Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Квітень » 1 » Пресвята Богородиця » КАРМЕЛІТСЬКЕ ПАРАМАННЕ БРАТСТВО
19:39
КАРМЕЛІТСЬКЕ ПАРАМАННЕ БРАТСТВО
Слово «Параман» походить від латинського слова «Scapular», що означає «плечі». Насправді, Параман є мініатюрою (зменшеною копією) монашого габіту, який має таку саму назву і нагадує верхній монаший одяг без рукавів, який спадає з плечей до п’ят.
Пречиста Діва Марія подарувала св. Симону Стоку під час об’явлення у місті Кембріджі (Англія), коричневий Параман, промовивши такі слова: «Візьми цей коричневий Параман, як знак спасіння для людства. Хто помре зодягненим у Параман, не буде горіти у вічному пекельному вогні». В іншому об’явленні св. Симону Богородиця сказала: «Носіть цей Параман вірно і достойно. Це - мій одяг. Якщо ви носите його, це означає, що ви постійно думаєте про мене, а я - постійно думаю про вас і допомагаю вам осягнути вічне життя».
Святий Клод Колольбер, відомий єзуїт і духовний провідник св. Маргарити Марії, сказав пророчі слова: «Так як усі форми вияву нашої любові до Пречистої Діви Марії і усі можливі способи їх вислову не можуть бути однаково нею сприйнятими, так вони і в не однаковій мірі допомагають нашому осягненню неба. Я стверджую, що коричневий Параман, без сумніву, є одним із найбільш милих Богородиці практик її почитання». Він також додав: «Жодне із почитань Богородиці не було підтверджене такою великою кількістю чудес, як набожність, пов’язана із коричневим Параманом».

Старий Завіт
Початок почитання Богородиці з гори Кармель сягає в далеке минуле: набагато ранше від часу життя св. Симона Стока, навіть ранше від приходу Господа нашого Ісуса Христа. Почитання Богородиці сягає ще VIII століття перед Ісусом Христом. Воно почалося тоді, коли великий пророк Ілля піднявся на святу гору Кармель у Палестині і заснував там спільноту яка практикувала монаше життя, повне молитви і контемплятивного споглядання. Дуже приємно усвідомлювати, що задовго до народження Христа святий Ілля і його послідовники містичним способом посвятили себе Діві Марії, Богородиці гори Кармель. І навіть після трьох тисяч років ця традиція молитви, споглядання і почитання Богородиці продовжує жити у Католицькій Церкві.

Новий Завіт
На свято П’ятидесятниці, у день народження Церкви, духовні наставники Іллі та його послідовники зійшли з гори Кармель. Вони були першими, які того дня прийняли послання християнства і були охрещені апостолами. Коли, нарешті, вони постали перед Богородицею і почули милі слова з її святих уст, вони були захоплені почуттям величі та святості, яке ніколи не забули. Повернувшись на святу гору, вони звели першу каплицю в честь Пречистої Діви Марії. З того часу почитання Божої Матері передається пустельниками гори Кармель як дорогоцінний  духовний спадок.

Явління Богородиці св. Симонові
1241 року англійський барон Де Грей повертався з Христового походу з Палестини. Він привіз зі собою монахів зі святої гори Кармель. Після прибуття, барон подарував монахам своє помістя в Авлесфорді. Десять років по тому в цьому ж місті відбулося відоме явління Богородиці св. Симонові Стоку. Коли Пречиста Діва передавала Симонові коричневий вовняний Параман, вона промовила наступні слова: «Це буде привілеєм для тебе і для всіх кармелітів: кожен, хто помре в цьому габіті, не страждатиме у вічному вогні». З часом Церква поширила цей величний привілей на всіх мирян, які бажають носити Коричневий Параман Кармелітів, і які постійно його носять.

Вселенські Архиєреї потвердили практику носіння Коричневого Пармана
Папа Пій ІХ схвалив традицію зодягання коричневого Пармана. Зокрема, він сказав наступні слова: «Традиція носіння коричневого Парамана приносить велику користь не тільки для ордену Кармелітів, але й для всіх вірних, які бажають наслідувати Богородицю у такий спосіб».
Папа Лев Х, коли його одягали у папські ризи і випадково зняли його коричневий Параман, промовив: «Залишіть мені Богородицю, щоб Богородиця не залишила мене».
Папа Пій ХІІ заявив: «Я бажав би, щоб кожен католик носив коричневий Параман». Наступні Папи Римські потвердили практику носіння коричневого Парамана: Іван ХІІІ, Олександр V, Миколай V, Сикст ІV, Олександр VІ, Климентій VІІ, Павло VІ, Пій V, Климентій VІІІ, Лев ХІ, Урбан VІІІ, Венедикт ХІV, Пій VІ, Пій Х, Венедикт ХV, Пій XI, Пій ХІІ.
Пречиста Діва, з’явившись у Фатімі 13 жовтня 1917 року, простягнула Параман до сімдесятитисячної юрби у Фатімі, вказуючи на те, що носіння Парамана є частиною Фатімської обітниці, яку потрібно виконати. Тому тим, які носитимуть Параман, потрібно практикувати набожність до Богородиці.
Багато католиків одягають коричневий Парман у часі Першого Святого Причастя: у випадку новонавернених зодягнення співпадає з їхнім Визнанням Віри. Коли людина вступає у Братство коричневого Парамана і зодягається в цей крихітний габіт з коричневої вовни, священик промовляє до неї такі слова: «Отримай цей освячений Параман і проси Пресвяту Діву, щоб її заслугами ти носив його без плями гріха, і щоб він захищав тебе від усякого зла і привів тебе до вічного життя». Коричневий Параман є покровом Богородиці, зітканим із вовни, і має бути зодягненим через плечі так, щоб одна його частина була нагрудях, а друга - на плечах. Кожне цілування Парамана з посвятою себе Богородиці дарує п’ятсот днів відпущених дочасних кар за вчинені нами гріхи. Щоб отримати милості й обітниці Парамана, його  потрібно носити постійно - вдень і вночі, у хворобі і здоров’ї. Коли Параман зношуєтьсся, його, як усяку іншу освячену річ, не годитья викидати разом зі звичайним сміттям, а належить спалити або закопати.

Суботній привілей
Назва «Суботній привілей» походить від послання Папи Івана ХХІІ від 3 березня 1322 року. У цьому посланні Папа Іван ХХІІ стверджує, що Богородиця Діва з’явилася йому і попросила практикувати носіння коричневого Парамана ордену Кармелітів. Окрім того, Богородиця потвердила обіцянку, що усі, хто носитиме Параман, будуть звільнені від перебування в Чистилищі. Папа Іван ХХІІ окреслює наступні умови для отримання цієї ласки.
Суботній привілей складається із обіцянки Богородиці звільнити людину від Чистилища через її особливе заступництво в першу суботу (субота - день посвячений Богородиці) та після смерті тих, що виконали ці три вимоги:
Належить носити Параман;
Дотримуватися чистоти відповідно до Вашого життєвого покликання;
Молитись щодня до Богородиці вервицю або ж інші молитви.
За бажанням можна постити від м’яса кожну середу і п’ятницю.

На даний час у всьому світі нараховується біля 200 000 000 членів Братства коричневого Парамана.
Молитва є єдиним засобом, через який можна випросити ласку, потрібну для утвердження миру у всьому світі. Параман є обітницею молитви Марії. Носячи Параман, ми творимо постійну молитву: все що робимо, ми робимо на очах у Бога і через Богородицю. Через Параман ми стаємо апостолами нашої Матері, тому що все, чого вона потребує для спасіння світу - це зробити наші щоденні справи молитвою.

Молитва на освячення Параману Свящ: Господи Боже, у Тройці Святій Єдиний, вислухай молитву нашу і зішли благодать Твою, і благослови, й освяти Параман цей на згадку про святі страждання і смерть Господа нашого Ісуса Христа, для нашого постійного прибіжища до Непорочної Діви Марії, яка з’явилася на горі Кармель. Господи Боже, даруй цьому Параману силу Свою, щоб відганяти від особи, яка носитиме його, ворогів видимих і невидимих, на поборення зла і стяжання Твоїх щедрих дарів. Бо Ти є освячення наше, і ми Тобі славу возсилаємо Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Обряд освячення і положення Парамана
Лик: Мати Кармелю, коли настане моя остання година і я візьму твій святий Параман у свої тремтячі руки, сповни моє серце впевненістю в тобі. Тоді, моя любляча Мати, візьми мою душу й принеси її Пресвятому Серцю Христовому. Амінь. Свящ:: Господеві помолімся.
Свящ: Господи, Ісусе Христе, Спасителю людства, освяти Своєю правицею цей Параман, який Твій (Твоя) слуга (ім’я) з посвятою носитиме з любові до Тебе і Твоєї Матері, Пречистої Діви Марії з гори Кармель; щоб через її заступництво він (вона) був (була) захищений (-на) від нападів ворога і збережений (-на) під Твоїм покровом до смерті. Бо Ти є Той, Хто живе і царює на вки вічні. Амінь.
Священик окроплює Параман свяченою водою. Свящ:: Отримай цей освячений одяг і молись до Богородиці, щоб через її заступництво ти зміг (змогла) носити його без плями гріха, щоб вона охороняла тебе від усякого зла і привела тебе до вічного життя. Амінь. Свящ: Силою, Богом мені даною, допускаю тебе до участі у потрібних тобі духовних практиках в ім’я Отця і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на вки вічні. Амінь.
Свящ: “Нехай Всемогутній Бог, Творець Неба і землі, благословить тебе, якого Він прийняв у Братство Пречистої Діви Марії гори Кармель. Ми благаємо її сокрушити голову давнього змія у час твоєї смерті і дістати для тебе пальмову гілку й вінець твого вічного спадкоємства. В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Урочиста присяга члена Параманного Братства
Я (ім’я) обіцяю виконувати наступні приписи Суботнього привілею:
Буду завжди носити Параман;
Буду намагатися зберігати Божі Заповіді. Уникатиму всяких спокус та нагод до гріха; Буду відмовляти вервицю (п’ять таїнств, розважатиму над цими таїнствами відповідно до дня тижня);
Обіцяю приймати Святе Причастя кожної першої суботи місяця);
Приступатиму до Святої Сповіді раз на тиждень;
Обіцяю кожної першої суботи місяця молитись ще одну додаткову вервицю, розважаючи над її таїнствами.
Священик окроплює людину свяченою водою

Ранішня молитва члена Параманного Братства
О мій Боже, в єдності з Непорочним Серцем Пречистої Діви Марії, я жертвую Тобі Дорогоцінну Кров Ісуса Христа з усіх вівтарів світу, єднаючи Її з моїми думками, словами та ділами протягом нинішнього дня. Я прагну цілковито співпрацювати із Божественним Спасителем Ісусом Христом та Непорочною Дівою Марією в ділі відкуплення усього людства від неволі гріха. Я жертвую Тобі, Непорочна Діво Маріє, всі мої терпіння, радості та цілковито усе моє життя для мого спасіння, усього людства та Твого тріумфу о Непорочна Діво Маріє!

Молитва до Пречистої Діви Парамана
Преблагословенна і Пренепорочна Діво Маріє, Окрасо і Славо гори Кармель. Ти, чиє наймилше обличчя споглядає на тих, що зодягнені у твій шанований одяг - Параман, глянь також ласкаво й на мене і візьми мене під покров твоєї материнської опіки. Скріпи мою неміч своєю підтримкою: освіти темряву мого серця своєю мудрістю, зміцни у мені віру, надію та любов. Так заквітчай мою душу ласками і чеснотами, щоб вона завжди була любою твоєму Божественному Синові і Тобі. Допомагай мені в житті, потш мене у смерті твоєю постійною опікою і присутністю. І представ мене Пресвятій Тройці як свою дитину і вірного (-ну) слугу, щоб я дістав (-ла) змогу завжди славити й величати тебе на Небесах. Амінь. (Богородице Діво…- 3 р. ,Слава Отцю…1 р.)

Обіцянки Пресвятої Богородиці тим, хто носить Параман
Хто помре з Параманом на собі, уникне пекельного вогню;
Першої суботи по смерті Богородиця визволить цю душу з Чистилища;
Параман - одяг Богородиці, який оберігатиме людину від гріховних упадків і напастей диявола, та обдаровуватиме людину Божою благодаттю;
Параман потрібно носити з великою побожністю і витривалістю;
Особи, які носять Параман, стають дітьми Марії.
Папа Пій ХІІ: «Параман стане для всіх Знаком Посвяти Непорочному Серцю Пречистої Діви Марії».
Параман не вказує на приналежність до певного монашого згромадження, але символізує знак особистої приналежності до Пречистої Діви Марії.

Тижнева молитва члена Параманного братства
Вступна молитва
Благаємо тебе, Пречиста Діво Маріє, у годину нашої смерті знищити над нами владу диявола, древнього змія, щоб ми могли отримати нев’янучий вінець слави та осягнути спасіння через Господа і Спаса нашого Ісуса Христа. Амінь.
Неділя
Дякую Тобі, Господи Боже, за Параман - одяг Непорочної Діви Марії - даний мені. Прибігаю, наймиліша Мати, з повагою й любов’ю до твоїх стіп і трону. Богородице Діво, зверни милостиво свій погляд на мене і запали в моїй душі щиру любов до твого Сина і Спаса нашого Ісуса Христа. Скріпи мене, щоб я гідно молився це семиденне набоженство на твою честь, щоб воно було милим та приємним тобі. Амінь.
(1 «Отче наш», 1 «Богородице Діво», 1 «Слава Отцю…»)
Понеділок
Мати Предвічної Любові! Яка велика любов до Творця помогла тобі сповнити Божу волю в ділі відкуплення людства! Завдяки твоїй безмежній любові, Мати Божа, ти обдарувала нас частиною Свого омофору - Параманом. Дякую тобі, Небесна Ненько, за цей величний та цінний дар, та обіцяю вірно виконувати прийняті мною зобов’язання. Амінь.
(1 «Отче наш», 1 «Богородице Діво», 1 «Слава Отцю...»)
Вівторок
Пречиста Діво Маріє, Царице Небесна, без плями первородного гріха зачата! Численні голоси не в змозі прославити твою велич та чесноти! Благодаримо тебе за благодать, яка дається людині через посвяту Параману. Пресвята Богородице, допоможи нам зростати в чеснотах, пильно сповняючи Божі Заповіді. Випроси в Небесного Отця потрібних для нас ласк, щоб ми славили Його і тебе з Ним навіки. Амінь.
(1 «Отче наш», 1 «Богородице Діво», 1 «Слава Отцю...»)
Середа
Мати Божа і Мати наша, ти виткала власними руками на землі хитон для твого наймилшого Сина Ісуса Христа. Своєю власною рукою ти подала частину свого одягу - Параман, що є для мене великим та безцінним дарунком. Наймилостивша Діво, зволь, щоб я був (була) гідним (-ою) упродовж усього мого життя носити Параман, щоб безперешкодно засвідчувати любов до тебе і твого Сина Ісуса Христа, вірно  виконуючи Божі Заповіді. Амінь.
(1 «Отче наш», 1 «Богородице Діво», 1 «Слава Отцю...»)
Четвер
Богородице Діво, Покровителько Параманного Братства! Зволь, щоб я впродовж усього мого життя свідчив (-ла) про тебе, заохочував (-ла) людей ставати членами Параманного Братства, щоб таким чином наблизити Тріумф твого Непорочного Серця. Допоможи мені бути гідним апостолом твого Сина Ісуса Христа, приводячи людей під твій покров. Амінь.
(1 «Отче наш», 1 «Богородице Діво», 1 «Слава Отцю...»)
П’ятниця
Богородице Діво, заохочений (-на) прикладом намісників твого Сина на землі, Вселенських Архиєреїв Пап Римських, а також святих та простих людей, які впродовж цілого свого життя носили твій Параман! Допоможи мені бути ревним (-ою) твоїм послідовником, щоб носити Параман гідно та отримати нев’янучий вінець слави у Небі. Амінь.
(1 «Отче наш», 1 «Богородице Діво», 1 «Слава Отцю...»)
Субота
Пречиста   Діво    Маріє,    ласкава   моя  Покровителько! Ти назвала Параман одежею благодаті та випросила численні привілеї для всіх, які носять чи носитимуть Параман, виконуючи Божі Заповіді та встановлені приписи Параманного Братства. Наймилостивіша Діво і Мати Маріє, випроси для мене щиру любов до твого Сина Ісуса Христа, а також силу ревно виконувати Його заповіді, бо Його є Царство і сила, і слава Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь. Пресвята Богородице, спаси нас!
(1 «Отче наш», 1 «Богородице Діво», 1 «Слава Отцю...)
Заключна молитва
Пречиста Діво Маріє, преславна дочко святих Йоакима та Анни. Найчистша і найсвятша Діво і Мати Божа. Чудовий Цвіте гори Кармель, надіє, славо і допомого моя! Покірно припадаю до твоїх стіп, складаючи тобі подяку за ласку перебувати під твоїм постійним заступництвом та опікою завдяки членству в Параманному Братстві. Дякую тобі за те, що ти дозволила мені зодягнути Параман. Випроси мені численних Божих ласк для спасіння моєї душі і всього людства загалом. Визнаю, Пречиста Діво Маріє, що я ображав тебе та твого Сина Ісуса Христа численними гріхами. Визнаю, наймилосердніша Мати, що я був невдячним сином (дочкою) твоїм (твоєю) за безчисленні твої добродійства. Благаю в тебе зі скрухою в серці пробачення за усі свої прогрішення. Обіцяю бути тобі вірним (-ою) сином (дочкою), дотримуватись Божих Заповідей, та через молитву й святе і праведне християнське життя допомагати тобі в ділі освячення всього людства. Прирікаю тобі, Пречиста Діво і Мати Божа й наша, уникати будь-якої нагоди до гріха та ревно працювати над плеканням чистоти згідно мого стану. Випроси у твого Сина, а мого Спасителя Ісуса Христа відпущення гріхів. Вчини, щоб твій Параман став для мене правдивою запорукою твоєї постійної опіки наді мною, охороною у небезпеках, щитом від диявола та певним дороговказом до спасіння. Прагну вірно служити твоєму Синові Ісусові Христові. Обіцяю через усе своє життя поширювати набожність до тебе. Так мені, Боже, допоможи у Тройці Святій Єдиний, бо Твоє є Царство, і сила, і слава в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Обітниця Пречистої Діви Марії
«Кармелітський Параман - це мій одяг, це знак благодаті та спасіння. Кожен, хто помре з Параманом на собі, буде захоронений від вічного вогню і звільнений від Чистилища. Я - Мати Божої Благодаті, зійду в Чистилище в першу суботу після смерті вірної мені душі і її врятую з Чистилища та  приведу до Неба». (Із об’явлення Пречистої Діви Марії Папі Григорію ХІІ)

Дев’ятниця в честь Пречистої Діви Марії з гори Кармель
Вступна молитва на кожен день
Преславна Царице ангелів, найчистша і преблагословенна Діво Маріє з гори Кармель! Всесильна Заступнице всіх, що носять Святий Параман! Вірна Покровителько слуг Твого Сина Ісуса Христа! Я, негідний (-на) гршник (-ця), з цього дня, у присутності Твого улюбленого Сина обираю Тебе за свою Покровительку щоб через твоє заступництво я зміг (-ла) осягнути Божу благодать, конечну для мене тепер, а також в годину моєї смерти. Амінь.
(„Отче наш”, „Богородице Діво” - тричі)
Перший день
Вступна молитва - „Преславна царице...”
Преславна і Преблагословенна Діво Маріє з гори Кармель! З довір’ям наближаюся до тебе, щоб отримати ласку, потрібну для мого спасіння. Це моє найперше бажання: звільнитися від гріха і повернутися до мого Бога, мого Батька. Яким ще шляхом можу дійти до цієї мети, як не через тебе, Матір Його Божественного Сина! Мої гріхи дуже великі і численні, тому розумію, що не заслуговую, щоб мене вислуховували, а скорше - викинули геть від твоєї  присутності. І все ж таки приходжу, щоб відвідати тебе, і буду чинити це всі дев’ять днів цієї набожності. Таким чином, хоч трохи надолужу за моє гршне минуле, а ти, вірю, споглянеш на мене ласкаво, коли побачиш щирість мого серця і мою готовність в майбутньому служити Богові. Обіцяю це і вірю, що з твоєю допомогою усунуться всі перешкоди для мого навернення і я знову стану улюбленою дитиною Бога, мого Небесного Отця. Амінь. Акафіст і молитви (відмовляти щодня).
Другий день
Вступна молитва - „Преславна царице...”
Приходжу до тебе, Преблагословенна Діво з гори Кармель, щоб Ти надихнула мене великим довір’ям до твоєї сили і наміру мені допомогти. Я - твоє дитя, бо ти вибрала мене і виростила в Церкві, яка завжди навчала мене почитати Божу Матір. Я молився (-лась) до тебе ще тоді, коли мій дитячий розум ледь розумів, що означає побожність. Але із плином літ я починав (-ла) краще розуміти те, чого Церква навчала мене, тобто - щиро молитись і вірити, що молитва до тебе буде вислухана, якщо на це буде воля Божа. В усіх труднощах, болях і нещастях я здіймав (-ла) свій погляд до тебе, Люба Ненько, і відчував (-ла), як покров твоєї доброти покриває мене. Те, що після того я витерпів (-ла), було малим нагадуванням, щоб мене опам’ятати; а найбільші біди були відведені від мене завдяки твоєму постійному заступництву. Амінь. Акафіст і молитви.
Третій день
Вступна молитва - „Преславна царице...”.
Я - твоє дитя, Преблагословенна Діво з гори Кармель. Коли твій Божественний Син умирав на хресті, ти прийняла всіх майбутніх членів Його Церкви як своїх дітей. Особливо ніжною Матір’ю ти стала до найбільш нещасних грішників, навіть тих, що спричинили смерть твоєму Синові Ісусові Христові. Тому вірю, Мати Божа і моя мати, що ти чуєш голос твоєї дитини. Чи може немовля плакати, а мати - не почути його плачу? Напевно ти поспішиш мені на допомогу з усім тим, чого мені потрібно для спасіння. До тебе, люба Діво і Мати Божа із святої гори Кармель, линуть мої зітхання: допоможи мені - своїй дитині, такій немічній, що не може сама собі допомогти. В які клопоти я б не потрапив (ла), ти, Пречиста Діво Маріє, завжди - поруч, щоб я міг (-ла) прийти і розповісти про мої скорботи. Ти ж розумієш мої обставини краще, аніж я сам (сама). Навіть коли я прошу щось у тебе, то мої самолюбство і гордість все ж таки засмічують мою молитву. Тому, очисти моє серце від усіх недосконалостей, щоб Господь змилосердився наді мною і при твоїй допомозі та могутньому заступництві зволив подати мені усі потрібні благодаті для твого (-єї) гршного (-ої) слуги. Амінь. Акафіст і молитви.
Четвертий день
Вступна молитва - „Преславна царице...”
Преблагословенна Діво з гори Кармель! Знову стаю перед тобою, сповнений численних гріхів. Поглянь ласкаво на мене. Віддаюся у всьому на твою волю. Але назавжди залишуся нікчемним і нещасним, якщо не допоможеш мені позбутися моїх гріхів: назавжди залишуся грішником, якщо не збагатиш мою душу чеснотами. Звертаюся до твого Сина Ісуса Христа через твоє заступництво. Надіюся на це заступництво у справі мого відкуплення й спасіння. Бо ще не чувано ніколи, щоб ти, Пречиста Діво Маріє, не допомогла будь-кому хто прибігав під твій омофор. Амінь. Акафіст і молитви.
П’ятий день
Вступна молитва - „Преславна царице...”
Преблагословенна Діво з гори Кармель! Молюся в наміренні цієї дев’ятниці. Віддаю тобі мої турботи, щоб ти допомогла мені їх полегшити. Одночасно, люба Матінко, благаю у тебе ласки стійкості при здобутті чеснот. У твоїх стіп я навчаюсь покори, лагідності і завзяття для ширення Божої слави. Випроси для мене в Бога ласки, щоб згадані чесноти я проявляв (-ла) в житті, щоб зі своєї немочі знову не впав (-ла) у гріхи, з яких покаявся (-лась). Бажаю, Пречиста Діво із гори Кармель, через практикування цих чеснот отримати твоє схвалення. Прошу задовільнити намірення цієї дев’ятниці тільки при умові, що воно допоможе мені ще більше любити Бога і служити Йому. Амінь. Акафіст і молитви.
Шостий день
Вступна молитва - „Преславна царице...”
Пречиста Діво з гори Кармель! Поглянь на нікчемного (-ну) грішника (-цю), що стоїть у Твоїх стіп, що до тебе прибігає і тобі звіряється. Мати Милосердя, змилосердися наді мною! Чую, як усі називають тебе прибіжищем і надією грішників. Тож будь і моїм прибіжищем, моєю надією! Допоможи мені задля любові Ісуса Христа. Простягни свою долоню нещасному створінню, котре віддається тобі, котре назавжди посвячується Тобі служити. Славлю Всевишнього Бога і дякую Йому за те, що у Своєму милосерді подав мені ласку довір’я до тебе, котра є певною запорукою мого спасіння. Це правда, що раніше я неустанно впадав (-ла) у гріхи, через те що не звертався (-лася) до Тебе. Знаю, що переможу лише з Твоєю допомогою. Знаю, також, що ти мені допоможеш, якщо я передам себе тобі цілковито. Але боюся, що в пору небезпеки я можу легковажно забути про тебе і погубити свою душу. Тому прошу й благаю про ласку усіма силами моєї душі, при усіх атаках пекла незмінно звертатися до тебе. Мати Божа, допоможи мені! Пречиста Діво з гори Кармель, допоможи мені! Не допусти, щоб я втратив (-ла) мого Бога! Амінь. Акафіст і молитви.
Сьомий день
Вступна молитва - „Преславна царице...”
Пречиста Діво з гори Кармель! Даруй, щоб я завжди прикликав (-ла) Твоє могутнє ім’я, яке є охороною живих і спасінням умираючих. Пречиста Діво Маріє, найулюбленіша Матінко! Нехай віднині і повік твоє ім’я буде на моїх устах. Не зволікай із твоєю допомогою, коли звертатимусь до Тебе. У всіх моїх спокусах і потребах я ніколи не перестану кликати тебе, повторяти твоє святе ім’я - „Марія”! Яка пота, яка розкіш, яке довір’я і сила наповнюють мою душу, коли я вимовляю твоє святе ім’я чи, навіть, думаю про тебе! Подяка нашому Господеві, що дав тебе нам для нашого добра - таку милу, могутню, і з таким прекрасним іменем! Замало мені просто вимовляти твоє ім’я. Нехай моя любов до тебе підказує мені як гідно прославити тебе, Пречиста Діво з гори Кармель! Амінь. Акафіст і молитви.
Восьмий день
Вступна молитва - „Преславна царице...”
Пречиста Діво з гори Кармель! Подателько усіх благ, які Бог зсилає нам, нікчемним грішникам! Він учинив тебе такою могутньою, багатою і неперевершеною в щедротах якраз для того, щоб ти могла допомагати нам у наших бідах. Заступнице найбільш скалічених і покинутих грішників, які прибігають до тебе, прийди мені на поміч. Віддаю себе тобі, Мати Божа. Долучи мене до своїх найвіданнших слуг. Візьми мене під свою охорону, і цього мені буде досить. Бо якщо ти оборонятимеш мене, то мені не  буде чого лякатися: ні через мої гріхи, бо отримаєш для мене прощення за них; ні злих духів, бо ти могутніша від усього пекла; ні, навіть, Ісуса Христа, справедливого Судді, бо Його уласкавить одне лиш Твоє слово. Однієї тільки речі я боюся: що у час спокуси можу через легковажність не звернутися до тебе, і, таким чином, жалюгідно загинути. Тому, Пречиста Діво з гори Кармель, випроси для мене ласку любити Ісуса, вистояти в терпінні до кінця і ніколи не забувати шукати прибіжища в тебе. Амінь. Акафіст і молитви.
Дев’ятий день
Вступна молитва - „Преславна царице...”
Маріє, Царице Небесного Двору! Ти, що перебуваєш при троні Божественного Сина, славніша від ангелів і святих, що втішаєшся радістю вічного блаженства! Зглянься наді мною, твоїм дитям у цій долині сліз. Допоможи мені прийти до Бога. Ти прийняла титул Пречистої Діви з гори Кармель і схвалила Його, даруючи із цим іменем незліченні ласки і заслуги. Ти тепер на Небесах всемогутня з Богом. Простягни свою руку і провадь мене до щасливої вічности. Даруй, щоб щодня я зростав (-ла) у мужности й запалі чинити те, що найкорисніше для мого ближнього та йде на Божу славу. Амінь. Акафіст і молитви.
 
Молитва на празник Пречистої Діви з гори Кармель
Боже, Ти зволив вшанувати чин Кармелітів славним титулом Твоєї Діви і Матері. Даруй ласку її заступництва всім, хто святкує цю урочисту дату, щоб через нього ми осягнули вічне щастя в небі. Амінь.
Преславна Діво Маріє, Царице Кармелю, Мати Божа й усіх нещасних грішників, особлива Покровителько тих, що зодягаються у твій святий Параман. Благаю тебе задля слави, що була уділена тобі воплоченим Словом, Яке вибрало Тебе на Свою Матір. Випроси для мене прощення гріхів, ласку поправи мого життя для спасіння душі, потіхи в терпіннях, а особливу - ласку, про яку я прошу в цій дев’ятниці.

Молебень до Пречистої Діви з гори Кармель
Господи, змилуйся над нами!
Христе, змилуйся над нами!
Господи, змилуйся над нами!
Христе, вислухай нас.
Христе, ласкаво вислухай нас.
Боже, Небесний Отче, змилосердися над нами.
Сину Божий, Відкупителю світу, змилосердися над нами.
Боже, Святий Душе, змилосердися над нами.
Боже, у Пресвятій Тройці єдиний, змилосердися над нами.
Пресвята Маріє, молися за нас грішних!
Пречиста Діво із гори Кармель, Царице Небес, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, Побідителько сатани, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, слухняна донько Отця, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, найперша серед дів, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, Обручнице Господня, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, Мати Божа, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, досконалий образе усіх чеснот, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, якоре надії, молися за нас!
Пречиста Діво  із  гори  Кармель,  прибіжище скривджених, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, подателько Божих дарів, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, могутня обороно проти диявола, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, допомого в небезпеках, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, стежино до Ісуса Христа, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, світло у темряві, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, потіхо в годині смерти, молися за нас!             
Пречиста Діво із гори Кармель, заступнице усіх грішників, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, допомого в наверненні, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, правдива вчителько молитви, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, допомого у смерті, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, навернення у гріхах, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, допомого всім душам у чистилищі, молися за нас!
Пречиста Діво із гори Кармель, світло для поган, молися за нас!
Агнче Божий, що береш на Себе гріхи світу, бережи нас, Господи!
Агнче Божий, що береш на Себе гріхи світу милостиво вислухай нас, Господи!
Агнче Божий, що береш на Себе гріхи світу, помилуй нас, Господи!
Пречиста Діво із гори Кармель, надіє безнадійних, заступися за нас перед твоїм Божественним Сином!
Господеві помолімся!
Пречиста Діво із гори Кармель, Царице ангелів, подателько Божих ласк для людей, прибіжище і заступнице гршників, із довір’ям припадаю до тебе й благаю тебе: випроси для мене (тут вкажіть Ваше намірення). У відповідь я урочисто обіцяю звертатись до тебе в усіх моїх випробуваннях, терпіннях і  спокусах: буду чинити все, що в моїх силах, щоб спонукати інших любити тебе, шанувати і прикликати в усіх потребах. Дякую тобі за всі благословення, котрі я одержав (-ла) через твоє милосердя і могутнє заступництво. Прошу й надалі бути моїм щитом у небезпеках, моїм провідником у житті й потою у годині смерти. Амінь.

Молитва
Найпрекрасніша Трояндо з гори Кармель, Плідна Виноградино, Прикрасо Небес, Благословенна Мати Божого Сина, Непорочна Діво! Допоможи мені в цій моїй потребі. Морська Зірко, допоможи мені. Пресвята Діво Маріє, Мати Божа, Царице Неба і землі, покірно благаю тебе із глибини мого серця підтримати мене в цій моїй потребі. Бо немає нікого, хто міг би опертися твоїй силі. Яви мені в цьому що ти є моєю Матір’ю. Маріє, без гріха зачата, молися за нас, що до тебе прибігаємо.

Духовне Святе Причастя
Мій Ісусе, вірю, що Ти присутній у Пресвятій Тайні Євхаристії! Люблю Тебе понад усе і моя душа тужить за Тобою. А що не можу Тебе прийняти у Пресвятій Тайні Євхаристії, то хоча б у духовний спосіб прийди до мого серця! Обіймаю Тебе, неначе б Ти вже загостив до мене й увесь єднаюся з Тобою. Ісусе, моє найвище Добро й моя Любове, торкнись і запали моє серце, щоб воно завжди горіло любов’ю до Тебе.
 
Прохання
Божественне Ісусове Серце, прошу Тебе подай вічний упокій душам, які терплять у Чистилищі, а вмираючим - ласку витривання в доброму до кінця; зшли правдиве розкаяння гршникам, світло віри поганам, Своє благословення мені й усім моїм рідним та близьким. Тобі, Боже Предобре Серце Ісусове, доручаю всі ці душ та за них жертвую Тобі всі Твої заслуги, разом із заслугами Твоєї Пресвятої Матері та всіх святих і ангелів, з усіма безкровними Жертвами на Божественних Літургіях, молитвами і добрими вчинками, які сьогодні здійснюються по всьому світі.

Намірення
Господи Ісусе Христе! У злуці з цим Божим наміром, Ти віддав Самого Себе на славу і на честь Богові через Твоє Пресвяте Серце. І тепер повсякчасно у Пресвятій Тайні Євхаристії всюди на землі віддаєш Себе аж до кінця світу. Сьогодні увесь день на зразок Пресвятого Серця Преблагословенної Діви Марії я жертвую Тобі всі свої наміри, думки, бажання, терпіння та радощі, усі свої справи та слова. Амінь
 


Схожі матеріали:

Категорія: Пресвята Богородиця | Переглядів: 7770 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: кармель, Пресвята Богородиця, параман, набожество, Молитви, почитання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика