rtb
Довідник корисної інформації



Меню сайту

Категорії розділу
ЛІКАРСЬКІ РОСЛИНИ [56] ГРИБИ [5]
ВИЖИВАННЯ [68] СУСПІЛЬСТВО [200]
ЛІКУВАННЯ [99] ПРИВІТАННЯ [3]
КУЛЬТУРА [30] ПРОГРАМИ [6]
КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ [71] ЦІКАВА ЛІТЕРАТУРА [13]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу

Головна » Довідник » ЛІКУВАННЯ

Смачні рецепти для імунітету
22.01.2016, 10:24
На жаль, сніг і мороз не тільки дарують радість, але й збільшують ймовірність застудних захворювань. Відомо, що кожна друга людина в Україні отримує від зими “подарунок” у вигляді застуди, ангіни та грипу.
Еліксир здоров’я: 150-200 г кореня імбиру, 4-5 лимонів середнього розміру, 200 мл меду. Очистити корінь імбиру від шкірки і натерти його на дрібній тертці. Потім очистити лимони від цедри, нарізати їх невеликими кубиками, змішати з імбиром. Використовуючи блендер, подрібніть лимон і імбир до стану однорідної маси, відтак влийте мед. Якщо мед зацукрувався, розтопіть його на водяній бані. Отриману суміш викладіть у скляну півлітрову банку, накрийте кришкою і поставте в холодильник.
Суміш, насамперед, є натуральними ліками, а не солодким десертом, тому її необхідно вживати по одній столовій ложці в день, краще вранці натще. Вже через кілька днів прийому суміші ви відчуєте, як покращиться самопочуття, будете менше втомлюватися, а організм буде протистояти вірусним захворюванням. 
“Вітамінка”. Взяти по 300 г кураги, чорносливу, ізюму, горіхів і 100 г меду. Сухофрукти промити, якщо курага і чорнослив дуже тверді, замочити їх ненадовго в невеликій кількості води. Вимочені сухофрукти відтиснути, додати до них горіхи, перемолоти, додати мед. Приймати 1-3 рази на день по 1 чайній ложці. Суміш зміцнює імунітет, додає бадьорості і сил. Таку вітамінну суміш можна приготувати ще так: взяти  по 100 грамів родзинок (можна темного і світлого), кураги, інжиру, сушеної журавлини і по 100 грамів різних горіхів (кедрових, фундука, волоських горіхів, кешью, мигдалю). Всі інгредієнти перекрутити на м’ясорубці або подрібнити за допомогою блендера, змішати з натуральним медом і додати паличку ванілі. 
Є і такий рецепт “Вітамінки”: 100 г очищених мелених волоських горіхів, 100 г протертих очищених яблук, сік 2 лимонів, 1 ст. ложка меду. Приймати по столовій ложці (чайній — для дітей) 2-3 рази на день перед їжею. Зберігайте в холодильнику.
“Алойне здоров’я”: 250 г меду, 350 мл вина (бажано “Кагор”), 150 г соку свіжого алое. А якщо ми робимо засіб для дітей, тоді замість вина додаємо сік 3 або 4 лимонів. Подрібнюємо алое з лимоном у блендері,  змішуємо з іншими компонентами. Приймати по 1 ст. ложці 3 рази на день приблизно за півгодини перед прийомом їжі.
Таємниця здоров’я від Гіппократа. Гіппократ стверджував, що овес є цілющим засобом при слабкості та виснаженні організму і рекомендував пити настій або відвар замість чаю. Щоб приготувати настій, необхідно неочищений овес подрібнити, всипати  у термос і залити окропом у співвідношенні 1 до 1. Настоювати 12 годин, потім процідити і пити. 
Цибульна суміш: 250 грамів цибулі нарізати і змішати з 200 грамами цукру. Залити 0.5 л води і проварити  на слабкому вогні. Після охолодження додати дві столові ложки меду. Процідити, вживати по 1 столовій ложці 3-5 разів на день. Добре допомагає організму боротися із застудними захворюваннями.
Добрий засіб для зміцнення імунітету — калина, оскільки ягоди калини містять дуже багато вітамінів і корисних речовин. До того ж, біологічно активні речовини, які є в плодах калини, позитивно впливають на серцеву систему, регулюють артеріальний тиск, допомагають швидко відновити імунітет. Ложку плодів калини (калину розім’яти) залити 200 мл окропу, настояти, процідити, додати мед за смаком, приймати по півсклянки двічі на день. Можна змішати ягоди калини і мед: 100 грам ягід розім’яти, проварити на водяній бані протягом 5 хвилин, остудити, змішати з медом. Приймати по столовій ложці 3 рази на день. 
Рецепт “7 склянок”: взяти по 200 г соку моркви, буряка, лимона, редьки, часнику (приблизно 15 головок). Додати по склянці меду та вина “Кагор”. Всі компоненти змішують, суміш потрібно зберігати в холодильнику, приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день. Вистачає цієї суміші на 1.5 місяця.
Ягідний імунітет: Розім’яти 0,5 кг журавлини, додати склянку ядер волоського горіха і 2-3 зелених (краще зимових сортів) яблука зі шкіркою, порізаних кубиками. Додати 0,5 склянки води і 0,5 кг цукру, варити на слабкому вогні, доки не закипить, викласти в банки. Приймати по 1 ст. ложці вранці і ввечері.
Помічником для імунітету є шипшина. 8 ст. ложок сухих плодів залити 4 склянками окропу, додати 4 ст. ложки цукру і кип’ятити 10 хвилин. Настоювати протягом 4 годин, потім процідити і розлити в пляшки.
Профілактичним засобом проти сезонних вірусних захворювань є настій шипшини з калиною. Взяти порівну подів шипшини і калини. По 2,5 ст. ложки меліси і шавлії залити 0,5 л окропу, настоювати 2 години в термосі, охолодити. Змішати з шипшиново-калиновою сумішшю. Перед вживанням додати 2 краплі обліпихової олії.
Раз на день за 30 хвилин до їжі приймати по 1 ст. ложці профілактичної суміші, приготовленої з середнього розміру головки часнику. Часник повинен бути подрібнений, до нього додати половину дрібно нарізаного лимона разом з цедрою. Залити суміш холодною кип’яченою водою (0,5 л) і дати можливість настоятися 4-5 днів у темному місці. Як профілактичний засіб можна вживати до весни. Можна просто з’їдати по зубчику часнику щодня або через день.
“Чудо-трава”меліса, корінь валеріани, шишки хмелю, квіти липи, трава материнки і насіння коріандру беруться приблизно в рівних частинах. На 1 ст. ложку збору — 0,5 л окропу. Настоювати ніч, до ранку настій готовий. Об’єм настою розрахований на день, застосовувати в 2-3 прийоми. Такий чай буде сильним зміцнюючим засобом для імунітету.
Ехінацея пурпурна містить біологічно активні речовини. Застосовують її у вигляді відвару або настоянки. 2 ст. ложки трави ехінацеї помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою. Кип’ятити 30 хвилин на водяній бані при частому помішуванні. Охолодити, процідити, додати до 200 мл охолодженої кип’яченої води. Приймати по 1 ст. ложці 3 рази на день за 20-30 хвилин до їжі. Відвар вважається придатним до вживання не більше двох діб при зберіганні в прохолодному місці.
З хвої виходять прекрасні вітамінні настої та напої, які чинять загальнозміцнюючу дію на організм. Нарізати 3-4 склянки хвої якомога дрібніше, залити 4 склянками холодної води, додати трохи лимонної кислоти, дати настоятися 3 дні у прохолодному місці. Процідити, додати лимонного соку, приймати по половині склянки 2 рази на день.

http://visti-kalush.com.ua
Схожі матеріали:
Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Джерело матеріалу - http://visti-kalush.com.ua | Теги: імунітет, лікування, Народна медицина
Переглядів: 1464 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



© 2008-2024 Свята Традиція УГКЦ
Яндекс.Метрика