Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Листопад » 9 » Цікаво... » Псевдоотці, або як вберегтися від шахрайства?
16:12
Псевдоотці, або як вберегтися від шахрайства?
Двоє братів циганської національності, прикинувшись священнослужителями, пограбували пенсіонерку. Трапилось це ще на початку року. Жителі Чернівецької області, брати Бакрєєви, змовившись, вирішили вчинити злочин, для чого прибули до села Павликівка Калуського району. Чоловіки старанно підбирали жертву і, на біду, нею виявилась пенсіонерка Катерина, яка проживала у будинку сама.

Зловмисники добре продумали план дій. Вони заздалегідь здобули ряси священиків і тому без труднощів втерлися жінці в довіру в образі душпастирів. Потерпіла виявилась віруючою людиною і навіть припустити не могла, що комусь прийде в голову чинити таке богохульство.
Брати Бакрєєви пропонували Катерині Михайлівні придбати церковну атрибутику. Вони запевнили жінку, що «цілющі» хрестики золоті, хоча насправді їх вартість не перевищувала 6 гривень. Також шахраї переконали потерпілу замовити церковну службу за неї і її близьких на цілий рік. Усе це, звичайно, коштувало чимало. Та жінка щиро вірила псевдоотцям, тому й пустила їх в дім, не підозрюючи про підступні плани братів.
За даними районної прокуратури, фатальним став той момент, коли потерпіла підійшла до ліжка, підняла матрац і дістала звідти свої заощадження. Один з братів, побачивши велику суму грошей, відкрито викрав їх прямо з рук пенсіонерки і передав своєму брату. Викрадена сума складала 5 250 грн. і 120 доларів США. Жінка явно такого не очікувала від «служителів церкви».
На щастя, злочинці невдовзі потрапили до рук правоохоронців. Брати щиро каялись, сприяли розкриттю злочину, допомагали слідству. Бакрєєви повністю відшкодували усі збитки, а добросердечна потерпіла просила суворо не карати шахраїв. Злочинці повністю визнали свою вину і висунуті обвинувачення не заперечували.
Суд визнав братів Ба­крєєвих винними та призначив покарання за ст. 186 ч. 2 КК України із застосуванням ст. 69 КК України, що передбачає 2 роки обмеження волі.
Що ж робити, щоб не стати жертвою шахрайства?
Усім відомо, що ­таких випадків у нас не меншає. Працівники органів вну­т­рішніх справ запевняють, що найкращий метод боротьби з правопорушеннями – попередження злочину. Тому потрібно, щоб громадяни знали про найпоширеніші види шахрайств.
Пам’ятайте, шахраї – чудові психологи, і ви не встигнете зогледітись, як вас ошукають, тому не варто демонструвати на людях, скільки коштів ви при собі маєте, вступати у розмови щодо фінансових чи майнових питань з невідомими особами. Не давайте власні мобільні телефони в руки підозрілим людям і не впускайте до своїх помешкань осіб циганської національності і взагалі незнайомих. Нізащо не встановлюйте з ними контакт. Не реагуйте на будь-які їхні прохання, як-от «переповити дитину», «напитися води», «зняти порчу», «поворожити» і таке інше.
Не забувайте, що, відкри­ваючи двері своєї домівки незнайомцям, ви автоматично наражаєтесь на небезпеку.
Якщо до вас підійшли на вулиці з пропозицією поворожити чи зняти порчу, намагайтеся якомога швидше відірватися від нав’язливих «добродіїв» та піти геть. Чим менше ви будете з ними спілкуватися, тим більше шансів не бути загіпнотизованими. Якщо відчепитися не вдається – покличте когось на допомогу. Поява сторонньої людини відверне увагу шахраїв від вас і це допоможе вам звільнитися.
У будь-якому випадку не давайте шахраям своїх речей, грошей, коштовностей, навіть якщо вони обіцяють їх негайно повернути.
Надмірна довірливість – наш перший ворог, який пра­цює на руку шахраям. У багатьох випадках ­величезних утрат може не бути, якби сама жертва проявляла хоч трішки обережності.
Коли вашу домівку відві­дує невідома особа і під будь-яким приводом просить пожертвувати кілька гривень, то часто це буває аферист з добре продуманою історією, яка підкріплюється плачем дитини або демонстрацією фізичних вад.
Ксерокопії свідоцтва про народження, довідки про інвалідність, стихійне лихо, благодійні скриньки діють у такій ситуації на звичайних громадян безвідмовно.
Запам’ятайте: пожертвування треба вносити там, де ви цього самі хочете!
Не користуйтеся послугами незнайомців для вирішення соціальних чи фінансових проблем.
При необхідності обмі­ну іноземної валюти на національну звертайтесь тільки в спеціально призначені для цього пункти. Коли вам пропонують вигідні умови влаштування на роботу за кордоном, швидкий заробіток, значні відсотки від позичених грошей, миттєвий виграш, завжди пам’ятайте: безкоштовний сир може бути тільки в мишоловці.
Будьте обережні в тих випадках, коли незнайомець розповідає вам, що його попросили ваші сусіди щось для них придбати і просить вас оплатити послуги. На порозі квартири ніколи не підписуйте ніяких документів, яку б гарну баєчку не розповідав вам незнайомець і не поспішайте оплачувати запропонований товар, добре подумайте, можливо, що він вам не потрібен.
Не грайте в азартні ігри, з іронією ставтеся до знайденого у поштовому ящику повідомлення про миттєвий виграш, або коли його роз­містили на рекламній шпальті газети. Там, де мова заходить про оплату, вдумайтесь, чи ви­гідно це для вас, адже є спо­соби видурювання гро­шей – найрізноманітніші.
Не поспішайте, коли Вам пропонують, скажімо, автівку за досить привабливими цінами. Не спокушайтеся на покупку авто за генеральним дорученням, адже в таких випадках воно не перевіряється щодо знаходження в списку викрадених, також не перевіряються такі авто у нотаріальних конторах.
Ще під час переоформлення в ДАІ у покупця можуть виникнути проблеми. Купуйте лише зняті з обліку в органах внутрішніх справ автомашини і оформляйте їх згідно з чинним законодавством.
Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв – не зволікаючи повідомте за телефоном 102 правоохоронні органи, аби останні мали можливість по гарячих слідах затримати зловмисників.
Невідомо, куди ховається наша обачність та підозри, коли перед нами постає аферист. Тут лише можна здогадуватися, що ж допомагає недоброзичливцям замилити очі та «розвести» людину на гроші чи майно. Наші найбільші недоліки в цій ситуації – жадібність, марнославство, наївність і зарозумілість, що стає найкращою зброєю у руках шахрая проти нас же самих. Шахрай уміло користується кожною вашою слабкістю й робить ставку на почуття, незважаючи чи добрі вони, чи не дуже.
Отже, пам’ятайте: шахрай завжди на крок попереду, тому не наздоганяйте його, а просто підіть у протилежному напрямку. 

Аліна ШОСТ, zahidonline.com



Схожі матеріали:

Категорія: Цікаво... | Переглядів: 1703 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: псевдоотці, шахрайство, святотатство, цигани | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика