Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2009 » Жовтень » 21 » Життя Святих » CВ. ЛЮЦІЯ, мучениця
19:56
CВ. ЛЮЦІЯ, мучениця
CВ. ЛЮЦІЯ, мучениця 13 грудня


1700-річчя з дня блаженної кончини святої мучениці Лукиі Сиракузськой
(стаття з православного сайту 4-х літньої давності)

Свята мучениця Лукия Сиракузськая
Свята Лукия народилася приблизно в 286 році в місті Сиракузи на Сіцілії. Невідомо, чи була її сім'я християнської, але, згідно переказу, ще будучи дитиною, Лукия дала обітницю цнотливості, але нікому не говорила про своє рішення. У своїй невинній чистоті Лукия мала намір присвятити все своє життя служінню Рятівнику. Після смерті батька (Лукия була на той час вже молодою дівчиною) мати вирішила видати її заміж за красивого і знатного хлопці, але з язичницької сім'ї. Лукия усілякими способами прагнула розладнати плани матері, прагнучи відтягнути термін весілля. До того ж, вона випробовувала глибоку огиду до ідолопоклонництва. Вона благала Бога допомогти їй зберегти невинну чистоту.

Тим часом, мати Лукиі важко захворіла: у неї відкрилися сильні кровотечі, які не вдавалося зупинити жодному лікарю. Хвороба затягнулася на довгі чотири роки. В цей час, звичайно ж, не могло бути ніякої мови про весілля: присутність дочки в будинку була просто необхідна.

В цей час в місті заговорили про чудові зцілення від потужностей святої мучениці Агафії, і Лукия умовила матір зробити паломництво в розташоване недалеко від Сиракуз місто Катання, щоб помолитися про зцілення. Незабаром мати і дочка прибули в Катанню. Під час урочистого богослужіння, на якому були присутні паломники, читався євангельський уривок про зцілення кровоточивої дружини, що страждала від тієї ж недуги, що і мати Лукиі. Дівчина була глибоко зворушена цією історією. Обливаючись сльозами, Лукия довго молилася святий Агафії про зцілення матері і, нарешті, забулася сном.

І тут уві сні до неї з'явилася в оточенні ангелів сама свята мучениця Агафія. ЀСестра моя! – звернулася вона до Лукиі. – Навіщо просиш ти у мене те, що є у тебе самої. Подивися, твоя віра зцілила твою матір; вона здорова. І знай ще, що своїм дівуванням ти побудувала благоліпний храм ГосподовіЀ. Прокинувшись, Лукия виявила, що її мати дійсно здорова. І у цей момент радості і подяці Лукия відкрила матерів свій намір зберегти свою невинність на знак служіння Господові, додавши, що до цього призвала її і свята Агафія. Євтихія (так звали матір Лукиі), дякуючи небу за зцілення, поблагословила дочка на цей подвиг. Повернувшись до Сиракузи, Лукия роздала своє придане бідним.


Настоятель російського православного приходу у Венеції священик Алексій Яструбів передає Святейшему Патріарху Алексию частинку ризи святої мучениці Лукиі Сиракузськой. 14 серпня 2003 року
Жених, проте, дізнавшись про рішення Лукиі залишитися дівою, страшно розгнівався і зненавидів дівчину. Він звернувся до міського судді Пасхазію, також язичнику, висунувши проти святий Лукиі звинувачення в невірності, в марнотратстві (він не міг змиритися з тим, що вона роздала свої багатства бідним) і в тому, що вона християнка. Останнє звинувачення за часів правління імператора Діоклетіана, що жорстоко переслідував християн, було особливе небезпечним.

Пасхазій тут же викликав Лукию в суд і зажадав від неї, щоб вона відмовилася від християнства і принесла жертву язичницьким богам. На що свята відповіла: ЀМені невідомий інший бог, окрім Творця неба і землі. Йому і приноситься належна жертва. Все своє майно я роздала бідним, і тепер, коли у мене нічого не залишилося, в жертву Господові я приношу себе самуЀ. Пасхазій оголосив Лукиі, що він діє відповідно до розпоряджень імператора. Вона відповіла: ЀТи, будучи міським суддею, виконуєш розпорядження імператора; я ж, будучи християнкою, дотримую Божий закон. Ти випробовуєш страх перед імператором, я – перед Богом. Ти шукаєш милості імператора, я ж – милості Божієй. Отже дій, як тобі завгодно; я ж робитиму те, що мені корисноЀ.

Ці слова привели Пасхазія в лють. Він розпорядився відвести святу Лукию до блудниць. Проте відбулося диво: варта не могла зрушити дівчину з місця. Її намагалися тягнути навіть за допомогою волів, проте всі зусилля були марні. Не уміючи справитися з крихкою дівчиною, язичники скреготіли зубами від люті і сорому. І тоді Пасхазій наказав розпалити багаття навколо Лукиі і поливати її киплячим маслом. Полум'я, проте, обкутало Лукию, як покривалом, не заподіявши їй ніякої шкоди. Стоячи посеред багаття, Лукия вигукнула: осподу. Трапилося це, згідно переказу, в 304 році.

Потужності святої мучениці покоїлися в Константинополі, а в 1204 році під час IV Хрестового походу були перевезені до Венеції, де вони і до цього дня перебувають в церкві святого пророка Ієремії.

Цього року християнський світ святкує 1700 років з дня блаженної кончини святої мучениці Лукиі Сиракузськой. До цієї події були приурочені торжества в Католицькій Церкві. Після дня пам'яті святий Лукиі, який у католиків доводиться на 13 січня н. ст. потужності протягом десяти днів знаходилися в Сиракузах, місці подвигу святої мучениці, куди в цей час стікалися віруючі зі всієї Сіцілії.

Православні віруючі також вдаються до заступництва святої мучениці і в день її пам'яті здійснюють молебні у її потужностей в церкві святого Ієремії, а також приходять до її потужностей для приватної молитви. Цього року, в рік 1700-річчя її мучеництва настоятелем венеціанського приходу святих дружин-мироносиць Московського Патріархату священиком Алексием Ястребовим був здійснений молебень: православні віруючі після закінчення Божественної Літургії в храмі Усікновення Розділу св.Иоанна Передвісники пройшли в церкву святого Ієремії, що знаходиться неподалеку.

Після закінчення молебня батько Алексій звернувся до прихожан із словом, в якому розповів про житіє святої мучениці, і підкреслив, що тверде сповідання віри і безкорислива любов до ближнього є застава, необхідна умова правильного шляху, що приводить нас до порятунку. Свята, за словами батька Алексия, показала нам приклад такої полум'яної віри і такого всепрощаючого. Це необхідно пам'ятати особливо закордоном, де православні віруючі знаходяться в іншій для себе середовищу, часом стають об'єктами прозелітізма, часом випробовують на собі неприязне відношення місцевих жителів. Ісповеднічество є подвиг не віддаленого минулого, для нього є місце сьогодні, в наші дні. Не посоромитися своєї віри, відкрито свідчити Ѐпро наше покладанняЀ надії, не залишати у той же час внутрішньої роботи над собою і громадської молитви – ось шлях, якому повинен йти православний християнин сьогодні, і в цьому саме полягатиме наше мале наслідування святій мучениці Лукиі.

Свята мучениця має особливу благодать зцілень від хвороб зору, допомагає захистити віруючих від тілесної і духовної сліпоти.

У зв'язку з тим, що цього дня відбулося голосування по виборах президента України, батько Алексій зачитав віруючим послання блаженнійшого митрополита Київського і Вся України Володимира і Священного Синоду Української Православної Церкви до народу України, після чого віруючі піднесли молитву про проведення чесних виборів, а також про світ і спокій на Україні.


http://katolikforum.ru/index.php?showtopic=365


Схожі матеріали:

Категорія: Життя Святих | Переглядів: 2684 | Додав: traducionalist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика