Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2011 » Серпень » 19
«БО СЛОВО ПРО ХРЕСТ - ГЛУПОТА ТИМ, ЩО ПОРИВАЮТЬ, А ДЛЯ НАС, ЩО СПАСАЄМОСЯ, СИЛА БОЖА» (1 Кор. 1, 18).
Символ нашої християнської віри, нашого спасіння - святий хрест, є предметом нападів Свідків Єгови. Вони не мають жодних сумнівів, коли твердять, що Христос не був розп'ятий на хресті, а помер на палі.
Святе Письмо неодноразово виразно говорить про хрест, до страти на якому був засуджений Ісус і до якого був прибитий. На хресті Його повішено, і на ньому вмер, даючи спасіння світові (див. Ді. 2, 23; Флп. 2, 8; Йо. 3, 14-15). Наші гріхи Ісус взяв на хрест, тому, дивлячись на знак хреста, дивимось на правду, що в особі Христа був переможений гріх.
«Він сам у своїм ... Читати далі »
Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 2415 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)

Божа ласка для кожної душі – дуже великий і бажаний скарб. Святий Дух називає її безмежним скарбом, оскільки Божа ласка підносить нас до честі приятелів Бога. "Вона бо для людей – скарб невичерпний. Ті, що набули її, в приязнь з Богом увіходять” (Мдр. 7, 14). Тому Господь Ісус, Бог наш і Відкупитель, без вагань називає тих, хто перебуває у Його ласці, Своїми приятелями: "Ви – Мої приятелі” (Йо. 15, 14). Яким же великим прокляттям є гріх, який руйнує оту приязнь! "Ні! Це ваші беззаконня вас від Бога відлучили” (Іс. 59, 2), влили у душі ненависть до Бога і зробили їх Його ворогом (пор. Мдр. 14, 9). І що ж має чинити грішник, який на своє нещастя став ворогом Бога? Він муси ... Читати далі »
Категорія: Пресвята Богородиця | Переглядів: 2764 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)

Шановний читачу, дорогий приятелю, брате! У цей час, коли в Україні є слабкою віра, зменшується надія, остигає любов до Господа Бога і до ближнього, до святого, побожного життя, постараймося з підтримкою Святої Божої благодаті покласти хоч маленьку цеглинку в загальну будову духовності нашого багатостраждального народу. Такою цеглинкою нехай стане оця скромна стаття про Материнську опіку Матінки Божої Пречистої Діви Марії, Її заступництво за нас перед Господом Ісусом Христом.

Поштовхом до написання цих рядків стало саме те, що я упродовж свого нелегкого життя, починаючи з дитинства і закінчуючи старшими роками, ... Читати далі »

Категорія: Повчальні історії, притчі | Переглядів: 2287 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)

Приклад тодішні місцеві погромники брали зі своїх попередників – більшовиків. Червоними „Опричниками” були знищені лаврські церкви, збудовані Мазепою, безліч найцінніших пам’яток історії та культури України – всього й не перелічити.

На черзі у них було і кладовище в Івано-Франківську, де вічним сном спочивало багато визначних осіб української історії.

В ті дні один знайомий функціонер компартії, задурений у брехливу комуністичну міфологію, з осудом у тоні сказав мені біля кладовища:

– Тут покоится прах премьер-министр ... Читати далі »

Категорія: Українознавство | Переглядів: 1818 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)

1.  Авва Антоній сказав: Послух із стриманістю приборкує звірюк.
2.  Якось блаженний Арсеній сказав авві Олександрові: як ти приготовиш для себе пруття, прийди і перекуси зі мною. А як прийдуть мандрівники, то їж із ними. Авва Олександр став спокійно працювати, не поспішав, і як настав час трапези в нього ще лишалася робота; та він хотів сповнити слово старця і лишився докінчити пруття. Коли ж авва Арсеній побачив, що він забарився, то сам перекусив, роздумуючи в собі: чи нема в нього мандрівників? Коли ж авва Олександр ввечері закінчив роботу, прийшов до авви Арсенія. Старець каже йому: Ти приймав мандрівників? — Ні, — відповів той. Старець каже йому: Чому ... Читати далі »
Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 2044 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)

У природі кожної людини лежить те, що вона знаходить уподобання в тому, що пізнала, що гарне і добре. Це уподобання в красі та добрі, а також прагнення його осягнути, називаємо "любов'ю". Отже, бачимо, що любов — це справа розуму, почуття і волі. Розрізняємо любов природну, напр., любов між ріднею, і любов чуттєву, коли знаходимо уподобання в якійсь особі (в предметі, в звірятку). Любов до Бога називаємо святою любов'ю.
Ми повинні любити Бога тому, що так наказує нам Ісус Христос, а також тому, що Бог є найкращим і найдосконалішим Єством, бо Він любить нас безмежно і є для нас Добродієм.
Христос велить нам любити Бога. "Люби Господа, Бога свого, усім серцем своїм, ... Читати далі »
Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 2599 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)

Господь дав вільну волю людині і цим виявив свою Велику любов. Бо хіба це любов, коли ти маючи все, не можеш вільно скористатися із того, що маєш? Саме тому, після створення ми отримали в дарунок цей світ і все, що в ньому.
Людина могла розпоряджатися ним, використовувати його для свого щасливого життя. Біблія нам оповідає, що сталась трагедія: людина зробила вибір і послухала злого духа. Якщо так спокійно подумати над вчинком Єви і Адама, то можемо зауважити, що вони використали Божий дар у пошуках якогось щастя, добра для себе. Як виявилось все вийшло не на щастя, а на прокляття.
Цікаво також зауважити, що спочатку мабуть тішились, що осягнули ціль, отри ... Читати далі »
Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 1602 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)


Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
rtb
Яндекс.Метрика