Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2014 » Жовтень » 6 » Безбожники » Ті що загрались у церкву
13:39
Ті що загрались у церкву

Днями з'явилося інтерв'ю о.Тихона Кульбаки про те, що було з ним в період перебування полоні терористів. Фізичні і психологічні тортури, пов'язані з його віросповіданням, плюс вимога перейти в Московський патріархат. У полон його взяла "Російська православна армія".

Православна. Розумієте? І це "православ'я" чітко прив'язане до Московського патріархату. Розумієте? Що спільного у УПЦ МП і "Російської православної армії"? Правильно, Московський патріархат. 

Митрополит Онуфрій Березовський колись вельми необачно сказав, що "і там, і там - наша паства". І в українських військах, і в "ополченських". Ваша паства? Ось, приймайте посилочку.

З милості Божої, протримавши о.Тихона 10 днів, православні Московського патріархату терористи відпустили його живим. Подробиці цього полону жахають. І, порівнюючи розповідь о.Тихона з розповідями інших очевидців "відміссіонерування і окатехізування" "Руською православною армією", будемо вважати, що цей бранець ще легко відбувся. 

Напрошується саме елементарне етичне рішення: принести публічні вибачення перед отцем Тихоном від імені ВСІЄЇ УПЦ. Якщо вже вся УПЦ декларує, що вона проти тероризму. І тут почалося. 

"Так ці терористи не наші!" Як не ваші? Ось інтерв'ю відомого політправославного екстреміста Ігоря Друзя: "Нас окормляли місцеві священики, які одночасно служили на своїх парафіях і приходили підтримувати нас. Більшість православних священиків по всій Україні за нас ... Більшість ополченців православні та церковні люди, які регулярно сповідаються і причащаються. Вперше за сто років виникла православна армія з російських людей". Ваш чоловік? А то! Благословення отримував на безглузді хресні ходи з Лаври. 

Наступний "приголомшливий" контраргумент, чому УПЦ не зобов'язана вибачатися перед колишнім полоненим: "А он у нас на Волині розкольники відібрали храм і побили парафіян і не вибачилися перед ними!". Чудове виправдання. Так УПЦ ж не вважає Київський патріархат церквою в принципі. З яких пір УПЦ стала, як у Еріка Берна, вимінювати злочини своїх чад на бонуси від агресії в її власну адресу (часто агресії заслуженої)? 

Третій аргумент: "А чого це УПЦ повинна вибачатися за цих терористів? Ось у нас на парафії всі проти "Русского мира", ми гроші збираємо на АТО і т.д.". Ну, це взагалі інфантилізм якийсь. Все більше УПЦ на всіх своїх рівнях свідчить про те, що єдиним цілим вона не є. Кожен готовий відповідати в кращому випадку за пришиті особисто гудзики, а зовнішній вигляд всього піджака цим фрагментарним свідомістю просто не бачиться. Все з високою точністю нагадує відому ситуацію зі зниклими з вагона свинями, коли транспортна, водна і звичайна міліція спихали один на одного «глухар». В результаті за свідченнями «очевидців» свині клином увійшли у води Фінської затоки і попливли в район Кронштадта. Так і в УПЦ. У єпископату є чітке розуміння «своєї території»: «за події на території іншого єпископа УПЦ я особисто відповідальності не несу». І в кінцевому результаті ніхто не несе. Дитячий садочок. 

Всі 23 роки УПЦ свою церковність усвідомлювала через одну-єдину призму - Московський патріархат. Саме він дозволяв їй бути церквою в тій мірі, в якій був нею сам. Іншими словами, свою церковність (і церковну свідомість відповідно) віруючі, клір і єпископат УПЦ делегували "центру". Тому будь-які спроби викликати власну християнську церковність УПЦ наштовхуються на нерозуміння й відсіч. Ну, немає у неї церковності без дозволу Московського патріархату! Просто немає! 23 роки люди грають в церкву. І почали вже перегравати, перетворюючись на якусь трагікомічну бабцю, якій в силу специфічного амплуа пробачать будь-які кривляння і гримаси.

Тетяна Деркач / http://cerkva-nv.com



Схожі матеріали:

Категорія: Безбожники | Переглядів: 1355 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: сепаратисти, православ'я, московська психіатрія, Москва, православна армія, днр, Росія, терористи, лнр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика