Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Липень » 31 » о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" » Документ Конгрегації Навчання Віри (24)
15:37
Документ Конгрегації Навчання Віри (24)
Це лист до усіх єпископів-Ординаріїв, щоби нагадати правосильні норми щодо екзорцизмів. Не знаю, чому деякі газети писали про "нові інструкції"", бо нема жодних новинок. Важливим є кінцеве упімення. Новим можна б вважати те, що стверджується у п. 2, де пригадується, що вірні не можуть користуватися екзорцизмом Лева XIII, але вже не говориться, що священики повинні мати на це дозвіл єпископа. Не зрозуміло, чи цей варіант - вираження волі Святої Конгрегації. Вважаю сумнівним пояснення третього пункту. Лист цей був написаний 29 вересня 1985 року. Подаю його переклад.

Ваша Екселенціє!
Вже кілька років у деяких церковних спільнотах зростає кількість молитовних зустрічей, поєднаних з метою звільнення від впливів злого духа, хоча це і не правдиві екзорцизми. Ці зібрання відбуваються під керівництвом мирян, навіть коли присутній священик.
Оскільки Конгрегацію Науки Віри запитали, як ставиться до таких явищ, ми вважаємо за потрібне дати всім Ординаріям такі відповіді:
1. У каноні 1172 Кодексу Канонічного Права стверджено, що ніхто не може правомірно виголошувати екзорцизмів над опанованими, якщо не отримав від єпископа-Ординарія спеціального і виразного дозволу (параграф 1) і уточнює, що цей дозвіл від місцевого Ординарія повинен бути даний лише священикові, що відзначається побожністю, знанням, розсудливістю і зразковим життям (параграф 2). З цього приводу настійливо просимо єпископів дотримуватись цих норм.
2. З цих приписів випливає також, що вірним не можна вживати скорочену формулу екзорцизму проти сатани і збунтованих ангелів, яка була взята з тієї, що дозволена Святійшим Отцем, Папою Римським Левом XIII для загального вжитку, ані тим більше, не можна вживати їм повного тексту цього екзорцизму. Єпископи, у разі потреби, нехай подбають про ознайомлення вірних з цим зарядженням.
3. У кінці, з цього самого приводу, просимо єпископів про пильність, щоб також у випадках, в яких не має правдивого опанування дияволом, хоча, однак виявляються деякі його впливи, ті, що не мають належного дозволу, нехай не провадять молитовних зустрічей, в яких вживають молитву з метою визволення, у яких є пряме звертання до злих духів і намагання пізнати їхні імена.
Однак пригадування цих норм не повинно віддаляти вірних від молитви, щоб - як нас повчав Ісус - були визволені від лукавого (пор. Мт. 6,13). Крім того, пастирі повинні використати цю нагоду, щоб пригадати те, що навчає Традиція Церкви про функцію, яку здійснюють Святі Тайни і заступництво Пречистої Діви Марії, Ангелів і Святих у духовній боротьбі християн з лукавими духами.

(Лист підписаний Префектом
Конгрегації кард. Ратцінгером
 і Секретарем о. Бовоне).

Схожі матеріали:

Категорія: о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" | Переглядів: 2021 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: нове визнання екзорциста, Документ Конгрегації Навчання Віри, екзорцизм, о. Габріель Аморт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика