Нехай вас не бентежить наявність в рецепті розпушувача .
Розпушувач за своїм складом - ніщо інше , як суміш звичайної соди , кислоти та інертного наповнювача - крохмаль , борошно. Але якщо все ж вам спокійніше без нього , то використовуйте замість розпушувача 1 ч.л гашеної соди.
Готуємо тісто.
Половину масла розтоплюємо .
Змішуємо масло, що залишилося і цукром і розтопленим маслом.
Додаємо яйце , розтерті з сіллю.
Додаємо просіяне з розпушувачем борошно.
Замішуємо однорідне тісто і ставимо в холодильник хвилин на 30-40 для затвердіння .
А тепер , включаємо фантазію і формуємо печеньки .
Мені подобається катати з цього тесту " колобочкі " .
Випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці 7-8 хвилин.
А можна спекти класичний варіант ..
Розкачати тісто пластом 3-4 мм , видавити формочкой печеньки і випікати при 220 градусах 5 - 7 хвилин.