Меню сайту

Категорії розділу
НОВИНИ УГКЦ [8]
ЦЕРКОВНІ СВЯТА [81]
ЦЕРКВА І ДЕРЖАВА [16]
НАБОЖЕСТВА [178]
ПАПА БЕНЕДИКТ XVI [18]
ОГОЛОШЕННЯ [14]
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ [182]
РІЗНЕ [3]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2022 » Січень » 31 » Празник Матері Божої Параманної
00:48
Празник Матері Божої Параманної
16 липня 1251 року поблизу Аійсфорби (Вінчестера) в Англії відбулося велике чудо.' св. Силонові Шток, настоятелеві монастиря Отців Кармелітів, з 'явилася Пресвята Діва Марія і простягнула йому Параман, промовляючи: "Сину Мій. візьми цей Параман твого Чину, це знак особливої прихильності, якої Я домоглася від Господа для тебе і всіх дітей Кармеля. Хто в цьому благословенному одязі помре, буде спасенний від вічного вогню. Це знак спасіння, засіб для захисту в небезпеці, запорука особливого миру та захисту. " З великою радістю показував св. Симон усім цей безцінний дарунок, котрий він одержав від Небесної Володарки не тільки для свого Чину, але й для всіх віруючих. Святий Параман носили св. Іван від Хреста, св. Тереза Авільська, св. Терези від Дитятка Ісус Пресвятого Обличчя, св. Людовік Марія Гріньйон де Монтфорт, св. Бернадетта Субіру. У1322 році Матір Божа з гори Кармель являється Папі Римському Йоану XXII. Вона звеліла йому підтвердити та розповсюдити вістку про благодать та особливі привілеї, які Вона випросила у Свого Сина для Чину Отців Кармелітів і членів Братства. Марія сказала, що Вона, як Мати Милосердя, кожну суботу сходить в чистилище, аби потішити Своїх дітей, котрі померли, маючи на собі св. Параман.
16 липня 1858 року на свято Матері Божої з гори Кармель Марія з'являється Бернадетті Субіру в Люрді як Матір Божа з гори Кармель.
І, накінець, 13 жовтня 1917 року в Фатімі Марія з 'являється трьом пастушкам як Матір Божа з гори Кармель.
На запитання о. Говарда с. Люсія відповіла: "Свята Вервиця і св. Параман - невіддільні один від одного."
 
Вервиця

В ім'я Отця... (Зр.)

Початок:
Царю Небесний...

На великих зернятах:
Мати Божа Параманна, випроси нам ласку носити Твій Параман Господу Богу на радість, а нам на освячення.

На малих зернятах:
О Маріє, вислухай молитви наші, і нехай до Тебе долинуть благання наші.

Закінчення:
Під Твою милість...
 
Діти Матері Божої Параманної

(ЗАВАНТАЖИТИ КНИГУ)

Уривок з книги:
 
«Той, хто помре, маючи на собі цей Параман, той ніколи не зазнає мук вічного вогню»,- таку обіцянку дана Пречиста Діва Марія св. Симону Стоку 16.07.1251 р. Тому Параман має дуже важливе значення в житті людини. Це багатий дарунок, принесений Самою Небесною нашою Ненькою. «Носіть Його завжди і всюди набожно, - говорить Вона кожній душі, - це Мій одяг. Коли ви одягаєте його, то продовжуйте думати про мене, а Я ж завжди думаю про вас і допомагаю вам дійти до неба». Кожен християнин був би щасливий мати хоч би найменший клаптик (мощі) з одежі Пречис¬тої Діви Марії, а св. Параман у духовному розумін¬ні - це є увесь одяг Пречистої Діви. Яку ж велику опіку й ласку мала б людина, якби ходила в одежі, яку носила Мати Божа під час свого земного жит¬тя, а цього великого щастя досягає кожен, хто но¬сить св. Параман. Св. Альфонс каже: «Подібно до того, як чоловік гордиться тим, що інші люди но-сять його одяг, наскільки більше Пресвятій Діві Марії приємно, коли її слуги носять її Параман. Це знак того, що вони посвячують себе служінню їй, і що вони є членами Сім'ї Божої Матері».
Особливо під час спокус чи небезпек, чи біди, коли потребуємо всемогучого Заступництва й Пок¬рову Божої Матері - цілуймо і тримаймо св. Пара¬ман у руці. Злий дух стає безсильним, коли хтось, хто носить св. Параман, так мовчки торкаючись св. Параману, призиває Марію па поміч.
Треба часто протягом дня цілувати св. Параман. Папа Бенедикт 15 надав відпуст за побожне цілу¬вання Параману. Хто навчить дітей науки про Па¬раман і заохотить їх носити св. Параман, і діти постійно носитимуть його, той спасе їхні душі й на все життя дасть їм поміч і опіку Неба.
Треба постійно носити Параман, хоч є це тяжко й надокучливо. Він невигідний, він все дає про себе знати, коли витягнеться з-під одежі. Люди будуть сміятися над вами. Шнурочки у жарку погоду натирають плечі та забруднюються, і їх треба мі¬няти. Вони рухаються, і їх треба закріплювати. Необхідно мати найменше дві пари, щоби носити без перерви. Треба завжди носити Параман, коли загоряємо, плаваємо в річці, коли йдемо до лікаря чи тяжко працюємо в полі та ін.
Той, хто немає віри у покров і поміч Божої Матері, той скоріше чи пізніше зніме зі себе св. Параман, як це зробило багато американців. Їм не подобається носити Параман, бо він не личить до їхніх нескромних вечірніх плать і костюмів.
Незадовго до своєї смерті (у 1920 р.) одна з маленьких дітей (Жасінта), яким Мати Божа об'явилася у Фатімі, сказала: «Сучасна мода дана тим, хто не любить Бога. Ті, які служать Богу, не повинні іти за модою». Цій дитині тоді було 9 років. Та не забуваймо, що вона була пророком Матері Божої. Нескромний одяг схвалили в Аме¬риці й розповсюдили по всьому світі. Однак немає сумнівів, що для всіх народів було б краще, якби жінки замінили свій нескромний одяг на корич¬невий Параман. Напевно, багато жінок спасли б свої душі, коли б мали мужність одягатися скромно й носити св. Параман. Жінки та дівчата, старші, малі й у розквіті літ, які носять св. Параман, повинні відмовитися від штанів і завжди ходити в спідниці, де б вони не були, щоб вони не робили. Одягатися повинні так, щоб до свого тіла не при¬вертати уваги людей. Хто носить св. Параман - має обов'язок уникати й віддаляти від себе всі близькі нагоди до нечистих гріхів, а ними є найперше телевізор, алкоголь та ін. Мати Божа показала ви¬діння пекла трьом маленьким дітям у Фатімі. Вона сказала їм: «Моліться за грішників. Пам'ятайте, що багато душ попаде до пекла тому, що ніхто за них не молиться». А грішник, який носить св. Пара¬ман, має ціле всесвітнє братство, яке молиться за нього. Як праведники, так і грішники з Братства св. Параману ніколи не зазнають пекельного вогню - це обітниця Пречистої Діви Марії з гори Кармель. Носіть завжди св. Параман.

СІМ СТУПЕНІВ ЧИСТОТИ
Наскільки члени Братства св. Параману поступ¬лять у чесноті чистоти, настільки доступлять обіт¬ниці суботньої булли. Ціллю нашого життя у брат¬стві має стати постійне змагання осягнути най¬вищий ступінь чистоти. Господу Богу після покори найбільше люба чеснота чистоти. Згідно науки св. Касіяна є 7 ступенів чистоти.
1 ступінь. Коли чоловік поза сном не дає згоди на жодну нечисту думку чи тілесне порушення.
2    ступінь. Коли на таких думках не затри¬мується, але їх відразу, як тільки виникають, від¬ганяє від себе.
3    ступінь. Коли ані трохи, ані багато не хвилюється, не захоплюється видом будь-якої жін¬ки (байдужий до всіх). Цей ступінь потребує вели¬кої сили волі й не є такий звичайний, як два перші, з причини великої немочі й зіпсуття нашої приро¬ди, яка у схожих випадках миттєво збуджується.
4    ступінь. Коли жодним способом не дозволяє, щоби диявол йому наприкрювався нечистими спо¬кусами, але зразу, як пробудиться, то поза сном і протягом дня не допускає навіть найменшого порушення тіла чи уявлення чогось нечистого.
5    ступінь. Коли говорить з необхідності про це або викладаючи чи навчаючи і при цьому зали¬шається спокійний і чистий у думках, і якщо при згадці про такі речі є вільний від тілесних звору¬шень, так ніби-то говорилося про погоду та ін.
6 ступінь. Коли навіть у сні не має уявлень і нечистих порушень. Цей ступінь є доказом вели¬кої чистоти, бо значить, що навіть у пам'яті не має нечистих образів, а, інакше, якщо у сні приходять уявлення - хоч немає у тім гріха, то знак, що пожадливість тілесна, ще цілком непереможена і що подібні речі в пам'яті чоловіка ще не затерті.
7 ступінь. Сьома й остання ступінь є уділом малої горстки людей, яким Господь Бог хоче наді¬лити тої ласки, якщо до такої дійшли чистоти, що ані в сні, ані наяву не відчувають у своїм тілі ніяких порушень, що з природних причин походять. Тоді тіло за ласкою Божою є спокійне й підлягає духові, тоді природа, слаба і немічна, повертає ніби до того щасливого стану первісної невинності в раю.
Щоби дійти до такого стану чистоти, потрібно змагатися з усіх сил, вправлятися у всіх чеснотах, особливо омертвляти свої очі, говорити тільки при потребі, ніколи не переїдатися, часто молитися до Матері Божої. Ось головні засоби для досягнення високого ступеня чесноти ЧИСТОТИ.

 
ЗІТХАННЯ ДО ІСУСА ХРИСТА, ЗАМУЧЕНОГО ЗА НАШІ ГРІХИ
Дозволяється друкувати.
Від гр.кат. Митрополичого Ординаріяту.
У Львові, дня 26 грудня, 1930.
+ ІВАН єпп. пом.
 
Віддаю честь і поклін ГОЛОВІ Христовій, що для мене, нужденної (-го) грішниці (-ка), була тернями увінчана й ранена, а, проливаючи сльози жалю над кожною краплиною крові, спливаючої з-під тернового вінця Ісуса, упокорюю свою гор¬дість і зарозумілість та й з глибини душі взиваю: "Мій Добрий Ісусе! Задля заслуг Твоїх Святих Ран - прости мені й змилосердися наді мною!"
Віддаю честь і поклін ЛИЦЮ Ісуса, що для мене, нужденної (-го) грішниці (-ка), бите, опльо¬ване й безприкладно знеславлене, - вдивляюся в те Боже Лице з найглибшим співчуттям, збуджую в душі досконалий жаль з любові до Розп'ятого Ісуса за всяку мою нікчемність, пустоту й легко¬душність і говорю: "Мій Добрий Ісусе!.."
Віддаю честь і поклін ОЧАМ Ісуса, що для мене сльозами, потом і кров'ю залиті, які своїм солодким поглядом притягали серця, навертали блудних, потішали засумованих - тим святим очам, які плакали над людською нуждою. О мій Ісусе! І мої очі тепер плачуть, плачуть тому, що грішили і ображали так доброго Пана. З воль ласкаво по¬глянути на мене тим поглядом, яким Ти спонукав до покути Петра й Магдалину, і прости моїм очам всяку провину. "Мій Добрий Ісусе!.."
Віддаю честь і поклін святим УСТАМ, які для мене, грішниці (-ка), були напоєні жовчю і оцтом, що голосили Божу науку й обітниці вічної наго¬роди, а мовчали на зневаги й несправедливий засуд. Перепрошую Тебе, Господи Ісусе, за байдужість у Твоїй службі та за всі слова, якими я Тебе коли-небудь образила (-я) - взиваю: "Мій Добрий Ісусе!.."
Віддаю честь і поклін ВУХАМ святим, які зав¬жди були готові слухати жалі й благання людські, ніколи не знеохочувалися взиванням нещасливих, а які мусили за те слухати лихослів'я, насмішки та зневаги натовпу під час Твоєї гіркої муки. При¬ходжу, Ісусе Христе, просити Тебе тої ласки, щоб Ти приклонив своє вухо на голос молитви мого «скрушеного» серця, бо, «серця скрушеного й смиренного не відкинеш, Боже!» (Пс. 50).
Віддаю честь і поклін РАМЕНАМ святим, які тягарем хреста і наших гріхів обтяжені, учать нас, як маємо нести наш хрест, не хрест з дерева ви¬тесаний, але хрест усіляких терпінь душі й тіла - хрест наших уломностей, хрест обов'язку і щоден¬ної праці. Твоїм прикладом, о Ісусе, заохочена (-ний) відтепер не буду нарікати на свій хрест, але з покірним відданням повторюю: "Мій Добрий Ісусе!.."
Віддаю честь і поклін святим РУКАМ, що виду¬жували недужих, благословили нарід, пестили не¬винних діточок - а задля мене, грішниці (-ка), до хреста були прибиті!.. Діткни мене, Ісусе Христе, своєю всемогучою правицею і вислухай моєї по¬кірної просьби: «Господи, якщо хочеш - можеш мене очистити» (Мт. 8), а уздоровлена (-ий) з моєї немочі піднесуся й з мого упадку. "Мій Добрий Ісусе!.."
Віддаю честь і поклін святим НОГАМ, які так запопадливо шукали загубленої овечки, а в наго¬роду були поранені гострими кільцями.
О найдорожчий Спасителю, мій добрий пасти¬рю! Скільки-то труду, терпінь і горя підняв Ти для мене! - так, як Ти сам сказав: «Я прийшов шукати те, що було згинуло...» - «Що було відірване, приведу, що було зломлене, позв'язую, що було немічне, скріплю» (Єзек 31, 11). Тому приходжу до Тебе з упованням і вірою, як до Небесного Лікаря! Звертаюсь до Твого непереданого милосердя, про¬шу, щоб Ти дозволив мені, як Магдалині, розцілувати Твої ноги у найглибшій покорі й обмити їх своїми слізьми і зі сердечним зітханням взиваю: "Мій Добрий Ісусе!.."
Віддаю честь і поклін Пресвятому ТІЛУ мого Ісуса, бичами посіченого, споневіреного і заму¬ченого за гріхи світа, а вдивляючись у п'ять найсвятіших Ран, упокорююсь у своєму нічев”ї і дякую Тобі, Господи, за кожний Твій біль, за рани, за цвяхи, за терня, за кожну сльозу, пролиту для моєї любові... "Мій Добрий Ісусе!.."
Віддаю честь і поклін Пресвятому СЕРЦЮ Ісусовому, пробитому списом Лонгіна, яке так дуже полюбило людей, що хотіло бути винищене до останньої краплі крові. Бо коли Христос на хресті віддав Богові Свого Духа, «один з жовнірів списом пробив Його бік, і відразу вийшла кров і вода» (Йоан 19) - бо Ісус хотів віддати все для нашого спасіння.
Тож з непохитною надією звертаюсь, о Господи, до бездонної Рани Пресвятого Твого Серця, як до чудотворного джерела всякої чистоти, щоби в ньо-му втопити мої провини, і вірю свято, що моя душа за Твоєю ласкою, як сніг вибілена, стане в дверях Твого милосердя!
Надіюсь, що, звертаючись до Твого Серця, як до палаючого вогнища любові, вхоплю хоч одну іскорку, щоб своє бідне серце розігріти й розпалити вогнем Твоєї любові, щоб, люблячи Тебе, полюбила (-в) я ближнього і якнайбільше душ привернула (-в) до Твого Серця. "Мій Добрий Ісусе!.."
А тепер звертаю свої очі до Тебе, Непорочна Діво Маріє! Як до Матері Ісусової - що Ти, стоячи під хрестом, стала Матір'ю Милосердя для нас, грішників, і Невтомною нашою Поміччю на землі.
О Маріє! Найсолодша Потіхо в нашому горі, - до Твого серця пречистого звертаюсь і благаю помилування. О Маріє! Будь матір'ю моїй душі! Покажи, що Ти моя Мати і Мати Ісусова, винищ у мені всякий нахил до злого, очисти мою душу з усякого бруду, а задля Твоїх, о Мати найлюбіша, заслуг і слави упроси мені спокійну смерть на Твому Серці й запровадь до Ісусового Царства, де навіки славити буду Твоє милосердя. Амінь.

Схожі матеріали:

Категорія: ЦЕРКОВНІ СВЯТА | Переглядів: 8768 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Вервиця, свято Матері Божої Параманної, параман | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика