Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2011 » Жовтень » 16
Фізик-ядерник і богослов Владислав Ольховський про сучасне ставлення до релігії

Галузі його досліджень: теоретична ядерна фізика; квантова механіка і квантова електродинаміка; й водночас наукова апологетика християнства. Доктор фізико-математичних наук, професор Владислав Ольховський працює в Інституті ядерної фізики НАНУ й є магістром богослов’я. Він не вбачає протиріччя між фундаментальною наукою та релігійним світоглядом.

Один із пасторів у Римі, представляючи мене аудиторії, казав: «Професор Ольховський виступає перед нами не тільки як учений, а і як християнин ... Читати далі »

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1470 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 16.10.2011 | Коментарі (0)

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я Україна посідає 1! місце за масштабами розвитку підліткового алкоголізму. Причиною смертей двох третин молоді віком від 15 до 20 років стало отруєння алкогольними напоями або нещасні випадки, які трапилися у стані сп'яніння. Останнім часом є дуже популярним пиво, яке стало для молоді культовим напоєм. Воно всмоктується в кров швидше, ніж горілка чи вино, і пік сп'яніння при вживанні пива наступає за 10-15 хвилин (коли для горілки -30-40 хвилин). На пиві підлітки спиваються в чотири рази швидше, ніж на будь-якому іншому напої.

Все, звич ... Читати далі »

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1938 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 16.10.2011 | Коментарі (0)

"Від якогось часу мучать мене докори сумління з причини навіть малих переступів. Я хотіла б часто приступати до Святого Причастя, а увесь час маю якісь скрупули. Кожний сумнів спричиняє, що не приступаю до Святого Причастя або приступаю з докорами сумління. Найбільш мучать мене гріхи (а можливо тільки спокуси?) в сфері мислення. Не вмію розпізнати що є спокусою, а що гріхом, і що є гріхом легким, а що тяжким. Чи, наприклад, потреба бути сприйнятою іншими є гріхом? Адже кожна людина потребує сприйняття зі сторони інших, але де лежить межа між слушним пошуком сприйняття і порожнечею чи гордістю? Мені не є чужими також спокуси заздрощів. Перед тим, як усвідомлю соб ... Читати далі »
Категорія: Роздуми про віру | Переглядів: 2888 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 16.10.2011 | Коментарі (0)

від 10.02.2006 р.Б.

З історії пересвідчуємось про те, що найстаріші народи, навіть найпримітивніші, дбали про поховання своїх померлих. Ця турбота проявлялась у дуже різноманітних формах і свідчила про віру у продовження життя людини після смерті.

Церковний похорон - це благословення тіла померлого християнина, поєднане з процесією. Поховати померлого - одна із справ милосердя щодо тіла. Християни шанують тіла померлих, тому вірять, що вони колись воскреснуть. Саме тому Церква запровадила урочистий обряд поховання.

Усі таїнства, насамперед таїнства християнського втаємничення, мають на меті останню Пасху Дитини Божої, Пасху, що ... Читати далі »
Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 1417 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 16.10.2011 | Коментарі (0)

«ВІН - ОБРАЗ НЕВИДИМОГО БОГА...» (Кол. 1, 15). «А ФИЛИП ЙОМУ: "ГОСПОДИ, ПОКАЖИ НАМ ОТЦЯ; І ВИСТАЧИТЬ ДЛЯ НАС"... КАЖЕ ІСУС ДО НЬОГО: "...ХТО МЕНЕ БАЧИВ, ТОЙ БАЧИВ ОТЦЯ"» (Йо. 14, 8-9). Святе Письмо Старого Завіту неодноразово засуджує ізраїльтян за зречення віри в єдиного правдивого Бога і прийняття віри поган, які, як знаємо з історії, визнавали політеїзм, тобто віру в багатьох богів. Віровідступництво ізраїльтян, відречення від єдиного Бога й визнання поганських божків пророки назвали ідолопоклонством. Свідки Єгови ідолопоклонниками називають католиків тому, що ми поклоняємося образам та іконам Ісуса Христа, Його Пресвятої Матері та святих. Перш ніж почнемо по ... Читати далі »
Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 5464 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 16.10.2011 | Коментарі (0)


Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
rtb
Яндекс.Метрика