Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Вересень » 16 » Суспільні проблеми » Єгипетська поліція застосувала проти ченців сльозоточивий газ і гумові палиці
00:25
Єгипетська поліція застосувала проти ченців сльозоточивий газ і гумові палиці

Єгипетська поліція провела рейд в коптському монастирі Св. Макарія Александрійського. "Стражі порядку" застосували проти братії монастиря сльозоточивий газ і гумові палиці. Троє ченців отримали серйозні травми.

Близько 300 поліцейських увірвалися вранці 7 вересня на територію монастиря, розташованого в природному парку Ваді-ель-Райан в провінції Фаюм (близько 150 км. на південь від Каїру). Блокада монастиря була знята лише опівдні 8 вересня, але поліцейські обіцяли повернутися. Метою операції було заблокувати в'їзд вантажівок з вапняковими блоками і перешкодити будівництву нових келій для ченців.

Єгипетські власті оголосили Ваді-ель-Райан заповідною зоною і вважають будь-яке будівництво в монастирі незаконним. У свою чергу, ченці заявляють, що мають право будувати будівлі на території монастиря, який був зведений задовго до того, як ці місця були оголошені заповідними.

"Вони оточили нас, як терористів. Ми ченці, що залишили все, щоб служити Богові, а вони прийшли, щоб атакувати беззахисних ченців", - розповів Міна ель-Маккарі, один з 85 насельників обителі.

Священик Булос ель-Маккарі вважає, що власті забороняють зведення нових келій, щоб не допустити зросту кількості ченців. Зараз в кожній з келій обителі, розрахованих на одну людину, живе по 5-8 братів.

За словами отця Булоса, ніщо не перешкодило Єгипетському агентству з питань довкілля побудувати в заповідній зоні Уаді-Райана, на території, що належить монастирю, будинок відпочинку для своїх співробітників. Формальне призначення санаторію - спостереження за рідкісними птахами, а плавальний басейн при ньому був побудований для "консервації водних ресурсів", повідомляє "Newsru".

Велика частина історичних келій монастиря Св. Макарія вирубана в підземній скельній породі. Протягом довгого часу монастир був порожній, оскільки жити круглий рік в тяжких умовах пустелі без води і електрики ченці не могли. Проте, братія періодично приходила в обитель, а в 1996 році вирішила відродити в ньому чернечу спільноту, на що було отримано дозвіл природоохоронного відомства.

Власті тим часом стали чинити обителі перешкоди. Так, наприклад, один раз нова будівля з келіями, побудована ченцями, вже була зруйнована. Монастир був також оштрафований на крупну суму за те, що насельники облаштовували в обителі водопровід. Спільнота оскаржила штраф в суді і виграла справу.

Milites Christi Imperatoris



Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1301 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: братія, поліція, ченці, келії, Коптська Церква, єгипет, сльозоточивий газ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика