Існує безліч способів засолювання сала. Особливо виділяється серед них «дамський» посол в розсолі - сальце виходить ніжним, смачним і може зберігатися досить довгий час.
інгредієнти: - 1,5 кг свинячого сала
- 1 л фільтрованої води
- 5 ст. ложки солі
- 5 шт лаврового листа
- 5 зубчиків часнику
- Чорний перець горошком
- Білий мелений перець
Приготування:
1 . Фільтровану воду з сіллю кип'ятити 10 хвилин.
2 . Дати охолонути до кімнатної температури.
3 . Часник очистити і роздавити ножем , перець горошком розім'яти , лавровий лист поламати і разом з меленим перцем висипати в розсіл , все ретельно перемішати.
4 . Сало промити і добре почистити шкірку.
5 . Нарізати великими шматками.
6 . Укласти в посуд, краще в скляну .
7 . Залити готовим розсолом і прибрати в прохолодне місце на дві-три доби , кришкою не закривати - сало має дихати.
8 . Після просолення - дістати , обсушити , посипати спеціями на Ваш смак. 9 . Загорнути у фольгу і зберігати в морозильній камері.