rtb
Довідник корисної інформації



Меню сайту

Категорії розділу
ЛІКАРСЬКІ РОСЛИНИ [56] ГРИБИ [5]
ВИЖИВАННЯ [68] СУСПІЛЬСТВО [200]
ЛІКУВАННЯ [99] ПРИВІТАННЯ [3]
КУЛЬТУРА [30] ПРОГРАМИ [6]
КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ [71] ЦІКАВА ЛІТЕРАТУРА [13]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » Довідник » КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ

Кухня Гуцульщини
26.06.2014, 09:55

БОРЩ У КРУЖКАХ НА ПАРНОМУ МОЛОЦІ

ГОЛУБЦІ З КУКУРУДЗЯНОЮ КРУПОЮ

КНИГЛІ

КВАСОЛЯНИКИ

БОРЩ У КРУЖКАХ НА ПАРНОМУ МОЛОЦІ

На борщ (трилітрову каструлю) потрібне звичайне, або буженне м’ясо, попередньо зварені буряки (два невеликих, або один середній) натовчують і протушують. Додають оцет і цукор. Окремо розводять 0,5 літра парного молока (на Фраківщині кажуть солодкого) з 1-1,5 ложками борошна. Буряк кидають у бульйон (інколи в борщ кладуть окремо зварену картоплю в мундирах, попередньо почищену й нарізану кубиками), додають підсмажену цибулю, а потім поступово вливають, весь час помішуючи, молоко з борошном, слідкуючи, щоб маса не була занадто густою. Сіль, перець, прянощі — за смаком.

До борщу традиційно подають пампушки з часником, чи млинці з м’ясом.

ГОЛУБЦІ З КУКУРУДЗЯНОЮ КРУПОЮ

Для цих голубців використовують капусту квашену в качанах. Щоб прибрати з капусти кислоту, лиски роз’єднують і трохи проварюють.

Крупа має бути "рубша" (грубого помелу). ЇЇ проварюють окремо, додають до шкварок, змішаних із цибулею та морквою, що протушені на олії. Перемішують (крупа добре вбирає жир). А далі вже готують як звичайні голубці. Подають із сметаною.

КНИГЛІ

Змішати 300 г сирої натертої на тертці картоплі (з сирої картоплі попередньо зціджують сік) та 1кг вареної картоплі, перекрученої на м’ясорубці. Додають одне яйце й борошно, місять тісто й роблять невеликі кульки, які потім розплескують подібно тому, як на сирники, і обкатують у борошні. Сіль, перець — за смаком. Варять у гарячому окропі, як ліниві вареники. До готових книглів додають смажені шкварки та сметану.

КВАСОЛЯНИКИ

На 1 кг вареної квасолі 300 гр. фаршу (свинячого чи яловичого), одна цибулина, сіль перець — за смаком, одна-дві ложки манки або борошна (краще борошна), одне яйце, прокрутити на м’ясорубці до однорідної маси. Формувати котлети і смажити.


http://www.carpathians.eu
Схожі матеріали:
Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Джерело матеріалу - http://www.carpathians.eu | Теги: НА ПАРНОМУ МОЛОЦІ, КВАСОЛЯНИКИ, БОРЩ У КРУЖКАХ, КНИГЛІ, ГОЛУБЦІ З КУКУРУДЗЯНОЮ КРУПОЮ, кулінарні рецепти
Переглядів: 1476 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



© 2008-2024 Свята Традиція УГКЦ
Яндекс.Метрика