Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу

Головна » 2009 » Грудень » 6 » Суспільні проблеми » Останній сховок злодія
01:18
Останній сховок злодія

Редакцію «Нової Зорі»

знову спіткала напасть

Ігор НИКОРОВИЧ, Ігор ЛАЗОРИШИН

Як зауважила одна з працівниць відомого греко-католицького часопису «Нова Зоря», цього року їм щось не щастить. То у жовтні наразі невідомі зловмисники обстріляли з пневматичної зброї вікна редакції, про що ми вже повідомляли, то ось злодій заліз до них. Щоправда, на відміну від першого випадку цього разу недобру людину затримали. Причому міліціонери наділи на нього кайданки безпосередньо у його «прихистку», де він намагався сховатися, — туалеті «Нової Зорі». Заодно й вилучили все, що він встиг вкрасти.

Зауважимо: це вже не перший випадок, коли вища сила не дає злодієві покинути зі здобиччю духовну обитель. А про деякі подробиці цієї події розповів начальник ЦГЗ УМВС в області підполковник міліції Василь Гультайчук.

Про те, що в комплекс «Нова Зоря», який складається з безпосередньо редакції газети, однойменного видавництва та книгарні, проник злодій, міліцію повідомив сторож. Близько п’ятої години на його пульті спрацював датчик, і чоловік одразу зателефонував до міліції та директора комплексу о. ігоря Пелехатого. З правоохоронних органів на місце події негайно спрямували найближчий міліцейський патруль, а незабаром приїхав о. ігор з двома своїми співробітниками.

Пошкоджені захисні ролети на вході яскраво свідчили, що тут побував непроханий гість. Щоправда, правоохоронці та працівники комплексу не поспішали заходити до приміщення, а дочекалися приїзду слідчо-оперативної групи з кінологом Любомиром Дутчаком і його вівчаркою Мікі. Свого часу, до речі, в нашій газеті була публікація про цього міліціонера та його чотирилапого друга. Вони і тепер виявилися на висоті.

На першому поверсі нікого не виявили. Сюди злодій проник після того, як, піднявши ролети, наштовхнувся на двері зі скляними шибками. Вибрав одну з них. Як дотепно зауважив начальник ЦГЗ, цей отвір був подібний до того, звідки випускають гуляти псів. У нашому випадку через нього пролізло двоноге створіння.

 

Як ми вже написали, внизу нікого не знайшли. Проте поведінка Мікі свідчила, що непроханий гість не покинув приміщення. На другому поверсі також виявили пошкоджені двері. Тут розташовувалася книгарня. Але злодія найменше цікавила духовна література, якою торгує магазин. Основний інтерес для нього становив сейф із виторгом, який йому вдалося відчинити. Також він поцупив гроші зі скарбнички, куди люди клали свої пожертви, призначені на лікування тяжкохворої десятирічної дівчинки. Фотографія дитини з відповідним написом висіла над скринькою. Не знаємо, скільки там було грошей, але після злодія у ній залишилися тільки дрібні монети, двогривнева купюра та записка якоїсь жінки, що вона пожертвувала 465 гривень. Але самого зловмисника у помешканні крамниці також не виявили.
Та Мікі пройшла по коридору і зупинилася біля одних дверей без надпису. Вона не гавкала, не дряпала двері, а просто лягла і не мала наміру рушати з місця. Це був туалет комплексу. Двері були зачинені. Та коли один із працівників «Нової Зорі» приніс ключа, відчинити їх не вдалося, бо двері були замкнені зсередини. Судячи з цієї обставини та поведінки собаки, правоохоронці прийшли до висновку, що там і ховається злодій. 

На цей момент на місце події вже прибули й бійці спецпідрозділу «Беркут». Один з офіцерів крикнув, аби зловмисник здавався, інакше виб’ють замок. Злодій вирішив не очікувати на силовий варіант затримання.

Під час обшуку у нього в рукаві знайшли близько двох тисяч гривень, викрадених із сейфа та скарбнички. А також викрутку, ліхтарик і рукавички. Затриманий, до речі, поводився, за словами начальника ЦГЗ, доволі зухвало. Розмовляти, мовляв, буде тільки з керівництвом, бо «не знаєте, хто я такий». Останнє з’ясувалося без зусиль. Йдеться про 23-річного жителя Галицького району, котрий уже був судимий за крадіжки. На волю він вийшов 18 вересня цього року.

 

Як нам розповіли, очевидно, саме там, на «зоні», він зробив деякі татуювання, в тому числі і невеликий хрестик на шиї. Мабуть, у цьому випадку це певний суто кримінальний символ. Але в житті трапляються різні дива. і дуже хочеться сподіватися, що з часом цей хрестик поселиться в серці цієї ще молодої людини, котра, на жаль, уже встигла наробити чимало дурниць.


Галичина



Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1460 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Нова Зоря | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика