Інгредієнти:
для торта:
225 г темного шоколаду , дрібно нарубати
225 г вершкового масла кімнатної температури
150 г цукрової пудри
4 яйця кімнатної температури
2 чайних ложки екстракту ванілі
1,5 склянки ожинового варення або джему (без кісточок)
90 г какао -порошку
2,5 склянки борошна
1 столова ложка розпушувача
1 чайна ложка солі
2 склянки молока кімнатної температури
для начинки:
80 г жирних вершків
80 г ожинового варення або джему (без кісточок)
170 г темного шоколаду , дрібно нарубати
2 столових ложки вершкового масла кімнатної температури
для трюфелів :
280 г темного шоколаду , дрібно нарубати
235 мл жирних вершків
1 столова ложка легкого кукурудзяного сиропу або патоки
2 столових ложки вершкового масла
1 стакан какао
355 г шоколаду для глазурі (опціонально)
для глазурі:
225 г темного шоколаду , дрібно нарубати
235 мл жирних вершків
Приготування:
Торт . коржі:
Нагрійте духовку до 175 градусів. 2 форми ( у формі серця або круглі , які потім треба буде обрізати ) застелите папером для випічки і змастіть вершковим маслом або збризніть спреєм для випічки.
Шоколад розтопіть в мікрохвильовці , періодично помішуючи , доводячи до однорідної маси. Остудіть до кімнатної температури.
Масло змішайте з пудрою і цукром в чаші для міксера на середній швидкості до повітряної маси протягом 2-3 хвилин. Вбийте яйця .
Потім поступово додайте ванілін , 1 / 2 склянки джему і остиглий розтоплений шоколад. Перемішайте на низькій швидкості до однорідної маси.
Поступово всипте третину просіяного какао , борошна , розпушувача і солі.
Перемішайте , щоб не залишилося грудочок борошна. Потім влийте половину молока , перемішайте і додайте таким же чином решту борошна і молоко. Перемішайте все тісто до однорідної маси. Можливо заважайте руками. Розділіть тісто між 2 формами і відправте їх випікатися на 35-40 хвилин. Перевірте зубочисткою на готовність , але не перетримаєте , інакше коржі будуть занадто сухими.
Коржі остудіть перед тим , як наносити начинку і глазур.
Їх можна обернути в харчову плівку і зберігати при кімнатній температурі кілька днів або в морозилці кілька тижнів.
начинка:
Шоколад викладіть в середню миску. Вершки з джемом змішайте в невеликій каструльці і , збивши віночком , нагрійте , практично доводячи до кипіння.
Залийте шоколад цієї гарячою сумішшю і залиште все на пару хвилин , щоб шоколад розтанув. Потім все збийте вінчиком до однорідної маси блискучою .
Додайте масло кімнатній температурі і збийте знову.
Закрийте ємність з глазур'ю харчовою плівкою і поставте в холодильник на ніч або хоча б на пару годин , щоб консистенція стала , як у арахісового масла.
Трюфелі (краще зробіть заздалегідь).
Шоколад викладіть в середню миску. Сироп з вершками змішайте в невеликій каструльці і , збивши віночком , нагрійте , практично доводячи до кипіння.
Залийте шоколад цієї гарячою сумішшю і залиште все на пару хвилин , щоб шоколад розтанув. Потім все збийте вінчиком до однорідної маси блискучою . Додайте масло кімнатній температурі і збийте знову.
Закрийте ємність з глазур'ю харчовою плівкою і поставте в холодильник на годину , щоб маса загусла.
Какао висипте в тарілку. Чайною ложкою відміряйте невелика кількість шоколадної маси для трюфелів і зліпіть невеликий кулька . Обваляйте його в какао. Викладіть на лист , застелений папером для випічки. Повторіть з рештою трюфелями . Має вийти близько 48 шт. Якщо є час , то залиште трюфелі на ніч при кімнатній температурі , щоб вони покрилися "корочкою " . Якщо часу немає , то поставте в холодильник до затвердіння.
Крок з шоколадною глазур'ю опціональний . Замість шоколаду можуть бути горіхи , кокос або будь-який інший варіант.
Щоб покрити трюфелі глазур'ю , розтопіть шоколад у мікрохвильовці до однорідної маси. Остудіть . і Кожен трюфель обваляйте в цій масі . Потім зверху присипте їх какао і залиште сохнути при кімнатній температурі або в холодильнику.
Викладаємо торт і прикрашаємо .
Кожен корж розріжте уздовж ще на 2 частини. Шоколадно- Ожинову начинку збийте на середньо- високій швидкості міксером 1-2 хвилини , щоб маса стала світліше.
Коржі промажьте начинкою. Якщо щось залишиться , то нанесіть на стінки торта.
Для глазурі шоколад викладіть в миску. Вершки вилийте в каструльку і доведіть до кипіння. Залийте ними шоколад , залиште на пару хвилин , а потім збийте все до однорідної маси. Остудіть протягом декількох хвилин і нанесіть глазур поверх торта.
Поставте торт на 10-15 хвилин у холодильник , щоб глазур спочатку схопилася . Потім викладіть трюфелі і відразу ж подавайте.