Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Грудень » 05
У нашому повсякденному житті ми мало не щодня можемо зустрічатися із таким явищем, як забобон. У давнину цей феномен супроводжував людину від народження аж до смерті. Мабуть, немає такого народу, який би не мав жодного відношення до даного вияву ідолопоклонства. Згадаймо тільки ізраїльський народ, який був вибраний Богом. Добре знаємо поклоніння золотому тельцеві в часі, коли Мойсей піднявся на гору Синай, щоб отримати Декалог. Пам’ятаємо також і те, що на вибраний народ чекало вигублення за їхнє невірство, але завдяки молитві Мойсея Бог відвернув свій гнів (Вих.32, 1-14).

... Читати далі »

Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 2590 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 05.12.2010 | Коментарі (0)

9 листопада – день української писемності та мови, пам’яті Нестора-літописця

„Рідна мова – це найважливіша основа, на ній зростає духовно і культурно кожний народ”, – підкреслив Митрополит Іларіон (Іван Огієнко) у праці „Наука про рідномовні обов’язки”, яка вперше побачила світ на сторінках „Рідної мови” 1935 року.

У державному процесі мова виконує низку функцій. Серед них дві найголовніші. Всередині країни мова інтегрує, об’єднує, консолідує етнос, народ в єдиний національно-духовний організм. Роль зовнішньої функції мови полягає ... Читати далі »

Категорія: Християнський націоналізм | Переглядів: 1810 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 05.12.2010 | Коментарі (0)

Сім років будував цар Соломон Єрусалимський храм. А по закінченні він став перед Господнім жертовником на коліна і, піднявши руки до неба, промовив молитву-благання, в якій є й такі слова: «Чи ж Богові бо справді жити на землі? Та же небо і небо небес не можуть Тебе вмістити! А що цей храм, що я збудував Тобі!».

Дійсно, хіба частина може вмістити ціле? Хіба Той, Хто не має в часі і в просторі ні початку ні кінця, може мати місце? Але, будучи над усім, Він як Творець всього є всюди. Тому Господь запевнив, і Соломон повторив ці слова: «ім’я Моє буде там (у ... Читати далі »

Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 1394 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 05.12.2010 | Коментарі (0)

Коротко кажучи, нам треба бути переконаними, що походить від Бога все те, що трапляється або могло б трапитися нам. Ось тому треба в усьому підчинятися Божій волі та все чинити тому, що Бог так хоче. Людина потребує певности. Ось тому слід слухати проводу настоятелів, як іде про зовнішні справи, і духовних провідників, як іде про внутрішні, щоб через них ми могли знати, чого Бог домагається від нас, бо треба довіряти словам Спасителя, який отак висловився про наставників: Хто слухає вас, той слухає Мене! (Лк. 10, 16).
Передовсім треба так служити Богові, як Він хоче, щоб ми служили Йому. Кажу це, щоб перестерегти вас перед обманом, яким дехто обдурює себе ... Читати далі »
Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 1247 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 05.12.2010 | Коментарі (0)

Була неділя, вісімнадцятого червня року Божого двотисячного. Вам нічого не нагадує ця дата? Це один із найпам'ятливіших днів у моєму житті. День, коли якось по-особливому впливали на людей магнітні бурі, була підвищена радіація, відкрилась іще одна озонова діра чи стався якийсь незнаний катаклізм, що їх ми повсякчас провокує-мо своїм "пофігістським" ставленням до матінки-природи, — сказати не можу. Але щось, безумовно, вплинуло на нашу свідомість. Про це свідчив хоча б той невпорядкований рух мешканців у вісімнадцятому мешканні при вулиці князя Романа, 9, простіше кажучи, у моїй власній квартирі. Ми, п'ятеро, давали собі раду в трьох кімнатах й крихітному коридорі. За п' ... Читати далі »
Категорія: Повчальні історії, притчі | Переглядів: 1482 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 05.12.2010 | Коментарі (0)

ЛЮДЯНІСТЬ
"Я зрозумів, що без людяності
буду поганим священиком. Без людяності
ми будемо поганими християнами”.
Коли я запитував на святих місіях людей, які є два найважливіші завдання післанництва Ісуса Христа на землю, то тільки один раз почув правильну відповідь.
Звичайно, майже всі знають, що Ісус прийшов, щоб через Свою науку і особливо смерть на хресті спасти нас від вічного пекла. Однак не кожен розуміє, що Христос став Людиною, щоб кожному з нас дати приклад Своїм життям, якою має бути людина. Господь у Старому Завіті сам через пророків, суддів і царів навчав вибраний народ, як він має поводитися ... Читати далі »
Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 2559 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 05.12.2010 | Коментарі (0)


Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
rtb
Яндекс.Метрика