700 - 1 кг курячої печінки, 4 хороших морквини,
2 ріп. цибулини,
3 яйця,
грам 300 сметани - бажано 30%.
1-2 часточки часник,
сіль за смаком - перець - за бажанням.
Зел. цибуля для прикраси.
Приготування:
Підготувати курячу печінку - обрізати все зайве. На сковороді в раст.масле злегка обсмажити реп.лук , нарізаний довільно. Потім до нього покласти курячу печінку і обсмажити до повної готовності - це швидко.
Відварити яйця.
Печінка готову. і круті яйця - пропустити через м'ясорубку. Додати до цієї суміші 2 ст.л. . сметани , сіль і як слід все перемішати.
При бажанні можна додати трохи меленого перцю.
Моркву натерти на дрібній тертці і зтушити на олії до готовності.
Перекласти в мисочку - додати потертий на дрібній тертці часник , 2 ст.л. сметани і все перемішати.
Тепер збірка так звана - на плоске блюдо перший шар - моркву, потім печінку , потім моркву. Останній = верхній - ряд повинен бути морквяний.
Моя помилка , що я кожен ряд намагалася як би утрамбовувати виделкою. ЦЬОГО РОБИТИ НЕ ВАРТО ! ! Оскільки ряди змішалися . Якщо це не робити - то розріз вийде гарний - пласт помаранчевий , пласт печінковий темний.
Потім готовий торт обмазати з усіх боків сметаною, що залишилася і верх прикрасити дрібно нарізаним зел.луком .
І прибрати в холодильник на ніч.