начинка:
Фарш (будь-який, у мене курячо-індюшачий) - 200-300г
Цибуля ріпчаста - 2шт
Картопля сирої очищений - 2шт
Яйце - 1 шт
Сіль, перець, зелень за смаком
соус:
Баклажан - 0,5 шт
Кабачок - 0,5 шт
Перець болгарський - 0,5 шт
Помідори - 2-3шт
Часник - 1зубчік
Сметана - 100г
Сіль, перець чорний запашний, перець червоний мелений солодкий на смак
Приготувати тісто (я готувала в хлібопічці), тісто має бути крутим, збільшеним вдвічі, що не прилипати до рук;
До м'ясного фаршу додати яйце, сіль, перець за смаком - добре перемішати;
Цибулю порізати кубиками;
З тіста розкачати пласт прямокутної форми, зверху укласти фарш - далі цибулю - далі тертий на тертці картопля - трохи підсолити і посипати рубаною зеленню;
Згорнути пласт рулетом і нарізати на порційні шматочки 4-5см товщиною;
Кожен шматочок трохи приплюснути і викласти на змащене маслом деко;
Випікати в розігрітій духовці (200 градусів) по 10-15 хвилин на кожній стороні до рум'янцю;
Для соусу овочі порізати кубиками, добре обсмажити на вершковому маслі, провернути через м'ясорубку з дрібною решіткою (можна і блендером, але тоді соус буде однорідний - а моя мета - зберегти овочі крупинками), додати часник через часник-давилку і інші інгредієнти - добре перемішати.