Тепер деталі. З чого складається салат ви вже зрозуміли. Що стосується кількості - тут немає чітких рекомендацій, все робиться на око виходячи зі здорового глузду і рівномірної товщини шарів. Дуже приблизно - 4-5 середніх картоплин, 3-4 морквини, 4 яйця, 300 г сиру, 1,5 упаковки майонезу, 400 г м'яса, невелика цибулина.
Звертаю особливу увагу. Солоні гриби - вони повинні бути саме СОЛОНІ, а ніяк не мариновані. Раніше саме відсутність у продажу солоних грибів підчас робило приготування салату Мельник неможливим. Тепер у продажу з'явилися консервовані солоні гриби - найкраще чорні грузді, але підійдуть також вовнянки, горькушки, рижики, зрештою, і інші пластинчаті солоні грибочки. (Ніяких китайських шампіньйонів або маринованих маслюків!)
Отже. Купуємо 400-грамову банку солоних грибів, зливаємо розсіл, викидаємо коріння, гриби викладаємо на велике блюдо і рубаємо ножичком в невеликий вінегрет.
Туди ж додаємо дрібно порізану цибулю, заправляємо рослинною олією і перемішуємо - це наші перші три шари.
Далі. На великій тертці натираємо сир. Щоб сир добре натирався, він повинен бути твердим, а за смаком - остреньким. Виберіть на свій смак, я віддаю перевагу голландська. Зверху кладемо майонез і акуратно розмазує його поверх сиру.
Наступний шар - відварна нежирна яловичина. Її потрібно грам 400 - 500. Попередньо нам потрібно зварити з неї бульончик. Для салату бульйон не потрібен, а зварене м'ясо відокремте від кісток, і порубаєте на дрібні шматочки - чим дрібніше, тим краще.
Далі йдуть солоні огірки, натерті на тій же крупній тертці (саме солоні - ні в якому разі не мариновані). Слідом за ними - яйця, майонез, морква, картопля. Забув згадати, але сподіваюся, мої уважні хазяєчки вже зрозуміли, що їх потрібно заздалегідь зварити й остудити, а потім почистити. Про всяк випадок уточню - яйця потрібно варити близько 10 хв, картопля - 20 хв, морква - 30 хв.
Ну ось власне і все! Закінчуємо з картоплею, цей шар потрібно зробити товстіший, знову обмащуємо майонезом, посипаємо сиром і яйцем - Мельник готовий.