Вам знадобиться для запеченого коропа:
1 короп (вагою близько 1 кг)
3 ст.л. борошна 4 ст.л. вершкового масла
сіль і перець
200 г грибів
3 ст.л. сметани
2 цибулини
1 склянку білого вина
2 ст.л. борошна
Спосіб приготування запеченого коропа:
Промити і почистити рибу. Натереть сіллю і перцем-зсередини і зовні. Обваляти в борошні.
Розігріти на сковороді 2 ложки вершкового масла. 1 цибулину нарізати півкільцями. Обсмажити на маслі, посолити, викласти на дно сотейника.
На великій сковороді обсмажити коропа по 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні, без кришки.
Перекласти коропа в сотейник, накрити кришкою, влити вино. Посолити і злегка посипати перцем.
Розігріти духовку до 200 градусів. Поставити коропа на 20-25 хвилин, запікати до готовності.
Зробити соус : Розігріти решту 2 ложки масла. Обсмажити цибулю та гриби. Всипати 2 ложки борошна, добре все перемішати. Додати половину склянки води, дати закипіти і загуснути соусу, додати сметану. Посолити і приправити перцем.
Вийняти коропа, полити соусом. Короп запечений готовий.