Меню сайту

Категорії розділу
НОВИНИ УГКЦ [8]
ЦЕРКОВНІ СВЯТА [81]
ЦЕРКВА І ДЕРЖАВА [16]
НАБОЖЕСТВА [178]
ПАПА БЕНЕДИКТ XVI [18]
ОГОЛОШЕННЯ [14]
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ [182]
РІЗНЕ [3]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2019 » Червень » 26 » Дев'ятниця до Серця Христового
00:57
Дев'ятниця до Серця Христового
Дев'ятниця до Серця Христового



 
ПЕРШИЙ ДЕНЬ

Молитва перед розважанням
Великий Боже! Перед Твоїм лицем і в Твоїй присутності стою й благаю Тебе, задля Пресвятого Серця Твого Сина: просвіти мій розум, щоб я зрозумів(-ла), чого вимагаєш від мене, і навчи моє серце, щоб я з любові до Тебе вчинив(-ла) те, що Тобі подоба­ється, задля Господа Бога й Спаса нашого, Ісуса Христа. Амінь.

Розважання

З найбільшим довір'ям приходжу до Тебе, Пре­солодке Вітцівське Христове Серце, бо ніякий бать­ко, хоча би був не знати як прив'язаний до своєї ро­дини, не любить так своїх дітей, як Ти нас любив і любиш. До кого ж мені з більшою певністю вдатися у своїх потребах, як не до Тебе, наймиліший Отче, від котрого походить усе добро? Правда, я не раз засмутив(-ла) гріхами моїми Твоє любляче Серце, не раз не віддав(-ла) я Тобі належної почесті. Відплачуючись Тобі найчорнішою невдякою, я заслужив(-ла) на те, щоб Ти мене відкинув від Себе, як вирода-дитину. Та хоч я нещасний (-на), забув(-ла,) про обов'язки дити­ни супроти Тебе, Ти, однак, не перестав бути мені Вітцем. Тому маю надію, що Ти, терпівши мені, коли я гріщив(-ла), чекаючи з великою добротою на моє навернення, й тепер не відкинеш мене від Себе. Отже, оплакую всі гріхи біля Твоїх стіп. Обіцяю Тобі, що швидше вмру, ніж мав(-ла) би повернутися до давніх моїх гріхів. Допоможи мені ласкою Своєю, Пресолодке Серце, щоб я міг (могла) устояти у своїй постанові. А якщо те, чого бажаю, згідне з Твоєю пре­святою волею, то дай мені, прошу, ласки... (mym тре­ба сказати, чого бажаємо від Бога), що її сподіваюся по безмірній Твоїй доброті.

Молитва після розважання

Великий Боже! Дякую Тобі за просвічення мого розуму й за порушення моєї волі до доброго. Прошу Тебе, через Пресвяте Серце Твого й мого Ісуса: ут­верди в мені те, що зробив Ти Своєю ласкою. Амінь.

Солодке Серце Ісуса, будь моєю любов'ю! (300 днів відпусту).

 
 ДРУГИЙ ДЕНЬ
 
Молитва перед розважанням:

 "Великий Боже! Перед... "

Розважання

Мій найулюбленіший Ісусе! Якже зворушує мене думка, що Ти, Бог такий великий, прийняв людську природу та через те став нашим Братом, щоб тим піднести нас до чесноти Божих дітей. Та Твоєму брат­ньому Серцю не досить було винести нас до такої високої гідності. Воно бажало ще поділитися з нами Небесним Царством і допустити нас до всіх прав Своїх. Який невдячний (-на) Тобі за те, як дуже я жал­кую, що давніше так мало про це дбав(-ла). Тепер перепрошую Тебе й молю, задля заслуг Пресвятого Твого Серця, щоб я у майбутньому міг (могла) за Твоєю ласкою йти, наслідуючи те, що Ти нам залишив, і так, щоб Твій Отець після моєї смерті дав мені Небо, задля схожості, яку знайде між мною і Тобою, моїм Братом. Крім цього, прошу Твоє Премилосердне Серце: змилосердися над моєю теперішньою нуж­дою та не відмов мені у помочі, якої очікую з повною надією лише від Тебе.

Молитва після розважання:

 "Великий Боже! Дякую..."

 
ТРЕТІЙ ДЕНЬ

Молитва перед розважанням:

"Великий Боже! Перед..."

Розважання

Хто ж міг би сумніватися, мій найулюбленіший Ісусе, що не дістане від Тебе того, чого в Тебе просить? Це ж кожен знає, що Твоє Серце є для нас не лише серцем Брата, люблячого й прихильного Вітця, але Серцем всемогутнього Царя щедрого та добродій­ного. Тому я певний (-на), що Ти вислухаєш мене. Ти не відкинеш мого прохання, тому що для Твоєї все­могутності немає нічого трудного, і що Твоє багатство таке велике, що й через найбільші дари воно ніколи не вичерпається. Хоча давніше, правда, грішив(-ла) я багато разів і бунтував(-ла)ся проти Тебе, таки не впадаю у розпуку, бо знаю, що Ти Цар великодушний і безконечно ласкавий: Ти прощаєш грішникові зав­жди, як тільки він покається. Отже, прости мені, покріпи мене. Припадаю до Твоїх стіп і зовсім відда­юся Тобі, бажаючи, щоб надалі Ти сам - один царю­вав у моєму серці.

Молитва після розважання:

"Великий Боже! Дякую..."

 
ЧЕТВЕРТИЙ ДЕНЬ

Молитва перед розважанням:

"Великий Боже! Перед..."

Розважання

До кого маю прибігати в усіх моїх потребах, як не до Тебе, Пресолодке Серце Ісусове! Ти один правди­вий приятель наших душ, що з такою любов'ю гово­рить до нас: "Прийдіть до мене всі втомлені й обтяжені, і я заспокою вас" (Матея 11:28). На жаль, як часто блудив(-ла) я! Часто покладав(-ла) я свою надію на приязнь сотворінь, хоча не раз переконав(-ла)ся їх несталості й обманливості. Я повинен(-нна) був(-ла) довіритися зовсім Тобі: адже Ти нас так по­любив, що і життя Своє жертвував з любови до нас. Та коли я раніше робив(-ла) Тобі таку кривду, то вже бодай надалі буду стерегтися й прирікаю Тобі, що в моїх усіх потребах, у всіх моїх смутках буду прибі­гати до Твого Божественного Серця по світло, опіку й поміч. Ти завжди будеш моїм приятелем, до Тебе буду мати довір'я. Твою любов ціную понад усяку земну приязнь, якої бажаю виректися назавжди, як­що через неї мав(-ла) би я коли-небудь образити Тебе яким-небудь гріхом.

Молитва після розважання:

"Великий Боже! Дякую..."
 

 
П'ЯТИЙ ДЕНЬ

Молитва перед розважанням:

"Великий Боже! Перед..."

Розважання

Пресвяте Христове Серце! Ти любиш нас більше та гарячіше, ніж будь-яке інше серце. Як же не має Тебе любити моя душа, коли розважає Твою безко­нечну любов до неї. Мушу, на жаль, признати, що дотепер аж надто мало відповідав(-ла)я безконечній Твоїй любові, що я відвертав(-ла)ся від Тебе, віддавав(-ла)ся світовій марноті. Помстися на моєму за­каменілому та невдячному серці! Помстися, проби­ваючи його вогняною стрілою любові, яка горить у Твоєму Божественному Серці! Нехай Твоя Свята Любов знищить у мені всяку іншу любов, що не є по Твоєму Серцю, щоби таким чином я Тобі подо­бав(-ла)ся й через це заслугував(-ла) на Твої ласки.

Молитва після розважання:

"Великий Боже! Дякую..."

 
ШОСТИЙ ДЕНЬ

Молитва перед розважанням:

"Великий Боже! Перед..."


Розважання

Не досить було для Твого Найулюбленішого Сер­ця, Пресолодкий Ісусе, що Ти серед тисячних страждань жертвував Своє життя на хресті, щоб дати нам пізнати невимовну велич безмежної Твоєї любові. Ти хотів іще, крім того, обручитися з моєю душею через предивну злуку з нею. Тому Твоє Серце з безконечної любові в чудесній всемогутності Своїй установило Пресвяту Тайну Євхаристії. У цій Пресвятій Тайні Ти, Ісусе Христе, жертвуєшся за нас кожного дня, зали­шаєшся назавжди між нами й кожної хвилини, коли бажаємо Тебе прийняти, неначе втілюєшся в нас і пе­ремінюєш нас у Себе. О, Серце наймилішого Обручника, чому ми так нерадо засідаємо з Тобою до цієї Божественної Трапези, при якій відкриваєш нам джерело безконечних ласк і втіх? Прости мені мою сліпоту, що стільки разів опускав(-ла) я Тебе, а шукав(-ла) облудливих і затроєних розкошів. Відтепер одинока моя розкіш буде залишатися близько при Тобі у Пресвятій Тайні та приймати Тебе часто до мого бідного серця. Пресвяте Серце, дай мені вірність і любов обручниці, щоб я міг (могла) бодай частково відплатити за Твою любов. Обручи Собі мене назав­жди, дай мені ласкаво ласку (тут треба висловити, якої ласки потребуєш); маю повну надію, що Твоє Серце дасть мені її.

Молитва після розважання:

"Великий Боже!Дякую..."


 
СЬОМИЙ ДЕНЬ

Молитва перед розважанням:

"Великий Боже! Перед..."

Розважання

Мої тяжкі гріхи та велика невдяка, з огляду на безмежну Твою доброту, повинні би відібрати мені відвагу й віддалити мене від Тебе. Але Твоє Серце, мій Божественний Спасителю, тягне мене до Тебе й додає мені відваги. Знаю, що з безконечної любові хотів Ти стати Спасителем, що задля того Ти зійшов з Неба, прийняв наше тіло, вилив Свою найдорожчу Кров і жертвував Своє життя на хресті. Отже, коли бачу, як багато вчинив Ти для мого спасіння, не боюся вже, що Твоє Серце відкине мене від Себе. Тому при­бігаю до цього Серця з найбільшим довір'ям і прошу Тебе, щоб Ти Своїми заслугами упросило мені у пред­вічного Вітця, найперше, відпущення моїх давніх гріхів, ласку щирої та тривкої поправи, а потім і ту ласку, якої я так дуже потребую. Маю надію, що от­римаю її задля цих дев'ятиденних розважань, які на Твою честь відправляю.

Молитва після розважання:

"Великий Боже!Дякую..."
 

 
ВОСЬМИЙ ДЕНЬ

Молитва перед розважанням:

 "Великий Боже! Перед..."

Розважання

Безмірна Твоя любов, якою Твоє Серце горить до нас, спричинила, що Ти, Ісусе, посвятив Себе на хресті як жертва надолуження за наші гріхи. І не до­сить, що Ти витерпів за нас смерть, ні. Ти ще хотів, щоб Твоє Серце, повне любові, було пробите копієм, щоб ми могли через ту рану побачити глибину цього Серця й краще бачити безмірну й невимовну Твою любов. Ти нам дарував це пробите Серце, і Воно має бути для нас завжди відкрите не лише для того, щоб ми всі знайшли в Ньому захист і охорону проти громів Божої справедливості, на які ми заслужили своїми гріхами, але ще й для того, щоб у цьому невичерпа­ному джерелі милосердя й ласки ми знайшли поміч у всіх своїх потребах. Чому ж мав(-ла) би я обтяжува­тися й несміливо наближуватися до Тебе? Чому не маю ввійти до цього захисту, чому не маю поспішати до цього джерела? О, мій наймиліший Ісусе, нехай Твоє Серце простить мені мою злобу, що стільки разів не мав(-ла) я довір'я до Тебе. Тому тепер з повним довір'ям прибігаю до цього Божественного Серця, щоби з Нього вже не виходити. У Ньому знайду все, чого мені треба. Найперше прошу Тебе: прости мені всі мої провини та подай ласку, щоб я вже більше Тебе ніколи не ображав(-ла); щоб я любив(-ла) Тебе всією своєю душею. Також сподіваюсь, що не відмовиш мені у помочі, якої прошу в теперішній моїй потребі.

Молитва після розважання:

"Великий Боже! Дякую..."

 
ДЕВ'ЯТИЙ ДЕНЬ

Молитва перед розважанням:

"Великий Боже! Перед..."

Розважання

Пресолодке Ісусове Серце! Ти стільки для мене зробило, я стільки ласк від Тебе отримав(-ла)! Чи ж не мав(-ла) би я ще колись сумніватися у Твоїй любові до мене? Справді, нема на світі матері, хоч би вона була найчутливіша та цілим серцем до рідні прив'язана, яка більше любила б своє дитя, ніж Ти любиш наші душі. Отже, не боюсь відмови, чого б я в Тебе не просив. Та чи знаєш, мій Ісусе, чого боюся? Боюся себе самого(-ї), щоб мені не забракло того всецілого довір'я, яке таку хвалу віддає й через яке дістаємо з Твоїх рук усякі ласки. Боюся, щоб не відібрав(-ла) Тобі почесті, належної пресвятій Твоїй волі. Пресвяте Серце, дай, щоб я з довір'ям і любов'ю здав(-ла)ся вповні наТвою Божу волю. Атепер, коли знаю, що Ти мене так дуже любиш, прошу Тебе: веди мене, щоб усе вийшло на мою більшу користь до­часну та вічну. Амінь.

Молитва після розважання:

"Великий Боже! Дякую..."

 

 

+++++++++++++++++++++++++

Дев'ятниця до Серця Христового


 
День перший
 
Серце Ісуса найкращим Приятелем
Найсвятіше Серце Ісуса найкращого Приятеля!
Кому з більшою охотою та довірою можу довірити мої турботи, страждання і потреби, якщо не Тобі, який обдаровуєш мене в житті стількома доказами безмежної любові?
Господи, адже Ти сам сказав: «Прийдіть до Мене всі обтяжені і Я облегшу вас».
Я часто блукав(ла), покладаючи надію в людській приязні, а переконуючись багаторазово, що до її недовговічності, я зазнавав(ла) розчарування. Прости мені невірності, якими я так Тебе ображав(ла)! Відтоді тільки Тобі буду довіряти, до Тебе буду звертатися в кожній потребі, Тобі говорити про всі турботи і болі, тільки Тебе буду просити про підтримку, допомогу і опіку. Ти сам, о Ісусе, будеш моїм найдорожчим приятелем.
Отже до Тебе з довірою звертаюсь сьогодні в потребі, благаючи про допомогу і порятунок.
Амінь

 
Літанія до Пресвятого Серця Господа Ісуса

Антифон до Пресвятого Серця Господа Ісуса
До Твого Серця прибігаємо, Ісусе, Божий Спасителю! Не погордуй нашими гріхами, о Господи Святий, але від усякого зла спаси нас.
Боже ласкавий і милостивий! О Ісусе добрий, солодкий Спасителю, Посереднику Божий, єдине сховище наше!
В Твоєму Серці обмий нас, до Серця Твого притули нас, в Твоєму Серці збережи нас на віки.
О добрий Ісусе, солодкий Спасителю, Божий Посереднику, єдине сховище наше.
Амінь

 
День другий

Серце Ісуса найкращим Братом

О Ісусе! Приймаючи людську природу Ти став нашим Братом, повним любові та доброти.
Твоє Братерське Серце підняло нас до гідності дітей Божих і дало обітницю спадщини небесного Царства. Крім цього Ти обдарував нас численними дарами і ласками, а ми про ці добродійства так часто забуваємо!...
Прости, о Ісусе, велику невдячність, за котру щиро перепрошую Твоє Найсвятіше Серце; не відштовхуй мене, будь мені Братом в кожну хвилину життя, а особливо зараз, коли так дуже потребую Твоєї поради, утіхи та підтримки.
З найбільшою довірою і покорою наближаюся до Твого Найсвятішого Серця довіряючи, що тільки Воно мене зрозуміє, освятить і дасть допомогу, якої так дуже очікую.
Амінь

 
День третій

Серце Ісуса найкращим Вчителем

Серце Ісуса, Серце найкращого Учителя!
Поклоняюсь Тобі та віддаю найглибшу пошану.
Маю свідомість, що я своїми гріхами образив і засмутив Твоє Божественне Серце. Жаліючи, припадаю до Твоїх ніг і визнаю мої провини.
У щирості скрушеного і покірного серця, благаю про прощення та помилування над блудним сином. Маю надію, що якщо Ти мене терпеливо зносив, коли я грішив, милосердно очікуючи мого навернення, то і зараз, коли щиро жалію, не відкинеш мене.
Обіцяю, що буду намагатися, щоб ніколи більше не повторилися мої гріхи і благаю про сили, щоб витривати в доброму.
Вислухай також гарячу молитву про благодать, про яку в цій дев’ятниці покірно прошу.
Амінь


 
День четвертий

Серце Ісуса найбільшим Добродійником

Не має у світі більшого добродійника від Тебе, мій Боже; бо Тобі завдячуємо дар сотворіння. Прекрасний світ з його багатствами, все, що нас оточує, Ти сотворив для нас.
Після первородного гріха людини, Ти пролив для нього свою Дорогоцінну Кров, щоб через свої страждання і смерть відкупити усіх людей.
Ти приховав себе під видом хліба, щоб кормити наші душі у дорозі до вічності та об’явив своє Серце, яке так дуже нас полюбило…
Хто зможе описати, о добрий Ісусе, Твої незлічені ласки, і хто вміє належним чином подякувати за них?
Як вмію, так хочу Тебе завжди прославляти за все, о Боже Серце, а зараз благаю Тебе про ласку…
Амінь


 
День п’ятий

Серце Ісуса найкращою Довіреною Особою

В важких хвилинах, в постійних сумнівах, які так часто з’являються у житті, нам потрібна особа, якій можна довіритись.
Перед людьми не можна відкривати таємниць серця, тому що через егоїзм і пошуки власної користі, вони часто розчаровують.
Адже кому безпечніше можна довіритись, як ні Тобі, о Найсвятіше Серце Ісуса, котре нас любиш і завжди бажаєш нам добра?
Тому теж до Тебе звертаюся з великим довір’ям та обираю за єдину Довірену Особу.
Відтоді тільки Тобі буду виявляти свої печалі, турботи й проблеми, тільки Тебе буду просити про раду, утіху та допомогу, тому що хочу залишитись вірним Тобі.
Також сьогодні довіряю Тобі, о Боже Серце, мої проблеми, надіючись, що буду вислуханий.
Амінь

 
День шостий

Серце Ісуса найкращим Лікарем

Різноманітні хвороби мучать мою душу, о Найсолодше Серце Ісуса.
Мені потрібний лікар, який вилікував би рани завдані її гріхом.
Обираю Тебе, о Найдорожче Серце, за Лікаря, тому що ніхто з земних лікарів не може мені допомогти.
Відкриваю Тобі всі хвороби, а також слабкості душі і тіла та благаю з покорою, зціли мене!
Не відмовляй мені Боже Всемогутній. Не відкидай цього прохання, тому що Ти повен милосердя. Благаю, помилуй мене!
Ісусе, котрий пройшов через світ, роблячи добро, поглянь ласкаво і зціли мене грішного; я, натомість, за Твою доброту і змилування, через усе моє життя та вічність прославляти буду Твоє безмежне милосердя.
Амінь

 
День сьомий

Серце Ісуса найпевнішим Захисником

О Ісусе, Тобі відомі всі загрози, які загрожують нашому поколінню. Безбожність і невіра насильно входять в людські душі.
Часто Твої прихильники відходять від Тебе, стаючись ворогами. Примножуються гріхи і злочини, невіруючі намагаються розбити християнську сім’ю, відтягнути від Бога молодь, заволодіти увесь світ.
Слуги сатани з ненавистю атакують св. Церкву, щоб її знищити.
Але Ти, о Ісусе, котрий сказав: «На цій скелі збудую мою Церкву і пекельні ворота її не подолають» вчиниш, що з цієї боротьби вийде переможно.
Однак зараз загрожують нам звідусіль небезпеки, тому простягаю до Тебе благальні руки і кличу: «Спаси нас, Господи, тому що гинемо!» .
Прийди на допомогу і вислухай мої прохання, які щодня до Тебе заношу під час цієї дев’ятниці.
Амінь

 

День восьмий

Серце Ісуса найсолодшим Спасителем

Господи Ісусе, як дорого коштувало Тебе моє спасіння!
Ти мусив покинути небо, щоб народитися у вбогих яслах… Ти прийняв людське тіло, засудивши його на страждання… В страшній муці на хресті Ти розіп’яв люблячі руки, щоб мене спасти.
Зараз принижуєш себе приховуючи під видом Хліба і наражаєшся на зневажання і святотацто, щоб мене зміцнити на дорозі до неба, повній боротьби, спокус і небезпек.
Дякую Тобі, Найсолодший Спасителю, за Твою безкінечну любов!
Дякую Тобі за все, що Ти вчинив і вистраждав, щоб спасти мене.
Допоможи, щоб я з Твоєю допомогою, з покорою відповів Божим наміром і став гідним вічної радості на небесах.
Уділи мені також ласки, про яку в цій дев’ятниці гаряче Тебе прошу.
Амінь

 
День дев’ятий

Серце Ісуса єдиним Царем

О Ісусе, в своїй покорі Ти не допустив, щоб ізраїльський народ оголосив Тебе царем.
Ти хотів жити на землі в цілковитому приниженні та оголенні.
Однак Ти, о Ісусе, Цар усього Всесвіту і Володар над володарями, звідти – як найвищому Володарю, приналежить Тобі честь і слава. Гаряче прагну, щоб усі народи і усі люди визнали Тебе як єдиного Царя і Господа а також, щоб Твоє Царство сягало по край землі, а її мешканці визнали себе Твоїми вірними.
Тому теж благаю Тебе; нехай прийде Царство Твоєї справедливості, істини, любові.
Царюй, о Ісусе, народам і людом, царюй в усіх суспільствах, родинах, школах і серцях.
Царюй вшехвладно і в моєму серці; в повністю віддаю та присвячую його Тобі. Також вислухай ласкаво моє прохання, яке з довір’ям до Тебе заношу протягом цієї дев’ятниці.
 Амінь

 

 

 


Схожі матеріали:

Категорія: НАБОЖЕСТВА | Переглядів: 9991 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Дев'ятниця до Серця Христового, Девятниця до Пресвятого Ісусового С, Молитви, девятниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика