1. Очищену картоплю відварити, воду злити, а картопля залишити на кілька хвилин для сушіння. Потім розім'яти його. Отримане пюре злегка остудити, додати 1 ст. ложку масла, 2 яєчних жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно все вимісити і обробити котлети.
2. Обваляти їх у борошні або сухарях і обсмажити з обох боків на жирі. Але самий смак - у грібнойподлівке. Для її приготування сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити на 2 години холодною водою, після чого при слабкому кипінні варити 50 хв. Гриби дістати, тонко їх нашаткувати, а відвар процідити.
3. Дрібно нарізати цибулю, і, помішуючи, пасерувати його на вершковому маслі, додати гриби і прожарити разом. На іншій сковороді борошно з вершковим маслом прогріти до світло-жовтого кольору, потім, знявши з вогню, влити тонким струменем, помішуючи, грибний відвар, з'єднати з грибами і проварити соус 10 хв., Додати за смаком сіль і щіпку меленого перцю.
4. Перед тим як зняти з вогню, покласти туди сметану.
5. Картопляні котлети полити готовим соусом перед подачею до столу.