rtb
Довідник корисної інформації



Меню сайту

Категорії розділу
ЛІКАРСЬКІ РОСЛИНИ [56] ГРИБИ [5]
ВИЖИВАННЯ [68] СУСПІЛЬСТВО [200]
ЛІКУВАННЯ [99] ПРИВІТАННЯ [3]
КУЛЬТУРА [30] ПРОГРАМИ [6]
КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ [71] ЦІКАВА ЛІТЕРАТУРА [13]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » Довідник » КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ

Згущене молоко в домашніх умовах
08.04.2015, 07:57
Якщо смак згущеного молока з магазину вас не влаштовує — це вагома причина зробити його власноруч, до того ж, процес дуже простий. І хоча на приготування згущеного молока витратите не менше 1-2 год, але смак вас приємно здивує.
Домашнє згущене молоко
1 л молока, 350 г цукру, ванілін — за смаком.
Варити у товстостінній каструлі  на дуже слабкому вогні 1-2 год. “Згущенку” можна закатати у стерильні банки і зберігати у холодному місці кілька місяців.
 
Згущене молоко №2
250 мл молока 3.2% жирності,  1,5 скл. сухого молока, 1,5 скл. цукру, 1 пакетик ванільного цукру. 
Змішати у посудині тепле молоко, сухе молоко і цукор, додати ваніль. Суміш в невеликій каструлі поставити на водяну баню (велику каструлю з киплячою водою). Зменшити вогонь і варити суміш близько години, періодично помішуючи до загустіння. Виходить 0,5 л чудового домашнього згущеного молока. 
 
Згущене молоко з какао
1 літр молока 3.2% жирності, 500 г цукру, 1/4  склянки води, 1-2 ст. л. какао.
Варити молоко, як вказано в інших рецептах. Вкінці всипати через сито какао і ретельно вимішати до однорідної маси, дати покипіти ще одну хвилину. Охолодити.
 
“Згущенка” за 10 хвилин
400 г молока, 400 г цукру, 40 г вершкового масла.
Змішати всі інгредієнти,  поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Коли почне кипіти, вогонь збільшити і варити не більше 9-10 хвилин. Буде дуже сильно пінитися! Після 10 хвилин маса буде рідка, але так і повинно бути. Вилити молоко в банку,  охолодити.
 
Згущене молоко “Іриска”
1 л молока (3,5%), 500 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1/3 ч.л. соди.
Молоко закип’ятити, додати  цукор, ванілін і соду, розчинену у кількох столових ложках води (буде пінитися!). Варити, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, приблизно 1,5 год. Густоту і колір домашнього згущеного молока можна регулювати за рахунок уварювання молока. Чим довше молоко варити, тим темнішим і густішим воно буде. Але треба врахувати, що молоко при застиганні ще загусне. Каструлю зі звареною “згущенкою” покласти  в холодну воду і кілька хвилин постійно помішувати, щоб не утворювалася плівка. Перелити її  у банку й охолодити в холодильнику 2 год. Згущенка на смак нагадує “Іриску”, її можна подавати з пісочним печивом або свіжим хлібом.

http://visti-kalush.com.ua
Схожі матеріали:
Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Джерело матеріалу - http://visti-kalush.com.ua | Теги: умовах, кулінарія, згущонка, кулінарні рецепти, домашніх
Переглядів: 1443 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



© 2008-2024 Свята Традиція УГКЦ
Яндекс.Метрика