Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2009 » Жовтень » 21 » Життя Святих » Прославляння дона Бернардо. Декрет архієпископа Павла Пецци
19:58
Прославляння дона Бернардо. Декрет архієпископа Павла Пецци
Прославляння дона Бернардо. Декрет архієпископа Павла Пецци

Згідно вказівкам Інструкції Конгрегації по канонізації святих Sanctorum mater, надавши Єпископу Верони Його Преосвященству Джузеппе Дзенті згода на обнародування Едикту про Єпархіальне дослідження про життя, героїчні чесноти, і про славу святості і знаків слуги Божія Бернардо Антоніни, сьогоденням ухвалюю, щоб російський переклад вказаного декрету був вивішений протягом місяця в Кафедральному соборі Непорочного Зачаття в Москві, храмі св. Людовика в Москві, у Вищій духовній Семінарії ЀМарія - Цариця АпостолівЀ, в храмах першої Пречистої Пресвятої Діви Марії, Божієй Матері Лурдськой, св. Катерини Александрійськой в Санкт-Петербурзі, а також опублікований в ЀІнформаційному бюлетеніЀ і ЀКатолицькому віснику - Світло ЄвангеліяЀ.

У виконання Едикту всі вірні Слуги Божія, що мають в своєму розпорядженні письмові документи, запрошуються подавати їх в оригіналі або завіреній копії в Курію Архиепархиі Божієй Матері в Москві.
Одночасно вважаю потрібним повідомити, що офіційне відкриття єпархіального дослідження призначене у Вероні на 11 лютого 2009 р., пам'ять явищ Божієй Матері в Лурде.

Архієпископ Павло Пецци
Ордінарій
Священик Ігор Ковальовській

--------------------------------------------------------------------------------

Прославляння дона Бернардо. Почало процесу у Вероні - 11 лютого

Урочисте відкриття єпархіальної стадії процесу беатіфікациі Апостольського протонотарія Бернардо Антоніні відбудеться у Вероні 11 лютого 2009 р., в день пам'яті явищ Божієй Матері в Лурде.

Апостольський протонотарій прелат Бернардо Антоніні раптово помер в Караганді рано вранці 27 березня 2002 р. Більше десяти років свого життя о. Бернардо присвятив пастирському служінню католикам Росії. Ми назавжди збережемо світлу пам'ять про цю дивовижну людину, дійсного подвижника і духовного батька.
Монсеньор Бернардо Антоніні народився 20 жовтня 1932 р. в р. Тренто (Італія). Був рукопокладений в священики 26 червня 1955 р. в кафедральному соборі Верони. Одержав докторський ступінь у області іноземних мов в Католицькому Університеті Святейшего Серця Ісуса в Мілані, ступінь ліценціата у області богослів'я на Папському Богословському факультеті в Мілані. Вивчав Священне Писання в Папському Біблейському Інституті в Римі і Державному університеті в Єрусалимі.
У 1956-1972 рр. - професор стародавніх і сучасних мов семінарії у Вероні. Одночасно виконував різні пастирські функції. У 1978-1991 рр. - директор курсів постійної формації священиків.
Протягом 10 років монсеньор Бернардо Антоніні працював в Апостольській адміністратуре для католиків латинського обряду європейської частини Росії. Відповідав за проведення численних конференцій, семінарів і пастирських зустрічей. З його ім'ям пов'язано підставу Вищої духовної семінарії "Марія - Цариця Апостолів" в Санкт-Петербурзі (ректор семінарії в 1993-1999 рр.), "Радіо Марія" в Москві і Санкт-Петербурзі, російської католицької газети "Світло Євангелія" (у 1994 р. - головний редактор; у 1995-2001 рр. - генеральний директор; з жовтня 2001 р. - почесний генеральний директор) і журналу "Theologia". Декан Коледжу католицької теології ім. Хома Аквінського в Москві, засновник Пастирського інституту ім. св. Іоанна Златоуста.
У 1999 р. зведений в гідність Апостольського протонотарія. У 1999-2000 р. очолював комісію "Ювілей - 2000". Відвідав майже всі російські приходи, проповідуючи про сенс і богословське вимірювання Великого Ювілею.
З серпня 2001 р. працював в Карагандинській Єпархії в Казахстані як віце-ректор єпархіальної Вищої духовної семінарії "Марія - Матерь Церкви", Єпископський вікарій з питань пастирської діяльності, декан центрального регіону Карагандинської області, головний редактор казахстанської газети "Кредо" і секретар Ради священиків.

Канцлер Курії

Москва, 16 грудня 2008 р.

============================================

Прославляння дона Бернардо. Едикт єпископа Верони

Єпархіальне дослідження про життя, героїчних чеснотах і про славу святості і знаків слуги Божія Бернардо Антоніні, єпархіального священика Fidei Donum (1932-2002).

Архієпископ-єпископ Караганди Його Високопреосвященство Ян Павло Ленга дав свою письмову згоду і висловив бажання, щоб Єпархіальне дослідження про життя, героїчних чеснотах і про славу святості і знаків монсеньора Бернардо Антоніні було проведено у Вероні.
Єпископ Верони погодився із запитом, побужденний до цього також Конференцією католицьких єпископів Казахстану, Архієпископами Архиепархиі Божієй Матері в Москві (Росія) і Могильова (Білорусія) Мінська і Апостольським Адміністратором Кавказу для латинських католиків (Грузія).
Конгрегація канонізації святих 9 вересня 2008 р. (прот. 2862 - 1/08), згідно ст. 22-23-24 Інструкції Sanctorum mater, дала згоду на передачу судової компетенції з Караганди (Казахстан) до Верони (Італія).
Отже, справжнім едиктом Єпископ Верони має намір запропонувати увазі віруючих католиків фігуру єпархіального священика, Fidei Donum, монс. Бернардо Антоніні, життя якого характеризувалося інтенсивною і зразковою діяльністю як викладач богослів'я для мирян і священиків у Вероні (1956 - 1991) і згодом (1991 - 2002) полум'яною місіонерською діяльністю в Російській Федерації і Казахстані. Будучи викладачем у Вероні і місіонером в Росії і Казахстані, він показав тверду віру, неприборкну надію і великодушну любов, що спонукали його віддати всього себе ради Євангелія.
Він народився в Чимего (пров. Тренто) 20 жовтня 1932 р. в сім'ї, що пізнала труднощі переїздів і що перебралася до Верони (спочатку в Ріццу, а потім - в Ральдон) у пошуках стабільної і приносячої дохід роботи.
У 1943 р. у віці 11 років поступив в Єпископську Семінарію Верони, де відвідував середню школу, гімназію, ліцей і вивчав богослів'я. Однокласники згадують його Ѐгострий розум, тверду пам'ять, рішучу і стійку волю, не кажучи про серйозність і прихильність до аскетичного і духовного життяЀ.
26 рюмса 1955 р. був рукопокладений в священики Його Високопреосвященством монс. Джованні Урбані і написав на пам'ятному образі: ЀГосподи, допоможи мені служити літургію і страждатиЀ.
Протягом одного року (1955 - 1956) виконував служіння вікарного священика в приході св. Михайла - багатолюдному приході на східній околиці Верони.
У 1956 р. йому були доручені обов'язки вчителя і викладача - на початку в Малій Семінарії, а потім - у Вищій.
Володіючи численними академічними званнями, одержаними в різних європейських країнах і Папських університетах, він чергував обов'язки викладача в Богословському інституті св. Зенона (у якому працював також секретарем і директором) і Богословській школі для мирян з пастирськими обов'язками в приходах Міццоле і св. Євангеліста Луки у Вероні і в Центрі релігійної освіти і формації (CIFR).
У 1979 р. дав обітниць (а 5 квітня 1991 г - вічні обітниці) в Інституті ЀсвященикЀ Ісуса, став таким чином дійсним членом Сім'ї св. Павла, залишаючись при цьому на службі і в слухняності свого єпархіального єпископа.
У 1991 р. після достатньої духовної, культурної і мовної підготовки на прохання тодішнього Апостольського Адміністратора Апостольської Адміністратури для католиків європейської частини Росії Його Високопреосвященства Архієпископа Тадеуша Коїдрусевіча був направлений до Росії як священик Fidei Donum Його Преосвященством монс. Джузеппе Амарі, Єпископом Верони. Прощаючись, Єпископ сказав: ЀВідправляйся, але вже не як турист або студент, а як посланець своєї єпархіїЀ.
Він відправився до Росії, Ѐщоб проживати інтенсивніше місіонерське покликання священного, співробітничати з іншими Церквами, служити Євангелію в спілкуванні любові з православними братамиЀ
Архієпископ Т. Кондрусевіч доручив йому заснувати в Москві богословський Коледж св. Хома Аквінського і Вищу Духовну Семінарію ЀМарія - Цариця АпостолівЀ.
Невтомна діяльність монс. Бернардо Антоніні включила також підставу єдиного і вельми популярного католицького радіо в Москві, рівно як і католицького тижневика ЀСвітло ЄвангеліяЀ. Єпископи Росії, Білорусії і Казахстану говорять про нього, що Ѐв одному лише в Богу він черпав силиЀ і що Ѐслава про його святість розповсюдилася і серед багатьох православнихЀ
У екуменічних зв'язках монс. Бернардо Антоніні ніколи не приховував ні надій, ні складнощів. Він завжди прагнув діяти у згоді з властями Католицької Церкви, надаючи при цьому конкретну допомогу всім. Він називав це Ѐекуменічною допомогоюЀ. Поважаючи і люблячи православне богослів'я, часто запрошував православних священиків і єпископів як викладачів єпархіальної семінарії, спочатку в Москві, потім - в Санкт-Петербурзі.
Після того, як буквальним чином виснажив себе ради Євангелія, почив в Богу 27 березня 2002 г в Караганді (Казахстан).
Зраджуючи вищевикладене до уваги єпархії, запрошую всіх вірних подавати Єпископу Верони письмові документи - в оригіналі або в завіреній копії - Слуги Божія, в також інші корисні повідомлення, що стосуються справи.
Як передбачає Інструкція Конгрегації по канонізації святих Sanctorum mater, в ст. 40 і 43 (A.A.S ХСIХ 2007, 477), приймаючи і повідомляючи про прохання, представлене Постулатором, про відкриття Справи, встановлюю, що справжній едикт буде вивішений протягом двох місяців на дверях єпархіальної курії і тих церков єпархії Верони, де проживав і служив Слуга Божий; що він буде опублікований в ЀОфіційному бюлетені єпархії ВерониЀ і в тижневику ЀВерона ФеделеЀ.
З відома відповідних єпископів, справжній едикт буде вивішений в кафедральних соборах Архиепархиі Божієй Матері в Москві і Єпархії Караганди в Казахстані і опубліковане в католицьких щомісячниках ЀСвітло ЄвангеліяЀ і "КредоЀ.

Верона, Палац Єпископа, 1 грудня 2008 р.

+ Джузеппе Дзенті
Єпископ Верони
свящ. Франко Коста
Єпископський віце-канцлер

-------------------------------------------------------------------------------------------

Молитва про прославляння о. Бернардо Антоніні

Пресвята Трійця, єдиний Боже
дякуємо Тобі за те, що в Твоєму служителі
батькові Бернардо Антоніні
Ти дарував нам яскравий приклад
ревного і діяльного священика.
Він в радісній слухняності
направив свої таланти на служіння Церкви
старанно поширював світло Слова Божія
і в свідоцтві про Твою любов до всіх творінь
без залишку віддав свої сили.

Благаємо Тебе, прослав і на землі
Твого вірного служителя
і по його заступництву
даруй нам благодать, про яку просимо Тебе.

Слава Батькові.

Пресвята Діва Марія, Цариця апостолів
допоможи нам за прикладом батька Бернардо
Твого преданнейшего сина
Бути завжди готовими і відкритими
До служіння Богу і ближньому.

Слався, Цариця.

Допущено до друку. Москва, 16 березня 2007 р.

+ Митрополит Тадеуш Кондрусевіч
Ордінарій Архиепархиі Божієй Матері в Москві

http://katolikforum.ru/index.php?showtopic=365


Схожі матеріали:

Категорія: Життя Святих | Переглядів: 1350 | Додав: traducionalist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика