rtb
Довідник корисної інформації



Меню сайту

Категорії розділу
ЛІКАРСЬКІ РОСЛИНИ [56] ГРИБИ [5]
ВИЖИВАННЯ [68] СУСПІЛЬСТВО [200]
ЛІКУВАННЯ [99] ПРИВІТАННЯ [3]
КУЛЬТУРА [30] ПРОГРАМИ [6]
КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ [71] ЦІКАВА ЛІТЕРАТУРА [13]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » Довідник » КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ

Яблука: консервуємо “мудрі плоди”
20.09.2015, 07:59
Яблука, без перебільшення, можна назвати найпопулярнішим фруктом     у нашій країні. Їх їдять сирими, сушеними, моченими, печеними, у вигляді джемів, пюре, компотів, конфітюру.
Повидло. На 1 кг яблук — 700 г цукру, 0,7 скл. води, 0,5 ч. л лимонного соку. Яблука скласти в каструлю, залити водою і варити 20 хв. Протерти через друшляк і повернути в каструлю. Цукор змішати з корицею, додати до яблук, перемішати. Варити повидло 40-50 хв, помішуючи, щоб не підгоріло. Зняти з вогню, додати 0,5 ч. л. лимонного соку, гарячим розлити в простерилізовані банки, закрити кришками, укутати, залишити до охолодження.
 
Варення “Смачне”. Яблука — 1 кг, цукор — 300 г. Яблука почистити від шкірки і серцевини, порізати на невеликі дольки. А потім засипати цукром. Дати суміші вистояти в каструлі 8-12 год. для розчинення цукру, помішуючи. Поставити на невеликий вогонь, коли закипить — проварити 5 хв. і розкласти в стерильні банки. Закатати.
Варення з райських яблук. Яблука — 1 кг, цукор — 1,5 кг, вода — 1 скл.  Плоди наколоти кілька разів голкою, пробланшувати у киплячій воді 1-2 хв. та швидко охолодити. Приготувати цукровий сироп і залити ним яблука та закип’ятити, відставити на кілька годин. Потім варити яблука, поки вони не стануть напівпрозорими. Готове варення витримати в прохолодному місці не менше доби, а потім розфасувати в стерильні банки.
 
Яблучне пюре. Яблука — 3 кг, вода — 1,5 скл. Плоди порізати, скласти в каструлю, додати воду. Прогріти до розм’якшення. Гарячу масу протерти через сито або друшляк. Можна додати цукор на смак, а можна і без цукру. Розкласти пюре в банки і при температурі 85°С пастеризувати: 0,5-літрові банки — 20 хв., літрові — 25 хв.
Яблучна начинка. Яблука — 1 кг, цукор — 200-300 г, вода — 1 скл. Яблука нарізати, покласти в каструлю, засипати цукром, довести до кипіння і витримати 5 хв. Після чого розкласти у стерильні банки, закатати і перевернути.
 
Мармелад яблучний. 1 кг яблук, 700 г цукру. Яблука очистити, зробити пюре. Пюре перемішати з цукром, варити до загустіння, постійно помішуючи. Деко застелити пергаментом, посипати цукровою пудрою і викласти туди яблучну масу. Розрівняти з допомогою ножа і остудити. Порізати так, як найбільше подобається.
 
Гарбузово-яблучне пюре. Яблука — 4 шт., пюре гарбузове — 250 мл, цукор — 100-150 г, сік лимона, кориця мелена — 1/3 ч. л., горіх мускатний — 1/4 ч. л. Яблука порізати на великі шматки, покласти в каструлю, влити трішки води і проварити, поки яблука стануть м’якими. Потім перетерти їх через сито. Отримане пюре проварити разом з цукром, корицею та мускатним горіхом 10 хв., час від часу помішуючи. Додати гарбузове пюре, сік половини лимона, ще проварити 5-10 хв., розкласти в стерилізовані банки і закрити кришками. Охолоджувати перевернутими.
 
Яблука десертні консервовані. Яблука — 2 кг, мед — 100 г, вода — 1 л, сіль — 5 г. Для сиропу: в киплячій воді розчинити мед і сіль, охолодити. Дрібні яблука укласти в банки, влити сироп, закрити поліетиленовими кришками, зберігати в холоді. За бажанням у банки можна покласти мелісу, м’яту, материнку, ягоди смородини, малини, горобини або обліпихи, а частину води замінити яблучним соком.
 
Яблучний сік з м’якоттю. Яблука — 10 кг, аскорбінова кислота — 10 г, цукор на 0,5-літрову банку — 1 ст. л. Плоди за допомогою м’ясорубки або блендера перетворити на пюре. Вилити рідину в каструлю, додати цукор і підігріти. Потім налити в простерилізовані банки. Закрити кришками.
 
Яблучне пюре “Ласунка”. Нарізані яблука — 5 кг, цукор — 100 г, згущене молоко — 1 банка. Нарізані яблука напарити і протерти через друшляк. Додати цукор і варити до закипання, потім додати згущене молоко і все довести до кипіння. Розкласти в банки і закатати.
 
Яблука мариновані. Для маринаду: вода — 600 г, цукор — 400 г, оцтова есенція — 2 ст. л., гвоздика — 6 зірочок, запашний перець — 8 горошин, кориця — на кінчику ножа. Яблука нарізати, бланшувати в киплячій воді 2-3 хв. Потім скласти в банки, в які попередньо додати  запашний перець, гвоздику, корицю. Залити маринадом і стерилізувати 10-12 хв., закатати.
 
Яблука “Пікантні”. Вода — 750 г, оцет 6% — 250 г, сіль — 50 г , цукор — 100-300 г, болгарський перець  — 200 г, олія — 100 г, часник — 50-70 г, петрушка — 2 пучки, яблука — 3 кг. Приготувати маринад: подрібнити часник, петрушку, болгарський перець, залити водою, оцтом, додати сіль, цукор, олію і довести до кипіння. Опустити в маринад яблука. Кип’ятити 15 хв., часто помішуючи. Потім швидко розкласти в банки і закатати.
 
Аджика з яблук. 1 кг яблук, 1 кг болгарського перцю, 200 г часнику, 1 скл. цукру, склянка 9% оцту, 2 ст.л. солі, перець. Болгарський перець, яблука і часник перемолоти в м’ясорубці. Додати цукор, сіль, оцет, залишити на ніч. Простерилізувати банки, закрити. Аджика добре смакує з м’ясом.
 
Яблучний соус з цибулею і родзинками. 1,5 кг кислих яблук, 500 г цибулі і цукру, 1,5 скл. оцту, 5 ст.л. родзинок, по 0,5ч.л. солі і червоного меленого перцю, по дрібці чорного перцю і гвоздики. Яблука і цибулю очистити і нарізати шматочками, з’єднати з родзинками (попередньо вимочити їх у воді і обсушити), викласти в каструлю, влити 100 г води, довести до кипіння, на повільному вогні проварити при частому помішуванні до стану густої кашки, приправити гвоздикою, перцем, сіллю. Влити оцет, проварити ще 10-20 хв, потім розкласти соус у банки і закрити кришками.
 
Яблучно-часникова приправа. 1 кг яблук, 300 г часнику, 100 г олії, 5 г солі, 1 ст.л. сухої гірчиці. Яблука нарізати часточками, покласти в каструлю, влити трохи води і на малому вогні варити під кришкою до м’якості. Гарячу масу протерти через сито, дати їй охолонути. Часник перекрутити на м’ясорубці, покласти в яблучну масу, приправити гірчицею, сіллю, влити олію, перемішати. Розкласти приправу у банки і зберігати на холоді.

http://visti-kalush.com.ua
Схожі матеріали:
Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Джерело матеріалу - http://visti-kalush.com.ua | Теги: рецепти, яблука, кулінарні рецепти
Переглядів: 1347 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



© 2008-2024 Свята Традиція УГКЦ
Яндекс.Метрика