Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Березень » 18 » Життя Святих » Життя святого пророка Даниїла, а з ним святих трьох юнаків - Ананії, Мисаїла і Азарії
00:29
Життя святого пророка Даниїла, а з ним святих трьох юнаків - Ананії, Мисаїла і Азарії

У той час, коли народ ізраїльський знаходився у вавилонському полоні, вавилонський цар Навуходоносор наказав вибрати з ізраїльтян найкращих юнаків для служби в його палаці. Серед них були і Даниїл, Ананія, Мисаїл і Азарія.

Бог їм дарував знання і розуміння всякої книги і  мудрості, а Даниїлу ще й дар пророцтва. За це, а також і за те, що тілом вони були здорові і красиві, цар призначив їх для прислуговування собі. Згодом він Даниїла зробив начальником над усіма мудрецями вавилонськими, а трьох отроків поставив керувати справами своєї країни.

Але одного разу цар Навуходоносор зробив золотого ідола і повелів усім жителям поклонятися йому. Ананія ж, Азарія і Мисаїл не поклонялися. Коли цар дізнався про це, він дуже розгнівався І наказав вкинути їх у розпалену піч. Тоді святі отроки сказали цареві: "Бог наш, Якому ми служимо, може врятувати нас від печі, розпеченої вогнем, і від руки твоєї, царю, звільнить. Якщо ж і не буде того, то нехай буде відомо тобі, царю, що ми богам твоїм служити не будемо і золотому ідолові, якого ти поставив, не поклонимося".

Після цього їх вкинули у піч. Але сталося диво: у розжареній печі вогонь не обпалював святих юнаків, до них зійшов Ангел Божий і остудив вогонь, так що цар у подиві вигукнув: "Ось, я бачу чотирьох чоловіків незв'язаних, що ходять серед вогню, і немає їм шкоди; і вигляд четвертого подібний до сина Божого".

Він випустив Ананію, Азарію і Мисаїла з печі і прославив Єдиного Істинного Бога, а їх прославив у країні Вавилонській.

Після Навуходоносора у Вавилоні був цар Валтасар. Під час його царювання пророк Даниїл удостоївся багатьох Божественних видінь, про які він написав у своїй книзі.

Після смерті Валтасара царем став Дарій. Він дуже поважав Даниїла і думав вже поставити його над усім царством. Але заздрісники обмовили Даниїла і зробили так, що цар, хоч і проти свого бажання, наказав кинути самого пророка в рів на поживу левам. При цьому цар сказав Даниїлу "Бог твій, Якому ти незмінно служиш, Він врятує тебе!" Потім цар пішов у свій палац, ліг спати без вечері і навіть наказав не вносити до нього їжі, і сон тікав від нього.

Уранці ж цар встав на світанку і поспіхом пішов до лев'ячого рову. І підійшовши до рову, сумним голосом покликав Даниїла; і сказав цар Даниїлу:
"Даниїле, рабе Бога живого! Бог твій, Якому ти незмінно служиш, чи зміг врятувати тебе від левів?"

Тоді Даниїл сказав цареві:
"Царю! Навіки живи! Бог мій послав Ангела Свого і загородив пащі левам, і вони не пошкодили мені, тому що я виявився перед Ним чистим, та й перед тобою, царю, я не зробив злочину".

Тоді цар надзвичайно зрадів за нього і наказав підняти і Даниїла з рову; і піднятий був Даниїл з рову, і ніякого ушкодження не виявилося на ньому, тому що він вірував у Бога свого.

І наказав цар, і приведені були ті люди, які звинувачували Данила, і кинуті у лев'ячий рів; і вони не досягли до дна рову, як леви схопили їх і поламали всі кості їх.

Після того цар Дарій написав усім народам і племенам, що живуть по всій землі: "Мир вам нехай примножиться. Мною дається наказ, щоб у всякій області царства мою тремтіли і благоговіли перед Богом Даниїловим, тому що Він Є БОГ ЖИВИЙ і Вічноіснуючий, і царство Його непохитне, і влада Його нескінченна. Він визволяє і рятує і творить чудеса і знамення на небі і на землі; Він визволив Даниїла від сили левів".

http://velikden.ks.ua/



Схожі матеріали:

Категорія: Життя Святих | Переглядів: 1579 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Святий пророк Даниїл, Святі Ананія Мисаїл Азарія | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика