rtb
Довідник корисної інформації



Меню сайту

Категорії розділу
ЛІКАРСЬКІ РОСЛИНИ [56] ГРИБИ [5]
ВИЖИВАННЯ [68] СУСПІЛЬСТВО [200]
ЛІКУВАННЯ [99] ПРИВІТАННЯ [3]
КУЛЬТУРА [30] ПРОГРАМИ [6]
КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ [71] ЦІКАВА ЛІТЕРАТУРА [13]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » Довідник » КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ

Мисливський салат "Мельник"
10.07.2014, 08:31

- Солоні гриби
- Ріпчаста цибуля
- Рослинна олія
- Сир
- Майонез
- М'ясо відварне (яловичина)
- Огірки солоні
- Яйце
- Майонез
- Морква
- Картопля
- Сир
- Яйце

Тепер деталі. З чого складається салат ви вже зрозуміли. Що стосується кількості - тут немає чітких рекомендацій, все робиться на око виходячи зі здорового глузду і рівномірної товщини шарів. Дуже приблизно - 4-5 середніх картоплин, 3-4 морквини, 4 яйця, 300 г сиру, 1,5 упаковки майонезу, 400 г м'яса, невелика цибулина.

Звертаю особливу увагу. Солоні гриби - вони повинні бути саме СОЛОНІ, а ніяк не мариновані. Раніше саме відсутність у продажу солоних грибів підчас робило приготування салату Мельник неможливим. Тепер у продажу з'явилися консервовані солоні гриби - найкраще чорні грузді, але підійдуть також вовнянки, горькушки, рижики, зрештою, і інші пластинчаті солоні грибочки. (Ніяких китайських шампіньйонів або маринованих маслюків!)

Отже. Купуємо 400-грамову банку солоних грибів, зливаємо розсіл, викидаємо коріння, гриби викладаємо на велике блюдо і рубаємо ножичком в невеликий вінегрет.
Туди ж додаємо дрібно порізану цибулю, заправляємо рослинною олією і перемішуємо - це наші перші три шари.

Далі. На великій тертці натираємо сир. Щоб сир добре натирався, він повинен бути твердим, а за смаком - остреньким. Виберіть на свій смак, я віддаю перевагу голландська. Зверху кладемо майонез і акуратно розмазує його поверх сиру.

Наступний шар - відварна нежирна яловичина. Її потрібно грам 400 - 500. Попередньо нам потрібно зварити з неї бульончик. Для салату бульйон не потрібен, а зварене м'ясо відокремте від кісток, і порубаєте на дрібні шматочки - чим дрібніше, тим краще.

Далі йдуть солоні огірки, натерті на тій же крупній тертці (саме солоні - ні в якому разі не мариновані). Слідом за ними - яйця, майонез, морква, картопля. Забув згадати, але сподіваюся, мої уважні хазяєчки вже зрозуміли, що їх потрібно заздалегідь зварити й остудити, а потім почистити. Про всяк випадок уточню - яйця потрібно варити близько 10 хв, картопля - 20 хв, морква - 30 хв.

Ну ось власне і все! Закінчуємо з картоплею, цей шар потрібно зробити товстіший, знову обмащуємо майонезом, посипаємо сиром і яйцем - Мельник готовий.


https://vk.com/xo4y_icti
Схожі матеріали:
Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Джерело матеріалу - https://vk.com/xo4y_icti | Теги: Мельник, мисливський, салат, кулінарні рецепти
Переглядів: 1147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



© 2008-2024 Свята Традиція УГКЦ
Яндекс.Метрика