|
| | |
|
У категорії оголошень: 71 Показано оголошень: 1-50 |
Сторінки: 1 2 » |
Сортувати за:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Яблука, без перебільшення, можна назвати найпопулярнішим фруктом у нашій країні. Їх їдять сирими, сушеними, моченими, печеними, у вигляді джемів, пюре, компотів, конфітюру. |
На Сході баклажан називали овочем довголіття. І робили це, напевно, справедливо. Адже баклажан надзвичайно цілющий, добре справляється з багатьма недугами, тому заслуговує на те, щоб бути на столі у кожного. Баклажани містять клітковину, пектин, білки, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, вітаміни С, В1, В2, В5, РР. У сезон вони можуть стати дешевою альтернативою м’ясу або свіжим доповненням до нього. Цей овоч добре підходить для приготування на грилі і в духовці, чудово поєднується з помідорами, горіхами та сиром. |
Скромний на вигляд, зате який корисний! Це все — про кабачок. Адже кабачки зв’язують токсичні речовини і обмежують всмоктування холестерину, виводячи надлишки з організму. Також кабачки містять органічні кислоти, мінеральні речовини (калій, магній, залізо, кальцій, фосфор), вітаміни В1, В2, В3, В6, В9, РР, каротин. Медики радять вживати кабачки при недокрів’ї, хворобах шлунку і печінки, алергіях. У м’якоті міститься вітамін С, який бере участь у виробленні колагену, необхідного для пружної гладкої шкіри. Вітамін А, який також міститься в кабачках, корисний для зубів і волосся, добре впливає на зір. І, головне, їх м’якоть більш ніж на 90% складається з води. Т |
Про цілющі властивості моркви, напевно, відомо всім. У ній міститься чимало корисних вітамінів. Морква також багата калієм, магнієм, залізом, кобальтом, фосфором та іншими необхідними нашому організму мінералами. З моркви можна приготувати багато дуже смачних і корисних страв. |
Якщо смак згущеного молока з магазину вас не влаштовує — це вагома причина зробити його власноруч, до того ж, процес дуже простий. І хоча на приготування згущеного молока витратите не менше 1-2 год, але смак вас приємно здивує. |
Навіть в строгий піст можна іноді тішити себе і свою сім’ю смачною випічкою та десертами. |
Яйця - 3 шт.
Цукрова пудра - 70 гр.
Рідкий мед - 1 ст.л.
Борошно пшеничне - 120 гр.
Варена згущене молоко - 300 гр.
Вершкове масло - 100 гр.
Волоські горіхи - 1 ст.
Білий шоколад - 150 гр. |
Для коржів потрібно:
- 80 р. вершкового масла, кімнатної температури;
- 100 р. цукру;
- 2 яйця, кімнатної температури;
- 300-350 мл. молока;
- ½ ч.л. розпушувача;
- Приблизно 800-900 г. борошна. |
- Сир «Російський» - 200 г
- Сир моцарела - 100 г
- Творог - 100 г
- Приправа «Італійські трави»
Для тіста:
- Борошно - 2 склянки
- Кефір - 190 г
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Сода - 0,5 ч. л. |
Сохраняйте себе, готовьте с удовольствием! |
Забуті галицькі рецепти. Смачні і не дорогі, що важливо в часі кризи. |
Інгредієнти:
• манна крупа - 100 г
• молоко - 400 мл
• яйце - 1 шт.
• цукор - 1 ст. л. (з невеликою гіркою)
• ванільний цукор - 1 / 2 ч. л.
• вершкове масло ~ 20 г
• сіль - дрібка
• варення (у мене малинове) |
ПІСТНІ СТРАВИ ПІД ЧАС ПОСТУ |
150-200 г груш
220 г борошна
125 мл води
100г цукру
70 мл олії
1 ст.л. меду
2/3 ч.л. розпушувача
30 г горіхів
25 г шоколаду гіркого |
гриби - 1кг.
картопля - 3шт.
морква - 1шт.
ріпчаста цибуля - 1шт.
перлова крупа - 1/2 склянки
рослинне масло - для смаження
сіль - за смаком |
5-6 картоплин,
1 цибулина,
1 морква,
300 гр борошна,
1/2 склянки води,
рослинне масло,
зелень кропу і петрушки,
чорний мелений перець і сіль за смаком. |
-Тонкий вірменський лаваш 1шт
-капуста квашена 300 гр
-цибулина 1 шт
-масло рослинне 20 мл |
інгредієнти:
700 - 1 кг курячої печінки,
4 хороших морквини,
2 ріп. цибулини,
3 яйця,
грам 300 сметани - бажано 30%.
1-2 часточки часник,
сіль за смаком - перець - за бажанням.
Зел. цибуля для прикраси. |
І досі в пам'яті зберігаю спогади про те, як ми з братом, будучи малими дітьми, полюбляли гратися на кухні. Особливо тішилися нагодою малювати по білій пластиковій поверхні невеличкого стола кольоровими фломастерами. Робили це потай. Заздалегідь озброювалися вогкими ганчірками, щоби швидко стирати сліди своєї забави. Але одного разу нас таки спіймала "на гарячому" прабабуся. Забравши від нас ганчірки, вона довго й ретельно мила холодний, розцяцькований нами пластик, а потім спокійно й урочисто промовила: "Ніколи не збиткуйтеся над столом, діти, бо стіл - то Божа долоня..." |
І досі в пам'яті зберігаю спогади про те, як ми з братом, будучи малими дітьми, полюбляли гратися на кухні. Особливо тішилися нагодою малювати по білій пластиковій поверхні невеличкого стола кольоровими фломастерами. Робили це потай. Заздалегідь озброювалися вогкими ганчірками, щоби швидко стирати сліди своєї забави. Але одного разу нас таки спіймала "на гарячому" прабабуся. Забравши від нас ганчірки, вона довго й ретельно мила холодний, розцяцькований нами пластик, а потім спокійно й урочисто промовила: "Ніколи не збиткуйтеся над столом, діти, бо стіл - то Божа долоня..." |
І досі в пам'яті зберігаю спогади про те, як ми з братом, будучи малими дітьми, полюбляли гратися на кухні. Особливо тішилися нагодою малювати по білій пластиковій поверхні невеличкого стола кольоровими фломастерами. Робили це потай. Заздалегідь озброювалися вогкими ганчірками, щоби швидко стирати сліди своєї забави. Але одного разу нас таки спіймала "на гарячому" прабабуся. Забравши від нас ганчірки, вона довго й ретельно мила холодний, розцяцькований нами пластик, а потім спокійно й урочисто промовила: "Ніколи не збиткуйтеся над столом, діти, бо стіл - то Божа долоня..." |
І досі в пам'яті зберігаю спогади про те, як ми з братом, будучи малими дітьми, полюбляли гратися на кухні. Особливо тішилися нагодою малювати по білій пластиковій поверхні невеличкого стола кольоровими фломастерами. Робили це потай. Заздалегідь озброювалися вогкими ганчірками, щоби швидко стирати сліди своєї забави. Але одного разу нас таки спіймала "на гарячому" прабабуся. Забравши від нас ганчірки, вона довго й ретельно мила холодний, розцяцькований нами пластик, а потім спокійно й урочисто промовила: "Ніколи не збиткуйтеся над столом, діти, бо стіл - то Божа долоня..." |
І досі в пам'яті зберігаю спогади про те, як ми з братом, будучи малими дітьми, полюбляли гратися на кухні. Особливо тішилися нагодою малювати по білій пластиковій поверхні невеличкого стола кольоровими фломастерами. Робили це потай. Заздалегідь озброювалися вогкими ганчірками, щоби швидко стирати сліди своєї забави. Але одного разу нас таки спіймала "на гарячому" прабабуся. Забравши від нас ганчірки, вона довго й ретельно мила холодний, розцяцькований нами пластик, а потім спокійно й урочисто промовила: "Ніколи не збиткуйтеся над столом, діти, бо стіл - то Божа долоня..." |
інгредієнти:
● 150 гр борошна
● 50 гр вершкового масла
● 60 гр цукру
● 1 яйце
● 1 ч.л. розпушувача
● сіль
|
Інгредієнти:
• молоко 0.5 склянки
• дріжджі сухі 1 ч. ложка
• яйця курячі 1 шт.
• масло топлене 50 г
• борошно пшеничне
• яблука 2 шт.
• сир кисломолочний 200 г
• кориця мелена
• крохмаль картопляний 1 ст. ложка
• цукор 3 ст. ложки
|
Інгредієнти
• курячі грудки 500 гр
• сіль
• перець білий мелений
• куркума
• паприка солодка мелена
• борошно пшеничне
• яйця курячі 2 шт.
• сухарі мелені
• лимон 1 шт.
• олія соняшникова |
інгредієнти:
2 жовтки;
180 гр цукру;
1 ч л солі;
500 гр борошна;
200 гр маргарину;
джем;
вода. |
Мафрум в основному готують з картоплею, але баклажан теж має місце бути.
інгредієнти:
2 баклажана
500г яловичого фаршу
пол пучка петрушки
пів склянки сухарів (я замінила манкою)
3 зубки часнику
1 цибулина
сіль-перець |
Мариновані опеньки
Опеньки намочити у холодній воді з лимонною кислотою. Відцідити і варити 10 хв. Воду злити, залити новою, посолити, вкинути 2 лаврові листки і варити, доки опеньки не впадуть на дно.
У 1 л банку влити 1 ст. л. оцту, 1 ст. л. олії, взяти 2-3 горошини перцю (за бажанням). Покласти гриби з рідиною, в якій вони варилися, і стерилізувати 0,5 л — 30 хв., 1 л — 1 год. |
Інгредієнти:
для торта:
225 г темного шоколаду , дрібно нарубати
225 г вершкового масла кімнатної температури
150 г цукрової пудри
4 яйця кімнатної температури
2 чайних ложки екстракту ванілі
1,5 склянки ожинового варення або джему (без кісточок)
90 г какао -порошку
2,5 склянки борошна
1 столова ложка розпушувача
1 чайна ложка солі
2 склянки молока кімнатної температури |
Інгредієнти:
• 1 капустина (близько1 кг.),
• 1 склянка рису,
• 2 кореня селери,
• 2 морквини,
• 2 цибулини,
• 1 корінь петрушки,
• 100 гр.олії,
• сіль,
• перець. |
Існує безліч способів засолювання сала. Особливо виділяється серед них «дамський» посол в розсолі - сальце виходить ніжним, смачним і може зберігатися досить довгий час. |
2 курки, розрізаних на великі шматки
Для розсолу:
5 лимонів, розрізати навпіл
24 лаврових листів
1 пучок свіжої петрушки
1 пучок свіжого чебрецю
1/2 склянки меду
1 головка часнику, розрізати навпіл горизонтально |
Домашній майонез - це не тільки смачний, а ще й корисний соус, який урізноманітнює смак безлічі ваших страв.
Використовуючи нехитрі добавки до майонезу, можна створити колекцію різних соусів. І у вас завжди під рукою будуть свіжі, приготовані без будь-яких або консервантів чудові соуси до риби, м'яса, морепродуктів, картоплі та овочів.
Зберігати домашній майонез потрібно в щільно закритій тарі в холодильнику протягом 3-7 діб. Майонез з добавками краще довго не зберігати, а використовувати відразу ж після приготування. |
Начинка:
420 г сиру Рікотта
1/4 склянки цукрового піску
4 чайні ложки несолодкого какао-порошку
1 чайна ложка ванілі
1/2 ч.л. дрібно подрібненої апельсинової цедри
1/4 склянки дрібно нарізаного гіркого або темного шоколаду |
Інгредієнти:
• 500 грам баранячих реберець,
• 500 грам очищеної картоплі середнього розміру,
• 4 зубчики часнику,
• мелений чорний перець,
• велика морська сіль,
• розмарин,
• оливкове масло. |
150 г фундука
250 г мигдалю
200 г фініків
1 столова ложкаі какао-порошку
50 г вершкового масла (в оригіналі - кокосове масло)
50 мл води
2 банани, полуниця
|
Яйця курячі варені - 6 шт.
Цибуля зелена - 1 пучок
Манна крупа - 2 ст.л.
Борошно - 1 ст.л.
Сметана - 1 ст.л.
Кріп - 1 пучок
Масло рослинне для смаження - 2 ст.л.
Сіль - за смаком |
Тісто:
3 склянки борошна, 1 склянка цукру, 2 ст.ложки вершкового масла, 3 яйця, 2/3 ч. ложки соди, погасити, щіпка солі
Для крему:
1 л молока, 3 яйця, 2 ст. ложки борошна, 1 склянка цукру, ванілін (за бажанням), 250 гр вершкового масла. |
Інгредієнти:
• 400г яловичини;
• 800г картоплі;
• 4шт печериці;
• 100г капусти білоголової;
• 1 морква;
• 1 цибулина;
• 2 зубчики часнику;
• 1 помідор;
• 12 столових ложки майонезу;
• сир 200г;
• керамічні горщики (інгредієнти вказані на 4 горщика). |
- Картопля 600 гр;
- Масло вершкове 50 гр;
- Яйця курячі 2 шт;
- Борошно пшеничне 2 ст. к. с.;
- Олія соняшникова 1 ст. л.;
- Гриби 30 гр;
- Цибуля ріпчаста 1 шт;
- Сметана 100 гр;
- Сухарі панірувальні 50 гр. |
- 450 гр свинячого філе
- 5 ч.л. гірчиці
- 150 гр сиру "Едем"
- 5 тонких скибочок шинки
- 1 середня цибулина
- 5 зубчиків часнику
- 40 гр вершкового масла
- Свіжий або сухий мелений розмарин
- Спеції для гриля або будь-які ваші улюблені спеції |
500 г сирих очищених креветок
1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю
¼ чайної ложки солі
¼ чайної ложки меленого чорного перцю
3 столові ложки ріпакової або будь-якого рослинного масла
4 яйця, збитих
¼ чашки зеленої цибулі, дрібно нарізаного
5 чашок вареного рису
1 ½ чашки замороженої суміші з моркви і горошку, розморозити і злити рідину
2 ½ - 3 столові ложки соєвого соусу
1 ½ чайної ложки кунжутного масла
|
1 упаковка тесту філо або листкового тіста
300 гр волоських горіхів
200 гр вершкового масла
цедра лимона (за бажанням)
100 гр меду (для заливки)
200 гр цукру (для заливки)
200 гр води (для заливки) |
- Солоні гриби
- Ріпчаста цибуля
- Рослинна олія
- Сир
- Майонез
- М'ясо відварне (яловичина)
- Огірки солоні
- Яйце
- Майонез
- Морква
- Картопля
- Сир
- Яйце |
Вам знадобиться для торта з курячої печінки:
500 г курячої печінки
4 ст.л. борошна
2 яйця (сирих)
2 зварених круто яйця
сіль, перець за смаком
сода на кінчику ножа
3 зубчики часнику
100 р майонезу
100 г сметани
свіжий кріп
олія для смаження |
Вам знадобиться для запеченого коропа:
1 короп (вагою близько 1 кг)
3 ст.л. борошна
4 ст.л. вершкового масла
сіль і перець
200 г грибів
3 ст.л. сметани
2 цибулини
1 склянку білого вина
2 ст.л. борошна |
Зварена в шкірці або запечений буряк - 4 шт
Зварена в шкірці морква - 4 шт
Зварений у шкірці картопля - 2 - 3 штуки
Зварені круто яйця - 2 штуки
Оселедець - 1 середня
Ріпчасту цибулю - 1 невелика
Майонез - близько 100 г
сіль |
5 рецептов домашнего лимонада |
| |
| | |
|
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці
Відправляємо:
|
|