Головна сторінка сайту
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Архів - тільки для читання
Діти Матері Божої Параманної
Дата: Понеділок, 08.03.2010, 17:02 | Повідомлення # 1
"Нехай вірні особливо відмовляють ці ЧАСИ, щоб зберегти й утримати святу чистоту".
Папа Інокентій XI.

РАНІШНЄ ПОЖЕРТВУВАННЯ

Небесний Отче (тут цілуємо Параман на знак своєї посвяти і перепросьби), я жертвую Тобі через Непорочне Серце Марії, Пресвяте Обличчя Твого Улюбленого Сина Ісуса Христа, Його Найсвятішу Дорогоцінну Кров, Його Страсті, святі Рани і жах¬ливу смерть на Хресті в злуці зі всіма Службами Божими, що тепер відправляються у всьому світі й усіма Службами Божими, що будуть відправлятися впродовж цілого дня разом з усіма заслугами, молитвами та кривавими сльозами Містичної Тро¬янди. До цієї жертви долучаю всі свої молитви, працю, терпіння, радощі, сон і відпочинок враз із наміреннями цілого дня.
Отче Предвічний! Ради цієї святої жертви сер¬дечно прошу Тебе за заступництвом Непорочної Діви Марії: відверни в цю годину смертний гріх, який десь чиниться на земній кулі, особливо від¬верни смертний гріх від священослужителів і мо¬нахів. Поблагослови, Боже, видимого Голову Святої Церкви, Римського Папу, кріпи його в тяжких трудах, потішай у терпіннях і подай йому повну перемогу над його й Твоїми ворогами. Молю Тебе, Небесний Отче, за єпископів, священиків, за всіх духовних і світських осіб, щоб вірно сповняли обов'язки свого стану. Предобрий Боже, утверджуй святих у святості, добрим дай поступ у чеснотах, а тим, які провинились, подай ласку сердечного жалю до навернення, щоб покаялися. Небесний Отче, змилосердися над нами і над всіма дітьми Святої Католицької Церкви та подай усім нам Твою всемогутню поміч у цьому житті, бо Ти Бла¬гий єси і Чоловіколюбець. Тобі належиться всяка слава, честь і поклоніння, Отцю і Сину, і Святому Духу, нині і присно, і во віки віків. Амінь.
Іcyce, Mapiє, люблю Вас, спасіть душі священи¬ків, спасіть душі священиків, спасіть душі - я про¬шу Вас за те, щоби цю Молитву Любові я міг би тисячу разів відмовити за кожним віддихом і за кожним ударом серця.

Протягом дня часто повторюймо цю молитву.

Дата: Понеділок, 08.03.2010, 17:05 | Повідомлення # 2
ЧАСИ ДО НЕПОРОЧНОГО ЗАЧАТТЯ
НАЙСВЯТІШОЇ ДІВИ МАРІЇ

(щоденні молитви Третього Кармелітанського чину)

І. УТРЕНЯ (після сну)
Починайте, уста наші, славити Діву Святу,
Починайте оповідати честь її непоняту.

Прийди нам, Милостива Владичице, на допо¬могу.

І над ворожими силами дай перемогу.
+ Слава Отцю і Сину, і Святому Духу. Нехай славиться Бог у Тройці Святій, Єдиний на віки віків. Амінь.

ГІМН

Завитай, Владичице, Небесна Царице,
Радуйся, Діво над дівами, ранкова Зірнице!
Завитай повна ласки, преславної світлості.
Маріє, на поміч світу спіши, спаси нас від злості.
Тебе Найвищий від віків Своєму
За Матір вибрав Слову Єдинородному,
Через якого округ землі і небеса огнисті,
І повітря, і води створив прозорі, чисті.
Тебе, Улюблену, прикрасив Собі,
Бо переступ Адама не має влади в Тобі.
Вибрав її Бог і вивищив понад усе,
І взяв її на мешкання до Храму Свого.
О Маріє, вислухай молитви наші,
І нехай до Тебе долинуть благання наші.

МОЛИТВА

Свята Маріє, Царице Небесна, Мати Господа нашого Іcyca Христа і Владичице світу, Ти нікого не опускаєш і ніким не погорджуєш, тож поглянь на нас, о Маріє, ласкавим оком милосердя Свого і випроси нам в Улюбленого Сина Твого відпущення усіх гріхів наших, щоб ми, які тепер святе і Непорочне Твоє Зачаття набожним серцем розважаємо, могли отримати нагороду вічного щастя у небі від Того, якого Ти, Діво, породила, Сина Твого, а Господа нашого Ісуса Христа, який з Отцем і Святим Духом живе й царює у Тройці Святій, Єдиний Бог навіки віків. Амінь.
Маріє, вислухай молитви наші,
Славімо Господа,
Богові слава.
А душі, що праведно померли через милосердя Боже, нехай відпочивають у спокою. Амінь.

II. ЧАС ПЕРШИЙ (10 год)

Прийди нам... (як на Утрені)
ГІМН
Завитай, Премудра Діво, Храме освячений,
Сімома колонами пречудно прикрашений.
Від усякої пошесті світа охоронена,
Перш Свята в лоні матері, як народжена.
Ти - Матір усіх жиючих, Ти є Святих дверима,
Нова Зірко з Ізраїля, Ти над Ангелами.
Страшна Ти злим духам, у поході - табір сильний,
Будь християнам притулком і порт неомильний.
Сам її сотворив у Дусі Святім,
І вивищив її над усі твори рук Своїх.
Свята Маріє... (як на Утрені)

ІІІ. ЧАС ТРЕТІЙ (12 год)

Прийди нам...
ГІМН
Радуйся, Арко примирення, троне Соломона,
Веселко, всемогутньою рукою з прекрасних барв зложена,
Ти - купина Мойсеєва, що Божим вогнем горіла,
Ти - палиця Аронова, що славний цвіт зродила.
Ворота райські замкнуті, руно Гедеона,
Ти - груда меду непереможного Самсона.
Годилося, щоб Син Тебе, так величну, Сам
Охоронив від первородної вини і Євиних плям
Бо Він, вибираючи Тебе за Матір Собі,
Бажав, щоб і тіні гріха не було у Тобі.
Я живу на небесах,
І престол мій оповитий облаками.

Свята Маріє...

IV. ЧАС ШОСТИЙ (15 год)

Прийди нам...
ГІМН
Радуйся, святине Бога, у Тройці Єдиного,
Ти Ангельський рай, палата народу Господнього
Потіхо засмучених, огородо вдячності,
О пальмо терпеливості, о кедре чистоти.
Земля Ти священна і благословенна,
Пресвята і первородною плямою недіткнута.
Містичне Місто Бога і брама на схід звернена,
Усіма ласками, єдина Діво, наповнена.
Як лілія між терниною,
Так моя люба між дочками Адамовими,

Свята Маріє...

V. ЧАС ДЕВ'ЯТИЙ (17 год)

Прийди нам...
ГІМН
Радуйся, місце схоронення, вежо неприступна
Давидова, баштами і бронею укріплена!
Ти при Зачаттю вогнем любові палала,
І через Тебе влада пекельних сил розтала.
О мужня білоголова Юдіф воююча,
Від страшної неволі свій нарід рятуюча,
Рахиль оживителя Єгипту носила,
Нам Спасителя світу Марія повила.
Вся Ти прекрасна, моя Улюблена,
Первородна пляма ніколи Тебе не торкнула.

Свята Маріє...

Дата: Понеділок, 08.03.2010, 17:07 | Повідомлення # 3
VI. ВЕЧІРНЯ (19 год)

Прийди нам...
ГІМН
Радуйся, світло з Габаону, що перемогу дало,
З Тебе Предвічне Слово Тіло взяло.
Щоб людину з Юдолі земної підняти
І майже до Ангелів прирівняти.
Промінням того Сонця Марія ясніє,
У Зачатті Своїм, як Зірниця, світлом пломеніє.
Поміж терниною Лілія крушить голову драконові,
Гарна, як вповні місяць, що світить чоловікові,
Я ж справила на небі, щоб здіймалась ясність безустанна,
І, як туман, покрила всю землю.

Свята Маріє...

VII. НА ЗАВЕРШЕННЯ (перед сном)

Нехай нас Син Твій, о Діво, до себе наверне,
А Свій справедливий гнів від нас віджене.

Прийди нам...

ГІМН

Радуйся, Непорочна Мати Дівочої чистоти,
Зорями увінчана, ласкою сіяєш Ти.
Непорочна, більше ніж Ангели чиста,
Справа стоїш від Царя у короні найславніша.
О Родителько ласки, надіє грішників,
Ясна морська Зірко, спасенна пристань потопаючих.
Брамо райська, немічних здоров'я у Твоїй обороні,
Нехай Бога оглядаєм на горнім Сіоні.
Твоє Ім'я, як олія виляна, Маріє,
Твої слуги залюбилися у Тебе без міри.

Свята Маріє...

ПОЖЕРТВУВАННЯ ЧАСІВ
(поцілувати землю)

З поклоном для більшої слави Твоєї краси
Тобі, Найсвятіша Діво, жертвую оці Часи.
Провадь дорогою спасення немічну людину,
Солодкою Опікункою будь у смертну годину.

АНТИФОН

Таж це Троянда, якої не торкнулась пляма
Ні первородного, ні особистого гріха.
Непорочно Зачата Діво Чиста і невинна,
Молися за нас до Отця, чийого Сина породила.

КІНЦЕВА МОЛИТВА

Боже, Ти через Непорочне Зачаття Найсвятішої Діви Марії Свойому Сину гідне місце приготував, тож просимо Тебе, щоб через заступництво Тієї, яку задля майбутньої смерті її Сина від усякої плями захоронив, нам непорочними прийти до Себе дозволив, через Господа нашого І cyca Христа, який з Тобою і Святим Духом жиє і царює на віки віків. Амінь.
(За відмовлення цих Часів відпуст 3 роки і пов¬ний відпуст раз у місяць на звичайних умовах, як відмовляють щоденно протягом місяця).

ОБОВ'ЯЗКИ БРАТСТВА СВ. ПАРАМАНА

1. Щоб належати до Братства св. Парамана і мати уділ у його відпустах, треба прийняти Параман з рук католицького священика. Тепер кожен священик має право накладати Параман.
2. День і ніч носити Параман.
3. Заховувати чистоту душі й тіла (6 і 9 заповіді Божі) та уникати всіх нагод до нечистоти.
4. Кожної середи та суботи стримуватися від м'яса.
5. Сім раз на день у визначені години якнайстаранніше відмовляти Малі Часи до Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.

Пояснення:

Молитва «Малі Часи до Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії» свідомо розподілена на ці¬лий день, щоби через ці двохвилинні молитви освятити весь день. Святі щогодини робили ко¬ротку перерву в праці, щоби знову поєднатись і піднести думки до неба, а ми принаймні хоч сім разів на день завдяки цим молитвам будемо пригадувати собі про Божу присутність і проситимемо помочі в Матері Божої, щоб прожити від молитви до молитви, недопускаючись повсякденного добро¬вільного гріха. Отож користаймо з цих молитов та вправляймось у чесноті, утримуючи свою свідо¬мість у присутності Бога, і Стараймося прожити від молитви до молитви без гріха. Та коли б ми мали нещастя провинитися, то збудім жаль та просім ласки в Ісуса й Марії прожити без гріха до наступ¬ної молитви.

АКТ ПОСВЯТИ НАЙСВЯТІШІЙ ДІВІ МАРІЇ ПАРАМАННІЙ

О найсвятіша і благословенна Діво Маріє і Ма¬ти Божа! Оце я (...) хоч з усіх найбільше негідний (-на) цієї почесті бути Твоїм (-єю) слугою, однак пасмілений (-на) великою Твоєю добротою і ба¬жанням служити Тобі, о Люба Ісусова Ненько, вибираю Тебе за особливішу Матір і Захисницю в моєму житті. З цією метою у присутності Пре¬святої Тройці, мого Ангела Хоронителя і цілого Небесного Двору відновлюю сьогоднішнє прире¬чення, яке склав (-ла) Тобі, о Найсвятіша Мати, в день прийняття св. Парамана з рук священика. А саме: що прагну вірно і ревно служити Тобі й Твоєму Божественному Сину все своє життя. Також складаю Тобі сьогодні щиру подяку, що ме¬не з посеред стількох мільйонів душ через св. Па¬раман до вибраних Твоїх дітей зводила прийняти.
Обіцяю Тобі і постановляю, що хочу Тебе кожної миті усім серцем любити, почитати й у чистоті та побожності наслідувати. Прийми ж, Мати Найсвятіша, цю малу мою жертву й милостиво справ, щоби цей св. Параман став для мене згідно Твого призначення знаком Твоєї особливішої опіки, охо¬роною проти гріхів, щитом проти ворожих стріл, спонукою до чесноти та способом до осягнення вічного спасіння, яке нехай милостиво отримаю за¬для заслуг Сина Твого, а Спасителя мого Ісуса Христа, який живе і царює з Богом Отцем в єд¬ності Святого Духа по всі віки. Амінь

МОЛИТОВНІ ОБОВ'ЯЗКИ ДО МАТЕРІ БОЖОЇ КАРМЕЛІТАНСЬКОЇ

1. Мати Божої ласки, Мати Божа Параманна Кармелітанська, Тебе прославляю, Тебе величаю, славу, честь, поклін Тобі складаю за всі ласки, які Ти на мене зіслала.
2. Прошу в Тебе прощення, що так мало заяв¬ляю Тобі любові та ревності.
3. Прошу в Тебе ласки вірно виконувати всі умови, щоби стати учасником особливішої опіки ласк і обітниць численних відпустів, уділених Параманному братству.
4. Прошу в тебе ласки, щоб я в тій мірі Господа Бога перепросив (-ла), в якій я Його образив (-ла).
5. Прошу в Тебе прощення цілої кари, яку я собі заслужив (-ла) своїми гріхами.
6. Благаю в Тебе помочі, щоб я свій Кармелітанський Параман носив (-ла) з користю і удос¬тоївся (-лася) ласки в ньому вмирати.
7. Мати Божа Кармелітанська, випроси мені ласку носити Твій Параман Господу Богу на радість, а мені на освячення.
8. Мати Божа Кармелітанська, запрошую Тебе на годину моєї смерті. Як Ти відвідала з Ісусом Христом св. Єлисавету, так відвідай з Ісусом мене в годину смерті, і як Ти очистила душу св. Іванові Хрестителю, так очисть і мою.
9. Мати Божа, виведи мене на дорогу святості й заведи до неба.
10. А першої суботи по моїй смерті, коли при¬йдеш у чистилище, візьми мою душу й заведи в небо до вибраних своїх дітей, так як Ти обіцяла в суботньому привілеї Симону Стоку, генеральному настоятелю монастиря чину "Кармелітів" па горі Кармель і в Фатімі.
Дата: Понеділок, 08.03.2010, 17:12 | Повідомлення # 4
У честь 7 радостей Пречистої Діви Мари
1. При Благовіщенні.
2. При відвідинах св. Єлисавети.
3. При народженні Сина Божого.
4. Коли три царі віддали поклін Ісусові.
5. Коли знайшли Ісуса в Святині Єрусалимській.
6. Коли перша по воскресінні побачила Ісуса.
7. Коли її Ангели забирали до неба.
Богородице... (7), + Слава Отцю...(7).

У честь 7 мечів Болю Пречистої Діви Марії

1. Пророцтво Симеона.
2. Втеча до Єгипту.
3. Загублення Ісуса.
4. У Хресній Дорозі.
5. Під Хрестом.
6. Зняття з Хреста.
7. Подорож до гробу Ісуса.
Богородице... (7), + Слава Отцю...(7).

У честь пролиття Крові Христової (7 разів)

1. При обрізанні.
2. Піт кривавий.
3. Бичування.
4. Коронування терновим вінком.
5. Оголення.
6. Розпинання.
7. Пробиття ребра і серця Ісусового копієм.
Отче наш... (7), Богородице... (7), + Слава Отцю...(7).

1. Неділя

Дякуємо Тобі, Божа Мати, за св. Параман, сук¬ню, з неба нам дану, звертаємося з найглибшою покорою і повагою до Твоїх стіп і до Трону Твоєї необмеженої святості, у якій Ти возносишся. О, Маріє! Увінчана славо! Прошу Тебе в покорі, щоб Ти звернула до нас очі, повні милосердя, і запалила у нас святий вогонь любові до Тебе, і дала нам ласку добре відбути цю семиденну набожність, яку на честь Твою відправити жадаємо, щоби вона сталася Тобі милою, а нам корисною.
Отче наш.., Богородице.., + Слава Отцю...

2. Понеділок

Мати Прегарної Любові, яка то надзвичайна нат¬хненність Любові Твоєї провадила Тебе на землю з тією єдиною метою, щоб Ти нас обдарила тою святою сукнею і закон кармелітанський, особливо від Тебе вибраний, між усіма іншими визначила. О, коли б ми добре застановилися над величністю того дару, нам через Тебе вчиненого. З яким вели¬ким пошанованням відбували би її набожність.

3. Вівторок

Пресвята Діво Маріє, Царице, без первородної плями зачата, коли б ми мали 100 язиків та всіх їх на честь і славу Твою вживали, ще б ми не були у змозі гідно прославляти той дар, яким намі¬рилася Ти нас відзначити. О Найсвятіша Маріє! Але ж то був виняток тої для нас вродженої Лю¬бові. Вчини, щоб ми все старалися ставати Тобі щораз вдячнішими за Твої Ласки і Твою Любов до нас.

4. Середа

Пресвята Ісусова Ненько, Ти виткала своєю власною рукою на землі цю сукню для Твого наймилішого Сина Ісуса. Своєю власною рукою подала Ти з неба цю святу сукню, якою є приодягнені і прибрані всі діти Твої вибрані. О Наймилостивіша Діво! І хто ж буде таким нерозумним, щоб собі так легковажив цією святою сукнею, що нас так уподібнює до Ісуса. Хто ж над усі інші скарби не перенесе цієї дорогоцінної Божої суконки?

5. Четвер

Заледве така радісна вістка про святу сукню по світу розповсюдилась. О тім, щосили спішили пра¬гнучі народи нею побожно заслонятись, а при¬ймають її як дар особливіший з неба зісланий. Не переставши обдаровувати святим цілуванням і скроплювати сльозами святої радості. О поці¬лунки! О сльози святі перших наших співбратів! О, як же ви засоромлюєте нашу легковажність за ласки нам висвітлені і виєднані через Марію.

6. П'ятниця

О, люба Ісусова Ненько, з яким же набожним прагненням випрошували князі, королі і Папи Римські, щоби могли на собі носити Твою сукню. О Маріє, шануючи її як найгарнішу прикрасу, як оздобу найпершу і найбільшу всякої земної ве¬личності та маєстату.
Свята сукне! О Найсвятіша сукне Марії! Найшляхетніша. О, як же би Ти нам була незрівнянно дорога і мила, якби ми деколи над Твоєю правди¬вою вартістю замислилися.

7. Субота

Пресвята Діво Маріє! Ласкава Моя Повели¬телько! Ти назвала цю сукню особливішим дарунком Твоєї Любові до нас та злукою вічної приязні між небом, Тобою, і тим, хто її буде по¬божно носити. О! Що завелика то потіха для нас і для наших співбратів, то можемо це говорити кожної години. О, яка ж особлива улюблена наго¬рода це від Марії.
Наймилосердніша Діво! Що нас так любиш, ви¬благай нам цю ласку, щоб могли взаємно завжди Тебе любити палкою любов'ю. Амінь.

МОЛИТВА НА 16 ЛИПНЯ

О, Похвальний нащадку всіх святих, і Йоакима, і Анни! О, Наймогутніша і Найсвятіша Діво і Мати Божа, Цвітко Кармелю, єдина надіє наша, славо і ціла наша прикрасо. Ото з покорою упадаю до Твоїх стіп. Нескінченні подяки Тобі складаю, що Ти мене зводила прийняти між брати і сестри Твої і мене вчинилась гідно одіти у святу Твою сукню (Параман), через що я постала втілена серед Твоїх щасливих вибраних дітей. О, простягни ж наді мною добродійні ласки Твої на користь і спасіння моєї душі. Знаю, о Маріє, що стільки разів я обра¬зила своїми гріхами Сина Твого і Тебе, наймило¬сердніша Мати, і знаю, що я була невдячна за добродійство Твоє, за прийняття мене між на-слідників Твого святого Парамана, що не жила я так, як жили Твої діти вибрані. Благаю Тебе по¬кірно про пробачення за те і з глибоким жалем за мою невірність і недбалість прирікаю Тобі поправу. Віддаляюся від усякої провини, а особливо від такої, яка Тобі найбільше не подобається. На май¬бутнє буду найревніша у Твоїй найсолодшій службі й постійним шанувальником Твоїм до кінця життя.
Прирікаю Тобі бути завжди далекою від не¬дбальства, сплямлення святої чистоти, так Тобі милої, яку Ти з милості подала нам разом із Твоїм прикладом. Пробач мені, що благаю Тебе, о Мати Милосердя. Виєднай у Твого Божого Сина, а мого Спасителя цілковите відпущення моїх провин і кари, яку я собі заслужила. Вчини, щоб Твоя сукня (Параман) була мені правдивою запорукою Твоєї Любові, обороною у небезпеках, незборимим щитом проти диявола і безпечним провідником, та певною опікою, щоби Тобі служила вірно на землі, а потім славила та благословила Тебе в Небі й у товаристві всіх святих, які носили побожно Твою святу сукню (Параман). Амінь.

Першої суботи місяця по можливості прийняти Святе Причастя як винагороду Пресвятим Серцям Ісуса і Марії.
І в першу суботу розважати 15 хвилин 15 таємниць вервиць

Обітниця Матері Божої:

"Кармелітанський Параман - це моя сукня, моя ноша, це запевнення спасіння. Хто помре при¬одягнений ним, буде захоронений від вогню віч¬ного і визволений з чистилища.
Я - Мати ласки. Я зійду до чистилища у першу суботу після їхньої смерті і кого з них знайду там, - вивільню з чистилища і заберу до неба".

БРАТСТВО СВ. ПАРАМАНА

1. Початок і розвій Кармелітанського Параманного Братства

Дев'ятсот літ перед народженням Пречистої Діви Марії св. пророк Ілія молився на горі Кармель і просив Господа Бога, щоби змилосердився над ізраїльським народом, якого покарав довгою посухою. Тоді "маленька хмарка в долоню зав¬більшки встає з моря... і вмить потемніло небо від хмари, і падав проливний дощ" (1 Царі 18,44-45).
Свята Церква у Великих Часах Шкаплірної Матері Божої говорить, що та хмара була постаттю Пречистої Діви. Єрусалимський Патріярх Іван 44, який старанно і достовірно зібрав відомості про Кармель, мовить, що Господь Бог об'явив тоді св. пророку Ілії, що майбутня Мати Месії мала народитися без жодної гріховної змазі. Подібно, як морська вода є тяжка і гірка, а хмара, що з неї підноситься, є легка й не має гіркоти, так і Марія вийшла з людської природи, сплямленої первородним гріхом, без тягаря і гріховної плями - Чиста й Непорочна.
Cв. Методій, мученик і єпископ Тиру, каже, що св. пророк Ілія розпізнав і передбачив у хмарі Кармелю Чистоту Найсвятішої Діви і постановив собі її наслідувати. Св. Ілія, св. Єлисей та інші святі пустинники Кармелю перші з усіх людей по¬становили собі жити в дівстві аж до смерті, щоби наслідувати майбутню Матір Спасителя. Так Пре¬свята Діва ще 900 літ перед своїм народженням була об'явлена світу як взір Чистоти, даючи поча¬ток нашому Кармелітанському Чину і всім іншим монашим чинам. В Офіціумі Шкаплірної Матері Божої, затвердженому Святішим Отцем св. Урба¬ном VIII, читаємо, то учні св. Ілії, приготовані св. Іваном Хрестителем на прихід Месії, перші по Зісланню Святого Духа прийняли науку св. Свангелії і перші ночами почитати Найсвятішу Діву Марію. Ще за життя Матері Божої збудували на її честь капличку за кілька миль від Назарету на горі Кармель і там декілька разів на день сходилися, щоби в побожних піснях і молитвах прославляти її як Матір і Опікунку свого чину. Під час пере¬слідування перших християн більшість учнів св. Ілії перебралася до Єгипту, а звідти до Європи. Єгипетські пустинники св. Макарій, св. Онуфрій, називають св. Ілію «своїм Отцем».
У XIII ст. (16 липня 1251 р.) Генеральний на¬стоятель Кармелітанського чину св. Симон Сток у щиросердній молитві віддав потреби свого Зако¬ну Найсвятішій Діві й просив її Материнської опіки. Тоді Пресвята Діва Марія об'явилася йому в оточенні Ангелів, тримаючи в руці св. Параман, і сказала: «Прийми, дорогий сину, цей Параман, буде це для тебе й для дітей Кармелю привілеєм: хто помре, маючи на собі цей Параман, не зазнає вічного вогню, бо він - знамено спасіння, охорона в небезпеках і запорука особливішої Моєї опіки».
Сто років пізніше, у XIV столітті, Найсвятіша Діва Марія об'явилася майбутньому Папі Івану XXII й обіцяла щедрі ласки та спасіння членам Кармелітанського чину, які будуть вірно заховувати монаші обіти, і членам братства, які будуть збері¬гати святу чистоту, кожен відповідно свому стану, та будуть молитися за Святу Католицьку Церкву. Наприкінці обіцяла всім надзвичайну ласку, знану під назвою «суботнього привілею»: «Я - їх Мати у першу суботу по їхньої смерті вивільню їх із чистилища й заберу до Неба».
Братство св. Параману сьогодні поширене по всьому світі, й часті надзвичайні випадки підтвер¬джують, що Пречиста Діва є вірна своїм обітницям. Святий Параман робить особливо моральні чуда: люди навертаються, пияки вже не п'ють, ті, що проклинали, уже не проклинають, розпусники жи¬вуть у чистоті згідно свого стану, святотатські спо¬віді направляються - всі визнають, що щось ста¬лося, відколи отримали Параман.

2. Привілеї Братства св. Параману

1.Хто стає прийнятим до Братства св. Параману, той стає особливішим способом улюбленою дитиною Пречистої Діви. Як знак Святого Хреста є знаменням християнина, так св. Параман є знаменням дітей Марії.
2. Особливіша опіка, якою Мати Божа оточує тих, які носять св. Параман. Опікується над ними, як рідна мати, і охороняє їх від різних небезпек душі й тіла, як свідчать численні чуда.
3. Хто належить до Братства св. Параману, той є членом Містичного Тіла Кармелітанського чину і стає учасником в усіх покутах, молитвах Служб Божих та інших добрих учинках, які виконували і будуть виконувати всі святі й інші члени Чину Кармелітів і Кармеліток, Третього чину і Братства св. Параману.
4. Четвертий і найголовніший привілей Братстсва св. Парамана; особливіша опіка Найсвятішої Діви у годину смерті. «Буде то вашим привілеєм: хто помре, маючи на собі цей Параман, не зазнає огня вічного». Після цих слів Пречистої Діви св. Параман є знаком спасіння, тому що Мати Божа буде особливішою опікункою всіх тих, які набожно носять св. Параман, виєднає їм особливі ласки, за поміч у яких будуть вірно заховувати Божі Заповіді та закінчать своє життя смертю праведних.
Навіть грішникам, які носять побожно св. Пара¬ман, Мати Божа виєднає у годину смерті ласку спасіння. Однак ніхто не повинен надуживати цією обітницею або свідомо й добровільно тяжкими гріхами ображати Бога в надії, що перед смертю навернеться. Літопис Кармелітанського чину наво¬дить випадки, коли члени братства через свою безпечність жили в тяжких гріхах, надіючись на Параман, що їх спасе, а перед смертю відкинули від себе св. Параман і померли в нерозкаянні.
5.Опіка Пречистої Діви обіцяла душам членів Братства терпіння у чистилищі. «Я - їх Мати. Прийду до чистилища у першу суботу по їх смерті і кого тільки там знайду (з мого Чину чи Братства)- визволю і заберу до неба».Щоби заслужити цей привілей, від членів братства вимагається заховувати, якнайвірніше св. Чистоту, умертвляти тіло постом і молитися за Святу Церкву.
Цей незвичайний привілей підтвердили такі Папи Римські: Климентій VII - 12.08.1530 р. (Григорій XII - 01.09.1577 р.). Св. Пій V -18.02.1566 p. (Павло V - 20.01.1613 p.) і Пій X -4.07.1910 р.
6.Численні відпусти, через які Господь Бог прощає членам Братства кари, які мали б спокутувати за свої гріхи або тут, на землі, або по смерті - у чистилищі.

Дата: Понеділок, 08.03.2010, 17:16 | Повідомлення # 5
ПОВНІ ВІДПУСТИ
1. У день прийняття до Братства св. Параману.
2. У свято Пречистої Діви Марії з гори Кармель (16 липня або в одну з неділі, того місяця).
3. У третю неділю кожного місяця, відвідуючи церкву або каплицю, де є Пресвята Євхаристія.
4. У день Зелених Свят.
5. У задушний день Кармелітанського чину (15 листопада або 16, коли 15 випадає у неділю).
6. У годину смерті по сповіді і св. Причасті або щонайменше - вимовляючи устами чи серцем Пренайсвятіше Ім'я Ісуса.
Пояснення: щоби отримати перелічені відпусти за номерами 1, 2, 3, 4, 5, треба висповідатися, прийняти св. Причастя і відмовити у наміренні Святішого Отця: Отче наш, Богородице Діво, Вірую, Слава Отцю.

ЧАСТКОВІ ВІДПУСТИ

5 років: один раз на місяць у будь-який ви¬браний день після сповіді, св. Причастя і молитви у наміренні Святішого Отця.
3 роки: у всі свята Пречистої Діви Марії за звичайних умов.
300 днів: стримуючись від м'яса у середу й су¬боту.
100 днів: за кожний добрий учинок побожності або милосердя.
7 років: у середу й суботу протягом цілого року й ще 300 днів (у інші дні тижня) за відвідини із засмученим серцем Пресвятої Тайни Євхаристії.

ПОВЧАННЯ ПРО ПАРАМАН

1. Параман (інші назви - шкаплір, скапуляр) повинен бути вовняним, коричневого або чорного кольору. Образок Матері Божої не обов'язково потрібний, але є дозволений, як інші прикраси з шовку та іншого оздоблення. Параман не може бути округленим. Розміри св. Парамана: два прямокутники (5 см на 4 см), з'єднані між собою двома
шнурками довжиною 45 сантиметрів. Кінці шнурочків пришивають разом по середині (на 4 см).
2. Не зараховують до Братства неприсутніх осіб. Однак можна включати до складу членів неприсутніх воїнів і тяжкохворих та посилати їм посвячені Парамани. Вони самі можуть наложити собі св. Параман і відмовляти молитви Матері Божої.
Воїни, повернувшись додому, а тяжко хворі, виздоровівши, повинні прийняти наново св. Пара¬ман з рук священика.
3. Перший Параман мусить бути посвячений, наступні не обов'язково, оскільки освячення і одя¬гання Параману залишається в силі на все життя. Коли ж св. Параман є зужитий, то кожен може пошити собі інший і наложити собі.
4. Можна зараховувати до Братства навіть малих дітей, які ще не приступали до св. Причастя.
5. Треба так носити Параман, щоби одна частина спадала на груди, а інша - на плечі. Хто з недбальства не носить св. Параман - через деякий час не потребує бути наново прийнятим до Братства, за допомогою священика може сам собі наложити новий Параман.

ПРИВІЛЕЇ СУБОТНЬОЇ БУЛЛИ
Декрет Святійшого Отця Павла V
20 січня 1613 р
.

Християнський народ може побожно вірити, що члени Чину й Братства Найсвятішої Діви Марії з гори Кармелю отримують по смерті особливішу ласку від Своєї Матері, а саме: що Найсвятіша Діва... прийде напоміч померлим членам, особливо в суботу, однак за умови, що померлі в стані ласки носили за життя св. Параман, заховували чистоту згідно свого стану й відмовляли Часи до Не-порочного Зачаття Найсвятішої Діви, або якби не вміли читати - то заховували б церковні пости і стримувалися від м'яса в середу й суботу...

ДУХ І ЗАВДАННЯ БРАТСТВА СВ. ПАРАМАНУ

Члени Братства повинні бути перейняті особ¬ливішою любов'ю до Пречистої Діви. Часто думати про Неї протягом дня, остерігаючись пильно най¬меншого гріха. Щоби їй приподобатись, повинні старатися наслідувати її чесноти, особливо покору, послух і чистоту. З любові до Неї виконувати всі справи дня і обов'язки свого стану.
Дух Кармелітанського чину є також духом рев¬ності за Божу Славу, о вивищення Святої Церкви і спасіння грішників. Ми повинні провадити святе життя, щоби Господь Бог вислухав наші молитви, бо, як каже св. Тереса: «Один досконалий зробить більше, ніж багато недосконалих». Хто старається провадити святе життя, той не одну, а багато ви¬рятує душ від пекла. Св. Франціск Салезій твер¬дить, що св. Тереса більше навернула єретиків че¬рез покуту й молитву, як всі проповідники її сто¬ліття своїми проповідями й науками. Отже, як вид¬но, святість і тільки святість є одиноким мірилом, яке надає вартості нашій покуті, молитвам та добрим ділам. Ось головна ціль: щоби ми, подібно, як св. Тереса, старалися провадити святе життя, аби заслужити на те, щоб Господь Бог вислухав паші молитви.

ФОРМУЛА ПРИЙНЯТТЯ ДО БРАТСТВА СВ. ПАРАМАНУ

(Перед прийняттям бажано відбути загальну сповідь, особливо з нечистих гріхів. Особа, яка вступає до Брат¬ства, клякає, а священик починає молитвою).
Свящ.: Покажи нам, Господи, Твою милість.
Люди: І даруй нам Твоє спасіння.
Свящ.: Господи, вислухай молитви наші.
Люди: І нехай до Тебе долинуть благання наші.
Свящ.: Мир усім.
Люди: І духові твоєму.
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

© 2008-2025 Свята Традиція УГКЦ

Яндекс.Метрика