Меню сайту

Категорії розділу
НОВИНИ УГКЦ [8]
ЦЕРКОВНІ СВЯТА [81]
ЦЕРКВА І ДЕРЖАВА [16]
НАБОЖЕСТВА [178]
ПАПА БЕНЕДИКТ XVI [18]
ОГОЛОШЕННЯ [14]
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ [182]
РІЗНЕ [3]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2020 » Листопад » 1 » ДЕВ'ЯТНИЦЯ ЗА ДУШІ ПОМЕРЛИХ
01:12
ДЕВ'ЯТНИЦЯ ЗА ДУШІ ПОМЕРЛИХ


(за творами св. Альфонса Ліґуорі)

Релігійне видавництво "Добра книжка"

Вступ
Бідні душі волають до нас із Чистилища: "Змилуйтеся над нами!"
З ними і зі Святими в Небі ми всі злучені через Хрест в одну спільноту Святих, в одне Містичне Тіло Христа, яке складається: в Небі - з Церкви торжествуючої, в Чистилищі - з Церкви терплячої; на землі - з Церкви воюючої. Саме тому ми повинні одне одному допомагати.
Чистилище - це місце, куди ідуть душі, які залишають цей світ у стані ласки. Однак вони повинні заплатити Божій Справедливості та очиститися від усіх плям, які гріх залишив на їхніх душах.
Страшні чистилищні муки. Процес очищення в Чистилищі залежить від повного зрозуміння своєї помилки, від жалю за свої гріхи, винагородження справедливості Божій і від сили любові, котра є "мотором" прагнення очистити себе перед Обличчям Бога. В Чистилищі душа перебуватиме до тих пір, поки не дозріє в любові, тобто не стане такою, якою повинна була стати в земному житті за задумом Божим. Тому пошуки Бога, крокування до Його пізнання, до зближення з Ним, до служіння Йому - єдина важлива справа, прекрасна і слушна, єдина, задля якої варто жити людині на землі.
Ісус Христос одного разу сказав о. Дону Отавіо Міхеліні, що необхідно сильно вірити в догмат Церкви Спілкування Святих, аби спільно з терплячими душами в Чистилищі та Святими у Небі здобути Царство Боже і перемогти зло в своєму житті.

Що таке спілкування зі Святими?
Спілкування зі Святими -означає, що всі члени Церкви: - в Небі, на землі та в Чистилищі - перебувають у взаємній спільноті з собою, творячи одне тіло в Ісусі Христі.
Яким чином вірні на землі перебувають у взаємній спільноті зі собою?
Вірні на землі перебувають у взаємній спільноті з собою через визнання тієї самої віри, послух тій самій владі та співдопомогу собі навзаєм молитвами і добрими вчинками.
Яким чином перебуваємо у спільноті зі Святими в Небі?
Перебуваємо у спільноті зі Святими в Небі через їхнє почитання як улюблених членів Церкви, а також через молитви до Них, одночасно з їхніми молитвами за нас.
Яким чином перебуваємо у спільноті з душами в Чистилищі?
Перебуваємо у спільноті з душами в Чистилищі через допомогу їм нашими молитвами та добрими вчинками, тому святою і спасенною є думка: молитися за померлих, щоб вони звільнилися від гріха.
Яку користь дає нам спілкування зі Святими?
Спілкування зі Святими дає нам силу, щоб допомагати собі взаємно через молитви, добрі вчинки, а також приймати поміч завдяки молитвам Святих у Небі. Спілкування зі Святими уможливлює вірним на землі та Святим у Небі нести допомогу терплячим душам у Чистилищі.
На жаль, в дійсності догмат про Спілкування Святих - занедбаний скарб Церкви. Ісус Христос в словах до о. Дона Отавіо Міхеліні зі смутком константує, що "навіть у Моєму Містичному Тілі або в душах багатьох вірних священиків затуманився догмат про Спілкування Святих, котрий є великою духовною дійсністю, живою і правдивою, ділаючою в Небі та на землі. Бракує відповідних слів, щоб висловити ту велич, силу, повноту життя і діяльну любов. У вашій мові бракує відповідних означень, щоб описати ту таємничу та невидиму заміну, центром котрої є Моє Наймилосердніше Серце.
Мало душ, які це зрозуміли, і мало священиків, які, поза абстракційною вірою, живуть діяльно тим з'єднанням з Благословенними в Небі, з душами, які живуть очікуванням у Чистилищі та їх братами, що борються на землі. Всупереч загальній думці, смерть не означає кінця діяння душ. Смерть, котру точніше треба назвати "переходом", є справді перехід з часу до вічності. Смерть не проводить межі в діянні душі як в доброму, так і в злому.
В кожній родині, утвердженій у любові, всі її члени спричинюються до сімейного добра, ніби взамін за багатства, спільно дані та отримані. Усе це в значно вищому ступені відбувається так само у великій родині усіх дітей Божих, котрі борються на землі, очікують у Чистилищі або перебувають щасливими в Небі.
Про ту Бого-Людську велику дійсність, яка пливе з Моєї Жертви на Хресті, необхідно мати значно докладніше поняття, аби щораз багатшою була віра.
Насамперед необхідно:
- сильно вірити в догмат Спілкування Святих;
- коли йтиме мова про родину дітей Божих, священики зобов'язані добре пояснити, що до тієї родини належать паломники на землі; душі, які очікують в Чистилищі; справедливі в Небі або Святі.
Більшість священиків виключно говорить лише про суспільні проблеми, завжди забуваючи про набагато більші несправедливості, вчинені з кривдою для терплячих братів у Чистилищі. Щоб забути про це, треба або не вірити в Чистилище, або не вірити в страхітливі там терпіння.
Необхідність помочі тим душам набагато більша, ніж для найбільш терплячих людей на землі.
...Сину, необхідно добре знати про те, що поза гробом життя триває надалі. Усі ті, хто випередив нас зі знаком віри, незалежно від того, де перебувають, чи в Чистилищі, чи в Небі, люблять нас надалі любов'ю, чистішою, живішою і сильнішою.
Вони дуже прагнуть допомогти вам у перенесенні важких життєвих випробувань, аби ви зуміли осягнути, як вони вже осягли, велику ціль вашого життя.
Вони добре знають про всяку небезпеку і пастки, що загрожують вашим душам. Проте їхня допомога сильно залежить від вашої віри і вашої доброї волі, направленої для них з молитвою та довірою в їхнє дієве заступництво перед Богом і Пресвятою Дівою Марією.
Якщо священики і вірні, оживлені живою вірою в невичерпну допомогу ласки, а також в поміч і дари, котрі в змозі зачерпнути з догмату Спілкування Святих, то пізнають, що їхня міць над силами злого духа стократно збільшується.
...Нехай Мої священики повчають вірних простими і зрозумілими словами, говорячи, що ваші брати, котрі завершили вже на землі своє дочасне паломництво, не відокремлюються від вас, а перебувають поруч. Говоріть, що по відношенню до вас вони не бездіяльні та не байдужі, а в новому стані життя, досконалішому від вашого, є біля вас і люблять вас.
В міру і відносно осягнутої ними досконалості, беруть вони участь у всіх турботах Мого Містичного Тіла. Повторюю вам, що вашу вільну волю не в силі усунути, але коли ваша віра і заклики звертаються до них, тоді вони біля вас і ще більше зближаються з вами в боротьбі з дияволом.
Вони дивляться на вас, ідуть за вами й допомагають вам згідно вашої сильної віри та волі.
Мій сину, скільки великих скарбів приготував Мій Отець для вас! Які ж це величезні, невикористані джерела! Скільки надаремно змарновано можливостей добра.
Стверджують, що вірять, але не поступають згідно з тим, що проголошують.
Благословляю тебе. Люби Мене!" (22.09.1975).
Дорога християнська душе, коли б ми жили вірою, то менше думали б про порох тіл померлих, а більше про терпіння їхніх душ! Адже терплячі душі в Чистилищі нічим собі допомогти не можуть. Однак ми через наші молитви, добрі діла, відправлені Служби Божі за померлих та ін. у змозі вчинити цей догмат Спілкування Святих живим, тобто наповнити його любов'ю в своїх поступках, думках, намірах і таким чином зменшувати їхні терпіння в Чистилищі.
Ми повинні постійно пам'ятати про наших померлих, рідних і близьких, і всі молитви, діла жертвувати Отцю Предвічному в їхньому намірі. Кожному з нас необхідно знати, яким чином можемо допомогти душам у Чистилищі?
Насамперед через жертву Служби Божої, якої ніщо замінити не може. Проте ми не лише повинні замовити Службу Божу за померлих, але й брати в ній участь, жертвуючи Небесному Отцю заслуги і терпіння Його Божественного Сина, Його Святі Рани, Його Дорогоцінну Кров, Його смерть, повну страждань, а також Св. Сповідь і Св. Причастя. Під час Служби Божої ми повинні молитися за усвідомлення померлим чи померлою величі Муки та Любові Ісуса Христа на Голготі та ціни Його Крові, пролитої для нас і задля нас.
Особливо допомагають чистилищним душам Григор'янські Служби Божі, котрі відправляються безперервно впродовж 30 днів. Григор'янські Служби Божі встановив Папа Григорій Великий (590-604) на підставі достовірних даних про з'яву певної душі, звільненої з Чистилища через відправлення 30-ти Служб Божих.
Велику потіху душам із Чистилища приносить кожне фізичне чи духовне терпіння, жертвуване за них.
Після Служби Божої найсильнішим засобом для помочі померлим душам є молитва на Вервиці. Через Вервицю щоденно звільняється багато душ з Чистилища, які мали би ще перенести багато терпінь. Особливо великого значення ця молитва набуває ще й тому, що віддаємо бідні душі могутньому заступництву Матері Божої. Марія - велика їхня Потішителька -особливо охоче їм допомагає. Дуже добре при померлій особі молитися до Марії -Матері чистилищних душ і просити про її заступництво.
Відправлення Хресної Дороги приносить померлим душам велику потіху і очищення, коли жертвуємо за них терпіння і смерть Ісуса, а також сльози Матері Божої Страждальної. Особливо великого значенння набуває у нас в Галичині Хресна Проща до Страдча та відмовляння духовним чином усієї Страдецької Хресної Прощі з Хресною Дорогою до милосердя Отця Предвічного через душі в Чистилищі. Зі свідчень знаємо, що наслідки такої побожної практики відразу ж біля тіла покійного чи покійної мають неоціненні спасенні наслідки.
Дуже важливим у звільненні душ з Чистилища є відпуст, який можемо отримати під час прощ, храмових празників. Хто за земного життя здобуває відпусти для чистилищних душ, той швидше, ніж будь-хто, отримує в годині смерті ласку повного відпусту.
Через Анну Марію Ліндмайєр Ісус доручає, щоб на кожний тиждень ми вибирали собі якусь чесноту і вдосконалювалися в ній. Ті акти необхідно жертвувати через нашого Ангела-Хоронителя Матері Божій, аби Вона уділила заслуги чистилищним душам. Знай, християнська душе, що дуже багато можна зробити для душ з Чистилища через смирення.
Добрий намір - це шляхетний спосіб допомоги душам з Чистилища, бо "те, що ви зробили одному з Моїх братів найменших - Мені також ви це зробили".
Свячена вода нагадує нам про Найсвятішу Кров Спасителя, котра змила наші гріхи. Якщо ми з вірою і побожністю вживаємо свячену воду, то така практика приносить нам велику користь для душі та тіла і дає потіху чистилищним душам.
Що дає свячена вода?
Душам у стані ласки дає відпущення загальних гріхів.
Побожне вживання свяченої води спричинює відпущення принаймні частини дочасної кари.
Сприяє здоров'ю тіла.
Відганяє злі духи й охороняє нас перед їхніми пастками.
Охороняє перед хворобами і відвертає інші злі діяння.
Багато вірних практикує вживання свяченої води впродовж цілого дня з користю для душ з Чистилища, бо вона для них - велике добродійство.
Запалювання свічок також допомагає чистилищним душам, бо це акт пам'яті та любові. Окрім того, посвячені свічки просвітлюють темряву в Чистилищі.
У декого з нас, можливо, виникне запитання: чи наші молитви і жертви, наші покути й терпіння, наші добрі вчинки та світла пам'ять про померлих мають таку велику силу в Бога? Самі з себе ані через нас, мабуть, ні. Проте через Іуса Христа, нашого Божественного Спасителя, мають велику силу винагородження та надолуження. Ця таємниця полягає в тому, що наші вчинки є одночасно вчинками Ісуса, бо Він у нас живе і в нас любить, молиться, жертвує і терпить в нас, робить усе те добро, котре чинимо. Чим сильніше Його любимо, тим більше Спаситель у нас ділає, тим наші вчинки стають щораз вартіснішими та досконалішими, а наша допомога - більш дієвішою.
Тож, дорога християнська душе, часто згадуй про душі померлих рідних та близьких, старайся брати участь у Службі Божій за них, єднайся з ними у своїх думках, ділах, жертвах, Св. Сповіді та Св. Причасті.
"Коли б люди захотіли до глибини увірувати, - пише в своїй книзі "Свята Пані" Фуля Горак (1909-1993), уродженка м. Тернополя, обдарована ласкою спілкування зі Святими, - якою чудесною, живою і дійсною правдою є Спілкування Святих..., то дійшли би в кінці до того, що замість "вірую" могли би сказати "знаю"!
О! Коли б забажали вірою і любов'ю прорватися через мороки матерії, аби сягнути духом у безмір надприродного світу! Коли б забажали спробувати плисти "проти течії" всьому, що є в них людське, дочасне і проминаюче! Замість лежати на хвилях власних пристрастей, замість віддатися їм відносити себе щораз дальше від Джерела Живої Води, спробували б навернутися! Людина, яка живе лише тим, що доступне її розуму, подібна до ембріону, замкнутого в темряві та тісному просторі, в котрому замре недорозвинутою. І лише після смерті переконається, що єдиною Правдою був цей нескінченний світ Духа, котрий дала собі заслонити тіснотою і мороком, обмеженим простором розумового світу.
... Кожний, хто свідомо прагне вдосконалити себе,  повинен палко закликати на допомогу Церкву торжествуючу і піддатися діланню духів, Ясних і Святих. З якою ж радістю, з якою спрагою вітають Святі такий заклик. О, якими ж щасливими Вони Себе почувають, коли людина з душею, неотруєною смертельним гріхом, дозволяє їм порядкувати і діяти".
Дорога християнська душе, частіше думай про Небо, про те, що вічне, про терплячі душі в Чистилищі, єднайся з ними, молися за них і вір, що їхня вдячність і заступництво перед Богом за нас буде набагато більшою та щедрішою. Якщо дійсно прагнеш допомогти своїм померлим, то якнайшвидше прощай їм все, чим завинили перед тобою. Прощення ж своє з'єднуй з Жертвою Ісуса Христа і віддавай Отцю Небесному. Під час похорону намагайся якнайбільше часу посвятити молитві за спасіння душі свого ближнього; під час Служби Божої за померлу особу включися в Жертву Ісуса Христа, благаючи про ласку для тієї душі та дякуючи за таке велике милосердя Його. Роби це в своєму та її (душі) імені. Пам'ятай, що завжди першим твоїм обов'язком повинна бути просьба про ласку для померлої особи, заступництво за нею і вибачення їй усіх своїх кривд, якщо тобі дійсно залежить на її щастю.
Коли ж в серці відчуєш, що суд для померлої особи буде дуже суворим, тоді проси Діву Марію про заступництво через її терпіння під Хрестом Сина. Таке заступництво приносить добрі плоди, бо Марія завжди бореться за кожну душу з любов'ю усіх матерів світу.
Обов'язково необхідно взяти участь у Службі Божій за померлу особу, приступити до Св. Сповіді та Св. Причастя. Усе це необхідно жертвувати Отцю Предвічному через заслуги Ісуса Христа та сльози Матері Божої...
На жаль, у нашому житті рідні померлої особи під час похорону бувають більше зайняті приготуванням поминального обіду, ніж молитвою. Багато з нас, навіть, не усвідомлює собі важливості інтенсивної молитви за спасіння душі померлої особи, допоки її тіло ще не віддане
землі.
 

Дев'ятниця за душі померлих

Дев'ятницю за душі померлих можна відмовляти будь-коли, особливо тоді, коли хочемо за посередництвом померлих ближніх отримати від Бога якусь особливу ласку. Однак найкраще її відмовляти після смерті та в річницю переходу до вічності, а також за дев'ять днів до 2 листопада (дня Задушних).
Вступна молитва
Приготуй мене, Господи, і зміцни моє серце багатством Твоїх ласк, аби я в дусі віри, любові та співчуття, проникаючи в страшну темницю Чистилища, міг (ла) принести там терплячим вірним особливу допомогу на Твою хвалу: на користь душі моєї та випрошення особливої ласки (назвати її), про яку Тебе нині прошу через цю дев'ятницю і заступництво усіх улюблених Твоїх душ. Амінь.
 

День перший

Муки, які терплять душі в Чистилищі, особисті та болючі; проте найболючішою є думка, що самі на себе стягнули тортури через гріхи, сповнені в житті. Могли б уникнути те пожираюче полум'я, коли б зберігали вірність ласці Божій.
О, Ісусе! Спасителю мій, я стільки раз заслужив (ла) собі на пекло, то ж якою була б нинішня мука душі моєї, коли б заглянув (ла) у пекельні безодні, думаючи, що сам (а) став (ла) причиною свого прокляття навічно.
Дякую Тобі за терпеливість до мене, мій Боже. Люблю Тебе понад усе, бо Ти -нескінченна Доброта. Жалію з цілого серця, що Тебе образив (ла). Волію тисячу раз померти, ніж коли-небудь перестати Тобі подобатися.
Уділи мені ласки витривання і змилуйся наді мною. Змилосердися також над душами дорогих мені осіб, які ще перебувають в Чистилищі. Вислухай мої молитви за них і уділи мені особливої ласки (назвати її), про котру нині за їхнім посередництвом вимолюю в Тебе, о Боже!
Псалом 130 "Молитва того, хто кається...",
З глибини взиваю до Тебе, Господи, Господи, почуй мій голос.
Нехай будуть Твої вуха уважні до голосу благання мого.
Коли Ти, Господи, зважатимеш на беззаконня, то хто встоїться, Господи. Та в Тебе є прощення.
Задля Імені Твого надіюсь на Тебе, Господи, надіється душа моя на слово Твоє; надіється душа моя на Господа.
Від ранньої сторожі до ночі, від ранньої сторожі нехай уповає Ізраїль на Господа.
Бо в Господа милість і відкуплення велике в Нього; Він визволить Ізраїля від усього беззаконня його.
5 Отче наш..., 5 Богородице Діво..., 5 Вічний відпочинок дай їм, Господи,
а світло вічне нехай їм світить, нехай спочивають у спокої. Амінь.
Або:
5 Зі Святими упокой, Христе, душу рабів Твоїх, де немає болізні ні печалі, ні зітхання, але життя безконечне.

День другий
Мука, яка завдає багато страждань тим душам, є спомином про те, що не користали з часу в період свого перебування на землі, тому не назбирали для себе багато заслуг для Неба. Тим більше докоряє сумління, що втрата є непоправною, бо з життям завершується час заслуги.
О Господи, який (а) я нікчемний (а), бо, проживши так довго на цій долині сліз, набув (ла) лише те, що провадить на вічну згубу. Дякую Тобі, що дав мені ще часу на виправлення зла, котре вчинив (ла). О мій Боже, такий добрий і милосердний! Жалію, що вже давно перебував (ла) у Твоїй неласці. Допоможи мені, щоб останок життя використав (ла) на те, щоб Тебе любити і служити. Зжалься наді мною і над тими дорогими душами, котрі терплять у чистилищному вогні. Вислухай мої молитви за них, уділи мені особливої ласки (назвати її), про котру Тебе нині через їхнє заступництво прошу.
А Ти, Пресвята Маріє, Мати чистилищних душ і моя найдорожча Мати, підтримуй нас Твоїм всесильним заступництвом. Амінь.
Псалом 130 "Молитва того, хто кається...", 5 Отче наш..., 5 Богородице Діво..., 5 Вічний відпочинок... або 5 Зі Святими упокой...

День третій
Великою мукою, яка терзає ту душу, є страхітливий вигляд гріхів, які поповнив(ла) колись, і з них повинна буде очиститися до останньої плямки. Живучи тут, на землі, душа не знала всієї значущості огиди гріха. Ох, лише тепер розуміє, проте вже запізно! Власне, це одна з найбільших нестерпних темниць, місце, де душі відбувають покарання.
О, мій Боже! Люблю Тебе понад усе задля Твоєї нескінченної доброти і жалію з цілого серця, що безліч раз образив (ла) Тебе, моє найвище Добро. Обіцяю Тобі, що волію тисячу раз померти, ніж вчинити мої давні гріхи. Уділи мені ласку святого витривання; змилуйся наді мною і над душами, які перебувають в чистилищному вогні, бо вони вчаться любити Тебе в усій Твоїй повноті.
Вислухай мої благання за них і уділи мені ласку (назвати її), про котру нині благаю за їх посередництвом.
О Маріє, Мати душ терплячих в Чистилищі і моя наймиліша Мати! Підтримуй нас усіх ніжним материнським співчуттям Твого Непорочного Серця. Амінь.
Псалом 130 "Молитва того, хто кається...", 5 Отче наш..., 5 Богородице Діво..., 5 Вічний відпочинок... або 5 Зі Святими упокой...

День четвертий
Вже знаємо, скільки-то грішників, які покутують, померли з жалю від самої думки, що образили Бога, доброго і достойного любові. Душі в Чистилищі знають краще, ніж ми, яким добрим є Бог, нескінченно милим і справедливим. І з запалом прагнення підносяться до Нього, а думка про те, що так часто ображали Його, проймає їх болем понад усякі болі.
О мій Боже, задля Твоєї нескінченної доброти, жалію з цілого серця, що Тебе образив (ла). Постановляю, краще померти, ніж бути Тобі невдячним (ою).
Уділи мені ласки витривання. Змилуйся наді мною і над терплячими душами в Чистилищі, які Тебе люблять безмежно.
Прийми мої просьби за них і уділи мені ласку (назвати її), про котру нині благаю у Тебе через їхнє посередництво.
О Маріє, Мати в'язнів Чистилища і моя Мати, підтримай нас усіх Твоїм материнським милосердям. Амінь.
Псалом 130 "Молитва того, хто кається...", 5 Отче наш..., 5 Богородице Діво..., 5 Вічний відпочинок... або 5 Зі Святими упокой...

 День п'ятий
Бідні душі в Чистилищі терплять ще й через те, що не знають, коли закінчаться їхні муки. Мають надію на день свого звільнення, проте, коли він надійде, не відають. Саме ця невідомість кінця терпінь мучить їх невимовно.
О мій Боже! Яке велике і незрозуміле Твоє милосердя, що мене не вкинув у пекельну пропасть, на котру стільки раз заслужив (ла). Звідти уже ніколи не зумів(ла) би вийти, а сама певність цього занурювала би мене у вічний розпач. О нескінченна Доброто! Люблю Тебе понад усе і жалію з цілого серця, що Тебе, найвищу красу, образив (ла). Краще вмерти, аніж Тебе ще один раз добровільно образити.
Вчини, щоб витривав (ла) у Твоїй ласці, і змилуйся наді мною і над тими дорогими душами, що сумують за Тобою в чистилищному вогні. Вислухай мої благання за них і уділи мені те (назвати), про що нині прошу через їхнє посередництво.
О Маріє Непорочна, Мати терплячих душ в Чистилищі та моя наймиліша Мати! Захисти усіх нас Своєю міцною обороною. Амінь.
Псалом 130 "Молитва того, хто кається...", 5 Отче наш..., 5 Богородице Діво..., 5 Вічний відпочинок... або Зі Святими упокой...

День шостий
Пам'ять про Муку Господа Ісуса і Любов Його в Найсвятіших Тайнах є для в'язнів Чистилища джерелом невимовної потіхи. Внаслідок терпінь Спасителя душі осягають своє спасіння, а за посередництвом неоціненної Жертви Служби Божої та Св. Причастя отримують і будуть отримувати багато ласк. Однак, одночасно з тих самих джерел черпають смуток і тугу, бо ці два докази незмірної Ісусової любові до людей нагадують їм про їхню байдужість і невдячність щодо того Божественного Доброчинця.
О мій Боже, Ти і за мене поніс смерть і стільки раз давав Себе у Св. Причасті. Проте я Тобі завжди відплачував (ла) невдячністю! Вчини, о найвище моє добро, аби відтепер Тебе любив (ла) понад усе! Жалію з цілого серця за мої гріхи! Краще померти, ніж будь-коли Тебе зрадити.
Уділи мені ласки витривання, змилуйся наді мною і над душами в чистилищному вогні. Вислухай мої молитви за них і дай мені особливу ласку (назвати її), про котру нині за їхнім посередництвом випрошую.
О Пресвята Маріє, Мати душ з Чистилища і наша улюблена Мати, збережи усіх нас у Своєму Непорочному Серці! Амінь.
Псалом 130 "Молитва того, хто кається...", 5 Отче наш..., 5 Богородице Діво..., 5 Вічний відпочинок... або Зі Святими упокой...

День сьомий
Муку померлих душ збільшує вигляд усіх добродійств і особливих ласк, якими Бог обдарував у Своєму милосерді їх. З них найголовнішими є: Святий Хрест, через котрий ми стали дітьми Божими; народження в католицькому краї та в християнських родинах; терпеливе очікування їхньої покути і так часто отримані прощення за свої гріхи. Безпомилкова пам'ять стількох ласк, з яких не вміли користати, опечалює їх і невимовно мучить, даючи їм ясно зрозуміти, наскільки були невдячними щодо такого доброго Бога.
Скажи, мій Господи, повний милосердя, хто ж був (ла) невдячнішим (ою) від мене? Ти мені простив усе з такою любов'ю, а я після безлічі обітниць вірності не переставав (ла) Тебе ображати. Не поступай зі мною згідно того, що заслужив(ла). Не віддавай мене на прокляття, лише змилуйся наді мною у Своєму великому милосерді, бо прагну Тебе любити, а в пеклі ніхто Тебе не любить!
О нескінченна Доброто, жалію, що Тебе образив (ла). Краще померти, ніж будь-коли Тобі не подобатися! Дай мені витривання у доброму і змилуйся наді мною і над терплячими душами в Чистилищі. Вислухай мої благання за них і дай мені ласку (назвати її), о мій дорогий Ісусе, про котру за їх посередництвом нині прошу Тебе!
О Непорочна Маріє, Мати душ з Чистилища і наша улюблена Мати, не випускай нас ніколи з-під Своєї опіки. Амінь.
Псалом 130 "Молитва того, хто кається...", 5 Отче наш..., 5 Богородице Діво..., 5 Вічний відпочинок... або 5 Зі Святими упокой...

День восьмий
Однією з дуже докучливих мук для душ в Чистилищі є переконання, що Господь Бог у земному житті давав їм виняткові ласки, а вони, замість користати з них, змусили доброго Бога засудити їх на покарання. Однак, незважаючи ні на що, Бог їм простив і вічне прокляття замінив терпіннями в Чистилищі.
І я, о мій Ісусе, є одним (ією) з тих невдячних, хто після безлічі ласк, отриманих від Тебе, погордив (ла) любов'ю Твоєю і змушував (ла) Тебе, аби мене вкинув до пекла!
О нескінченна Доброто! Люблю Тебе понад усе і жалію, що Тебе, найкращого Отця, як марнотратний син образив (ла). Волію вмерти, ніж коли-небудь ще раз згрішити. Дозволь аби витривав (ла) у своїй постанові.
Змилуйся наді мною, Боже, і над душами, які перебувають у чистилищному полум'ї. Вислухай за них мої просьби і уділи мені особливої ласки (назвати її), про котру Тебе за їх посередництвом благаю.
О Наймилостивіша Маріє, Мати душ з Чистилища і Мати наша, укрий нас у Своєму Непорочному Серці. Амінь.
Псалом 130 "Молитва того, хто кається...", 5 Отче наш..., 5 Богородице Діво..., 5 Вічний відпочинок... або Зі Святими упокой...

