Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Лютий » 21 » Наука Церкви » Закиди проти нерозривності подружжя (закінчення)
12:54
Закиди проти нерозривності подружжя (закінчення)

Прошу порівняти і оцінити, чим є нерозривне подружжя, а чим є «розривне» подружжя - подружжя, яке подруги готові розірвати за певних умов.

Нерозривне подружжя по-справжньому оцінює вартість жінки, її авторитет, рівноправність; «розривне» подружжя прирікає жінку на муки приниження і тілесного використання.

Нерозривне подружжя означає полюбити дітей і виховати їх; «розривне» подружжя уникає дітей або нівечить їхній характер і штовхає їх на тяжку дорогу блуду.

Нерозривне подружжя – це усвідомлення впевненості одне в одному. Що би не сталося, навіки належимо одне одному і ніщо нас не розлучить! «Розривне» подружжя означає постійний страх, непевність і безперервні підозри: чи не покине мене чоловік (дружина) у хворобі, старості, непередбачених випадках життя?

Нерозривне подружжя означає панування над собою: разом мусимо витримати, тому вибачаймо одне одному, щиро любімо одне одного і будьмо великодушними і терпеливими! «Розривне» подружжя ще сильніше загострює непорозуміння, бо в ньому постійно чигає легковажність: навіщо силувати себе, якщо перестанемо любити одне одного, то розлучимося!

Нерозривне подружжя означає подружню вірність: я присягою підтвердив, що аж до смерті буду їй вірним! «Розривне» подружжя допускає, а отже, розпалює спокуси зради: навіщо боротися зі злом, якщо воно природне і слушне!

Словом, нерозривне подружжя є фундаментом Церкви, держави, суспільства і культури. Натомість «розривне» подружжя руйнує основи людства, веде до здичавіння звичаїв і до загибелі народів.

Погляньте на статистику розлучень: у 1929 році в нашій державі (в Угорщині – прим. ред.) розлучилося 14500 подружжів. Протягом одного року присягу довічної вірності, урочисто складену в церкві, зламали 29 тисяч угорців. Принаймні стільки ж дітей, а можливо і значно більше, може, 40 або 50 тисяч угорських дітей стали сиротами, потрапили на вулиці або на виховання до мачух. Невже такий стан речей відповідає інтересам народу?

Подивіться на статистику самогубств: розлучені люди значно частіше закінчують життя самогубством. Хіба це в інтересах суспільства?

Подивіться на схильних до зла людей: більшість з них не ведуть чесного родинного життя. Хіба це бажане для суспільства?

Якщо родина хвора – хворим буде і народ; якщо псується родина – псується народ! І не існує таких добробуту, законодавства, армії, політики, які зуміли би затримати народ, який клониться до занепаду! Чи може воскреснути народ, який підрубує корені власного родинного життя?

* * *

Дорогі в Христі! Давні римляни мали славного божка воріт – Януса. Під його луком проходили легіони, що йшли до бою або поверталися з війни; звідти постав звичай, що в мирний час ворота бога Януса зачиняли.

Як завжди, так і в теперішніх часах Католицька Церква взялася до надлюдського завдання війни на життя чи смерть, щоби зачинити величезні ворота, які відірваний від Бога світ легковажно відкрив і через які гірше і небезпечніше від всіх воєн знищення загрожує людству. Визнаймо, що людство тільки тоді буде жити в благословенному спокої, коли Церкві вдасться зачинити величезні ворота подружніх розлучень, якщо вона зуміє переконати людство, що розлучення неможливі.

Ми повинні бути вдячними Церкві за те, що всупереч поглядам легковажного світу неустанно голосить: Люди, Брати, Подружжя! Якщо маєте багато терпіти і пробачати одне одному, зробіть це. Під милість Божу, зробіть це!... Але не домагайтеся розлучень, бо це неможливо

Ні розлученням, бо не можемо змінити Божого закону!

Ні розлученням, бо не можемо штовхати до згуби осиротілих дітей!

Ні розлученням, бо не хочемо довести народ до катастрофи!

Ні розлученням, бо не хочемо заразити суспільство брудом і збезчестити джерела людського життя!

Хто шанує святі Божі закони, той мусить виступити проти розлучень. Хто любить свій народ, той спротивиться розлученням. Хто прагне впорядкованого суспільного життя, той є противником розлучень. Хто любить свою Батьківщину – не словами і пустими балачками, але щиро, цілим своїм життям – той мусить виступити проти розлучень.

Боже, змилуйся над нами, бо нас кидають бурі долі! Змилуйся, щоби кожне подружжя пізнало Тебе, щоби кожна родина виконала Твою святу волю і пізнала Твій великий закон! Нема розлучень! Нема розлучень! Амінь.



http://www.saintjosaphat.org.ua/

Схожі матеріали:

Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 1335 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика