Для коржів потрібно:
- 80 р. вершкового масла, кімнатної температури; - 100 р. цукру;
- 2 яйця, кімнатної температури;
- 300-350 мл. молока;
- ½ ч.л. розпушувача;
- Приблизно 800-900 г. борошна.
Для крему:
- 500 р. вареного згущеного молока;
- 700 мл. жирних вершків (від 30%);
- 500 мл. молока;
- 4 ст.л. крохмалю;
- 2 яйця;
- Цукор за бажанням, я не додавала, бо не люблю нудотно-солодкі торти.
1. Збити вершкове масло з цукром до кремоподібного стану.
2. Яйця збити, змішати з маслом.
3. Додати молоко, розмішати.
4. Приблизно 150 р. борошна змішати з розпушувачем, просіяти і, помішуючи, додати до суміші молока і яєць. Так поступово додаємо все борошно. Нам потрібно домогтися того, щоб тісто стало м'яким і еластичним, але не липким. Орієнтуємося на місці (борошна може знадобитися трохи більше). Потім загортаємо тісто в плівку і даємо постояти в теплі хвилин 30.
5. Тепер ділимо тісто на 20 рівних частин. Простіше спочатку розділити на 4, а потім кожну частину ще на 5. Кожну частину потрібно дуже тонко розкачати і наколоти виделкою. Мені здалося, що простіше розгортати тісто на вже теплом деку. Так воно добре «прилипає» до поверхні дека, але готове чудово відходить від нього. Випікати при температурі 170-180 С. Печуться коржі дуже швидко, часу вистачає тільки на те, щоб розкачати наступний корж. У мене пішло приблизно 4 хвилини на корж. З готового коржа вирізати коло потрібного діаметру (я брала дно від форми 24 см.). Вирізати краще відразу після випічки, поки корж НЕ підсох. Обрізки зберігаємо на прикрасу для нашого торта.
6. Після випічки всіх 20 коржів (не страшно, якщо у вас їх вийде трохи більше або менше) обрізки потрібно покришити і підрум'янити в духовці.
Приступаємо до крему:
1. Яйця і крохмаль збиваємо. Важливо, щоб не було грудочок!
2. Трохи підігріваємо молоко і обережно вводимо яйця з крохмалем. Ставимо на маленький вогонь, варимо близько 10 хвилин, безперервно помішуючи, до загусання.