Меню сайту

Категорії розділу
НОВИНИ УГКЦ [8]
ЦЕРКОВНІ СВЯТА [81]
ЦЕРКВА І ДЕРЖАВА [16]
НАБОЖЕСТВА [178]
ПАПА БЕНЕДИКТ XVI [18]
ОГОЛОШЕННЯ [14]
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ [182]
РІЗНЕ [3]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Квітень » 12 » Великоднє привітання
09:06
Великоднє привітання

Христос воскрес! Душе, радій,
Скінчився сон і ніч гріха...
Душе, борись в віднові сил,
З Христом ураз ти воскресни.
(Воскресна пісня)

Людина один раз живе на землі. Не може своє життя прожити двічі. Бог життя дарує тому, кому Сам захоче, і ніхто не може замість іншої, навіть близької людини, пройти її земний шлях. Господь є Творцем і Господарем життя, у Його всемогутніх руках спочиває доля кожної людини, Він прокладає кожному стежку, якою маємо ступати.

Хоча життя є даром радості, однак не є воно свобідне від терпіть, хрестів і болів. Тож можна цілком справедливо сказати, що земна мандрівка позначена знаком терпіння. Біль фізичний змінює терпіння духовні і навпаки. Часто потрібно неабияких зусиль, щоб під тими стражданнями і випробуваннями не заламатися, не впасти в розчарування чи опущення.

Силою, що підтримує нас на нашій Хресній дорозі, є віра, подарована Богом. Саме віра показує нам ціль життя - Бога, небо, відкриває нам правди Божі, а також правду про себе, кріпить у серці надію в те, що після трудів і терпіннь чекає нас нагорода, вчить нас, що смерть - це не кінець життя, а тільки його початок. "Я - Воскресіння і Життя, - навчає Христос. - Хто в Мене вірує, той навіть і вмерши - житиме!" (Йо. 11, 25). Віра нам безперестанку пригадує, що тут, на землі, ми тільки подорожні, а нашою домівкою є небо, де чекає нас добрий і милосердний Отець - Господь Бог. Вчить, що не можна своє серце прив'язувати до землі, розкошів, майна, вподобань, справ, речей, осіб, бо Господь має бути для нас усім.

Не кожен це розуміє, а часто й не хоче розуміти. До цього ми доходимо поволі. Потрібно мати глибоку віру в серці, аби разом зі святим апостолом Павлом промовити: "Тож усе я вважаю за втрату ради переважного пізнання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа, щоб знайтися в Нім не з власною праведністю, яка від Закону, але з тією, що з віри в Христа, праведністю від Бога за вірою, щоб пізнати Його й силу Його воскресення, та участь у муках Його, уподоблюючись Його смерті, аби досягнути якось воскресення з мертвих" (Фл.3, 8-11).

Як Спаситель змив із усього людського роду пляму первородного гріха Своєю смертю і воскресінням і надолужив за всі гріхи світу, так і ми всі повинні, користаючи з ласк, що Він вислужив нам на хресті, змивати гріхи з нашої душі і провадити життя, повне невинности, святости, покори і милосердя.

По-друге, ми повинні старатися жити аж до кінця нашого життя праведно й ніколи не полишати того праведного способу життя. Бо ж Ісус є для нас не лише прикладом, ідеалом такого Божого життя, але разом з тим і поміччю, бо Своїми терпіннями і воскресінням вислужив нам безліч ласк, за допомогою яких ми маємо осягнути нашу вічну ціль - Бога. Таким чином, смерть Спасителя має бути прообразом нашої смерті для гріха, а Його нове воскресіння - прообразом нашого нового життя в ласці Божій як Божих дітей. Тому дуже слушно говорить св. Павло: "Коли ж оце ви воскресли з Христом, то високого шукайте, де Христос сидить по правиці Бога" (Кл. 3, 1). Бо хто хоче мати після смерті спокій, життя вічне, щастя, славу й блаженство, мусить жити так, щоб міг так само воскреснути, як Спаситель. Тому й ми всі мусимо думати "про горішнє, а не про земне" (Кл. 3, 2). Мусимо вже зараз зрозуміти, що ми не сотворені для землі, але що вона є тільки місцем нашого вигнання. А наша вітчизна - це небо, куди дістанемось лише тоді, коли підкоримо нашу зіпсовану природу під владу розуму, піддамо її під Божий закон, що велить, як потрібно жити, щоб осягнути вічне життя.

Хай у цей світлий празник Святого Воскресіння Божа ласка завитає у кожне серце і в кожну родину, щоб преобразити їх, відродити до нового життя, щоб ми не були більше дітьми темряви, але дітьми світла, Божими дітьми. Хай ті, які є у гніві, примиряться, ті, що втратили надію, її віднайдуть, ті, хто заблукали, скоро повернуться, щоб всюди завитали Божий мир, любов і доброта. Хай Христове Воскресіння наблизить нас ще на один ступінь до неба, знищить всякий гріх, всяку неправду, приблизить той день, коли Христос буде царювати в цілому світі.

Христос Воскресе! - Воістину Воскресе!

http://www.saintjosaphat.org


Схожі матеріали:

Категорія: НАБОЖЕСТВА | Переглядів: 1308 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Великоднє привітання, свята, СВЯТО, Воскресіння Ісуса Христа, церковні празники, Пасхальне привітання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика