Меню сайту

Категорії розділу
НОВИНИ УГКЦ [8]
ЦЕРКОВНІ СВЯТА [81]
ЦЕРКВА І ДЕРЖАВА [16]
НАБОЖЕСТВА [178]
ПАПА БЕНЕДИКТ XVI [18]
ОГОЛОШЕННЯ [14]
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ [182]
РІЗНЕ [3]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2011 » Січень » 26 » РОЖДЕСТВЕНСЬКА НОВЕННА
22:33
РОЖДЕСТВЕНСЬКА НОВЕННА

РОЖДЕСТВЕНСЬКА НОВЕННА
(На честь Божественного Дитятка Ісуса.

З 29 грудня до Стрітення).

Вступна молитва

Мій Боже. Я відмовляю цю дев'ятницю на честь Воплочення Твойого Божественного Сина. У ці дні бажаю усамітнитися з розважаннями і якнайбільше відійти від суєти світу цього, щоб в тишині поклонятися Тайнам Слова, що сталося плоттю. І щиро бажаю, щоб Воно народилося також у моєму серці. Прийди, о Господи Ісусе! Прийди Святий Духу Правди і Любові, що благословив Божественне Дитятко у лоні Пречистої Діви.
О Ісусе! Чекаю на Твій Прихід, як це чинили патріархи і пророки давнини; усім серцем волаю разом з ними: "Подайте з вишини росу, ви - Небеса! і най із хмар полине дощ на праведних. Хай відчиниться земля і дасть нам Відкупителя!"
О Царю, в порівнянні з Котрим могутні цього світу є лиш тінню! -"Най Царство Твоє прийде!" - Коли ж зійде до нас із вишини те Царство миру, справедливості і правди?!
О Пречиста Діво і благословенний Святий Иосифе! Випросіть ласку для нас, щоб наша увага, посвята і щирість при відмовлянні цієї дев'ятниці дали нам право прилучитися до ангелів при віддаванні Богові належної Йому слави. (Одне "Отче наш..." і одне "Богородице Діво..." на честь Немовлятка Ісуса.)

Виголоси
О Божественне Дитятко з Вифлеему, Котрому поклоняємось. Котрого визнаємо як нашого Безначального Господа! Прийди і народися у наших серцях! Амінь.
О Немовлятко Ісусе! Даруй, щоб у кожну хвилю нашого життя ми віддавали славу отій миті, в котрій Ти  розпочав труди  нашого спасения. Амінь.
О Пресвята Мати нашого Немовлятка Спасителя! Вчини, щоб ми так приготовилися до Його Приходу, щоби у вічності завжди перебували з Ним. Амінь.

Молитва

Пресвяте Немовлятко Ісусе, Котрий є істинним і Богом, і чоловіком, нашим Спасителем і Відкупителем! Сердечно і смиренно благаєм Тебе, задля милосердя, покори і щедрості, які Ти виявив у постаті Дитятка, яку Ти ласкаво прийняв із любові до нас, - щоб Ти зволив подати нам ласку, про котру ми зараз просим, якщо вона буде на славу Божу і причиниться до нашого спасения. (Вказати тут свою просьбу).
О наймиліше Дитятко Ісусе! Ми неварті того, щоб ця наша просьба була вислухана. Але Твоя Пресвята Матір, Непорочна Діва Марія, і великий праведник, Святий Йосиф, Твій земний вітчим, - є варті того, щоб їx вислуховували, коли вони за нас заступаються. Тому Божественне Дитятко, оскільки Ти знаєш про їхні безцінні заслуги, здобуті особливо при слугуванні Тобі у Вифлеємі, при Твоїй втечі у Єгипет, у Твоїм дитинстві в Назареті,-  то зволь ласкаво задовільнити наші просьби. І дай нам Дитятка Ісуса, щоб Тобі вірно служити всі дні нашого життя, і щоб в останню годину щасливої смерті при нас були Пречиста Діва Марія і Св. Йосиф. І щоб їх ревність для Твоєї слави спонукала нас хвалити і благословити Твоє милосерда во віки віків. Амінь.

Славлення

Хай буде прославлена і благословенна та година і хвилина, в котрій Син Божий народився від Пречистої Діви Марії, опівночі у Вифлеємі, у морозну ніч! У ту годину зволь, мій Боже, вислухати мою молитву і дарувати мені ласки через заслуги нашого Спасителя Ісуса Христа і Його Преблагословенної Матері. Амінь.

Молитви до Немовлятка Ісуса
1.    Найсолодший Ісусе, народжений у яскині і покладений в яслах на сіні, змилосер-дися над нами! ("Отче наш...", "Богородице Діво...", "Слава Отцю...".)
2.    Найсолодший Ісусе, Котрого Марія принесла у Храм і офірувала Богу, щоб колись Його пожертвувати за нас, змилосердися над нами!.("Отче наш...", "Богородице Діво...", "Слава Отцю...".)
3.    Найсолодший Ісусе, переслідуваний Іродом і змушений втікати у Єгипет, змило-
сердися над нами!("Отче наш...","Богородице Діво...","Слава Отцю...".)
4.    Найсолодший Ісусе, що сім років перебував у Єгипті, убогий, невідомий і погорджуваний у тій поганській країні, змилосердися над нами! ("Отче наш...", "Богородице Діво..."," Слава Отцю...".)
5.    Найсолодший Ісусе, що повернувся у власну країну, щоб колись бути розп”ятим між двома розбійниками, змилосердися над нами! ("Отче наш...", "Богородице Діво...", "Слава Отцю...".)
6.    Найсолодший Ісусе, що повернувся у Храм для розмови з книжниками і по трьох днях був знайдений Марією, змилосердися над нами! ("Отче наш...", Богородице Діво...", "Слава Отцю...".)
7.    Найсолодший Ісусе, що жив приховано у Назареті до тридцяти літ, допомагаючи Твоїй любій, благословенній Матері і Св. Йосифу, змилосердися над нами! ("Отче наш...", "Богородице Діво...", "Слава Отцю...".)
8.    Найсолодший Ісусе, що перед своїми святими Страстями три роки проповідав і навчав про шляхи Спасения, змилосердися над нами! ("Отче наш...", "Богородице Діво..."," Слава Отцю...".)
9.    Найсолодший Ісусе, що припинив своє тернисте життя, вмираючи за нас на Хресті, змилосердися над нами! ("Отче наш...". "Богородице Діво...","Слава Отцю...".)

Помолимось:

О благословенні Батьки Немовлятка Ісуса, Маріє і Йосифе! Якщо би ми прийшли випрошувати у вас блага світу, почесті і вигоду, наші прошения ніколи б не дійшли до Бога, убогого, немічного, терплячого і упокореного аж до самознищення. Але не цього ми бажаємо і просимо. Ні. Ми покірно і щиро насмілюємось благати для себе при колисці Твого Немовлятка Сина, щоб подібно до Нього ми могли жити в правдивій покорі, відвернуті від сотворінь, в погорді до світу і його марноти, в постійному розважанні, запалі і вірності при виконанні всіх наших обов”язків, і в практикуванні найніжнішої любові до наших ближніх. Дозволь, щоб ми завжди радувалися у нашому покликанні до істинної Віри, котра зобов'язує нас бути послідовниками і наслідувачами нашого покірного Спасителя. Дозволь, щоб ми завжди дивились співчутливими очима на тих, котрі живуть лише для цього світу, і постійно молилися, щоб всі отримали благословення, хвалили і любили Спасителя. Котрий прийшов нас відкупити.
Хай Немовлятко Ісус нас вислуховує тепер і завжди. Амінь.

Літанія до Ісуса Дитятка
(читається в кінці кожного дня новенни)
1.    Ісусе Дитятко, навчи нас Твойого Святого закону.
2.    Ісусе Дитятко, потягни нас до доброго Твоєю Святою ласкою.
3.    Ісусе Дитятко, поможи нам втримати хрест з любов'ю.
4.    Ісусе Дитятко, наділи нас Твоїми Святими чеснотами.
5.    Ісусе Дитятко, дай нам правдиву покору серця.
6.    Ісусе Дитятко, вчини нас любителями спокою.
7.    Ісусе Дитятко, дай духа святого жалю.
8.    Ісусе Дитятко, наділи нас Духом Лагідності.
9.    Ісусе Дитятко, дай нам чисті серця.
10.    Ісусе Дитятко, дай нам любов до Твоїх терпінь.
11.    Ісусе Дитятко, прийди до бажань моїх і керуй ними.
12.    Ісусе Дитятко, прийди до думок моїх і очисти їх.
13.    Ісусе Дитятко, прийди до справ моїх і освяти їх.
14.    Ісусе Дитятко, прийди до серця мого, освяти його.
15.    Ісусе Дитятко, прийди до душі моєї, оздоров її.
16.    Ісусе Дитятко, прийди до помислу мойого, очисти його.
17.    Ісусе Дитятко, прийди до волі моєї, запали її.
18.    Ісусе Дитятко, прийди до розуму мого, просвіти його.
19.    Ісусе Дитятко, прийди до пам'яті моєї, благослови її.
20.    Ісусе Дитятко, прийди до почуттів моїх, впорядкуй їх.
21.    Ісусе Дитятко, вчини щоб ми ступали в Твої святі сліди.
22.    Ісусе Дитятко, провадь нас вузькою стежкою спасіння.
23.    Ісусе Дитятко, вчини щоб ми завжди вибирали те, що є для слави Отця.
24.    Ісусе Дитятко, відірви нас від любові до земних речей.
25.    Ісусе Дитятко, вчини, щоби ми своїми заслугами не гордилися.
26.    Ісусе Дитятко, надихни нас святою Любов'ю вічної Слави.
Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.
Ісусе, Маріє, Йосифе прийдіть до наших сердець і мешкання Своє в них заложіть.


Схожі матеріали:

Категорія: НАБОЖЕСТВА | Переглядів: 4024 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Молитви, новенна, РОЖДЕСТВЕНСЬКА НОВЕННА, Дитятко Ісус, Стрітення, Різдвяна новенна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 stepan (04.02.2011 18:25) [Матеріал]
biggrin happy tongue

2 stepan (04.02.2011 19:09) [Матеріал]
angry smile wink

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика