Для соусу:
Зелень - пучок кропу, пучок петрушки
200 гр. сметани
Що з цим робити ?
Беремо картоплю і робимо з неї « грибочки ». Нам потрібні бульби середнього розміру і наближені до правильної овальної формі. Надрізаємо картоплину по колу , позначаючи контур капелюшки , а далі починаємо зрізати шматочки , роблячи ніжку « гриба ». Не переживайте , зрізані частини теж підуть у справу !
Беремо деко , наливаємо туди рослинне масло , сипем чорний перець. Якщо є бажання пофантазувати зі спеціями , то , будь ласка , можна додати суміш каррі або будь-які інші улюблені вами спеції. Але я вирішила зробити смак а- ля рюс , так що обійшлася традиційним чорним перчиком . Викладаємо наші « грибочки » , поливаючи їх маслом з дека . Також викладаємо на деко шматочки картоплі , які у нас були зрізані . Все це справа солимо і відправляємо в духовку. Температура в духовці повинна бути 180 градусів. Періодично дістаємо і перевертаємо « гриби » , щоб всі їх бочка подрумянились і підзолотившись . Через хвилин 15 наші « грибочки » будуть готові.
Поки картопля готується в духовці , ми не втрачаємо час , а робимо соус! Не просто ж картоплю лопати , буде смачно її в щось вмочати . Соус оттенит смак наших грибочків , додасть їм м'який смак сметани і аромат свіжої зелені. Він надзвичайно простий у приготуванні ! Ось його формула : сметана + зелень + блендер. Тобто , подрібнюємо петрушку і кріп , додаємо сметану і все перемішуємо. Готовий соус можна трішки підсолити.
подавати
У гарячому вигляді! Рум'яні « грибочки » викладаємо на велику тарілку , прикрашену листям салату і помидорками « чері ». Соус можна подати в невеликих тарілочках з гілочками зелені. І ось у нас вийшла така чудова лісова галявина повна апетитних « грибів » і свіжою ароматної зелені ! Залишається тільки присісти на пеньок.