День дев'ятий
Задумавшись добре над попередніми розважаннями, хто ж міг би сумніватися у важких муках, які терплять душі в чистилищному полум'ї?
Вогонь, темрява, смуток, невідомість від того, як довго душа триватиме в цій жахливій в'язниці; пізнання своєї невдячності відносно доброго Бога - усі ті терпіння, разом з'єднані, є для них невимовною мукою, суворість котрої лише одному Богові відома. Однак, найбільшим і найістотнішим терпінням, з котрим усяке інше не може порівнятися, - це неможливість оглядати Бога. Ці душі перебувають у такому смутку, що жодна людська мова не в змозі це висловити.
О мій Боже, як я міг (ла) жити так далеко від Тебе, позбавленим (ою) Твоєї ласки. Люблю Тебе понад усе, Доброто нескінченна! Жалію з цілого серця, що тебе образив (ла). Нехай краще помру, ніж мав(ла) би коли-небудь Тобі не подобатися. Зміцни мене в моєму намірі та не допусти, щоби я загубив (ла) дорогий скарб Твоєї ласки. Змилуйся наді мною і над душами в Чистилищі; прости їм їхні провини та скороти їхні терпіння. Запровадь їх якнайшвидше на місце відпочинку, світла і спокою через заслуги Господа нашого Ісуса Христа, котрий живе і царює в єдності Духа Святого, Бог навіки вічні. Амінь.
Вислухай, о мій Боже, молитви, які заношу за них і уділи мені особливої ласки (назвати її), про котру нині, за їх посередництвом прошу.
О Пресвята Маріє, Мати душ з Чистилища і Мати наша, заступайся за нами перед Сином Своїм через любов і болі Твого Непорочного Серця. Амінь.
Псалом 130 "Молитва того, хто кається...", 5 Отче наш..., 5 Богородице Діво..., 5 Вічний відпочинок... або 5 Зі Святими упокой...

Молитви в різних потребах
Відмовивши цю молитву з 6-ма "Отче наш..." в намірі Церкви, можемо посприяти звільненню якоїсь однієї душі з Чистилища.
О Ісусе, Твоє Найсвятіше Тіло було огорнене святою Плащаницею і з Хреста зняте Йосифом з Ариматеї. На Плащаниці Ти зволив залишити нам знаки Своєї Муки. Вчини милостиво, щоб через смерть і похорон Твій ми були приведені до славного воскресіння. До Тебе, що царюєш з Богом Отцем і Святим Духом навіки вічні. Амінь.

Молитва про щасливу смерть
О Маріє, без гріха зачата, молися за нас, що до Тебе прибігаємо! О Прибіжище грішників, Мати вмираючих, не опускай нас в годині смерті нашої, лише зволь нам виєднати досконалу скруху, сердечний жаль за гріхи, відпущення усіх гріхів, щиру і докладну сповідь, гідне прийняття останніх Тайн, особливо Святого Причастя Спасителя нашого Ісуса Христа. Амінь.

 

Молитва за вмираючих
(Зр. на день)

О Найласкавіший Ісусе, любителю наших душ, молю Тебе заради терпінь твого Найсвятішого Серця і болей Твоєї Непорочної Матері, очисти Твоєю Найдорожчою Кров'ю усіх грішників з цілого світу, які вмирають саме в тій хвилині та повинні нині померти. Амінь.
Молитва за терплячі душі в Чистилищі
360 року Господь Ісус об'явився бл. Таїді і дав їй обітницю: якби хтось впродовж певного часу відмовляв 100 раз "Вічний відпочинок...", отримає те, про що проситиме.
50 раз: Вічний відпочинок дай їм, Господи, а світло вічне нехай їм світить, нехай спочивають у спокої. Амінь.
О Найсвятіші Рани нашого Ісуса, котрі стільки болю і Крові коштували Його. Рани найдостойніші, доказ Його нескінченної любові до нас, змилуйтеся над бідними душами, терплячими в Чистилищі, і наді мною, бідним(ою) грішником(ею).
І знову 50 раз: Вічний відпочинок...
Святі душі, які з того світу перейшли до Чистилища і в Небі на вас очікують, моліться за мене і випросіть необхідної мені ласки, а особливо ласку (назвати її), про котру благаю Маєстат Божий. Амінь.

Молитва
Господи Ісусе Христе, задля заслуг Твоєї Найсвятішої Муки, над якою ми, грішні, розважаємо, зволь через Хрест і смерть Твою звільнити терплячі душі в Чистилищі, а нас збережи від кар пекла і запровадь там, де завів розкаяного розбійника з Собою, розіп'ятим. Амінь.

Молитва
Святий Отче, жертвую Тобі Ісуса, який живе в моєму житті;
жертвую Тобі смерть Ісуса, який вмиратиме в моїй смерті;
жертвую Тобі Серце Ісуса в кожному ударі свого серця.
 

 

 

Молитви на кожний день тижня

Вступна молитва

О Господи, Всемогутній Боже, благаю Тебе через Найдорожчу Кров, котру Божественний Син Твій, Ісус, пролив за нас у Гетсиманському Саду, зволь звільнити душі від мук чистилища, особливо найбільш покинуті, і приведи їх до Твоєї слави, де би Тебе хвалили і благословили на віки. Амінь.
Отче наш... Богородице Діво... Вічний відпочинок... Псалом за померлих 130
Псалом 130 "Молитва того, хто кається...",
З глибини взиваю до Тебе, Господи, Господи, почуй мій голос.
Нехай будуть Твої вуха уважні до голосу благання мого.
Коли Ти, Господи, зважатимеш на беззаконня, то хто встоїться, Господи. Та в Тебе є прощення.
Задля Імені Твого надіюсь на Тебе, Господи, надіється душа моя на слово Твоє; надіється душа моя на Господа.
Від ранньої сторожі до ночі, від ранньої сторожі нехай уповає Ізраїль на Господа.
Бо в Господа милість і відкуплення велике в Нього; Він визволить Ізраїля від усього беззаконня його.

Понеділок
О, Господи, Всемогутній Боже! Благаю Тебе через Найдорожчу Кров, котру Твій Божественний Син, Ісус, пролив за нас у жорстокому бичуванні, зволь звільнити душу від мук чистилища, особливо ту, що перебуває найближче до хвали Твоєї, щоб Тебе якнайшвидше побачила і величала на віки. Амінь.
Отче наш... Богородице Діво... Вічний відпочинок... Псалом 130

Вівторок
О, Господи, Всемогутній Боже, благаю Тебе через Найдорожчу Кров, котру Твій Божественний Син, Ісус, пролив за нас у болісному увінчанні терням, зволь звільнити душу з чистилища, особливо ту, котра повинна була звільнитися останньою, щоб Тебе якнайшвидше у славі Трону Твого величала і благословила на віки. Амінь.
Отче наш... Богородице Діво... Вічний відпочинок... Псалом 130

Середа
Всемогутній Боже! Через Найдорожчу Кров Сина Твого, Ісуса, Спасителя нашого, котру пролив, двигаючи тягар Хреста на вулицях Єрусалима, звільни, прошу Тебе, душу з чистилища, особливу ту, котра має найбільші заслуги перед Обличчям Твоїм, щоб отримала високий ступінь хвали, величала Тебе і прославляла на віки. Амінь.
Отче наш... Богородице Діво... Вічний відпочинок... Псалом 130

Четвер
Всемогутній Боже! Через Найсвятіше Тіло і Кров Єдинородного Сина Твого, Господа нашого Ісуса Христа, котрий у переддень смерті Своєї віддав Себе на поживу і напій Апостолам і цілій Церкві та залишив на вічну Жертву поживу вірним душам.
Звільни, прошу Тебе, душу в чистилищі, котра найбільше практикувала набоженство до Таємниці Любові, щоб Тебе через неї величала разом із Сином і Святим Духом у хвалі Твоїй на віки. Амінь.
Отче наш... Богородице Діво... Вічний відпочинок... Псалом 130

П'ятниця
Всемогутній Боже, благаю Тебе смиренно через Найдорожчу Кров Єдинородного Сина Твого, Ісуса Христа, котру Він щедро пролив на Хресті з Рук і Ніг Найсвятіших, звільни душу від мук чистилища, особливо ту, за котру повинен молитися, щоб з моєї вини вона не затримувалася у вогняній в'язниці.
О, Господи, зволь привести її якнайшвидше до Твоєї хвали, де з Ангелами буде Тебе величати і прославляти на віки. Амінь.
Отче наш... Богородице Діво... Вічний відпочинок... Псалом 130

Субота
Всемогутній Боже, благаю Тебе смиренно через Найдорожчу Кров Єдинородного Сина Твого, Ісуса Христа, котру Він щедро пролив у присутності Страждальної Матері Своєї, звільни душу з чистилища, особливо ту, котра мала набожність до Неї, щоб увійшовши до хвали Твоєї, разом з Марією величала Тебе на віки. Амінь.
Отче наш... Богородице Діво... Вічний відпочинок... Псалом 130
 

 

Вервиця за душі померлих
На початку:
Зроби побожно і зі скрухою знак Святого Хреста.
В ім'я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь.
Пожертвування:
Мій Боже, через Непорочне Серце Марії жертвую Тобі відпусти, які зможу отримати за терплячі душі в Чистилищі (або за душу N.).
На великих зернятках:
вчини акт віри, надії та любові:

Мій Боже, вірую в Тебе, бо Ти - непомильна правда.
Надіюся на Тебе, бо Ти - нескінченно добрий.
Люблю Тебе, Господи, бо Ти -нескінченно гідний любові.
На малих зернятках:
Солодке Серце Марії, будь моїм спасінням! (10р.)
На закінчення:
Во ім'я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь.
Молитва
Мій Боже, через Найсолодше Серце Марії жертвую Тобі відпусти, які отримав(ла) і прошу Тебе, щоб Ти їх прийняв за терплячі душі в Чистилищі (або за душу N.)
Солодке Серце Ісуса, будь моєю любов'ю!
Солодке Серце Марії, молися за нас!

Схожі матеріали:

Категорія: НАБОЖЕСТВА | Переглядів: 14747 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: ДЕВ'ТНИЦЯ ЗА ДУШІ ПОМЕРЛИХ, Молитви, душі в чистилищі, Вервиця | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика