Меню сайту

Категорії розділу
НОВИНИ УГКЦ [8]
ЦЕРКОВНІ СВЯТА [81]
ЦЕРКВА І ДЕРЖАВА [16]
НАБОЖЕСТВА [178]
ПАПА БЕНЕДИКТ XVI [18]
ОГОЛОШЕННЯ [14]
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ [182]
РІЗНЕ [3]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Травень » 9 » Запросімо Марію до свого серця
00:33
Запросімо Марію до свого серця


Розпочинаємо маївки – річну урочистість до Матері Божої – Цариці мая. У чому полягає суть набоженства до Матері Божої? Що нам дає набожність до Пречистої Діви Марії? Чи потрібна ця набожність людям третього тисячоліття? Чи щовечора маємо спішити до церкви, каплиці, фігур і хрестів, де відправляються маївки, коли можемо провести час по-іншому? Можливо, ця набожність була потрібна лише людям, які не знали цивілізації, не мали телевізорів, комп’ютерів, інтернету? А сьогодні вона є зайвою? Ні! Опіка і любов Марії нам будуть потрібні завжди. Бо це так само, якби ми сказали: чи потрібна дитині мама? Може, жінка лише повинна народити дитину? Але кожен з нас знає, навіщо нам мама, любить і шанує її, тішиться і дорожить нею. Отже, мимо усіх вигод цивілізації, мама є незамінною. Таку саму роль в нашому духовному житті відіграє Пречиста Діва Марія.

Одна родина в Кані Галилейській запросила Ісуса і Марію на весілля. В жидівському народі весілля – це радість для всього села чи міста. Забракло вина на весіллі. Ніхто про це не казав Марії. Але Її материнське серце відчуло, що в цієї родини є проблема. Ніхто не просив Марію про допомогу. Але направду була безвихідь, бо якби всі дізналися, що вина немає, для родини це був би великий сором і ганьба. Говорили б: що то за батьки, які не забезпечили своїм дітям вина. Мати Божа звертається до Ісуса і промовляє: «Вина в них немає». А Ісус каже: «Що мені і тобі, жінко? Ще моя година не прийшла». Христос виразно сказав, що це їх не стосується, бо вони з матір’ю на весіллі є тільки гостями і час Його ще не настав, тому Він не може робити чуда. Але чому Ісус передумав, забрав Свої слова назад? Тому що Він подивився на Маму, побачив, наскільки Марія перейнялася ситуацією, яка склалася в родині. Ісус побачив, наскільки Марія переживає за ту родину, наскільки Його Мама сумує і має милосердя і співчуття до тієї родини. І Христос каже: «Принесіть воду». Ісус благословив воду, і вода стала вином, незвичайним. Слово Боже каже, що весільний староста підійшов до молодого і каже: «Де ти взяв таке добре вино?» Бо згідно з жидівським звичаєм спочатку, коли гості ще тверезі, давали добре вино, а на закінчення забави давали гірше. Христос не лише перетворив воду у вино, але те вино було дуже смачним. За чиїм посередництвом сталося перше чудо нашого Спасителя? За посередництвом Марії. То Мати Божа просила Свого Сина про допомогу, то Марія заступилася за родиною, то Марія благала за родину. Ісус, дивлячись на любляче Серце Матері, забрав свої слова назад і допоміг потребуючій родині.

І коли сьогодні Марія перебуває в небі зі Своїм Сином, коли ми до Неї молимося, коли ми просимо Її заступництва і порятунку, чи відверне Вона від нас Своє обличчя, чи Вона закриє перед нами Своє Серце, чи Вона не порятує Своїх дітей? Завжди порятує і допоможе! У небі Марія буде також благати Свого Сина про милосердя для нас, наших родин і народу. Марія нікого не відкине.

Що означає запросити Марію до своєї родини? Так, як родина запросила Ісуса і Марію на весілля в Кані Галилейській, і ми запрошуймо Марію щодня до свого дому. В Галичині завжди в травні був гарний звичай: ставити букети живих квітів і запалювати свічки біля фігурок чи образів Матері Божої в помешканні. Біля цих престолів всі члени родини збиралися на спільну молитву і просили про заступництво Пречистої Діви Марії. Люди замаювали квітами престоли Матері Божої в церкві, каплиці, фігури і придорожні хрести. Від слова «маїти» походить назва травневого набоженства до Матері Божої «маївка», коли вірні разом зі священиком відправляють молебен до Пречистої Діви Марії, моляться на вервиці, співають марійські пісні.

В тих часах, в яких живемо тепер, так важливо є прищепити дітям любов до Марії, закласти фундамент духовності, християнського патріотизму, любові до Бога, Церкви і свого народу. Так важливо є разом з дітьми йти щовечора на маївку, запалити свічку чи лампадку перед образом чи фігуркою Матері Божої і відмовити коротку молитву. Так важливо є запросити Марію: «Мати, Божа, прийди до моєї хати, родини. Ти бачиш, що в моїй сім’ї є криза, непорозуміння, хвороби. Ти бачиш, що мої діти й онуки не ходять до церкви і живуть без Бога. Мати Божа, прийди. Ти врятувала родину в Кані Галилейській, врятуй і мою родину, вислухай мою молитву».

Цілий травень ідімо до Марії. Вона має так багато ласк. В Неї так багато тепла, любові і милосердя. Вона для кожного з нас відкриє Своє материнське Серце.

http://www.saintjosaphat.org.ua


Схожі матеріали:

Категорія: НАБОЖЕСТВА | Переглядів: 1531 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: маївка, маївки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика