Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2011 » Липень » 20
«ІСТИННО КАЖУ ВАМ: УСЕ БУДЕ ВІДПУЩЕНЕ СИНАМ ЛЮДСЬКИМ, ГРІХИ ТА БОГОХУЛЬСТВА, СКІЛЬКИ Б ВОНИ НЕ ХУЛИЛИ. АЛЕ ХТО ХУЛУ ВИРЕЧЕ СУПРОТИ СВЯТОГО ДУХА, - ТОМУ ПОВІКИ НЕ ПРОСТИТЬСЯ: ТОЙ ПІДПАДЕ ПІД ГРІХ ДОВІЧНИЙ» (Мр. 3, 28-29).
Одна з брошур Свідків Єгови, «Переконуйтесь у всьому» у першій частині (с. 63) подає, що Дух є лише подихом або чимось схожим на вітер. Саме на цій підставі Свідки Єгови відкидають Духа як Особу. У їхньому розумінні, Дух не є свідомою істотою, а силою чи енергією. Таке формулювання достосовують також до Святого Духа. Трактують Його як Божий подих, вплив, енергію Єгови.
Якщо подібне трактування прийняти за правдиве, то анге ... Читати далі »
Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 2477 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 20.07.2011 | Коментарі (0)

Св. Бернард твердить, що оскільки до нашого падіння спричинилися чоловік і жінка, дано нам, щоб і в нашому відкупленні разом співдіяли чоловік і жінка; власне це вчинили Ісус і Марія. "Без сумніву, – мовить святий, – достатньо було б, щоб Сам Господь Ісус звершив наше спасіння, але дано, щоб однаково і чоловіча, і жіноча статі взяли участь у нашому відкупленні, бо обидві спричинили нашу згубу”. Ось чому св. Альберт Великий називає Марію співпрацівницею у справі нашого відкуплення. Це ж саме Марія об’явила св. Бриґіді: як Адам та Єва "продали” світ за одне яблуко, так Вона разом із Своїм Сином відкупила людство одним Серцем. "Бог же міг, – зауважує св. Анзель ... Читати далі »
Категорія: Пресвята Богородиця | Переглядів: 2412 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 20.07.2011 | Коментарі (0)

Це не лише дозволена, але й корисна і свята справа – взивати до святих і молитися до них, зокрема до Цариці усіх святих Марії, щоб випросила нам Божу ласку. Це правило нашої віри, підтверджене Соборами, яке заперечують іновірці, що критикують практику віддавання почестей святим, бо ніби-то вона суперечить Ісусові Христові, єдиному нашому Посередникові. А якщо Єремія молився до самої смерті за Єрусалим (2 Mак. 15, 14), якщо старці, про котрих оповідає св. Йоан у своєму Одкровенні (Од. 5, 8), представляють Богові молитви святих, якщо св. Петро обіцяє своїм учням, що буде про них пам’ятати після смерті (2 П. 1, 15), якщо св. Степан молиться за своїх переслідува ... Читати далі »
Категорія: Пресвята Богородиця | Переглядів: 1974 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 20.07.2011 | Коментарі (0)

1.  Сказав авва Антоній: Я знаю ченців, що після багатьох трудів упали й цілком утратили свій розум, бо поклалися на своє діло, як угодне Богові, й тому, що перекрутили заповідь Того, хто мовив: Спитай у батька, і він звістує тобі, у людей старших, вони ж тобі повідають (Втор. 32, 7).
2.  Знову мовив: Чернець мусить уповні покладатися на старців, якщо можна, скільки йому кроків робити або скільки крапель пити в своїй келії, щоб він, бува, у тому не помилився. Брат, що помилився в цьому, знайшов у пустині самотнє й тихе місце і просив свого отця, кажучи: Дозволь мені оселитися в ньому; я сподіваюся на Бога й на твої молитви, бо маю багато потруди ... Читати далі »
Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 1994 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 20.07.2011 | Коментарі (0)

Як небесні тіла рухаються за певними знаками, встановленими Богом (Пс. 148, 6), так і люди повинні жити за Божими законами (заповідями).
Господь Бог дав нам заповіді для нашого тимчасового і вічного щастя.
Заповіді Божі — це дороговказ до неба. Вони ж одночасно вказують нам дорогу до земного щастя. Коли батько забороняє дитині брати в руки зброю, то робить він це лише для її добра. Так і з заповідями Бога. "Бог, як коли що приказує, то лише для добра тих, котрим приказує" (св. Авг.). Бог наказує лише тому, щоб мати за що нагороджувати (св. Павлин). Сам наказ Божий є вже ласкою для нас (св. Павлин). Один поганський мудрець каже: "Без законів (заповідей) ... Читати далі »
Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 2291 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 20.07.2011 | Коментарі (0)

Многие, вероятно, возмутились, прочитав в одном из российских средств массовой информации о том, что Патриарх Московский и всея Руси Кирилл, находясь в Украине с визитом, "рассказывал шахтерам Донбасса про кризис, стяжателей, духовные ценности и губительный либерализм, ведущий в ад, в то время как на его руке красовались часы марки Breguet стоимостью до 36 тысяч евро". Как отмечало то же СМИ, "для кого-то важные слова Патриарха немного померкли в отблесках роскоши".

Возможные сомнения, возникающие на этот счет у православных верующих, недавно попытался рассеять протоиерей Всеволод Чаплин, возглавляющий Синодальн ... Читати далі »

Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 1833 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 20.07.2011 | Коментарі (0)


Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
rtb
Яндекс.Метрика