Мускатний горіх (порошок, або натерти) — 0,5 ч. л.
Сіль, перець (за смаком)
Хліб (білий, тостерний або батон)
Спосіб приготування:
Цибулю-поррей нарізати кільцями і просмажити під кришкою з 1 ст. л. вершкового масла. Потім додати її до бульйону.
Картоплю почистити, нарізати і додати до бульйону. Проварити до готовності (20 хвилин) і подрібнити в однорідну массу блендером. В пюре додати 4 ст. л. сметани, 200 г вершків, 0,5 ч.л. мускатного горіху, сіль, перець, та добре перемішати.
Гриби промити, порізати на шматочки і просмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.
Додати обсмажені гриби у суп і перемішати.
Хліб нарізати кубиками і просушити на сухій пательні до хрусту. Потім добавляти в тарілку за смаком.