Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2009 » Листопад » 28 » Повчальні історії, притчі » Вона встигла приготуватись до …
21:23
Вона встигла приготуватись до …
Пані Люба прожила всього 48 років. Залишилась сама, не маючи сім’ї, дітей, не маючи свого власного дому. Часто у сльозах нарікала на Бога за «погану долю» і багато задавала Йому питань, які починались на слово «Чому?». Одного дня, коли вже не могла нести цей тягар життя на своїх плечах, випадково відкрила Біблію. В ту мить Господь крок за кроком почав відповідати їй на поставлені запитання. Вона відчула, що духовний спокій повертається у її серце, та життя набуває нового змісту. Почала жити новим духовним життя – щоденна молитва і читання Біблії, Служба Божа, Св. Сповідь і Причастя. Спочатку ходила на парафію св. Петра, а згодом перейшла до церкви Святого Духа, що по вулиці Тарнавського у місті Тернополі. Священики добре знали цю богобоязливу жінку. Коли вона ходила на роботу, то часто говорила про Бога своїм подругам. Не всі слухали її, лише одна Галина. Пані Люба часто їй казала: «Галю, читай Біблію, я вже черговий раз знову починаю її читати. Бог мені постійно щось нове говорить через неї. Ти, знаєш, Галю, так боюся стати перед Господом неприготованою…». В цей час коли почав лютувати грип, вона мужньо зносила страждання, які ця хвороба їй причиняла. Прийнявши Святі Тайни, відійшла у вічність…

Дорогий брате, сестро! У вирі подій шаленого ритму життя, які наче у фільмі швидко змінюють сцени та моменти нашого життя, ми намагаємось усе логічно пояснити та розставити крапки над «і». Чим більше ми намагаємося те зробити, тим більше запитань виникає у нас. Якщо відповідь є незадовільною, тоді серед причин поганих наслідків, ми шукаємо когось винного у тому, що сталось з нами чи нашим оточенням. Дуже часто ці підозри є фальшивими і не відповідають дійсності, але вони вносять зло, неспокій та бентежать мир у нашому серці. Обставини життя бувають дуже суворими. На прикладі книги Старого Заповіту – Юдити. Завойовницька війна царя Навуходоносора, загарбання Ізраїльської землі, та міста Ветулія – брами, яка відкривала вільний доступ до Єрусалиму та знищення народу. Паніка царя та його фальшива клятва перед Богом. В тій ситуації богобоязлива жінка Юдита мудро відповіла вельможам юдейського царя Озії, які виставили на випробування свого Господа. Вона говорила їм про небезпеку життя та роль Бога в цьому: «Отож, хто ви такі, щоб спокушати Бога нині та щоб виноситись між людськими синами понад Бога? Та й ось тепер ви випробовуєте Господа Вседержителя! Повік не збагнете ви нічого! Коли ви не можете вивідати глибини людського серця і розібрати думок його ума, то як же вам зглибити Бога, який створив усе, як спізнати його розум, як збагнути його задуми? Ніяким робом, брати! Не гнівіть Господа, Бога вашого… Тож не встрявайте в замисли Господа, Бога нашого, бо Бог не є, як люди, щоб його можна налякати погрозами, ані як син чоловічий, щоб він приймав умови. Ось чому чекаймо терпляче від нього рятунку, прикличмо його собі на допомогу, і він голос нас почує, якщо йому завгодно…Подякуймо за це все Господові, Богові нашому, що випробовує нас як і батьків наших…Бо так, як він випробував вогнем, щоб вивідати їхнє серце, так і на нас він не мститься. Господь лише дає перестороги, батожить тих, хто наближається до нього». (Юдита 8, 12-14.16-17.25.27).

Коли здаємось на Божу Волю, то отримуємо цей духовний спокій, якого так дуже потребуємо. Зараз панує паніка серед людей - правдою-неправдою поширюються різні чутки про смертельне закінчення грипу, який убиває все більше і більше людей. Ми починаємо боятись за себе і рідних. Це природна реакція. Але коли ми зосередимось на грипові, будемо шукати винних цього всього, то забудемо не тільки про справжню мету нашого життя, але й про того, Хто все тримає під своїм контролем – Господа Нашого Спасителя. Ісус не боявся йти на муки за всіх людей світу, Він знав, що Його смерть принесе Життя для нас. Тож ми, християни, не біймося того, що може вбити тіло, але біймося того, що може вбити душу – гріха. Духовне здоров’я - це найкращий захист від грипу, це ефективне лікування будь-якої хвороби, і зрештою – це успішне приготування до зустрічі з Господом. Все віддаймо Богові, не біймося нічого, лише біймося гріха, що відкидає нас від надійного захисту – Божої Любові! Наше життя це приготування до найпрекраснішої Подорожі, якої немає кінця. Ця подорож це – наш Ісус Христос!

По наших парафіях дзвонять дзвони, щоб зупинити пошесть. А чому вони дзвонять? Тому, що дзвін має своє духовне ім’я. Можна сказати, що це живий голос молитви Церкви, яка несе свій дар перед Небесний Престол. На основі законів фізики – звукові вібрації дзвонів здатні вбивати шкідливі бацили! Це посередній символ порятунку - мідяний змій, якого Мойсей зробив у пустелі, щоб рятувати ізраїльтян від ядовитих укусів зміїв. Хто з вірою глянув на нього, залишався живий. Про це говорить книга Виходу.

Дивімося з вірою на Господа! Всі випробування, що падають на нас вони не є карою, але застереженням. Це Бог пригадує нам про цінність часу нашого життя та основну мету. Бути в присутності Спасителя завжди. Поручімо себе Непорочному Серцю Діви Марії, а вона нехай вчить нас поглиблювати свої відносини з Богом і належно приготуватись до…

http://uniat.ucoz.com/load/rizni_istoriji/vona_vstigla_prigotuvatis_do/7-1-0-889
Первинне джерело http://www.svitanok.te.ua/

Схожі матеріали:

Категорія: Повчальні історії, притчі | Переглядів: 1326 | Додав: traducionalist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика