Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Липень » 28
Декларація про деякі питання статевої етики
29 грудня 1975


І
Людська особа, згідно із сучасними науковими дослідженнями, є так глибоко позначена статевістю, що її слід вважати одним із факторів, які надають кожному індивідуальному життю основних вирізняючих рис. Властиво, зі своєї статі людська особа одержує характеристики, які на біологічному, психологічному і духовному рівнях визначають її як чоловіка чи жінку і таким чином у великій мірі зумовлюють його чи її зростання на шляху до зрілості і входження у суспільство. А тому проблематика статевості є сьогодні темою, яку часто і відкрито обговорюють ... Читати далі »
Категорія: Життя у чистоті | Переглядів: 3107 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 28.07.2010 | Коментарі (0)

Тема ця дуже обширна, описана в численних томах книг, які могли б наповнити цілу бібліотеку. Заняття магією відоме протягом цілої людської історії у всіх народів. Сьогодні також є багато таких, які потрапляють у сільця магії. Також багато священиків недооцінюють її небезпеку. Сподіваючись, зрештою, правильно на спасительну міць Христа, який жертвував Себе, щоб нас звільнити від пут сатани, забувають про те, що Ісус ніколи нам не говорив, щоб ми легковажили злого духа або перестали з ним боротися. Дав, натомість, владу його виганяти і говорив про потребу неустанної боротьби з ним, бо він нас пересіює через решето (Сам Ісус допустив, щоби диявол спокушав Його); також ясно ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 4945 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 28.07.2010 | Коментарі (0)

Ми вже згадували про чари, як про причину атаки злого духа на цілком безневинну особу. Оскільки це дуже частий випадок, потрібно обговорити його окремо. Намагатимусь також пояснити застосовані тут терміни. Не існує ще загально прийнятої термінології, тому кожен автор повинен стисло окреслити, у якому значенні вживає це слово.
Чари - це завдання шкоди іншим за допомогою злого духа. Це визначення хоча і є точне, але все ж таки загальне, бо не пояснює, як це зло було спричинене. Звідси і походить різна плутанина. Деякі автори вважають чари синонімом слів "пороблення" чи "відьмування". Натомість, на мою думку, пороблення і відьмування - два різні способи здій ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 5412 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 28.07.2010 | Коментарі (0)

У Святому Письмі не має жодного випадку екзорцизмування помешкань, але досвід показує про його потребу у деяких випадках. Ритуал також не описує такої форми екзорцизму. Щоправда, на закінчення екзорцизму Папи Лева XIII запропоновано, щоб поблагословити місце, у якому відмовляється молитва, але весь її зміст має на увазі прохання про опіку Божу над Церквою проти нечистих духів, не стосуючись конкретного місця.
Хочу також відразу зазначити, що ніколи не бачив місць, опанованих злим духом, як це описують у романах або зображують у фільмах, особливо про покинуті замки. У цих випадках ціль очевидна - створити видовище, ефектні сцени без поважного вивчення цих явищ у реальн ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 3447 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 28.07.2010 | Коментарі (0)

Слава Ісусу Христу!

Дорогі брати і сестри! Переживаємо благословенний час – початок парафіяльних реколекційних наук. Дуже важливо пройнятися цією подією, усвідомити необхідність віднови, щоб іще раз відновити наше духовне життя. Не казати: для чого мені реколекції, я знаю, що там будуть говорити, мені того не треба. Потреба відновлення духа й усвідомлення своєї гріховності необхідні завжди. Духовні реколекційні вправи є дуже важливими. В цей час Божої науки ми просимо ласки Духа Святого, щоб Дух Святий, Дух Правди, Дух Любові, зійшов на нас, щоб Дух Святий керував нами, щоб ... Читати далі »

Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 1741 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 28.07.2010 | Коментарі (0)

Священик о. Стефан Качала ввійшов в історію як найвидатнішій політичний і громадський діяч, посол до галицького сейму і віденського парламенту, письменник, талановитий проповідник, публіцист і меценат. Він був одним із найбільших фундаторів "Просвіти”, заснованої в 1868 р., а в Тернополі фундував велику бурсу для шкільної молоді. Цей заклад мав назву "Руська Бурса ім. о. Стефана Качали”. Через неї перейшли сотні найталановитіших учнів.

Можна дуже багато писати про роль греко-католицького духовенства в розвитку українського письменства, але це велика дослідницька праця, яка вимагає о ... Читати далі »

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 2449 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 28.07.2010 | Коментарі (0)


Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
rtb
Яндекс.Метрика