нас! Світлом Свого Серця - просвіти нас! Терпінням Твого Серця - сокруши нас! Раною Свого Серця - зрани нас! Кров'ю Свого Серця - облий нас! Водою Свого Серця - обмий нас! Заслугами Свого Серця - освяти нас! Хрестом Свого Серця - скріпи нас!
Терневим вінцем Свого Серця - прикраси нас! Милосердям Свого Серця - огорни нас! Духом Свого Серця - оживи нас! Жаром Свого Серця - зігрій нас! Полум'ям Свого Серця - запали нас!
Любов'ю Свого Серця - обійми нас! Достоїнством Свого Серця - піднеси нас! Славою Свого Серця - прослави нас! Мудрістю Свого Серця - навчи нас! Радістю Свого Серця - ощасливи нас!
Посіданням Свого Серця - насити нас! В Пресолодке Своє Серце - скрий нас! Дай нам у ньому жити і вмирати, дай заодно Тебе щораз то більше любити! О Божественне Серце Ісусове, що живеш у Серці Марії, благаю Тебе, зволь також жити і панувати в серцях усіх людей і їх запали чистою і гарячою любов'ю до Себе. О Пренепорочна Діво Маріє! Допоможи нам любити Ісуса.
Свящ.: Найсвятіше Серце, пошли нам священиків, місіонерів після Духа Свого, сильних вірою і повних жару та апостольської ревності.
Всі: Отче наш: Богородице Діво: Слава Отцю:
Свящ.: Наймилостивіше Серце Ісуса, незглибиме джерело милосердя і благодаті, потіш плачучих і опущених, рятуй нещасних, наверни безбожників, спам'ятай і підніми упавших і налогових грішників та пощади всіх нас, грішних.
Всі: Отче наш: Богородице Діво: Слава Отцю:
Свящ.: Найсолодше Серце Ісуса, правдиве щастя і упокоєння праведних і святих душ, потіш і помилуй душі, страждучі в Чистилищі, а передовсім ті, що найбільше опущені і найбільше потребують помочі.
Всі: Отче наш: Богородице Діво: Слава Отцю:
Свящ.: Найсолодше Серце Ісуса, подай нам ласку бути добрими і ревними шанувальниками Твого Серця та й витримати в доброму аж до смерті.
Всі: Отче наш: Богородице Діво: Слава Отцю:

Всі встають і співають пісню:
Радуйся, Серце Бога живого,
Світа Владики і пана мого.
Радуйся, раю, надіє наша,
Радуйся, Серце Бога і Спаса.
Свящ.: Покірно схиливши голови і коліна, Господа Бога молім.
Всі: Господи, помилуй (З р.).
Клякають і відмовляють:
 
АКТ НАДОЛУЖЕННЯ НАЙСВЯТІШОМУ СЕРЦЮ ХРИСТОВОМУ
Смиренно припавши перед Тобою, о Божественне Серце Ісуса, відновляємо пожертвування себе самих, щоб через поглиблення вірності і любові до Тебе наново виправити всі зневаги, якими коли-небудь, як ми, так і інші, Тебе образили. Ми заявляємо, що:
- чим більше світ висміює і хулить таїнства католицької віри, тим сильніше ми віримо в них, о Божественне Серце Ісусове;
- чим більша зневіра силується обдерти нас з надії вічного спасіння, тим більше ми надіємось на Тебе, о Серце Ісусове, одинока надіє людей;
- чим більше сердець стає всупереч Твоїй ласці, тим більше ми любимо Тебе, о безконечної любові гідне Серце Ісусове;
- чим більше невірство напосідаєтьси на Твоє Божество, тим більше ми величаємо Тебе, о Божественне Серце Ісусове;
- чим більше світ забуває про Твої святі заповіді та їх переступає, тим вірніше хочемо ми їх заховувати, о Пресвяте Серце Ісусове;
- чим більше Твої Святі Тайни є в погорді і забутті, тим більше ми хочемо їх приймати з любов'ю і почестю, о чоловіколюбне Серце Ісусове;
- чим більше Твої чесноти, почесті гідні, є непізнані, тим більше ми хочемо їх виконувати, о Серце Ісусове, прообразе всіх чеснот;
- чим більше пекло працює над згубленням душ, тим більше нехай розпалиться наша ревність для їх рятування, о Серце Ісусове, ревнителю душ;
- чим більша спрага уживання та гордість грозять зношенням самовідречення та вірності обов'язків, тим більше ми хочемо піддати себе жертві та самовідреченню, о Серце Ісусове, гіркістю і зневагами насичене;
- з чим більшим завзяттям пекельні сили нападають на Твою Церкву, тим вірніше ми будемо її триматись, о вірне Серце Ісусове;
- чим більше світ противиться найвищій владі Святішого Отця, тим більше з дитинним довір'ям ми будемо Його слухати і зі смиренним підданням підемо за Його проводом, о Серце Ісусове, предвічна Мудросте;
- чим більше самолюбство людей роз'єднує, тим сердечніше ми хочемо любити одне одного як члени одної Божої родини, о пребагате на любов Серце Ісусове.
О Божественне Серце Ісусове, Серце нашого Бога, дай нам Свою ласку, таку сильну і діяльну, щоби ми, як вірні діти Твоєї святої Церкви, стали у світі Твоїми апостолами, а в вічності -Твоїм вінцем. Амінь.
 
ВИСТАВЛЕННЯ НАЙСВЯТІШИХ ТАЙН
 
Священик: О Спасительная Жертва!
Вірні: Небесную двер отверзающая; брань востаєт вражія, подаждь кріпость і помощ.
Священик: Єдиному во Тройці Господеви.
Вірні: Да будет вічная слава, іже живот вічний дарует нам во Царствії Своем.
Амінь.
 
Суплікація
Священик: Святий Боже, Святий кріпкий, Святий безсмертний, помилуй нас.
Вірні: Святий Боже, Святий кріпкий, Святий безсмертний, помилуй нас.

Наступні благання священик співає з вірними напереміну.

От повітря, глада, огня і войни ізбави нас, Господи (2).
От наглия і несподівания смерти сохрани нас, Господи (2).
Ми, грішнії, Тебе Бога просим — услиши нас, Господи (2).
Ми, грішнії, Тебе Бога просим — прости нам, Господи (2).
Ми, грішнії, Тебе Бога просим — помилуй нас, Господи (2).
О Ісусе, о Ісусе, о Ісусе, Сине Бога Вишняго, — умилосердися над нами (2).
О Маріє, о Маріє, о Маріє, Діво й Мати Божая, — причинися за нами (2).
О святий Йосифе, покровителю Святої Католицької Церкви, моли Бога о нас, грішних (2).
О святий Архистратиже Михаїле і всі небеснії сили, моліть Бога о нас, грішних (2).
О святі Верховнії Апостоли Петре і Павле, моліть Бога о нас, грішних (2). О святий священномучениче Христов Йосафате, моли Бога о нас, грішних (2).
О Святі і Блаженні українського народу, моліть Бога о нас, грішних (2).

Священик обертається з Найсвятішими Тайнами до людей і співає:

Спаси люди Твоя, Господи!
Вірні: Спаси люди Твоя, Господи!
Священик: Спаси люди Твоя, Господи!
Вірні: Спаси люди Твоя, Господи!
Священик: Спаси люди Твоя, Господи, і благослови і достояніє Твоє!

Священик благословить людей Найсвятішими Тайнами, а вірні
співають:


І ісправи я і вознеси я во віки. Во вся дни благословим Тебе і восхвалим ім'я Твоє во віки і во вік віка. Сподоби, Господи, в день (або вечер) сей без гріха сохранитися нам. Умилосердися, Господи, над нами, умилосердися над нами. Да будет милосердіє Твоє, Господи, над нами, якоже уповахом на Тя. На Тя, Господи, уповахом, да не постидимся во віки. Амінь.


Схожі матеріали:

Категорія: Молитви | Переглядів: 24166 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Найсвятіші Тайни, виставлення Тайн, молитва, Свята Година, адорація | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика