Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2009 » Жовтень » 3 » Публіцистика » Заклик до спасенної любові
01:29
Заклик до спасенної любові

Мирослав КРИК


Недавно ми відсвяткували 18-ту річницю незалежності нашої держави. На превеликий жаль, і далі чуємо з уст найвищих посадовців про різні причини, проблеми і труднощі на шляху становлення, розбудови, розвитку і піднесення нашої України. Як на мене, у нас, як і в цілому світі, найбільшою бідою є духовна криза. Власне, звідси і всі біди. Тому констатую дві основні причини всіх наших негараздів — це відсутність жертовної любові до України і до Бога. Звичайно, любов до Бога мусить бути на першому місці, бо тільки вона визначається і засвідчується істинною любов’ю до ближнього, а отже, до своєї нації, народу, держави, і за це всі будемо відповідати перед Богом.


Наша історія — це болюче й трагічне свідчення відсутності любові. Тому наголошую: тільки християнська любов може нас врятувати, збудувати і піднести. А навчитися цієї спасенної чесноти можемо тільки у Небесного Вчителя і нашого Господа ісуса Христа. Без Спасителя св. ап. Павло все земне вважав за непотріб і сміття. Тому тільки з Ним можна і земне збудувати, і небесне заслужити. Його свята наука, хресна жертва, святі Тайни, а особливо — свята Євхаристія, в якій Він повністю віддає всього Себе нам і в цьому реально в нас присутній, робить нас праведними  і запевнює нам щасливе вічне життя.

Навчаючись у Небесного Вчителя любові і подивляючи в Ньому цю найбільшу Божу чесноту, св. ап. Павло написав до коринтян: «Якби я говорив мовами людськими і ангельськими, але не мав любови, я був би немов мідь бреняча або кимвал звучний. Якби я мав дар пророцтва і відав (знав) усі тайни й усе знання, і якби я мав усю віру, щоб і гори переставляти, але не мав любови, я був би — ніщо. І якби я роздав бідним усе, що маю, та якби віддав моє тіло на спалення, але не мав любови, то я не мав би жадної користи.

Любов — довготерпелива, любов — лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить».

Велику відповідальність перед Богом за духовно-моральний стан народу в особі своїх служителів несе Церква. Тут на першому місці, звичайно, єпископи. Власне вони є духовними лідерами, поводирями і вчителями віри і моралі, добра і справедливості, чесності і порядності, тому мусять бути першими в любові. Розумію, будучи всі монашого стану, вони відмовились від багатства, розкошів, комфортів, тож хай засвідчують нам убогість, скромність, простоту і чистоту... Де є справедливість — там є любов, там будується, а де її немає — там усе руйнується і гине. Впливаючи на владу і народ, ви можете допомогти побороти всяке зло (корупцію, обкрадання держави і народу) і т. д. А, зрештою, любіться між собою.

От якби ця тема любові була першим і основним уроком для учнів шкіл і студентів, вчителів і професорів, всіх урядовців і всіх нас, українців, — переконаний, що результат для народу і держави був би найкращий.


-------------------------------------------------------

Джерело http://www.galychyna.if.ua/




Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1428 | Додав: traducionalist | Теги: Мирослав КРИК, 18 річниця, газета Галичина, статті, Заклик любові | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика