Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2009 » Вересень » 26 » Молитви » Молитви для вагітних
02:37
Молитви для вагітних

МОЛИТВИ ДО ГОСПОДА

 

МОЛИТВА-ПОРУЧЕННЯ СВОЇХ ДІТЕЙ ГОСПОДУ

Милосердний Господи Ісусе Христе, Тобі поручаю дітей наших, що Ти їх нам дарував, сповни ж молитви наші. Прошу Тебе, Господи, спаси їх шляхами, які Ти сам відаєш.
Убережи їх від вад чисельних, усякого зла та гордині, і нехай не торкнеться душі їхньої ніщо, противне Тобі. Але віру, любов і надію на спасіння даруй їм, нехай стануть вони у Тебе обраною оселею Духа Святого, і нехай буде їхній життєвий шлях святий і непорочний перед Тобою. Благослови їх, Господи, щоб кожної миті свого життя вони прагнули виконати Твою святу волю, аби Ти, Господи, завжди міг перебувати з ними Духом Твоїм Святим.
Господи, навчи їх молитися Тобі, щоб молитва стала їхньою опорою, відрадою в скорботі й утіхою життя їхнього, і щоб молитвами їхніми спасалися й ми, їхні батьки. Ангели Твої хай оберігають їх неустанно. Нехай будуть діти наші чуйні до горя ближніх своїх, і хай сповнять вони Твою заповідь любові, і якщо согрішать вони, то сподоби їх, Господи, покаятися перед Тобою, і Ти, по Своїй невимовній милості, пробач їх.
Коли ж завершиться їхній земний шлях, то прийми їх у Свою Небесну Обитель, і хай приведуть вони туди із собою й інших рабів Твоїх вибраних.
Молитвами Пречистої Твоєї Матері Богородиці й Приснодіви Марії, святих (перечислити святих покровителів) і всіх святих помилуй нас, препрославлений Господи з Безначальним Твоїм Отцем, Пресвятим і Благим, і Животворящим Духом Твоїм, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

 

МОЛИТВА ЗА РІДНИХ І ХРЕСНИХ ДІТЕЙ
Найсолодший Ісусе, Боже серця мого! Ти дарував мені дітей по плоті. Твої ж вони за душею; і мою, і їхні душі відкупив Ти Своєю безцінною Кров'ю; ради Крові Твоєї Божественної молю Тебе.
Найсолодший мій Спасителю, благодаттю Своєї торкнися сердець дітей моїх (імена) і похресників моїх (імена). Охорони їх страхом Твоїм Божественним, стримай від злих нахилів та звичок, спрямуй їх на світлий життєвий шлях до істини й добра, скрась життя їхнє всім добрим і спасительним, облаштуй їхню долю, як Сам того бажатимеш, і спаси душі їхні, провадячи їхніми долями, Господи Боже батьків і дідів наших! Дітям моїм (імена) і похресникам моїм (імена) дай серце праведне, щоб дотримуватись заповідей Твоїх, одкровень Твоїх і законів Твоїх, вірно виконуючи їх. Амінь.

 

МОЛИТВА МАТЕРІ
Господи! Творче всіх сотворінь, докладаючи милість до милості, Ти зробив мене достойного бути матір'ю; благодать Твоя дарувала мені дітей, і я відважуюсь сказати: вони Твої діти! Бо ж Ти дарував їм буття, оживив їх безсмертною душею, відродив їх хрещенням для життя, яке б відповідало Твоїй волі, усиновив їх і прийняв у лоно Церкви Своєї.
Господи! Збережи їх у стані благодатному до самого кінця життя; сподоби їх бути причасниками таїнств Твого Завіту; освяти Твоєю істиною, нехай святиться в них і через них святе Ім'я Твоє, Пошли з неба мені Твою благодатну допомогу в їх вихованні для слави Імені Твого й користі ближнього! Подай же мені для цієї цілі способи, терпіння й силу. Навчи мене, як прищепити в серцях їхніх корінь істинної мудрості - страх Твій, осіни їх світлом спрямовуючої вселенської Твоєї Премудрості! Нехай полюблять Тебе усією душею й усіма помислами своїми, хай припадуть до Тебе усім серцем своїм і ціле життя своє хай з трепетом вслухаються в слова Твої! Даруй мені розум, щоб переконати їх, що істинне життя полягає  в дотриманні заповідей Твоїх; що лише праця, скріплена благочестям, приносить у цьому житті повне задоволення всіх потреб насущних, а у вічності - невимовне блаженство. Відкрий їхні серця для розуміння Твого закону.
Хай до кінця своїх днів перебувають із відчуттям всеприсутності Твоєї! Прищепи у їхніх серцях жах і огиду до всякого беззаконня, хай будуть непорочними на шляхах своїх, хай завжди пам'ятають, що Ти, Всеблагий Боже, ревнитель закону і правди Своєї! Збережи їх у чистоті й благоговінні до імені Твого. Хай не ганьблять Церкви Твоєї своєю поведінкою, але хай живуть за її приписами! Одухотвори їх прагненням до корисного навчання і зроби здібними на всяке добре діло. Нехай здобудуть істинні знання в тих науках, які необхідні в їхньому стані, хай просвітяться пізнаннями, благодатними для людства.
Господи! Напоуми мене відмітити незгладимими рисами в розумі й серці дітей моїх пересторогу від зближення з тими, які не знають страху Твого; переконай їх скрізь і всюди уникати будь-якої спілки з беззаконними. Щоб не прислухалися вони до розмов нечестивих, щоб не слухали людей легковажних, щоб не звів їх з дороги Твоєї злий приклад, щоб не спокусилися вони тим, що деколи шлях беззаконня видасться успішнішим у цьому світі.
Отче Небесний! Даруй мені благодать скрізь і завжди остерігатися подати дітям моїм спокуси через свої вчинки, але, постійно пам'ятаючи про їхню поведінку, відвертати їх від помилок, виправляти їхні проступки, втихомирювати впертість і непокірність, не допускати потягу до марноти і легковажності. Хай не захоплюються вони безумними ідеями, не йдуть за пристрастями своїми, хай не запанує гординя в серцях їхніх, не забудуть Тебе і закону Твого. Хай не погубить беззаконня розуму й здоров'я їх, не ослаблять гріхи духовних і тілесних сил їхніх. Судде Праведний, що караєш дітей за гріхи батьків їхніх до третього й четвертого покоління, відверни цюкару від дітей моїх, не карай їх за гріхи мої, але скропи їх росою благодаті Своєї, щобзростали в чеснотах і святості, оповиті благоговінням Твоїм і любов'ю людей благочестивих.
Отче щедрот і всякого милосердя! Від усього свого материнського серця я бажала б дітям своїм повноти земних благ, благословення від роси небесної і від щедрот землі, але найперше хай буде з ними свята воля Твоя! Облаштуй їхню долю, як Сам того бажатимеш, не обділи їх у житті хлібом насущним, подай їм усе, необхідне на час, коли здобуватимуть собі право на блаженну вічність; будь милостивий до них, коли згрішать супроти Тебе; не поминай їм гріхів юності їхньої, через незнання скоєних; зішли скорботу в їхні серця, коли будуть противитися проводу благодаті Твоєї; карай їх і милуй, спрямовуй на шлях, угодний Тобі, але не відкидай їх з-перед лиця Твого! Приймай доброзичливо молитви їхні, даруй їм успіх у всякому доброму ділі, не відверни лиця Свого від них у дні скорботи їхньої, щоб не напали на них спокуси понад їхні сили. Осіняй їх Своєю милістю, нехай ходить з ними ангел Твій і оберігає їх від будь-якого нещастя і злого шляху.
Всеблагий Боже! Зроби мене матір'ю, що втішається дітьми своїми, хай будуть вони відрадою моєю в дні мого земного життя і опорою у старості моїй. Удостой мене з упованням на Твоє милосердя постати з ними на Страшному Суді Твоєму й промовити: "Ось я і діти мої, яких Ти дав мені, Господи!" Нехай разом з ними, прославляючи незмірну благість і вічну любов Твою, восхвалю ім'я Твоє, Отче, Сине і Душе Святий, на віки віків.

 

МОЛИТВА ЗА ЗЕМНІ Й ДУХОВНІ БЛАГА ДЛЯ ДІТЕЙ
Господи Ісусе Христе, Сину Божий, заради молитов Пречистої Твоєї Матері, вислухай мене, недостойну рабу (ім'я). Господи, в милостивій владі Твоїй діти мої, раби Твої (імена). Помилуй і спаси їх, імені Твого ради, прости їм усі прогрішення вільні й невільні, скоєні супроти Тебе; настанови їх на істинний шлях Твоїх заповідей і розум їхній просвіти світлом Христовим задля спасіння душі та зцілення тіла.
Господи, благослови їх удома, в школі, у дорозі та в усякому місці Твоїх володінь, оберігай їх під Своїм покровом від кулі, ножа, отрути, вогню, потопу, смертельної недуги та марної смерті. Захисти їх від усіх видимих і невидимих ворогів та від численних хвороб, бід і нещасть, очисти їх від усякої скверни (алкоголю, тютюну, наркотиків) і полегши їхні духовні страждання й скорботи.
Господи, даруй їм на довгі роки життя благодать Твого Духа Святого, здоров'я, чеснотність. Примнож і скріпи, Господи, їхні розумові здібності й тілесні сили, даровані їм Тобою, дай Своє благословення на благочестиве і, якщо Ти цього забажаєш, сімейне життя й народження дітей у законному шлюбі.
Господи! Даруй мені, недостойній і грішній рабі Твоїй (ім'я), батьківське благословення на дітей моїх і рабів Твоїх у цей час ранку, дня чи ночі, Імені Твого ради, бо ж Царство Твоє вічне, всесильне і всемогутнє. Амінь.

 

МОЛИТВА ЗА ДОБРЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ
Небесний Отче, Твоїй невимовній доброті і ласкавості вручаємо діточок, що ними Ти зволив нас поблагословити. Ти, Боже, створив тіла дітей в лоні матері й сотворив безсмертними їхні душі. Твій Син, Господь наш Ісус Христос, відкупив їх Своєю найдорожчою Кров'ю, а Святий Дух освятив їх у святій Тайні Хрещення. Ти, Боже, зажадаєш від нас на страшному суді звіту за душі наших дітей; ми це знаємо й відчуваємо увесь тягар відповідальності за них. Тому молимо Тебе, Предвічний Отче, подай нам світло, силу й терпеливість, щоб ми могли виховати дітей згідно з Твоєю волею. Наділи нас, найліпший Отче, ласкою вміти оберігати невинність наших дітей, учити їх власним добрим прикладом, дбати за їхнє духовне й тілесне добро. Нарешті, дай нам, Боже, щоб ми разом із нашими дітьми славили Тебе колись у Небесному Царстві. Амінь.

 

МОЛИТВА ЗА ОХОРОНУ ДІТЕЙ ВІД НЕБЕЗПЕКИ
Всемогутній Боже! Вручаю своїх дітей Твоїй всемогутній опіці й охороні. Охорони їх, Господи, від усього, що може заподіяти шкоду їхньому здоров'ю та наразити їх на небезпеку смерті. Але передусім молю Тебе, найліпший Отче, охороняй їх від небезпек, що загрожують їхнім душам. Відвертай, Боже, Своєю всесильною Рукою від моїх дітей усе, що може мати лихий вплив на їхні невинні серця або стати для них нагодою до злого. Хорони, Боже, моїх діточок від гріха! Зішли, молю Тебе, Своїх святих ангелів, щобстерегли моїх дітей на життєвому шляху. Всемогутній Боже й Отче, провадь щасливо моїх дітей через усі земні небезпеки й бурі та допусти, щоб вони дійшли до пристані спасіння. Амінь.

 

МОЛИТВА ПРО ЛАСКУ НЕВИННОСТІ ДЛЯ ДІТЕЙ
Пресвятий Боже! Тобі найбільше подобається чеснота невинності. Тому благаю Тебе, змилосердься над моїми дітьми та дай їм цей превеликий дар невинності. Горе моїм дітям, коли б вони впали в гріх нечистоти! Вони були б нещасливими в земному житті, а може й цілу вічність. Тож охорони їх, Боже, і всемогутньою рукою усувай від них усяке прогрішення. Нехай, Боже, Твоя свята ласка вчинить, щоб сердець моїх дітей не забруднили ні почуття, ні думки противні невинності. Хорони, Боже, їхні очі, вуха і язик та дай, щоб вони, чисті душею й тілом, завжди залишалися милим мешканням Святого Духа.
Пресвята Діво Маріє, Пречиста Мати й Заступнице чистих душ, святий Йосифе, невинний Обручнику Пресвятої Діви й усі святі Божі, заступіться за моїх дітей перед Богом і випросіть їм ласку невинності. Амінь.

 

МОЛИТВА ПРО МИЛІСТЬ ГОСПОДНЮ
Господи Ісусе Христе, хай зійде милість Твоя на дітей моїх (імена), збережи їх під покровом Твоїм, вбережи їх від усякого лукавого помислу, віджени від них ворога, супротивника, розкрий вуха й очі сердечні, даруй радість і смирення серцям їхнім, і нехай буде ім'я Твоє, Господи, благословенне навіки. Амінь.

 

МОЛИТВА ПРО РОЗКАЯННЯ І НАВЕРНЕННЯ
Господи, всі ми створіння Твої! Пожалій дітей моїх (імена) і наверни їхдо розкаяння. Спаси Господи й помилуй дітей моїх (імена) і просвіти їхній розум світлом Євангелії Твоєї, і настанови їх на шлях заповідей Твоїх, і навчи їх, Спасе, творити волю Твою, боТи є Бог наш. Амінь.

 

МОЛИТВИ ДО БОЖОЇ МАТЕРІ ТА АНГЕЛА ОХОРОНИТЕЛЯ

 

МОЛИТВА ЗА ДІТЕЙ ДО ПРЕЧИСТОЇ ДІВИ МАРІЇ
Пресвята Діво! Кому, після Бога, маю доручити своїх дітей, як не Тобі, могутній Заступниці християн! Прийми, Владичице неба, моїх діточок, усіх разом і кожне зокрема, прийми їх і будь їм найліпшого Матір'ю. Опікуйся моїми дітьми, Маріє, охорони їх від усього, що може заподіяти шкоду їхньому здоров'ю, особливо, молю Тебе, Ласкава, охорони їх від падіння у гріх. Вчини, Мати Господа Ісуса, Своїми молитвами, щоб мої діти зберегли Божу ласку упродовж цілого життя, а колись славили Тебе, свою ласкаву Покровительку, в Царстві Твого Сина на віки вічні. Амінь.

 

МОЛИТВА ДО БОГОРОДИЦІ
О Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і збережи під кровом Твоїм моїх дітей (імена), всіх хлопчаків і дівчаток, і немовлят, хрещених і безіменних, і тих, що у лоні матері перебувають. Покрий їх ризою Твого материнства, збережи їх у страху Божому і послуху батькам, ублагай Господа мого і Сина Твого, нехай дарує їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх материнському догляду Твоєму, бо Ти є Божественний покров рабам Твоїм.
Мати Божа, введи мене у образ Твого небесного материнства. Зціли душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами нанесені. Вручаю дітей моїх повністю Господу моєму Ісусу Христу і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

 

МОЛИТВА ДО АНГЕЛІВ ХОРОНИТЕЛІВ І СВЯТИХ ПОКРОВИТЕЛІВ ДІТЕЙ
Небесні приятелі моїх діточок, святі Ангели, і Ви, святі Божі угодники, що імена мої діти одержали у святому хрещенні, опікуйтеся, молю вас, моїми дітьми й моліть за них всемогутнього Бога. Нехай ваша опіка і молитва, святі Божі слуги, будуть моїм дітям надійною охороною проти всякого зла й джерелом щедрих ласк на дорозі до неба. Амінь.

 

МОЛИТВИ ДЛЯ ВАГІТНИХ ЖІНОК

 

МОЛИТВА ПОДРУЖЖЯ ПРО ДАРУВАННЯ ДІТЕЙ
Вислухай нас, Милосердний і Всемогутній Боже, щоб за благання наше послана була благодать Твоя. Будь милостивим, Господи, до молитви нашої, згадай закон Твій про примноження роду людського і будь Милостивим Покровителем нашим, щоб за Твоєю допомогою зберігалося Тобою ж установлене. Могутньою силою Твоєю Ти з нічого все створив і поклав по-чат-ки всього, що існує в світі, - створив і чоловіка за образом Своїм і високою тайною освятив союз подружжя як образ тайни єднання Христа з Церквою. Зглянься, Милосердний, на рабів Твоїх цих, союзом подружнім сполучених, коли вони благають допомоги Твоєї, нехай буде на них милість Твоя, нехай будуть плодовитими і побачать сини синів своїх аж до третього й четвертого роду, і до бажаної старості доживуть' і ввійдуть у Царство Небесне через Господа нашого Ісуса Христа, Якому належить всяка честь, слава і поклоніння із Святим Духом на віки віків. Амінь.

 

МОЛИТВА ДЛЯ ВАГІТНИХ ЖІНОК
О Преславна Мати Божа, помилуй мене, рабу Твою, і поспіши мені на допомогу в часі моїх хвороб, та небезпек, з якими народжують дітей усі бідні дочки Єви. Згадай, о Благословенна між жінками, з якою радістю і любов'ю Ти поспішала, щоб відвідати свою родичку Єлизавету під час її вагітності, і який чудодійний вплив мали ці Твої відвідини для матері та її дитини. І з невичерпної сердечної доброти Твоєї даруй і мені, найнижчій рабі Твоїй, щасливо відбути пологи; даруй мені цю благодать, щоб дитя, яке нині покоїться під моїм серцем, прийшовши до розуміння, з радістю, як і святе дитятко Іоанн, поклонялося Божественному Господу Спасителю, Який з любові до нас грішних зволив і Сам стати Дитятком. Невимовна радість, якою переповнювалося Твоє чисте серце при спогляданні Твого Новонародженого Сина й Господа, хай згладить скорботу, що очікує мене серед мук пологів. Життя моє, мій Спаситель, народжений Тобою, нехай порятує мене від смерті, що обриває життя багатьох матерів підчас пологів, і нехай зарахує плід лона мого до числа обранців Божих. Вислухай, Пресвята Царице Небесна, смиренну молитву мою і зглянься на мене, бідну грішницю, оком Твоєї благодаті; не посороми мого уповання на Твоє велике милосердя й осіни мене, Помічнице християн та Цілителько недуг, щоби сподобилася я відчути й на собі, що Ти - Мати Милосердя і щоб прославляла я завжди Твою благодать, яка не відкидає ніколи молитви бідних і рятує всіх, хто шукає Твоєї помочі в часі скорбот і недуг. Амінь.

 

МОЛИТОВНЕ ЗІТХАННЯ ВАГІТНОЇ ЖІНКИ, ЯКУ БОГ БЛАГОСЛОВИВ ПЛОДОМ В ЛОНІ ЇЇ
Всемогутній, милостивий Боже, Творче неба й землі, і всіх сотворінь, що Сам зіслав на всі християнські подружжя благословення - дітей - плід лона жінки як спадок і нагороду від Господа. Дякую Тобі, що Ти вчинив мене причасницею цього благословення й дару Твого в подружньому стані моєму, та й молю Тебе, зволь благословити дарований мені Тобою плід утроби моєї, зішли на нього благодаті Святого Духа Твого, прийми в число вибраних дітей Твоїх і вчини причасником Святих Таїнств Церкви улюбленого Сина Твого, Господа мого Ісуса Христа, щоб дитя моє майбутнє через це освятилось і очистилося від отрути первородного гріха, в якому воно зачате.
Господи Боже! Я і плід утроби моєї - діти гніву за природою своєю, але Ти, найдорожчий Отче, змилосердься над нами й окропи плід утроби моєї іссопом, хай очиститься, і омий його, й буде від снігу біліший, скріпи й збережи його в лоні моєму до тієї пори, коли прийде його час народитися на світ. Від Тебе не був прихований цей плід утроби моєї, коли він творився у лоні моєму. Твої руки сотворили його. Ти дарував йому життя, і опіка Твоя нехай збереже його. Охорони мене від страху й переляку, і від злих духів, що бажали б пошкодити й знищити творіння рук Твоїх. Даруй йому розумну душу, вчини, щоб зростало тіло його здоровим і неоскверненим, а коли настане належний час, благослови мене народити дитятко по великій милості Твоїй.
Даруй мені міць і силу для успішних родів, сприяй мені Твоєю всемогутньою поміччю і полегши  страждання мої, тому що це плід Твоєї всемогутності й милосердя Твого. Пам'ятаю я слова святі: Ти вивів мене з утроби; до Тебе горнуся я від народження; від утроби матері моєї Ти Бог мій; Ти упокоїв мене під серцем матері моєї. Ти Бог, що бачить і знає потреби всіх людей. Ти ж сказав: "Жінка, коли родить, терпить біль і скорботу, тому що прийшов час її". Господи, заради сердечного співчуття Твого і ради сповнення любові серця Твого, молю Тебе, благоволи полегшити скорботу й болі мої, що їх Ти передбачив, і виведи на світ плід лона мого зі здоровим, живим тілом та неушкодженими членами його. Тобі доручаю я його, у Твої всемогутні Отчі руки й Твою милість і милосердя покладаю його. Господи Ісусе Христе, у святі Твої обійми - благослови ж і цей плід лона мого, як благословляв Ти дітей, що їх приносили до Тебе, коли Ти сказав: "Пустіть дітей і не забороняйте їм приходити до Мене, тому що таких є Царство Небесне".
Спасителю, отак і я приношу до Тебе цей плід лона мого, поклади на нього благодатну руку Твою. Благослови його перстом Духа Твого Святого й освяти його, коли він прийде в цей світ, Своїм святим блаженним Хрещенням; зроби його новим сотворінням, омий і очисти Кров'ю Твоєю, учини, щоби й він став членом святого тіла Твого і святої Твоєї християнської Церкви, щоби з його вуст лунала хвала Тобі і він назавжди залишався наслідником вічного життя через святе й гірке страждання Твоє і смерть Твою хресну, і святе ім'я Твоє, Ісусе Христе. Амінь.

 

Молитва матері, яка очікує дитину
Пречиста Діво Маріє, коли Бог благовістив Тобі, тоді Ти присягнула Йому "Ось я Господня слугиня: нехай зі мною станеться по Твоєму слову!" Ти дотрималася обітниці - ніколи і ніде не згрішила.
Маріє, Мати Божа, в цьому стані відчуваю себе такою близькою до Бога. З мого серця випливають ці слова, бо вірю і люблю Його щиро.
Мій Боже, я приготовлена до свого материнського покликання. Ти, Мати Божа, оберігай мене всюди, аби я завжди була вірною Богові як Його дитя, як дружина, як мати люблячої дитини. Амінь.

 

Молитва вагітних жінок за успішні пологи

Всемогутній Боже, Творче всього видимого і невидимого! До Тебе, улюбленого Отця прибігаємо ми, обдаровані розумом пізнання і творчою волею, бо Ти за власною волею створив наш рід, з невимовною мудрістю створивши наше тіло із землі і вдихнувши в нього душу зі Свого Духа, щоб ми були Твоєю подобою. І хоча Ти міг за одним лише Твоїм бажанням створити нас, як і ангелів, відразу, але Твоїй Премудрості було завгодно, щоб людський рід збільшився через чоловіка і жінку в установленому Тобою порядку шлюбу. Ти захотів благословити людей, щоб вони росли і розмножувалися, і наповнювали не лише землю, але й ангельські сонми. О Боже і Отче, нехай буде навіки славлене і прославлене ім'я Твоє за все, що Ти для нас зробив!
Дякую Тобі також за Твоє милосердя, що з Твоєї волі внаслідок Твого чудесного творіння не лише виникла і поповнюю число вибраних, але й що Ти благословив мене у шлюбі і послав мені плід черева. Це Твій дар, Твоя, Боже, створена милість, о Господи і Отче Духа і тіла! Тому звертаюся до Тебе одного і зі смиренним серцем молю Тебе про милість та допомогу, щоб те, що Ти твориш в мені Своєю силою, було збережене і приведене до щасливого народження. Бо я знаю, о Боже, що людина не має влади і сили на те, щоб вибирати свій шлях. Ми надто слабкі і схильні до падіння, щоб оминути всі ті тенета, які, за Твоїм попущенням, приготував нам злий дух, і уникнути тих нещасть, в які вкидає нас наша легковажність. Твоя ж мудрість безмежна. Кого забажаєш, того Ти неушкоджено через Свого Ангела збережеш від усякої напасті. Тому і я, Милосердний Отче, передаю себе в моїй журбі до Твоїх рук і молю, щоб Ти подивився на мене оком милосердя і зберіг від усякого страждання. Пошли мені і моєму милому чоловіку відраду, о Боже, Владико всякої радості! Щоб ми, бачачи Твоє благословення, від усього серця в дусі радості Тобі служили і поклонялися. Я не хочу бути вилученою з того, що Ти наклав на весь наш рід, звелівши у хворобах народжувати дітей. Але смиренно Тебе прошу, щоб Ти допоміг мені перенести страждання і послав успішне завершення. І якщо Ти почуєш цю нашу молитву і пошлеш нам здорову хорошу дитину, то обіцяємо, що знову приведемо її до Тебе і Тобі посвятимо, щоб Ти залишився для нас та нашого сімені Милосердним Богом і Отцем, як і ми клянемося завжди разом з нашою дитиною бути Твоїми вірними слугами. Почуй, Милосердний Боже, молитву останньої Твоєї раби, виконай прохання нашого серця, заради Ісуса Христа, нашого Спасителя, Який ради нас втілився, нині ж перебуває з Тобою і Святим Духом і керує у вічності. Амінь.

 

МОЛИТВА ПРИ ВАЖКИХ ПОЛОГАХ

До кого взивати мені, Владичице, до кого прибігати в печалі моїй; до кого понесу сльози й зітхання мої, як не до Тебе, Царице неба і землі, хто визволить мене з полону гріхів і беззаконня, як не Ти, Мати життя, Заступнице і Пристане роду людського.
Вислухай зітхання мої, потіш мене й помилуй у скорботі моїй, захисти в бідах і напастях, звільни від злоби й скорботи і всіляких недуг, порятуй від ворогів видимих і невидимих, присмири ворожість заздрісників і недоброзичливців, хай буду я захищена від наклепів і злоби людської, а особливо ж від ганебних звичок моєї плоті звільни мене.
Покрий і осіни мене милістю Твоєю, нехай віднайду я спокій, радість і від гріхів очищення. Твоєму Материнському заступництву себе доручаю: стань мені Матір'ю і надією, покровом, поміччю і заступництвом, радістю, потіхою і скорою у всьому Помічницею.
О пречудесна Владичице Богородице! Кожен, хто приступає до Тебе, без Твоєї всесильної помочі не відходить; ради цього і я, недостойна, до Тебе прибігаю: порятуй мене від раптової та лютої смерті, скреготу зубів і вічних мук. Небесне Царство здобути прагну і до Тебе зі зворушенням серця взиваю: Радуйся, Мати Божа, Посереднице й Заступнице наша ревна, на віки віків. Амінь.


МОЛИТВА ЗА НЕВИПРАВНИХ ДІТЕЙ

Всевідучий і премилосердний Боже, Ти знаєш людські серця. Ти ліпше від мене знаєш блуди моєї дитини. Але Ти, Боже, бачиш також і тяжку мою журбу, що ранить моє серце, а це - невиправність мого сина (моєї доньки). Господи! Всі мої старання, щоб цю нещасну дитину повести дорогою Твоїх святих заповідей, не вдалися. До кого ж мені вдатися, кого ж покликати на поміч, як не Тебе, всемогутній Господи? Ти Своєю ласкою пом'якшуєш і найтвердіші серця грішників. Господи! Ти розбійника на хресті пригорнув до Себе. Господи! Ти направив серце грішної Магдалини. Тому благаю Тебе, через Кров і смерть Твого Сина, а Господа нашого Ісуса Христа, пом'якши і направ серце моєї дитини! Попровадь, Боже, благаю Тебе, життя моєї дитини так, щоб вона ступила на шлях Твого святого закону, покаялась і жила за Твоєю святою волею.
Маріє, Мати милосердя і Пристановище грішників, заступися за мене перед Богом і випроси мені потіху, щоб я побачив (побачила) свою дитину чесною в житті й святою у Царстві Твого Сина. Амінь.


МОЛИТВИ ЗА НЕДУЖУ ДИТИНУ

1

Ісусе Христе, Боже наш! Коли хвора жінка з вірою великою доторкнулася до краю одежі Твоєї, вона стала здоровою. По вірі її Ти дав їй. З такою вірою і я вдаюся до Тебе, Лікарю всіх, допоможи рабу Твоєму (ім'я) в його недузі. Дай йому спокій душевний і силу тілесну, поблагослови його сном спокійним, а з ним і здоров'ям, і силою, і підійми його з ложа хвороби. Господи, ласка Твоя нехай буде над нами, бо ми надіємося на Тебе. Амінь.

2

Владико вседержителю і Святий Царю, що всіх караєш, але не нищиш, зміцняєш підупалих і підносиш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося Тобі, Боже наш, раба Твого хворого (ім'я) відвідай милістю Твоєю, прости йому всякий гріх вільний чи невільний. Так, Господи, Твою цілющу силу з неба зішли, торкнися тіла, погаси гарячку, вгамуй пристрасть і всяку таємну неміч. Будь лікарем рабові Твоєму, підійми його з постелі недуги і від ложа болю - цілим і здоровим, дай його Твоїй Церкві послушним і волі Твоєї виконавцем. Бо Тобі подобає милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

3

Божественний Спасителю! Ти воскресив померлу доньку Яіра та сина вдовиці з Наїну; оце я приходжу до Тебе та зі сльозами в очах кличу: Ісусе, оздорови мою недужу дитину. Задля любові Твоєї до дітей, Ісусе, задля незліченних заслуг Твоєї хресної смерті, мій Спасителю, молю Тебе: змилосердься над моєю недужою дитиною і поверни їй втрачене здоров'я. Найліпший Ісусе! Не зсилай на мене цього тяжкого болю, щоб я дивився (дивилася) на смерть своєї дитини, а потіш мене в тяжкому смутку та дозволь, щоб я цю дитину виховав (виховала) Тобі, мій Господи й Боже, на славу, а святій Твоїй Церкві на користь. Але, Ісусе, не моя воля, а Твоя свята воля нехай діється: як Ти, Боже мій, хочеш цю дитину покликати до Себе, я в покорі піддаюся Твоїй святій волі. Ти, Ісусе, обдарував мене цією дитиною, тож як бажаєш, яготовий (готова), якАвраам, Тобі її віддати. Лише молю Тебе, Ісусе. Боже мій, укріпи мене, щоб я не впав (впала) під тягарем болю, а вистояв у терпеливому упокоренні Твоїй волі стосовно моєї дитини. Амінь.

 

МОЛИТВА ПРИ ПОРУШЕННІ СНУ У ДІТЕЙ

(До семи святих отроків Ефеських)
О пречудесні святі отроки, міста Ефесу похвало і всього всесвіту надіє! Гляньте з висоти небесної слави на нас, що з любов'ю пам'ять вашу почитають, а найперше на діток християнських, що вашому заступництву батьки їх доручили, зішліть на них благословення Христа Бога, щовелів не забороняти дітям приходити до Нього. Хворих з-поміж них зціліть, скорботних утіште, серця їхні в чистоті збережіть, покірністю їх наповніть і в благодатному грунті сердець їхніх зерна сповідання Божого засійте та скріпіть, щоб від сили в силу їм зростати і всіх нас, що до святої ікони вашої припадаємо та гарячі молитви вам возсилаємо, сподобіть Царство Небесне здобути й неустанно там прославляти пречудесне ім'я Пресвятої Тройці, Отця і Сина, і Святого Духа на віки віків. Амінь.

 

----------------------------------------------------------------

Джерело http://velikden.ks.ua/



Схожі матеріали:

Категорія: Молитви | Переглядів: 3147 | Додав: traducionalist | Теги: молитви за дітей, молитва матері, Молитви для вагітних | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика