rtb
Довідник корисної інформації



Меню сайту

Категорії розділу
ЛІКАРСЬКІ РОСЛИНИ [56] ГРИБИ [5]
ВИЖИВАННЯ [68] СУСПІЛЬСТВО [200]
ЛІКУВАННЯ [99] ПРИВІТАННЯ [3]
КУЛЬТУРА [30] ПРОГРАМИ [6]
КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ [71] ЦІКАВА ЛІТЕРАТУРА [13]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » Довідник » КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ

Хлібний квас
02.07.2014, 10:24

Вам знадобиться для хлібного квасу:
Для закваски:
Житні сухарі (підсушені в духовці скибочки житнього хліба)-120 грам,
Свіжі дріжджі-15 грам,
Цукор-4 столові ложки,
Гаряча вода-2,5-3 літри,
Трилітрова банка

 

Для квасу:
Тепла вода, приблизно 2,5 л.
Цукор-4-7 ст.л.
Сухарі з 2-3 скибочок житнього хліба

Спосіб приготування хлібного квасу:
В духовці посушити шматочки житнього хліба.
Готуємо закваску: В чисту банку насипаємо цукор, кладемо сухарі.
Заливаємо гарячою водою (окропом). Воду наливаємо "по плечики" банки. Залишаємо остигати.
Коли температура хлібного настою буде 30-35 градусів, готуємо дріжджі: розчиняємо їх у 1/4 склянки теплої води.
Потім додаємо в банку. Накриваємо банку марлею, закривати кришкою не можна. Залишаємо в теплому приміщенні на добу, може і 1,5, якщо температура в приміщенні нижче 21 градуса.
Через добу, на дні банки утворюється гуща, це і є закваска.
Через марлю зливаємо рідину - це перший квас, він досить сильно віддає дріжджами, бо його просто виливаємо.
Виймаємо з банки великі розмоклі шматки хліба, а те що залишилося на дні-закваска. Виймаємо її з банки, банку миємо і повертаємо закваску.
Перша закваска ще слабенька і містить якусь кількість дріжджів, але з кожним приготуванням квасу буде ставати сильнішою, повністю зникне запах дріжджів. Тепер можна приступати до приготування квасу.
Додаємо в банку з закваскою цукор, кількість 4-7 столових ложок, дивлячись наскільки солодкий хочете отримати напій, як розливний бочковий або кислий. Додаємо сухарі з 2-3 скибочок житнього хліба. Заливаємо теплою, 30-35 градусів, водою, так само "по плечики". Накриваємо марлею і залишаємо на добу або трохи більше, загалом-то за смаком і запахом буде зрозуміло, що квас готовий.
Зливаємо готовий квас, зберігати його можна закрити капроновою кришкою в холодильнику. З банки видаляємо розмоклий хліб. І ставимо наступну порцію квасу. Кількість закваски з кожним разом буде збільшуватися, залишайте необхідну кількість, решту викидайте. Хлібний квас готовий.
Смачного!


https://vk.com/club24310589
Схожі матеріали:
Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Джерело матеріалу - https://vk.com/club24310589 | Теги: Квас, домашніх умовах, хлібний квас, кулінарні рецепти, вдома
Переглядів: 1097 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



© 2008-2024 Свята Традиція УГКЦ
Яндекс.Метрика