Меню сайту

Категорії розділу
НОВИНИ УГКЦ [8]
ЦЕРКОВНІ СВЯТА [81]
ЦЕРКВА І ДЕРЖАВА [16]
НАБОЖЕСТВА [178]
ПАПА БЕНЕДИКТ XVI [18]
ОГОЛОШЕННЯ [14]
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ [182]
РІЗНЕ [3]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2013 » Жовтень » 2 » Моліться вервицю кожного дня
22:27
Моліться вервицю кожного дня
Пресвята Діва Марія покладається на Вашу молитву та ревність у справі спасіння душ усього людства.
Важливим елементом християнського життя є почитання і любов до Пречистої Діви Марії. Вона дарує нам Свого Небесного Сина Ісуса Христа. Це є бажанням Її Непорочного Серця, щоб ми постійно шукали в Ньому надію та спасіння. Найбільше почитаємо Тіло і Кров нашого Божественного Спасителя. Він чекає на нас у кивоті, постійно перебуває в’язнем любові, вдень і вночі, через невимовну любов до усього людства. Ми можемо самі сказати словами святого Петра Юліана Ейманда: «О Ісусе Христе, я не знаю, як почитати Тебе, але я жертвую Тобі слова і поклоніння Непорочному Серцю Пречистої Діви Марії. Я не знаю, як почитати Тебе, але я повторюю з усіма людьми: прости наші гріхи, приведи усіх грішників до покаяння, наверни увесь світ і сповни усі потреби Святої Матері Церкви».
Якими вдячними ми повинні бути Господу, за великий дарунок, нашу Пречисту Діву Марію. Під час усього нашого життя ми мусимо пам’ятати й дякувати Йому за цей дар Його Любові в особливий спосіб.

Визнання Богородиці Діви, як Нашої Цариці і Матері, в часі нашого життя - скромний дар-подяка за усе, що вона вчинила для людського роду. І продовжує це чинити протягом усього нашого життя і особливо в годину нашої смерті!

Бог дарує нам Богородицю незважаючи на те, що багато християн не прибігають під її заступництво та Покров.Сьогодні ми говоримо про Богородицю Діву Марію, Матір над матерями, матір наших душ. Ми є безмежно вдячними, коли розважаємо про Богородицю Діву, яку Господь дав нам! Давайте наслідувати Богородицю у Її любові до Божественного Сина, особливо після Його Вознесіння на небо. Як люб’язно і з якою посвятою Богородиця отримувала Святі Тайни з рук Апостола Івана, улюбленого апостола Ісуса Христа. Наша Діва Марія, Престіл Премудрості, знала добре важливість проведення часу з Ісусом Христом. Марія молилися за успіх місійної діяльності апостолів. Вона усвідомлювала важливість відваги для їхнього майбутнього місійного служіння. Вона знала слабкості та позитивні сторони кожного апостола і молилася за кожного з них.

Святий Юліан говорить про наступні види молитви до Богородиці: поклоніння, подяка, молитва заступництва і прохання. На його думку, Богородиця Діва намагалася заохотити людей, своїм прикладом, щоб усі християни постійно молилися, поклоняючись Нашому Небесному Спасителеві. Ісус і Марія відповідають на нашу молитву до них із любов’ю і подякою.

Апостол вервиці, святий Марія де Монфорт у своєму ґрунтовному творі про важливість молитви на вервиці, вказує на благословення, які людина отримує, якщо вона буде промовляти молитву «Богородице Діво»:
Богородице Діво,
Небо прихилиться,
Ангели радітимуть,
Земля веселитиметься,
Пекло буде тремтіти,
І диявол буде подоланий!

Блаженний Алан де ля Рош написав у своєму духовному творі про «Важливість і Красу Святої Вервиці»: Наша Богородиця Діва під час об’явлення святому Домінікові, супроводжувана ангелами промовила: «Дорогий Домініку, чи ти знаєш зброю, яку Пресвята Трійця хоче використати для того, щоб навернути світ. Домінік відповів: «О , моя Богородице, Ти знаєш краще ніж я, тому що після Твого Сина, Ти завжди залишається найдосконалішим інструментом нашого спасіння. Тоді Богородиця Діва промовила: «Я хочу, щоб ти знав, що ця війна проти єресі, буде виграна завдяки молитві на вервиці. Якщо Ти бажаєш навернути світ та врятувати душі, тоді проповідуй усьому світові про молитву на вервиці».

Сестра Луція з Фатіми подарувала нам глибоке послання надії: "Пречиста Діва Марія, в останні часи, в які ми живемо, дарує нам найефективнішу зброю - Вервицю. Ця молитва є настільки дієвою, що немає жодних проблем, терпінь та випробувань у нашому житті, родинах, релігійних спільнотах, навіть між народами, які не можуть бути вирішені через неї. Тут немає, я кажу вам, жодних труднощів, які не можуть бути подолані молитвою на вервиці”.
Ми знаємо, що навіть лагідна мати буде боротися як тигриця за дітей, які перебувають у небезпеці. Коли ми відчуваємо себе покинутими і безсилими, нам треба пригадати слова Пречистої Діви Марії із Фатіми до сестри Луції: «Чому ти сумна страждаєш, не втрачай надії. Я ніколи не покину тебе. Моє Непорочне Серце буде твоїм пристановищем і шляхом, який приведе тебе до Бога».

Святий Іван Чудес у своїй книзі «Пречудове Серце Богородиці», запевняє нас: "Не бійся, Її Серце захоронить Тебе, прибігай до Богородиці із довірою, як до найбільш певного пристановища і ти відчуєш, як Непорочне Серце Марії стане твоїм пристановищем”. Тому прибігаймо із довірям до Богородиці щоденно. 
Ми, християни маємо великий скарб у Господі – люблячу Матір Божу, яка протягом багатьох століть постійно піклується про своїх дітей та усім нам дарує численні благодаті та духовні користі. «Покайтеся із ваших гріхів і наверніться! Моліться за грішників! Моліться Вервицю кожного дня, Посвятіть себе моєму Непорочному Серцю! Присвятіть своє життя молитві для навернення світу та перепрошенню за численні гріхи, якими ображають люди Господа Бога».
Незважаючи на нашу немічність, вона постійно опікується нами, дітьми, які прагнуть повсякчас перебувати під її омофором та слухають Її голосу. Вони прагнуть наслідувати Її та прямувати шляхом до неба. Вона довіряє нам!

У Фатімі Непорочна Діва Марія вибрала маленьких дітей. Вона знала їхні серця: прості, покірні, довірливі, лагідні, ревні і відкриті на любов до Бога та святості. Вони виглядали дуже вразливими навіть у вірі, на початку об’явлення Пречистою Дівою Марією. Але що відбулося з ними, коли вони стали цілковито відкритими на любов Божу та почали тісно співпрацювати із Божою благодаттю. Отримавши вогонь Божої любові та ревності за спасіння душ, який постійно горить у серці Пречистої Діви Марії. Її місія стала їхньою місією, її прагнення врятувати душі людей стало місією трьох дітей, яким Богородиця Діва об’явилася. Вони розпочали ревне християнське життя, сповнене молитви, покори, самовдосконалення, щоб випросити прощення у Бога за численні образи, якими людство постійно ображає Бога. Багато разів вони, плачучи, молилися вервицю, відповідаючи на прохання Богородиці молитися за спасіння світу. Любов є перемогою над гріхом і Богородиця отримала їхню любов і вони прославили ім’я Богородиці Діви по всій Вселенній. Нині вона повертається до нас, дорогий брате і сестро – дитино Марії. Небесна Ненька промовляє нам ті самі прості слова: Вервиця. Вона вірить, що так само як Франциско, Ясінта і Луція ви не відкинете її. Усе, що Вона просить у нас - це молитися вервицю щодня. Вона знає нашу любов до неї і промовляє до кожної душі, яка живе на цьому світі. Ваша любов може бути маленьким вогником, але Пречиста Діва Марія використає цей вогник, щоб освітити всю Вселенну Божою благодаттю та світлом віри.

Моліться Вервицю щодня!

Богородиця знає, що кожен із нас цілковито не розуміє як наша щоденна молитва вервиці може принести такий великий духовний ефект, як навернення грішників і відкуплення людства від гріхів. Вона довіряє нам, якщо ми слухаємо Її слів і відаємо усі наші турботи в Її руки. Дорога дитино Марії, молися щодня десятку вервиці, для тебе це буде здаватися малим обов’язком, проте в очах Богородиці Діви, ця молитва є символом жертви Богові. Відмовляючи її день у день, десятку за десяткою, призиваючи найбільш святе ім’я Пречистої Діви Марії, буде линути наша молитва за відкуплення світу та навернення душ від неволі гріха та вічної смерті. Не бійся, дитино Марії! Ти не є одинокою в цьому світі. Мільйони братів і сестер об’єднанні з Тобою в спільній молитві до Пречистої Діви Марії. Наша спільна молитва cпричиниться до розвитку та поширення віри у цьому світі і дозволить кожній душі навернутися до Бога та віднайти спасіння. Наша Преблагословенна Діва Марія сказала: «Мої дорогі діти, вам треба бачити Моїми очима і оцінювати, як ваша щоденна молитва на вервиці приносить велику приємність для Мого серця, десятка за десяткою». Ми покірно молимося і краплина за краплиною, молитва за молитвою наші серця наповнюються Божою любов’ю та милосердям. У видінні Пресвятої Трійці сестра Луція бачила 1929 року слова «Благодать і Милосердя», що були зображені біля руки Ісуса Христа, які доторкалися престолу, а тоді спускалися до підлоги. Завдяки нашому посвяченню Непорочному Серцю Пречистої Діви Марії і нашій щоденній молитві на вервиці, Бог дарує багатьом душам благодаті, які спливають на нас із Хреста Господнього, у щоденній Службі Божій. Які духовні скарби приховані під цими двома словами. Блаженна Яцінта кричала лежачи на постелі болізні: «Скажіть усім, що Бог дарує нам благодаті завдяки Непорочному Серцю Пречистої Діви Марії. Скажіть усім, щоб вони просили через Богородицю численних благодатей. Просіть і моліться за мир у світі та навернення грішників». «Моліться, моліться, за грішників, за багато душ, які йдуть до пекла, тому що за них ніхто не молиться і не чинить діл милосердя за їхнє навернення»

Давайте молитися безперестанку нашу щоденну десятку вервиці! Якщо ми будемо це чинити, двері нашого серця відчиняться до Божого милосердя та благодаті. Родина, яка молиться щоденно вервицю, переображає свою домівку в місце перебування Бога. Пречиста Діва Марія стає царицею та господинею цього дому. Це є воля Божа, щоб у кожному родинному колі заносили спільну молитву до Бога та Пречистої Діви Марії. Родинна молитва притягує ангелів, які обороняють її від небезпек та дарують усім в до мі численні благодаті та ласки. Така родина має за товаришів сонм святих, як своїх братів і сестер, досвідчує на собі дію Божого провидіння, яке дарує злагоду та розуміння один одного в сім’ї. В контексті родинної молитви, яку пропагує та заохочує Церква Христова, сім’я отримає численні благодаті та ласки. «Молитва на вервиці, чи інша спільна молитва спричинить до розвитку та зростання чеснот і добрих діл і дасть душам обильні ласки та благословення. Молитва притягне серце людини від земних діл до Бога і дасть їм духовне споглядання небесних речей».

Пречиста Діва Марія надіється на нашу співпрацю для досягнення мети - спасіння світу. Вона довіряє нам і дарує усе те, чого нам бракує для цієї молитовної діяльності. Її ціль є чіткою. Привести усе людство до свого Сина – Ісуса Христа, нашого Божественного Спасителя. Який привілей маємо усі ми, християни, якщо ми є інструментами спасіння для наших братів і сестер, які потребують відкуплення. Працюймо задля поширення царства Ісуса Христа та Пречистої Діви Марії! Нам треба промовляти дуже цінні слова молитви на вервиці, щоб втілити слова святої Філомени – духовної покровительки Живої Вервиці – «Нічого немає важливішого у світі ніж спасіння душ!».

"Величає душа моя Господа, і дух мій радіє у Бозі, Спасі моїм!”

Молитва - барометр духовного життя! "Богородице Діво” – досконала молитва прослави. Три теми домінують у молитві до Богородиці: прослава Бога, радість та подяка. Прослава є нашим найпершим обов’язком супроти Бога. Радість та подяка - вияви нашої любові до Божого Промислу у світі. Воплочення є основною темою пошанування Марії: вона переживає це таїнство як найбільший із актів творіння Бога і найдосконаліше вираження Його божественних благодатей. Бог не виправдовує хибних очікувань Ізраїля щодо приходу Месії-політика. Христос робить щось інше: Він перемагає диявола, вивищує покірних, наповнює їхні душі, розум і серце правдою, втіхою, Хлібом Життя у Спільноті Церкви! Він рятує Ізраїля і підтверджує правдивість Свого слова, дотримує Своїх обіцянок.

Богородиця у своїй покорі, досягла особистого союзу з Богом, у той час як гордий Люцифер принижений, а його імперія – повалена. Молитва "Богородице Діво” є найбільшим панегіриком покорі і найсуворішим засудом гордості. Марія поклала на Вівтар свого серця Воплочене Слово, так як пізніше покладе його на вівтар Хреста.

Як ми молимося: з бажанням і запалом, чи з сухою байдужістю? Молитва є ефективною, конечною і життєдайною. Вона є поживою для душі та єдиним джерелом усяких ласк. Майже кожна чеснота здобувається молитвою і, головно, нею розвивається та укріплюється. Молитва – єдиний засіб для духовного зросту. Правди нашої віри, які засвоюються в молитві, є кормом, зісланим нам із Неба. Молитва живить вогонь любові, що гартує нашу духовність.

о. Іван Колодій
www.livingrosary.org.ua

Схожі матеріали:

Категорія: НАБОЖЕСТВА | Переглядів: 5269 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: свята вервиця, молитва на вервиці, Вервиця, Цариця Вервиці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика