Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Вересень » 6 » Молитви » СВЯТИЙ ЮДА ТАДЕЙ. Помічник в безвихідних обставинах. Набоженство до Святого Апостола Юди Тадея
11:06
СВЯТИЙ ЮДА ТАДЕЙ. Помічник в безвихідних обставинах. Набоженство до Святого Апостола Юди Тадея
Помічник в безвихідних обставинах
Тропар, глас 1
Як Xристового родича знаючи тебе, Юдо, священно славимо тебе як мученика непоxитного, що лесть переміг і віру зберіг. Тому днесь всесвяту твою пам’ять празнуючи, розрішення гріxів молитвами твоїми приймаємо.

Кондак, глас 2
Сильним умом як вибраний ученик явився ти, і як стовп непоборний Церкви Xристової поганам проповідував ти слово Xристове, навчаючи вірувати в єдине Божество. Ним прославлений, прийняв ти дар оздоровлень, зціляючи недуги тих, що до тебе прибігають, апостоле Юдо всехвальний.


Довіряймо святому Юді Тадеєві
Живим і постійним свідченням святого апостола Юди Тадея є його соборне послання, яке належить до книг Священного Писання. Як і особа святого апостола є надто маловідома, так замало відомим є і його послання, що містить у собі повновартісний скарб мислі, і своєрідно відкриває його апостольську душу.
В цьому посланні представив святий Юда Тадей завдання, яке він виконує зараз у небі.
Спробуймо дев’ятиденним роздумуванням краще його зрозуміти і збудити в собі більшу довіру до нашого «друга і помічника». Деякі вибрані молитви до св. Юди Тадея зможуть нам у цьому дуже допомогти.


Соборне послання святого апостола Юди
Адреса і привіт
1. Юда, слуга Ісуса Христа, брат Якова, покликаним, любим у Бозі Отці і збереженим для Ісуса Христа:
2. хай милосердя, мир і любов будуть у вас повні.

Боротися за віру
3. Мої любі, я пильно старався писати вам про наше спільне спасіння і вважаю за конечне написати вам, щоб заохотити вас боротися за віру, раз назавжди передану святим.
4. Бо до вас крадькома вдерлися деякі людці, що були здавна призначені на засуд: безбожні, які з благодаті Бога нашого роблять розпусту і відрікаються від нашого єдиного Владики й Господа Ісуса Христа.

Проти тих, що розбрат сіють
5. Хочу нагадати вам, хоч знаєте все, що Господь, визволивши людей з Єгипетського краю, згодом видав на погибіль тих, які не вірували.
6. І ангелів, що не зберегли свого достоїнства й покинули житло, зберіг у кайданах вічних, під темрявою, на суд великого дня.
7. Так само Содом і Гоморра з сусідніми містами, які, подібно до них, були запродалися розпусті і протиприродній похоті, лежать як приклад, скарані вічним огнем.
8. Отак і ці, також у маячінні, бруднять тіло, відкидають владицтво і зневажають світлості.
9. І тоді, як сам архангел Михаїл, змагаючись із дияволом і сперечаючись із ним про тіло Мойсея, не наважився винести зневажливого суду, але сказав: «Нехай тебе Господь судить»,
10. ції зневажають те, чого не знають; а те, що, немов та нерозумна звірина, з природи знають, те їх губить.
11. Горе їм, бо вони пішли дорогою Каїна і, у відплату, попали в обман Валаама, і у бунті Корея загинули.
12. Вони – підводні скелі на бенкетах ваших, які живляться безсоромно з вами і самих себе випасають; хмари безводні, що їх гонять вітри; дерева, що пізно восени без плоду, двічі умерлі, вирвані з корінням;
13. люті морські хвилі, що власним соромом шумують; блукаючі зорі, яким чорна темрява збережена повіки.
14. Про них також пророкував Єнох, сьомий від Адама, кажучи: «Ось прибув Господь із своїми десятками тисяч святих,
15. щоб учинити суд над усіма і виявити всім безбожним усі вчинки їхньої безбожності, які вони безбожно учинили, та всі зневаги, що проти нього говорили оті грішники безбожні».
16. Вони ремствують, нарікають на свою долю і йдуть за своїми похотями; уста їхні промовляють гордовито, підлещуються для користі.
17. Ви ж любі, згадуйте слова, що вам предсказали апостоли Господа нашого Ісуса Христа,
18. які вам говорили: «Останнього часу будуть насмішники, що діятимуть у своїх похотях безбожних».
19. Це ті, що розбрат сіють, тварини, що не мають духа.

Берегти себе в любові Божій
20. А ви, улюблені, будуйте себе святою вашою вірою, моліться Духом Святим,
21. бережіть себе самих у Божій любові й чекайте милості Господа нашого Ісуса Христа для вічного життя.
22. І до одних, що вагаються, будьте милосердні,
23. інших рятуйте, вириваючи з вогню; до інших майте милосердя з острахом; ненавидьте навіть одежу, забруднену тілом.

Кінцеве славослів’я
24. А Тoму, Хто може зберегти нас від упадку і поставити перед Своєю славою непорочними в радості,
25. єдиному премудрому Богові, Спасителеві нашому, через Ісуса Христа, Господа нашого, - слава, велич, сила і могутність перед усіма віками, і нині, й по всі віки. Амінь.

(Примітка. Для кращої відповідності з німецьким текстом Послання св. апостола Юди, на якому побудовано роздуми, український текст Послання зредаговано на основі перекладів о. І. Хоменка та Ів. Огієнка).
 

ДЕВ’ЯТИДЕННЕ РОЗДУМУВАННЯ

День перший
«Юда, слуга Ісуса Христа, брат Якова, покликаним, любим у Бозі Отці і збереженим для Ісуса Христа» (1)

Юда, слуга Ісуса Христа
Святий апостол Юда Тадей є родичем Господа, бо він є сином Алфея і Марії – «сестри» пресвятої Богородиці. Таким чином є він у дальшому значенні цього слова «братом Господнім», і тим не менше зве він себе лише «слуга Ісуса Христа». Яке смирення! Він хоче бути слугою Христа, який вчинив Себе слугою всіх. Апостол замовчує природну спорідненість з Сином Чоловічим. Як Христовий слуга, хоче він бути лише Його знаряддям у поширенні Царства Божого. Смирення є фундаментом усіх чеснот і основою всієї апостольської діяльності.

Юда, брат Якова
Зі своїм братом Яковом був він узятий до числа дванадцяти апостолів. Він носив друге ім’я Тадей або Леввей, що значить «Відважний». Йоан зве його «Юда, не Іскаріот». Святий сам надає значення відмежуванню свого імені від імені зрадника; тому додає він до свого імені визначення «брат Якова».
І дійсно, він мав рацію відмежувати себе на всі часи від того, хто з числа апостолів став зрадником Господа. З ним не мав він нічого спільного, лише Бог його настановив берегти людей від «юдиної смерті», тобто від самогубства і смерті гріха.

Покликаним, любим у Бозі Отці і збереженим для Ісуса Христа
Апостол звертається до покликаних, тобто до віруючих, які зрозуміли Божий поклик і залишилися вірними свойому покликанню. Вони прийняті Богом Отцем до найсердечнішої живої спільноти Триєдиного Бога і будуть збережені Його всемогутньою ласкою для Христа у всіх небезпеках світу.
Ми є дітьми Небесного Отця. Яку велику любов виявив Бог нам, людям! Ми є збережені для Христа, належимо Йому повністю; Він є нашим багатством.
Боже, Ти покликав святого Юду Тадея до гурту апостолів, і хочеш, щоб він непомітно виконував своє завдання в наші дні. Ми благаємо Тебе, зволь, щоб ми, яких Ти покликав стати дітьми Божими, витривали у цьому святому покликанні; дай нам бути апостолами для тих, які спроневірилися свойому покликанню. Допоможи нам, за заступництвом Твого великого святого Апостола привести їх до спільноти з Тобою.
Бо Твоя є влада і Твоє є Царство, і сила, і слава, Отця і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Отче наш...
Богородице Діво...
Слава: і нині:


День другий
«Хай милосердя, мир і любов будуть у вас повні» (2)

Хай милосердя буде у вас
Апостол молиться за свій власний єврейський народ. Затверділість і сліпота власних братів і сестер спонукують його призивати Боже змилування на їх безсмертні душі. Бо ж він сам якнайглибше пізнав Боже змилування тоді, коли Бог його покликав, в день, коли Бог надав йому післанництво, і в день сповнення і післання у Святому Дусі. Тому й залежить йому так на цьому, щоб призивати Божі змилування на бідний грішний світ. Його щедра апостольська душа воліла б усім бажати і принести спасіння.
Святий апостоле Юдо Тадеє, споглянь на затверділість стількох людей у наші дні. Їхні гріхи волають до Неба. Поможи нам призивати Боже змилування, щоб Бог відвернув увесь гнів свій, що наступає на нас і ізбавив нас від належної праведної своєї погрози. Моли Бога за нас, щоб Він послав робітників у свій виноградник, який насадила Його Правиця, що вчили б і навертали народ.

Хай буде вам радість і любов без міри
Гріх позбавляє людину миру і любові. Божа ласка дає душам мир і любов.
Апостол носив у своїй душі глибокий мир. Згідно з дорученням, яке дав йому Христос, повинен був він бажати і випросити цей мир для всіх людей.
Святий апостоле Юдо Тадеє, випроси нашим душам мир. Випроси мир для всіх, хто знаходиться в розпачі, всім заблуканим, всім, які блукають навколо з каїновою печаттю відсутності миру в серці. Випроси мир народам світу, що сповнені ненависті протистоять один одному. Випроси мир тим сім’ям, що живуть у сварці і незгоді.

Хай буде вам любов без міри
Глибока сердечна любов єднала душу апостола з Сином Божим. Він був поглинений любов’ю до Христа, свого Вчителя. Ця любов спонукала його рятувати душі і навіть взяти на себе подвиг мучеництва.
Святий апостоле, виблагай нам глибоку сердечну любов до Христа, Царя і Бога нашого, і до безсмертних душ, які відкуплені Його дорогоцінною Кров’ю. Не дай нам скупо відміряти любов до Бога і наших ближніх. Дай нам знати це, що ми ніколи не можемо любити достатньо. Нема більшого апостольства, як апостольство любові. Коли ми виявляємо людям любов, вони прокидаються до нового життя віри. Дай нам бути апостолами любові. Дай нам знати це, що Бог нас любить, і допоможи нам бути живими свідками Його любові серед людей.
Боже милості, миру і любові, Ти вчинив святого апостола Юду Тадея вісником Твоїх змилувань, Твого миру і Твоєї любові, Дай нам і всім, які нам поручені, Твою милість, Твій мир і Твою любов. Прийди на допомогу грішникам, шо ведуть нужденне життя без миру в серці. Дай нам самим палати любов’ю до Тебе і привести їх до Твойого Серця. Цього просимо в Тебе за заступництвом святого Юди Тадея, бо Ти єси Бог наш і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Отче наш...
Богородице Діво:
Слава: і нині:



День третій
«Мої любі, я пильно старався писати вам про наше спільне спасіння і вважаю за конечне написати вам, щоб заохотити вас боротися за віру, раз назавжди передану святим» (3)

Легіонами вимірюється військо Божих ворогів на цьому світі. Як диявол вибрав зрадника з числа апостолів, так вкрадається він серед тих, яких Бог покликав. Вони надуживають ласку Господню і своїм життям відрікаються від Ісуса Христа. Це – єретичні вчителі і секти.
Вони – «хмари безводні», «вирвані з корінням» і «двічі померлі». «Вони ремствують, нарікають на свою долю і йдуть за своїми похотями; уста їхні промовляють гордовито, підлещуються для користі»(16).
Пам’ятаючи про всі ці заблудження і звідництва наших днів, розуміємо суворе нагадування апостола: «Боріться за віру!»
Великою є в наш час кількість хулителів, що йдуть за своїми похотями, жахливим є збаламучення, яке вони коять.
Невірство є найбільшою бідою. В цій біді удаємося ми до великого помічника у всіх нещастях – до святого апостола Юди Тадея і благаємо його з глибини серця, щоб він зволив заступитися за нас перед Богом, щоб була збережена віра в нашого народу, а передовсім в нашої молоді. Ми просимо його за нас самих, щоб ми отримали силу свідчити про нашу віру живим християнством, а навіть, якщо так мусить статися, нашим життям.
Боже, Ти у святім таїнстві Хрищення дарував нам віру. Дай нам за заступництвом святого апостола Юди Тадея постійність у вірі і силу, віддати за неї кров і життя. Наверни також всіх тих, що зневірилися, щоб вони не закостеніли в невірстві і не загинули навіки.
Бо Ти благий і чоловіколюбець Бог єси, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Отче наш...
Богородице Діво:
Слава: і нині:


День четвертий
«Сам архангел Михаїл, змагаючись із дияволом і сперечаючись із ним про тіло Мойсея, не наважився винести зневажливого суду, але сказав: «Нехай тебе Господь судить!» (9)

У вчинках єретичних вчителів і відпалих богоненависників виявляється нам лють і шал диявола. Вони, опановані злим духом, віддаються запамороченню гріха, бруднять тіло, відкидають Боже владицтво і зневажають Божу світлість.
Без сумніву, отримав апостол владу як благословити так і проклинати. Але він хоче простягати свою руку тільки для благословення. Як св. Михаїл подолав диявола в цій боротьбі не засудом прокляття, лише словом, повним уповання: «Нехай тебе Господь судить!», так і ми повинні полишити диявола і його прибічників справедливому судові Божому.
Таємність зла оточує нас. Розпочато боротьбу проти Бога і релігії у всіх країнах світу. «Боже, заборони йому», – так вчить нас Церква молитися. В молитві виганяв Господь бісів. Зброєю молитви повинні і ми сокрушити владу диявола. Кличмо на допомогу у цій боротьбі святого архангела Михаїла. Молімося з Церквою: «Святий архангеле Михаїле, захисти нас у боротьбі. Будь нашим оборонним муром проти злоби і підступів диявольських. Боже, заборони йому, так ми Тебе благаємо, а ти, князю небесних воїнств, скинь Божою силою диявола і всіх злих духів, які блукають світом, щоб зводити душі, в пекельну пропасть. Амінь».
Боже, через Твого святого апостола Юду Тадея навчив Ти нас долати силу лютого ворога. Дай нам ревність у молитві, щоб ми в упованні на Твою силу сокрушили владу диявола. Пошли нам на допомогу в боротьбі проти диявола і його прибічників Твого святого архангела Михаїла і все небесне воїнство.
Бо освятилося і прославилося пречесне й величне Ім’я Твоє, Отця і Сина і Святого Духа, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Отче наш...
Богородице Діво...
Слава: і нині:


День п’ятий
«А ви, улюблені, будуйте себе святою вашою вірою, моліться Духом Святим, бережіть себе самих у Божій любові» (21)

Моліться Духом Святим
Апостол закликає вірних до внутрішньої молитви у Святому Дусі. Їх оточує холод і ненависть єретиків. Повсюдно зневажають Бога і правдиву віру. З гарячою молитвою на устах повинні вірні перепрошувати Бога за це.

Бережіть себе самих у Божій любові
Ми можемо захистити себе на тривалий час від холоду і ненависті світу тільки тим, що перебуватимемо в Божій любові. Кожен раз, коли ми гарячою молитвою чи актом самовіддання з’єднуємося з Богом, кожен раз, коли ми з любові до Бога свідомо зрікаємося себе самих, ми перебуваємо в Божій любові. Ця любов буде нас все більше преображати в Дусі Божому – Дусі Любові. Тільки так будемо ми збережені від духу світу цього. Люди, що «ремствують і нарікають на свою долю», оточують нас у великій кількості. Бог хоче, щоб ми примирили з Ним цих нещасних людей і щоб ми вберегли нас самих від цього духу, що живе в них. Тому конче потрібно, щоб ми йшли своєю тихою дорогою крізь ці маси людей, молячись і благословляючи, пам’ятаючи про слова святого апостола Павла: «Нас проклинають, а ми благословимо» (1 Кор 4.12). Нас повинно охоплювати співчуття до тих бідних заблуканих людей. Кожен раз, коли інші очорнюють нас через наше християнське переконання, молімось, щоб не спалахнула ненависть в наших душах, лише, щоб розгорілися в них любов і милосердя.
Святий апостоле Юдо Тадеє, Ти закликав нас: «Моліться Духом Святим і бережіть себе самих у Божій любові». Моли Бога за нас, щоб ми пройнялися тим переконанням, тим святим апостольським духом. Збережи нас постійно у Божій любові, бо без Бога не можемо ми нічого чинити для спасіння нашого і нашіх ближніх. Моли Бога за нас, щоб ненависть, яка нас оточує, не охопила і нас; вчини, щоб ми благословили, коли нас проклинають. Моли Бога передовсім за священиків і вірних – апостолів наших днів, щоб вони були людьми внутрішньої молитви, сповнені сердечної любові до ближніх і до Бога, Царя миру і Спаса душ наших, що Йому славу возсилаємо, Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Отче наш...
Богородице Діво...
Слава: і нині:


День шостий
«Чекайте милості Господа нашого Ісуса Христа для вічного життя» (21)

Бачачи стільки єресей і звідників, повинні би були перші християни впасти на дусі і зневіритися. «Чи ж вони могли самі витривати?» – спитали б себе боязко деякі християни. Тому нагадування апостола для нас: «Чекайте милості Господа нашого Ісуса Христа для вічного життя».
Хто Богові вірно служить, повинен уповати на Його милість і благодать. Це є справді божественна чеснота надії. Так само нагадує св. Павло: «Вірний Бог, що вас покликав до співучасті зі Своїм Сином Ісусом Христом, Господом нашим» (1 Кор 1.9).
Для цього світу ми безнадійні; для вічного життя ми – уповаючі. Цей світ є паломництвом, Небо є батьківщиною. Бог дає нам відповідно до нашого довір’я до Нього.
Нас оточують зневіра і безнадійність. Думки про самогубство і крайня втома життям охоплюють людей, що животіють без Бога. Малодушність і зневіра вкрадаються до сердець багатьох добрих християн. Невдачі у внутрішньому, духовному житті, тріумф ворогів Бога в житті офіційному чинять їх пригніченими і зневіреними.
Ми знаємо, що Бог призначив святого апостола Юду Тадея допомагати в наші дні всім душевно зламаним і пригніченим. Ми уповаємо на його заступництво і призиваємо його на допомогу. Він є могутнім помічником для всіх, що перебувають в розпачі.
Боже, Ти напоминаєш нас через Твого святого апостола Юду Тадея, щоб ми чекали милості Господа нашого Ісуса Христа для вічного життя. Дай, благаємо Тебе, за його заступництвом, усім зневіреним і впалим на дусі тверду витривалість і радісне уповання на блага вічного життя. Відверни їхні думки від підшептів злобного ворога, який намагається довести їх до зневіри і розпачу.
Нехай буде влада Царства Твого благословенна і препрославлена, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Отче наш...
Богородице Діво...
Слава: і нині:


День сьомий
«До одних, що вагаються, будьте милосердні» (22)

Сумніваючись, сказав Пилат до Ісуса: «Що є істина?» Пилат як поганин сумнівався у правді св. Євангелії. Але й Ізраїль сумнівався у правді післанництва Того, кого Бог послав. На скептицизм наштовхувалися апостоли зі своєю проповіддю як в юдеїв, так і в поган. І навіть ті, що прийшли до віри, ще досить часто залишалися скептиками. Серйозно звучить слово апостола: «Будьте милосердні до тих, що вагаються».
Віра є благодаттю. Через скептицизм можна цю благодать легковажно втратити. Скільки скептицизму огорнуло нашу епоху! Численні стоять на порозі нашої Церкви і не входять. Багато єретиків пізнають правду і тим не менше залишаються скептиками. Вони не слідують за благодаттю, яка хоче довести їхню волю до сталого рішення. Тому вони залишаються внутрішньо незадоволеними і нестійкими. Сумнів є дорогою до відчаю і тому – дорогою, що веде до загибелі. Молімось, коли нас охоплює сумнів, з довір’ям до великого помічника в біді – святого апостола Юди Тадея. Молімся також до нашого святого і за інших, про яких ми знаємо, що вони вагаються. Відсутність віри є найбільшою бідою, у якій він хоче допомагати своїм заступництвом.
Господи Ісусе Христе, Ти сказав: «Я – дорога, істина і життя» (Ів 14.6) і напоминаєш нас через Твого апостола не вагатися і напучувати наших ближніх, які вагаються. Благаємо Тебе, споглянь на мільйони християн, що вагаються і сумніваються, і дай їм, за заступництвом Твого апостола, міцну віру в єдину правдиву Церкву, Петрову скелю, щоби всі, з’єдинені в правді, славили Тебе в єдиній, святій, соборній і апостольській Церкві, бо благословилось Ім’я Твоє і прославилось Царство Твоє, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Отче наш...
Богородице Діво...
Слава: і нині:


День восьмий
«До інших майте милосердя з острахом; ненавидьте навіть одежу, забруднену тілом» (23)

Одного разу Господь промовив: «Жаль мені цих людей» (Мт 15.32). Це милостиве співчуття до заблуканих вкладає Бог у серце всім апостольським душам. Тож з повним правом нагадує апостол виявляти апостольську мудрість у служінні для спасіння душ. Також і той, хто хоче допомогти іншим, є слабким і йому загрожує небезпека падіння. Лише той, хто довший час задумується над умертвленням і вправляється передовсім в умертвленні внутрішньому, може встоятися перед згіршенням. Тому говорить про себе св. Павло: «Але умертвляю й неволю я тіло своє, щоб, звіщаючи іншим, не стати самому недостойним» (1 Кор 9.27). Святий Петро напучує: «Будьте тверезі, пильнуйте! Ваш супротивник – диявол ходить, ричучи, як лев, що шукає пожерти кого» (1 Пет 5.8).
Господи Ісусе Христе, Ти, повний співчуття, змилосердився у своєму житті над грішницею і перелюбницею і вигнав нечистих духів; Благаємо Тебе, дай всім апостолуючим людям ласку мати співчуття до людей, що заплуталися у гріхах і вадах; але дай їм також і силу залишатися самим міцними і неторкненими вадою. Тому просимо цього в Тебе за заступництвом Твого апостола Юди Тадея, пам’ятаючи про його напімнення.
Бо Тебе хвалять усі сили небесні, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Отче наш...
Богородице Діво...
Слава: і нині:


День дев’ятий
«Інших рятуйте, вириваючи з вогню» (23)

Господь Сам говорив про вічний вогонь, приготований дияволові і його прибічникам. Господь послав Своїх апостолів, щоб вберегти людей від цього вогню. Диявол шукає серед людей співтоваришів своєї муки. Він знає, що йому відміряно короткий час на цьому світі. Звідси його неспокій. Багато людей через своє грішне життя стоять на краю безодні. Їхньою долею є вогонь вічний, якщо їх не приведе до Бога опам’ятання і навернення. Нас мусить огортати співчуття до вічної долі цих людей, тому маємо бути готовими зробити все, щоби врятувати їхні душі від вічної безодні.
Тому такою є Божа воля, щоби ми багато молилися і жертвували за грішників, особливо за вмираючих тяжких грішників. Бог дав нам для цього завдання за помічника святого апостола Юду Тадея. Доки є люди, що хитаються на краю безодні, доти нашим завданням є простягати їм руку порятунку і благати помічника у найбільшій біді про допомогу. Святий апостол Юда Тадей є помічником, що вберігає від найбільшого і вічного нещастя – від пекельної муки.
У вогні очищення перебувають бідні душі. Також і їхня біда є більшою за всі земні нещастя. «Рятуйте, вириваючи їх з вогню!» Цьому напучуванню апостола слідуємо ми тоді, коли ми багато молимося і жертвуємо за ці бідні душі. Тут це можливо – допомогти. Також і тут святий Юда Тадей є помічником.
Боже, Ти засуджуєш грішників, що відвертаються від Тебе, на вічну погибіль, і проводиш душі тих, які не зовсім чистими зійшли з цього світу, через вогонь очищення. Охорони живучих від вогню, який на них чекає, і змилосердися над бідними душами. Цього просимо в Тебе за заступництвом Твого святого апостола Юди Тадея, бо Твоє є милувати і спасати нас, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Синові, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Отче наш...
Богородице Діво...
Слава: і нині:
МОЛИТВИ ДО СВЯТОГО АПОСТОЛА
ЮДИ ТАДЕЯ

Прийди мені на допомогу

Святий апостоле Юдо Тадеє, прийди мені на допомогу. Випроси мені у Бога звільнення від моїх спокус або силу і міць їх звитяжно подолати. Господи, збережи мені віру. Амінь.
(Молитва-зітхнення св. Вернарда)

У всіх скорботах

Зі сокрушенним і покірним серцем приходжу я до тебе, о потішителю засмучених, святий апостоле Юдо Тадеє, і прошу тебе, стоячи навколішки, так неначе б я бачив(ла) тебе ось тут переді мною, споглянь на мої страждання і на важкий тягар хреста, що під ним я стогну. До тебе прибігаю я з довір’ям, бо ж ти маєш рідкісний привілей приходити з очевидною допомогою тим, яких переслідує горе, та що вони вже втратили усяку надію. Прийди і мені нещасному(ій) тепер у моїй біді (тут говорю, в якій) на допомогу, що з неї не можу вже більше власними силами вирятуватися. Згадай, о святий Юдо Тадеє, яку велику благодать дав тобі Бог, що Він вчинив тебе надійним помічником у всякій біді, та, щоб прославити твоє ім’я, посилає до тебе усіх терплячих біду і пригнічених. Дай, щоб і я зазнав(ла) твоєї загальновідомої і нераз випробуваної доброти і покажи тепер свою силу. Я запевняю і обіцяю тобі, що не забуду цієї благодаті і добродійства, доки буду жити. Я буду все почитати тебе як мого особливого захисника, та хочу сповіщати цілому світові, що ти є дійсно могутній, швидкий і надійний помічник у всіх скорботах та утисках. Амінь.
(Блаженна Марія Кресценція фон Кауфбойрен)

Прохання про віддання себе Божій волі

Святий Юдо Тадеє, випроси мені віддання святій Божій волі. Нехай буде мені однаково, чи Бог мою скорботу перемінить, чи припинить. Амінь.

За його могутнім заступництвом

Всемогутній, вічний Боже, Ти прикрасив святого апостола Юду Тадея особливою ласкою проганяти лихі думки і помагати в зовсім розпачливому становищі. Дай, щоби я з особливою побожністю почитав(ла) і призивав(ла) цього великого святого апостола. Зволь, щоби в усіх моїх бідах тіла і душі, особливо в цих труднощах ... моє благання за його могутнім заступництвом знайшло вислухання перед Божим троном та швидку допомогу. Господи Ісусе, істинний Боже і Чоловіче, Ти з особливої ласкавості прийняв святого Юду Тадея до числа Твоїх улюблених апостолів. Дай мені, благаю Тебе, за його заступництвом ласку витривання аж до смерті, щоби моє ім’я та імена всіх мені підлеглих були вписані у книзі життя. Пресвята Богородице, заради заслуг святого Юди Тадея умилосердися над моєю душею, та над душами тих, за яких я особливо хочу молитися. Рятуй мене і їх. Амінь.
(Святий Климентій Марія Гофбауер)

За вбереження від гріха

Господи Ісусе, витисни глибоко у моїй душі образ Твого Обличчя, що його оглядав Твій святий апостол Юда Тадей, щоб я завжди діяв(ла) у живому пригадуванні Твоєї святої присутності і був(ла) охоронений(а) від усякого гріха. О святий опікуне і захисниче, будь при нас, щоби Бог був ласкавим до нас грішних. Амінь.

За добру смерть

О милостивий апостоле, що своєю кров’ю засвідчив про Ісуса Христа, святий Юдо Тадеє, я пригадую тобі ту велику радість, яку відчувало твоє серце, коли Христос, твій улюблений Учитель, навчив тебе і всіх апостолів чудової молитви «Отче наш». Задля цієї радості прошу тебе, щоб ти зволив випросити мені ласку триматися з великою вірністю і витривалістю аж до кінця мого життя цього Божественного Вчителя. – «А Тому, Хто може нас зберегти від упадку і поставити перед Своєю славою непорочними в радості, єдиному премудрому Богові, Спасителеві нашому через Ісуса Христа, Господа нашого, – слава, велич, сила і могутність перед усіма віками, нині, й по всі віки. Амінь» (Юди 24 і далі).

Прохання про достойне прийняття Пресвятої Євхаристії у годині смерті

Святий Юдо Тадеє, випроси мені у Бога зцілення душі і тіла, благодать витривання, та благодать достойного прийняття Пресвятої Євхаристії в годині моєї смерті. Амінь.
(Свята Гертруда)

За християнське життя

Преславний святий Юдо Тадеє, ти був родичем нашого Господа Ісуса Христа і був покликаний Ним до апостольства. Заради цих видатних обдарувань, які тебе так ушляхетнювали у твоєму житті, і заради тієї слави, що її ти маєш тепер у небі як заплату за твої страждання і твоє мучеництво, випроси нам у Подателя всякого благого даяння усі духовні і дочасні благодаті, яких ми потребуємо, щоби спасенно застосовувати ті божественні науки, що їх ти полишив нам у твоєму листі. Вчини, щоби ми гарячою молитвою і дарами Святого Духа будували наше вдосконалення на фундаменті віри, щоби ми вірно і постійно витривали у Божій любові для вічного життя, з упованням на божественне милосердя. Допоможи, щоби ми усіма відповідними засобами старалися помагати заблуканим, щоб так прославити велич, славу, силу і владу Того, Який може нас охоронити від гріха, зберегти чистими і сповнити радістю у другому і славному пришесті Господа і Бога нашого Ісуса Христа. Амінь.

КІНЕЦЬ І БОГУ СЛАВА!
 


Схожі матеріали:

Категорія: Молитви | Переглядів: 4687 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: молитва, Святий Юда Тадей, Життя святих, девятниця, до святого, Молитви, святий апостол, набожество, Юди Тадея | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика