Домашній майонез - це не тільки смачний, а ще й корисний соус, який урізноманітнює смак безлічі ваших страв.
Використовуючи нехитрі добавки до майонезу, можна створити колекцію різних соусів. І у вас завжди під рукою будуть свіжі, приготовані без будь-яких або консервантів чудові соуси до риби, м'яса, морепродуктів, картоплі та овочів.
Зберігати домашній майонез потрібно в щільно закритій тарі в холодильнику протягом 3-7 діб. Майонез з добавками краще довго не зберігати, а використовувати відразу ж після приготування.
Приготування:
Для приготування майонезу можна використовувати не тільки жовток курячого яйця, але також і ціле яйце.
Збити вінчиком або міксером яйце (жовток) з сіллю, цукром і гірчицею. Тепер, продовжуючи збивати, додати тонкою цівкою олію. Збивати масу доти, поки вона не стане густою. Потім додати лимонний сік і знову трохи збити.
На цьому етапі можна ще додати спеції за смаком.
На основі класичного соусу майонезу можна приготувати соус майонез з різними добавками.
Приготування:
Часник подрібнити на тертці і ретельно змішати з готовим домашнім майонезом.
Соус майонез "Червоний"
Інгредієнти:
Домашній майонез - 200 г,
Томатна паста - 1 ст. ложка,
Сіль - за смаком,
Цукор - за смаком,
Вода - 1-2 ст. ложки.
Приготування:
Томатну пасту з'єднати з водою, додати сіль і цукор, добре розмішати. З'єднати томатну масу з майонезом і ретельно перемішати. У цей соус при бажанні можна додати ще й трохи подрібненого пекучого перцю.
Домашній майонез із зеленню і корнішонами
Інгредієнти:
Домашній майонез - 100 г,
Корнішони - за смаком,
Каперси - 1 ч. ложка,
Яйце куряче - 1-2 шт.
Приготування:
Яйце відварити круто, остудити, очистити і подрібнити. Корнішони та каперси також подрібнити, додати всі в майонез і добре перемішати.
Приготування:
Пряну зелень подрібнити, з'єднати з майонезом і перемішати.
- Якщо при збиванні майонезу ви раптом додали багато масла, і у вас не вийшов майонез, він згорнувся, то це положення можна виправити. Візьміть жовток або яйце і почніть все спочатку, але замість масла використовуйте майонез, що згорнувся.
- Якщо ви перебили майонез, і він вийшов у вас занадто густий, то необхідно додати трохи води, потім ретельно перемішати.
Спробуйте хоча б раз самі приготувати домашній майонез - і вам вже ніколи не захочеться купувати його в магазині!