Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста"
Дійшовши до кінця, маю враження, що сказав дуже мало з того, про що міг би сказати. Хотів би лише з практичною метою описати плоди безпосереднього досвіду, чого не бачив дотепер у жодній книжці. Надіюся, що таким чином стану в пригоді тим усім, хто зацікавиться цим питанням. Передусім маю на увазі священиків, які повинні мати мінімум знань, щоб знати, коли якусь особу треба скерувати до екзорциста, оскільки існують ознаки, які виявляють присутність злого духа, і коли це не потрібно. Я вже про це говорив, але вважаю потрібним пригадати, що це - дуже важлива справа.
За мій особистий досвід у цій галузі прагну подякувати кардиналові Полєтті, бо це він так не ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 2608 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (0)

Тільки-но наведений лист застерігає, щоб той, хто не має влади, не звертався безпосередньо до злого духа і не прагнув пізнати його імені. Правило це продиктоване також турботою про безпеку осіб, які хочуть робити те, до чого не покликані. Коли йдеться про цю справу, то Діяння Апостолів (19, 11-20) розповідають нам дуже забавну подію:
"Бог вчинив також великі чуда через руки Павла, так що навіть хустки і пояси з його тіла клали на хворих, а хвороби відходили від них і відходили злі духи".
Але і деякі мандрівні екзорцисти єврейські пробували взивати імені Господа Ісуса над опанованим злим духом: "Заклинаю вас Господом Ісусом, якого голосить Павло", -каза ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 3646 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (0)

Це лист до усіх єпископів-Ординаріїв, щоби нагадати правосильні норми щодо екзорцизмів. Не знаю, чому деякі газети писали про "нові інструкції"", бо нема жодних новинок. Важливим є кінцеве упімення. Новим можна б вважати те, що стверджується у п. 2, де пригадується, що вірні не можуть користуватися екзорцизмом Лева XIII, але вже не говориться, що священики повинні мати на це дозвіл єпископа. Не зрозуміло, чи цей варіант - вираження волі Святої Конгрегації. Вважаю сумнівним пояснення третього пункту. Лист цей був написаний 29 вересня 1985 року. Подаю його переклад.

Ваша Екселенціє!
Вже кілька років у деяких церковних спільнотах зростає кількі ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 2013 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (0)

"А ось чуда, що супроводжуватимуть тих, які увірують: Ім'ям Моїм виганятимуть бісів..." (Мк. 16,16) - це просте твердження Христа, яке читаємо у кінці Євангелії від св. Марка, було підставою душпастирства звільнення від злих духів у перших віках християнства. Кожен християнин був екзорцистом, тобто мав владу, що походила з віри в силу імені Ісуса. Свідчення про це маємо у св. Юстина, у Тертуліана, Орігена. Потім почали множитися молитви екзорцизму і збірки цих молитов. Тим часом Церковна влада почала також впорядковувати екзорцистат, довіряючи поважніші випадки особам, що мали відповідну підготовку, одночасно збільшуючи кількість сакраменталій, якими могли к ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 2135 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (0)

Не треба вважати, що я єдина людина, яка звертає увагу на нісенітниці, висловлені деякими теологами. Здається, що багато з них прийняли собі за "Нового Отця" Церкви Рудольфа Бультмана, який написав між іншим: "Не можна користуватися електрикою і радіо, чи у випадку захворювання звертатися до сучасних медичних винаходів і лікарських засобів, та одночасно вірити в існування світу духів і в чуда, які нам пропонує Новий Завіт ("Новий Завіт і міфологія" ("Nuovo Testamento e Mitologia", Quereniana, 1969, С. 110).
Сприйняття технічного поступу, як незаперечного доказу того, що Боже слово є неправдивим, - це звичайне марення. Але багато теологів і біблістів думаю ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 2233 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (0)

Для просвічення сучасних теологів, наводжу приклад статті, присвяченої вченню св. Іренея, одного з найбільших теологів первісної Церкви. Стаття підписана умовним скороченням ALPE, за яким криється видатний вчений, вперше опублікована у місячнику "Надприродній знак" ("II segno del soprannaturalle") у вересні 1989 року.
Св. Іреней народився близько 140 року у Малій Азії, єпископ Ліону, був засновником Церкви в Галлії (Франція), помер близько 202 року мученицькою смертю. Його головна праця - книга "Проти єретиків" ("Adversus haereses"), у якій він цілковито відкидає твердження єретиків-гностиків, які говорили, що світ бере початок від злого творця. За св. Ір ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 2285 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (0)

Після закінчення II Ватиканського Собору минуло багато років. Різні частини Ритуалу були виправлені згідно з вказівками Собору. Єдина його частина під назвою "Екзорцизми" запечатана написом: "Ведуться роботи". Правда, що існує виразне навчання Святого Письма, теології, учительського уряду Церкви. Я вже наводив у інших місцях цієї книжки деякі тексти II Ватиканського Собору, не маю наміру цитувати три промови Павла VI і п'ятнадцять Івана Павла II. Пригадую лише кілька речень Павла VI, що містяться у його промові від 15 листопада 1972 року: "Хто заперечує існування сатани, той виступає проти науки Біблії і Церкви, як і той, хто робить з нього самостійне божество, начебто н ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 2787 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 30.07.2010 | Коментарі (0)

Мені здається, що я вже сказав докладно, що Ісус дав владу виганяти злих духів тим, які вірують у Нього і діють силою Його імені. Але у тих випадках йдеться про приватні молитви, які можемо окреслити назвою "молитви звільнення".
Крім того, особлива влада надана екзорцистам, тобто священикам, які отримали такі завдання від свого єпископа. Екзорцисти, використовуючи відповідні молитви, подані у Ритуалі, виконують сакраменталій екзорцизму, в якому, на відміну від приватних молитов, використовується уся сила заступницької молитви Церкви.
Треба, однак, завжди великої віри, ревної молитви і посту, як з боку того, хто молиться, так і з боку особи, за яку моляться. Найкращ ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 3826 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 30.07.2010 | Коментарі (0)

Тема ця дуже обширна, описана в численних томах книг, які могли б наповнити цілу бібліотеку. Заняття магією відоме протягом цілої людської історії у всіх народів. Сьогодні також є багато таких, які потрапляють у сільця магії. Також багато священиків недооцінюють її небезпеку. Сподіваючись, зрештою, правильно на спасительну міць Христа, який жертвував Себе, щоб нас звільнити від пут сатани, забувають про те, що Ісус ніколи нам не говорив, щоб ми легковажили злого духа або перестали з ним боротися. Дав, натомість, владу його виганяти і говорив про потребу неустанної боротьби з ним, бо він нас пересіює через решето (Сам Ісус допустив, щоби диявол спокушав Його); також ясно ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 4938 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 28.07.2010 | Коментарі (0)

Ми вже згадували про чари, як про причину атаки злого духа на цілком безневинну особу. Оскільки це дуже частий випадок, потрібно обговорити його окремо. Намагатимусь також пояснити застосовані тут терміни. Не існує ще загально прийнятої термінології, тому кожен автор повинен стисло окреслити, у якому значенні вживає це слово.
Чари - це завдання шкоди іншим за допомогою злого духа. Це визначення хоча і є точне, але все ж таки загальне, бо не пояснює, як це зло було спричинене. Звідси і походить різна плутанина. Деякі автори вважають чари синонімом слів "пороблення" чи "відьмування". Натомість, на мою думку, пороблення і відьмування - два різні способи здій ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 5407 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 28.07.2010 | Коментарі (0)

У Святому Письмі не має жодного випадку екзорцизмування помешкань, але досвід показує про його потребу у деяких випадках. Ритуал також не описує такої форми екзорцизму. Щоправда, на закінчення екзорцизму Папи Лева XIII запропоновано, щоб поблагословити місце, у якому відмовляється молитва, але весь її зміст має на увазі прохання про опіку Божу над Церквою проти нечистих духів, не стосуючись конкретного місця.
Хочу також відразу зазначити, що ніколи не бачив місць, опанованих злим духом, як це описують у романах або зображують у фільмах, особливо про покинуті замки. У цих випадках ціль очевидна - створити видовище, ефектні сцени без поважного вивчення цих явищ у реальн ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 3441 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 28.07.2010 | Коментарі (0)

Серед засобів, які широко використовують екзорцисти (і не тільки екзорцисти), називаю спочатку екзорцизмовану воду (чи принаймні посвячену), екзорцизмовану олію (оливкову) і екзорцизмовану сіль. Кожен священик може відмовити молитви з Ритуалу, щоб екзорцизмувати ці три речі, для цього не треба жодного окремого дозволу. Дуже корисним є знання про специфічне вживання цих сакраменталіїв, які, застосовані з вірою, приносять велику користь.
Свячена вода має широке застосування у всіх літургійних обрядах. її важливість пов'язана з поливанням водою голови під час святого хрещення. У молитві під час освячення води просимо Бога, щоб покроплення цією водою виєднал ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 9510 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 23.07.2010 | Коментарі (0)

Якщо якась особа мала пороблення, навіть якщо вони не виявилися під час екзорцизму якимись особливими ознаками, то така особа часто відразу відчуває його добрі наслідки. Загалом не є важливими результати в сам день здійснення екзорцизму: і цього дня може бути як покращення, так і погіршення, приголомшення чи сонливість, поява синців чи припинення болю. Ці речі не мають великого значення. Важливими є результати, які з'являються пізніше, на другий день і далі. Деколи хтось почувається погано один чи два дні, а потім наступає покращення на деякий період. Загалом переважно відразу відчувається покращення, яке може тривати кілька чи багато днів, залежно від сили атаки злого д ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 3547 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 23.07.2010 | Коментарі (0)

Цей розділ написаний з надзвичайною ясністю, не є моєю працею, але свідченням людини, яку навідав злий дух. Навіть найвправніший екзорцист має завжди труднощі з розумінням того, що відчувають особи, яких напастує злий дух. Головна мета Дж. Дж. М. - спроба виразити стани, важкі для опису, сподіваючись, що його зрозуміють насамперед ті, що мають подібну біду.
Усе почалось після 16 років. Перед тим був щасливим, вільним і веселим хлопцем, хоча деяке пригнічення мене переслідувало всюди й мені шепотіло: "Ми робимо це, а ти?"; "Ми йдемо туди, а ти?" Не знав причини цього явища, але тоді не звертав на це уваги. Мешкав у приморському містечку Можливо, гарний схід сонця і роз ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 4356 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 17.07.2010 | Коментарі (0)

Скажемо зразу, що злий дух робить усе, щоб не бути викритим, він дуже скупий на слова і шукає різних шляхів, щоб знеохотити і пацієнта, і екзорциста. Для більшої зрозумілості виділимо у поведінці злого духа чотири фази: перед його викриттям, під час уділення екзорцизму, перед самим виходом, після звільнення особи. Зазначимо також, що не трапляються ніколи два однакових випадки. Поведінка злого духа дуже мінлива і непередбачувана. Те, про що говоримо зараз, стосується тільки деяких спільних рис його поведінки, які найчастіше трапляються.
1. Поведінка злого духа перед його викриттям. Злий дух спричиняє порушення фізичні й психічні. Особа, яку він навідав, лікуєть ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 8631 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 17.07.2010 | Коментарі (0)

Дуже ефективним є використання евфемістичного способу розмови з пацієнтами цього типу (евфемізм - риторичний прийом, що полягає у замші сильних реалістичних висловів лагіднішими). Тому екзорцизми я завжди називаю благословеннями, а перевірені ознаки, що підтверджують присутність злого духа, - негативними явищами. Дуже важливо також те, що молитви відмовляють латинською мовою. Все це задля того, щоби не вживати слів, які збуджують, непокоять, бо вони могли б викликати у когось оманливі навіювання. Є такі особи, які мають манію присутності у них злого духа, а в реальності не мають нічого з ним спільного. Виконання над ними екзорцизму може тільки підтверджувати ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 3426 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 17.07.2010 | Коментарі (0)

Одного дня зателефонував мені один єпископ і попросив, щоб я відмовив екзорцизм над однією особою. Моєю відповіддю спершу було те, щоб він сам призначив якогось екзорциста. У відповідь почув, що не вдалося йому знайти священика, який прийняв би таке служіння. На жаль, така трудність не рідкість. Часто священики не вірять у речі, але коли єпископ хоче поручити їм уряд екзорциста, то зразу ж чують за плечима тисячі дияволів, і відмовляються.
Багато разів я писав про те, що злого духа більше злить сповідь у сповідальниці, тобто виривання йому душ, ніж екзорцизмування, яке вириває від нього тіла. А ще більше гнівить його виголошування проповідей, оскільки віра народжуєтьс ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 2438 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 13.07.2010 | Коментарі (0)

Проти необгрунтованих страхів перед злим духом наводжу уривок із "Життя" (розділ 25,19 - 22), яке написала св. Тереза Авільська. Це слова, що додають впевненості, звичайно, за умови, що самі не відкриємо двері злому духові...
"Якщо Господь такий могутній, як знаю і бачу, і, якщо злі духи є Його невільниками, у чому віра не дозволяє мені сумніватися, що ж злого можуть мені зробити, коли я - слугиня цього Царя і Господа? Чому ж мені мало б забракнути відваги до боротьби навіть з цілим пеклом? Я брала в руки хрест і насправді Бог додав мені відваги. В один момент почулася такою зміненою, що не побоялася кликати їх усіх на боротьбу: "Виступіть усі тепер, щоб я, слуга Госп ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 2977 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 13.07.2010 | Коментарі (0)

Часто мене запитують, чи багато осіб, уражених злим духом? Думаю, що як відповідь можна навести вислів відомого французького єзуїта Тонкведеса (Tonquedes): "Є дуже багато нещасних людей, які хоча назовні і не виявляють ознак опанування злим духом, вдаються до послуг екзорциста, щоб звільнитися від своїх терпінь: докучливих хворіб, нещасть, різноманітних бід. Осіб опанованих можна зустріти дуже рідко, але цих нещасних є легіони".
Цей вислів є актуальним до сьогодні, особливо, якщо взяти до уваги велику відмінність між дійсно ураженими впливом злого духа і тими, що звертаються до екзорциста, щоб дізнатися, чи їхні біди є демонічного походження. Але тепер по ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 4821 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 05.07.2010 | Коментарі (0)

"А ось чуда, що будуть супроводити тих, які увірують: Ім'ям Моїм виганятимуть бісів" (Мк. 16,17). Ця влада, яку Ісус передав усім вірним, і до сьогодні зберігає свою чинність. Це загальна влада, основана на вірі і на молитві. Можуть з неї користати окремі особи чи цілі спільноти. Для її застосовування не треба жодного особливого дозволу. Уточнімо, однак, терміни: у цьому випадку йдеться не про екзорцизми, а пре молитву звільнення.
Церква, щоб зробити ефективнішою цю владу, ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 4493 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 04.07.2010 | Коментарі (0)

Сатана також передає своїм палким прихильникам деякі "дари". Оскільки він є правдивим брехуном, часто трапляється, що ті, які отримують ці "дари", не відразу усвідомлюють джерело їхнього походження або не хочуть цього розуміти, бо надто втішені "дарами". Також може статися, що якась особа має "дар" ясновидіння; інші, маючи перед собою аркуші білого паперу, записують спонтанно цілі сторінки незвичайних послань; ще інші думають, що можуть роздвоюватись і одна частина їхньої істоти може проникати через стіни домів, навіть на великі відстані. Дуже часто деякі чують якийсь "голос", який деколи підказує молитви, а іншим разом - зовсім інші речі.
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 3112 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 03.07.2010 | Коментарі (0)

Багато з нас пригадують собі, що перед реформою Літургії, здійсненою після II Ватиканського Собору, священик і вірні клякали після закінчення Служби Божої, щоб відмовити молитву до Пресвятої Богородиці і св. Архангела Михаїла. Наводжу її слова, оскільки це гарна молитва, яку можуть відмовляти усі з великою користю для себе:

"Святий Михаїле-Архангеле, хорони нас у боротьбі.

Проти лукавства і підступів диявола будь нам охороною.

... Читати далі »

Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 3855 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 03.07.2010 | Коментарі (0)

Бажання, щоб ця книжка була практичною, не дозволяє мені поглибити надзвичайно важливі теологічні теми. Тому я тільки поверхнево їх торкатимуся, так як це робив у попередньому розділі. Це правда, що тільки такий екзорцист як о. Кандідо призвичаєний протягом 36 років розмовляти зі злими духами, який володіє глибоким теологічним і біблійним знанням, може розмовляти на теми, які у минулому теологія намагалася оминати, як наприклад, гріх збунтованих ангелів. Однак Бог створив усе за одним цілісним планом, тому кожна його частина впливає на цілісність і кожна тінь кидає відбиток неясності на все інше. Теологія буде неповна і незрозуміла, поки не вияснить вповні п ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 3899 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 03.07.2010 | Коментарі (0)

Диявол також є Божим створінням. Не можна говорити про нього і про екзорцистів без попереднього, хоча б короткого ознайомлення з кількома основними поняттями і правдами про Божі плани у ділі створення. Звичайно, не скажемо тут нічого нового, але можливо, відкриємо деяким читачам нові перспективи бачення цієї проблеми.
Дуже часто ми звикли неправильно розуміти діло створення, плутаючи і помилково сприймаючи послідовнісь подій. Уявляється нам, що одного чудового дня Бог створив ангелів; піддав їх випробуванню, невідомо навіть якому, і в результаті цього дійшло до поділу на добрих і злих духів: ангели були винагороджені перебуванням у небі, злі духи, натомість, ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 2932 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 03.07.2010 | Коментарі (0)

Вступ
Коли кардинал Уго Полетті, Папський Вікарій Римської дієцезії, несподівано доручив мені обов'язок екзорциста, я ще не знав, який безмежний світ відкриється для мене і як багато людей буде користати з мого служіння. Здебільшого спочатку моїм завданням було допомагати отцеві Кандідо Амантіні, пасіоністові, дуже відомому екзорцистові, до якого приходили в храм Святих Сходів у Римі охочі (La Scala Santa) з усієї Італії, часто також з-за кордону. Була це для мене справді велика ласка. Ніхто не стає екзорцистом самостійно, хіба що через великі труднощі і помилки, завдаючи при цьому шкоди вірним. Вважаю, що о. Канд ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 3560 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 03.07.2010 | Коментарі (0)

Передмова
З великою радістю пишу ці слова, щоб підготувати читача перед ознайомленням з книжкою о. Ґабрієля Аморта, який багато років допомагає мені виконувати послугу екзорциста. Свідками деяких подій, тут описаних, ми були разом, спільно поділяючи турботи, працю і надії, щоб допомагати багатьом терплячим особам.
Дуже радий, що книжечка побачила світ попри те, що в останні десятиріччя написано дуже багато в усіх галузях теології і католицької моралі. Проблема екзорцизмів залишилась занедбаною. Можливо, відсутність праць і зацікавлення цією проблемою стало приводом, що єдиною ... Читати далі »
Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 2576 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 03.07.2010 | Коментарі (0)


Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
rtb
Яндекс.Метрика