Інгредієнти:
Для тіста:
● 1 стакан гарячої води; ● 2 ст. л . жирної сметани;
● 1 ст. л . вершкового масла;
● 0,5 ч. л. солі;
● 2,5 склянки борошна.
Для начинки:
● 0,5 кг картоплі;
● 300 г грибів;
● зелень;
● сіль, перець.
Спосіб приготування:
1 ) У миску просіяти борошно , додати сіль , вершкове масло і сметану , налити склянку гарячої води і замісити тісто.
2 ) Викласти тісто на посипану борошном поверхню і вимісити руками до тих пір , поки воно не стане еластичним.
3 ) Накрити тісто плівкою і залишити на 10-15 хвилин. У цей час приготуємо начинку.
4 ) Картоплю відварити і розім'яти в пюре.
5 ) Гриби дрібно порізати і обсмажити в олії.
6 ) З'єднати з картопляним пюре. Додати дрібно посічену зелень , посолити , поперчити. Начинка готова - можна починати ліпити вареники.
7 ) Відрізати 1 / 3 тіста. Розкачати в довгий пласт , приблизно 10 см шириною .
8 ) За допомогою двох столових ложок сформувати кульку з начинки і викласти на розкачане тісто. 9 . Кульки начинки повинні розташовуватися приблизно на відстані 5 см один від одного.
10 ) Краї тіста змочити водою. Скласти краї тіста , накривши начинку. Притиснути шов пальцями.
11 ) Починаємо вирізати вареники. За допомогою склянки вирізати вареники. Скласти вареники в блюдо і поставити в холодильник , поки ви будете ліпити інші.
12 ) Вареники відварити у великій кількості підсоленої води з додаванням лаврового листа , горошку чорного перцю і зелені. Як тільки вареники спливуть , дістаємо їх шумівкою і подаємо на стіл разом зі сметаною і вершковим маслом.